China a avertizat Europa

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

China a avertizat Europa

loading...

Li Keqiang. © Foto: AP/Feng Li

China a anunțat că premierul Li Keqiang va efectua vizite în Germania și Italia, și, totodată, a avertizat Europa în legătură cu inutilitatea tentativelor întreprinse pentru a tensiona relațiile Chinei cu Rusia.

Beijingul este dispus să profite de orice oportunități de afaceri pe piața rusă, pe fondul deteriorării relațiilor cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ambasadorul Chinei în Germania cu o săptămână înainte de întâlnirea premierului Li Keqiang cu cancelarul Angela Merkel.
„Ne dorim să avem legături economice foarte strânse cu Rusia. Vrem să îmbunătățim relațiile dintre Rusia și UE. Dar atunci când apar posibilități de consolidare a cooperării cu Rusia, de ce nu am profita de ele? Este un lucru evident. Nu suntem noi cei care am pornit acest conflict”, a declarat ironic ambasadorul chinez. De altfel, această mnieră de a purta discuții nu este specifică diplomaților chinezi.
Așadar, din Germania, China a transmis un semnal limpede Europei, și anume că va lua locul europenilor pe piața rusă în urma sancțiunilor impuse.
Nu va fi ușor, subliniază Vladislav Belov, la Institutul Europei pentru Germania. „În ciuda tuturor dificultăților, companiile germane se pronunță împotriva sancțiunilor și critică în mod activ această politică. Cercurile de afaceri confirmă disponibilitatea de a fi în continuare partenerul Rusiei. De altfel, ei confirmă acest lucru nu mai puțin decât China. De aceea, partenerii chinezi vor trebui să depună toate eforturile și, în condițiile unei concurențe deschise și corecte, să încerce să ocupe nișele businessului german. Bănuiesc că va fi destul de dificil”.
Europa rămâne partenerul Rusiei, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul Forumului Internațional de Investiții „Russia Calling”, desfășurat pe 2 octombrie la Moscova. Însă China este principala prioritate. După discursul ținut de reprezentantul Chinei, Vladimir Putin a spus că această țară nu a devenit o prioritate din cauza suspendării de către Europa a cooperării cu Rusia.
„Sunt convins că, atunci când reprezentantul Chinei a vorbit despre posibilitățile fondurilor de investiții, toți au rămas impresionați. Acest lucru ne face să ne întrebăm cum să răspundem la următoarea întrebare: cum poate fi folosită în economiile altor țări creșterea Chinei? Și Rusia își pune aceeași întrebare”.
În următorii ani, Rusia intenționează să-și dezvolte relațiile de afaceri cu partenerii din țările BRICS, a confirmat Vladimir Putin. Acesta nu este un răspuns Occidentului la sancțiunile sale împotriva Rusiei. Aceasta este o strategie pe care Rusia a dezvoltat-o împreună cu Brazilia, India, China și Africa de Sud în interesul dezvoltării comune.


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

DE TEAMA INFILTRAȚILOR, LA UNIȚI SALVĂM DEMOCRAȚIA A FOST SUSPENDATĂ
Emil Constantinescu: Principalele ziare şi reţelele de socializare sunt controlate de Securitate
IN LOC SA LE REZOLVE PROBLEMELE, ALOGENII GUVERNULUI SOROS LE-AU DAT AMENZI GRELE CIOBANILOR. Amenzi între 500 și 20.000 de lei date oierilor pentru "instigare și recurgere la acțiuni violente"
Pocăiţi-vă! Şi va fi revoluţie...
26 martie 2019, zi neagră pentru omenire: Uniunea Europeană tocmai a distrus Internetul aşa cum îl ştim astăzi. Parlamentul European a votat în favoarea unei noi directive privind drepturile de autor în ţările din Uniunea Europeană, iar articolele 11 şi 13 sunt cele mai controversate pentru că ar putea limita libertatea de informare / exprimare în spaţiul on-line, precum şi creativitatea digitală.
SUA anunță: România se `transformă` în POLIGON de RĂZBOI! Participă 30.000 de soldați NATO
Primele reacții după venirea imigranților în România: "Guvernul de tehnocrati ignora copiii noștri, cu doua facultăți, stau acasă și lor le dau mâncare, cazare și am înteles că și bani! (VIDEO)”
Raport ONU: România, ameninţată cu depopularea fara nicio sansa de intoarcere. Poporul roman va disparea. Unde esti tu Ceausescu Doamne?
Explodează bomba – Medicii declară că vaccinurile pot cauza Sindromul Hemolitic Uremic
Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE despre LOVITURA DE STAT dată de ASASINUL Iliescu!
Cehii nu i-au uitat pe români și pe Ceaușescu datorită evenimentului din 1968. Dacă românii nu îl apreciază pe Ceaușescu, îl apreciem noi!
Baronul de Münchhausen, Mincinosul de Sibiu – Deputatul Liviu Plesoianu demasca dubla masura a presedintelui Klaus Iohannis. Werner vrea sa interzica prin referendum posibilitatea Guvernului de a da OUG in domeniul Justitiei, dupa ce in 2016 nu mai putea de dragul ordonantelor Ralucai Pruna. Cand era primar de Sibiu, Iohannis condamna spectacolul catuselor si turnatoriile la UE, dar astazi este principalul sustinator al statului securist si se inchina la „Inalta Poarta” de la Bruxelles (Video)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro