China a avertizat Europa

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

China a avertizat Europa

loading...

Li Keqiang. © Foto: AP/Feng Li

China a anunțat că premierul Li Keqiang va efectua vizite în Germania și Italia, și, totodată, a avertizat Europa în legătură cu inutilitatea tentativelor întreprinse pentru a tensiona relațiile Chinei cu Rusia.

Beijingul este dispus să profite de orice oportunități de afaceri pe piața rusă, pe fondul deteriorării relațiilor cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ambasadorul Chinei în Germania cu o săptămână înainte de întâlnirea premierului Li Keqiang cu cancelarul Angela Merkel.
„Ne dorim să avem legături economice foarte strânse cu Rusia. Vrem să îmbunătățim relațiile dintre Rusia și UE. Dar atunci când apar posibilități de consolidare a cooperării cu Rusia, de ce nu am profita de ele? Este un lucru evident. Nu suntem noi cei care am pornit acest conflict”, a declarat ironic ambasadorul chinez. De altfel, această mnieră de a purta discuții nu este specifică diplomaților chinezi.
Așadar, din Germania, China a transmis un semnal limpede Europei, și anume că va lua locul europenilor pe piața rusă în urma sancțiunilor impuse.
Nu va fi ușor, subliniază Vladislav Belov, la Institutul Europei pentru Germania. „În ciuda tuturor dificultăților, companiile germane se pronunță împotriva sancțiunilor și critică în mod activ această politică. Cercurile de afaceri confirmă disponibilitatea de a fi în continuare partenerul Rusiei. De altfel, ei confirmă acest lucru nu mai puțin decât China. De aceea, partenerii chinezi vor trebui să depună toate eforturile și, în condițiile unei concurențe deschise și corecte, să încerce să ocupe nișele businessului german. Bănuiesc că va fi destul de dificil”.
Europa rămâne partenerul Rusiei, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul Forumului Internațional de Investiții „Russia Calling”, desfășurat pe 2 octombrie la Moscova. Însă China este principala prioritate. După discursul ținut de reprezentantul Chinei, Vladimir Putin a spus că această țară nu a devenit o prioritate din cauza suspendării de către Europa a cooperării cu Rusia.
„Sunt convins că, atunci când reprezentantul Chinei a vorbit despre posibilitățile fondurilor de investiții, toți au rămas impresionați. Acest lucru ne face să ne întrebăm cum să răspundem la următoarea întrebare: cum poate fi folosită în economiile altor țări creșterea Chinei? Și Rusia își pune aceeași întrebare”.
În următorii ani, Rusia intenționează să-și dezvolte relațiile de afaceri cu partenerii din țările BRICS, a confirmat Vladimir Putin. Acesta nu este un răspuns Occidentului la sancțiunile sale împotriva Rusiei. Aceasta este o strategie pe care Rusia a dezvoltat-o împreună cu Brazilia, India, China și Africa de Sud în interesul dezvoltării comune.


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ce ți se pregătește ție, dulce Românie?!
DNA mai dă un tun: Milionarul Elan Schwartzenberg are dosar penal
„Planurile masoneriei si Zilierii lor"
100 de zile – 1.000 de creștini uciși în Nigeria
CU OCHII PE VOT! Specimene de buletin de vot deja ”ștampilate”cu Ponta au fost distribuite prin poștă sau direct în mână (FOTO)
Iohannis ignorat la propriul summit de către toți...nu dau nici doi bani pe el
Surpriza anului 2016, vine din partea lui Snowden: „Serviciile secrete ale Romaniei, santajate de CIA, implicate in spionaj impotriva Europei…”
3000 EURO/ZI, FILAJUL SRI – Document exploziv al DNA care demonstreaza ca SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate (Document)
De ce Taxa pe lăcomie”? Băncile au ajuns astăzi la profituri de șapte ori mai mari ca în Germania. Nicăieri în lume nu fac băncile atâția bani ca în România
DEZVĂLUIRI: SE CUTREMURĂ SISTEMUL | Iohannis, patru dintr-o lovitură: SPP, STS, DGIA şi SIE! Vrea să declanşeze „noaptea cuţitelor lungi” în servicii, până de Paşti
Supercamionul lui Ceaușescu, un colos care a uimit lumea
Traian Băsescu: Vă dați ce înseamnă un camion cu 35 de miliarde de euro? Dacă dl Irimescu are dreptate înseamnă că mulți ar trebui să fie arestați, iar dacă el este nebun trebuie dus la ospiciu sau arestat
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro