China a avertizat Europa

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

China a avertizat Europa

loading...

Li Keqiang. © Foto: AP/Feng Li

China a anunțat că premierul Li Keqiang va efectua vizite în Germania și Italia, și, totodată, a avertizat Europa în legătură cu inutilitatea tentativelor întreprinse pentru a tensiona relațiile Chinei cu Rusia.

Beijingul este dispus să profite de orice oportunități de afaceri pe piața rusă, pe fondul deteriorării relațiilor cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ambasadorul Chinei în Germania cu o săptămână înainte de întâlnirea premierului Li Keqiang cu cancelarul Angela Merkel.
„Ne dorim să avem legături economice foarte strânse cu Rusia. Vrem să îmbunătățim relațiile dintre Rusia și UE. Dar atunci când apar posibilități de consolidare a cooperării cu Rusia, de ce nu am profita de ele? Este un lucru evident. Nu suntem noi cei care am pornit acest conflict”, a declarat ironic ambasadorul chinez. De altfel, această mnieră de a purta discuții nu este specifică diplomaților chinezi.
Așadar, din Germania, China a transmis un semnal limpede Europei, și anume că va lua locul europenilor pe piața rusă în urma sancțiunilor impuse.
Nu va fi ușor, subliniază Vladislav Belov, la Institutul Europei pentru Germania. „În ciuda tuturor dificultăților, companiile germane se pronunță împotriva sancțiunilor și critică în mod activ această politică. Cercurile de afaceri confirmă disponibilitatea de a fi în continuare partenerul Rusiei. De altfel, ei confirmă acest lucru nu mai puțin decât China. De aceea, partenerii chinezi vor trebui să depună toate eforturile și, în condițiile unei concurențe deschise și corecte, să încerce să ocupe nișele businessului german. Bănuiesc că va fi destul de dificil”.
Europa rămâne partenerul Rusiei, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul Forumului Internațional de Investiții „Russia Calling”, desfășurat pe 2 octombrie la Moscova. Însă China este principala prioritate. După discursul ținut de reprezentantul Chinei, Vladimir Putin a spus că această țară nu a devenit o prioritate din cauza suspendării de către Europa a cooperării cu Rusia.
„Sunt convins că, atunci când reprezentantul Chinei a vorbit despre posibilitățile fondurilor de investiții, toți au rămas impresionați. Acest lucru ne face să ne întrebăm cum să răspundem la următoarea întrebare: cum poate fi folosită în economiile altor țări creșterea Chinei? Și Rusia își pune aceeași întrebare”.
În următorii ani, Rusia intenționează să-și dezvolte relațiile de afaceri cu partenerii din țările BRICS, a confirmat Vladimir Putin. Acesta nu este un răspuns Occidentului la sancțiunile sale împotriva Rusiei. Aceasta este o strategie pe care Rusia a dezvoltat-o împreună cu Brazilia, India, China și Africa de Sud în interesul dezvoltării comune.


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Stapânii lumii. Eminentul profesor american de origine româna Anghel Rugina despre GRUPUL DIN UMBRĂ care conduce lumea
`Directionati lunetele spre Turcia !
SURPRIZĂ: Cine este Mădălin Hodor cel care a aruncat știrea falsă că Lazăr era alt Lazăr? Membru GDS (Soros) iată lista oficială a membrilor!
INCREDIBIL: Preşedintele României primeşte ilegal informaţii de la Serviciile Secrete
Moscova se asteapta la evenimente majore? Rusia si-a retrimis la Bucuresti corespondentul de la Revolutie
Cum au incasat Dan Barna si reprezentanti ai Forumului German Brasov din bani UE destinati persoanelor defavorizate
Dezvăluire Şoc. Ponta "am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia". Când vă spuneam, că se lucrează din greu la regionalizarea, federalizarea și la dispariția statului național numit România nu ne credeați.
Ion Cristoiu: "Dezbaterea lui Iohannis este o catastrofă, un moment de doliu al presei româneşti, Dăncilă s-a descurcat extraordinar pentru că un politician este cu atât mai bun cu cât întrebările sunt mai bune, mai incomode”
Din cauza torționarului Augustin Lazăr, emisiunea Romania 9 a fost mutată la ora 19 și scurtată: Continuăm cât mai putem
Și tehnocrații au legiferat NOAPTEA CA HOȚII. Guvernul Cioloș a dat un tun de 4 miliarde de euro
Klaus Iohannis, un tun de 15 miliarde de euro pentru ai lui!
Prima şcoală românească a fost în biserică. Astăzi şcoala scoate din ea învăţătura Bisericii (ora de religie)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro