CIFRE SOCANTE DESPRE EXODUL ROMANILOR: ÎN 2016 S-AU NASCUT MAI MULTI COPII ROMANI IN STRAINATATE DECAT IN TARA!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Rolul tineretului în cadrul comunităţilor de români din afara graniţelor, în special în rândul celor de mobilitate, este unul foarte important, în contextul în care anul trecut s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România, a declarat, marţi, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, conform Agerpres.

loading...

„Avem peste 4,4 milioane de cetăţeni români în aceste comunităţi şi anul trecut, pentru prima dată, conform statisticilor Eurostat, s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România. Sunt nişte cifre care ne ridică extrem de multe semne de întrebare în ceea ce priveşte modul în care tânăra generaţie îşi vede dreptul la mobilitate, dreptul la a studia în Europa şi în străinătate, de a lucra şi unde se regăseşte în acest ciclu şi România – ţara de origine. Care este echilibrul exact între dorinţa normală de perfecţionare, de continuare a unei cariere atât în România, cât şi în celelalte state membre ale UE”, a precizat Păstîrnac la o dezbatere privind politicile pentru tineret şi o mai mare implicare a acestora în luarea deciziilor care îi privesc.

Potrivit acesteia, forţa de muncă în general este tânără, iar educaţia este problema „majoră” identificată de Ministerul Românilor de Pretutindeni, recent înfiinţat, din cauză că” marea majoritate” a românilor plecaţi nu mai învaţă astăzi limba română într-un sistem educaţional fie agreat prin acorduri bilaterale cu aceste state membre, fie în mare parte organizat de asociaţii şi de voluntari.


Cifre SOCANTE despre exodul romanilor: În 2016 s-au nascut mai multi copii romani in strainatate decat in tara!

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Traian Basescu sare in apararea ONG-urilor lui George Soros: "Aceste ONG-uri au fost si sunt implicate in consolidarea societatii civile si a democratiei romanesti, inca suficient consolidate"
Analizele o dovedesc: miere contrafăcută în marile magazine. Uite care sunt firmele care mint consumatorii
Legea vaccinării obligatorii, CRITICATĂ pe siteul Asociației Medicilor de Familie Mureș: Nevaccinarea nu aduce primejdii grave în mod echivoc. Expune, dar nu constituie o cauză directă. Legea nu are valoare
Ultima oră – Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe: „Ne-am oferit să primim aproape 2.000 de refugiaţi din Grecia şi Italia”
Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)
Secta de suverani este doar Casa Regală - tu nu ai voie "fraiere" să fii suveran, tu marș la muncă să plătesti taxe ca să îi întreții pe ăștia!
DOMNULE IOHANNIS, PESTE 200.000 DE COPII DIN ROMÂNIA SE CULCĂ FLĂMÂNZI ÎN FIECARE SEARĂ. PENTRU EI CE FACEM? SHARE CA SA AJUNGA SI LA CONDUCATORII ACESTEI TARI!
Rămasă însărcinată în urma unui viol a ales viața deoarece a știut că „Dumnezeu i-a încredințat viața acelui copil”
Reptilele preiau incet, incet tara. Un conte descendent habsburgic a deschis un parc industrial la Timisoara pentru sclavii de romani
Roger Stone, Un fost consilier al lui Trump a fost otrăvit cu Poloniu
Cei mai bine plătiți români trăiesc într-o bulă. Viața celor 20% într-o țară încă săracă
BEBELUŞ LA SPITAL DUPĂ VACCINUL ROR (VIDEO)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre