Cerem FSC să retragă certificarea acordată Schweighofer

Distribuie!by loading... In iunie 2016, organizația FSC (Forest Stewardship Council) suspenda certificarea către Schweighofer. FSC este o organizație internațională care, prin certificările pe care le oferă, demonstrează că lanțul de achiziție (CoC – chain of custody) al lemnului este verificat și că materia primă provine din surse legale și sustenabile. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

In iunie 2016, organizația FSC (Forest Stewardship Council) suspenda certificarea către Schweighofer. FSC este o organizație internațională care, prin certificările pe care le oferă, demonstrează că lanțul de achiziție (CoC – chain of custody) al lemnului este verificat și că materia primă provine din surse legale și sustenabile.

Suspendarea venea în urma unei anchete independente a jurnaliștilor de la EIA (Environmental Investigation Agency) care a surprins cu camera ascunsă cum directorul Schweighofer România de la acea vreme, Karl Schmidt, negocia bonusuri pentru lemn de proveniență ilegală.

FSC a pornit propria investigație internă, care a concluzionat că Schweighofer:
a achiziționat lemn ilegal;
– a avut un sistem inadecvat de verificare al lanțului de achiziție;
– a încalcăt legi și reglementări naționale în aprovizionarea sa cu lemn;
– a dezvoltat un sistem de bonusuri care încurajează tăierile ilegale.

Cu toate acestea, FSC a acordat companiei Schweighofer o perioadă de probă de 3 luni, în care trebuie să demonstreze că ia măsuri corective.

În lumina acestor argumente solicităm FSC retragerea definitivă a certificării către Holzindustrie Schweighofer.

Vrei să semnezi? intra pe acest link : facem.de-clic.ro

24,953 semnături
Ne ajuți să strângem 30,000 de semnături?

Stimați membri ai boardului,

Autoritățile române au găsit lemn ilegal în curtea Holzindustrie Schweighofer. Investigațiile jurnalistice au adus la lumină o rețea susținută de Holzindustrie Schweighofer care cumpără cu bunăștiință lemn tăiat ilegal din păduri. Activiștii de mediu raportează constant transporturi ilegale care intră pe porțile fabricilor companiei mai sus numite și inclusiv tăieri la ras în parcuri naționale. Toate acestea v-au fost aduse la cunoștință chiar și prin propriile anchete FSC. Totuși, ați hotărât ca în loc să retrageți certificarea companiei Schweighofer, să-i oferiți o perioadă de probă de 3 luni, în care aceștia vor continua să vândă lemn ilegal sub marca FSC.

Așadar, ne întrebăm, stimați membri ai boardului, ce rost mai are certificarea dvs.? Cu ce se diferențiază în acest moment Schweighofer de o companie care nu ar îndeplini standardele FSC? Ce încredere poate să mai aibă cumpărătorul final în standardul dvs. în condițiile în care FSC tolerează tăierea ultimelor păduri virgine ale Europei?

Singurul mod în carea FSC își poate păstra credibilitatea este să retragă definitiv certificarea acordată companiei Holzindustrie Schweighofer.

Vrei să semnezi? intra pe acest link : facem.de-clic.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Site-ul „Adevărul”, cuib antiromânesc și cloacă de gazetari ai sistemului, trompetele din „presa militarizată”
Rusia şi Siria au respins un nou atac al ISIS asupra oraşului Palmyra
Hamburg! Proteste masive impotriva summitului G20!
Cercetător dr. Aurelian Giugăl: în Monarhie 80% din populație era în mediul rural. Cea mai mare parte a populației nu era educată, abia dacă știa să citească
A murit una dintre mostenitoarele castelului Bran, pai daca regele a abdicat si a abandonat poporul lasandu-l pe mana altora, Castelul Bran trebuia sa ramana in mana poporului!
Mesaj pentru România: “Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi”
Generalii Iulian Vlad și Aurel Rogojan au recunoscut că Securitatea a trădat în decembrie 1989!
Realităţi care pot distruge România
Luați o porție de multiculturalism! „Femeile, o specie pe cale de dispariție în inima Parisului”, reportajul zguduitor despre cum au ajuns migranții și musulmanii să facă legea într-un cartier parizian:Dacă ieșim din casă riscăm să fim violate!
O ADUNATURA DE TORTIONARI – Abuz revoltator comis de parchetul lui Kovesi. 27 de oameni au fost hartuiti ani de zile de DNA si tarati prin sali de judecata, pentru ca in final sa fie achitati. Unul dintre inculpati a ramas paralizat dupa ce a facut atac cerebral. Alti trei inculpati nu au mai apucat ziua in care sa fie declarati nevinovati, murind in timpul procesului. Achitarile incasate de DNA in primele sase luni ale anului au ajuns la 235 (Minuta)
Tabara LGBT a primit ordin sa taca cu privire la referendum ca sa legea treaba de Dragnea
RĂZBOI CLIMATIC?! ŞEFUL METEOROLOGILOR: Dacă te uiţi la HĂRŢILE pe IULIE şi AUGUST, te apucă FRICA!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro