Cercetătorul român Valentin Stamate a creat un motor de avion unic pe mapamond, prin tehnologia printării 3D! VIDEO

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

După cum ne informează Transilvania365.ro, un cercetător la Universitatea Transilvania din Braşov este inventatorul unui motor de avion unic în lume. Valentin Stamate, autorul noii realizări tehnologice românești, a apelat la tehnica printării 3D, pentru producerea celor mai multe piese din alcătuirea noului motor.

loading...

Este primul motor termic în doi timpi de pe mapamond ale cărui componente au fost obținute din pulberi metalice, prin procedeul printării 3D. Noul propulsor conceput de către Valentin Stamate poate ajunge la o turație de 10.000 de rotații pe minut.


Printre piesele produse cu ajutorul imprimantelor 3D de tip SLS și SLM se numără pistonul, arborele motor, blocul motor, chiulasa, toba de eşapament, biela de transmitere a mişcării, cămaşa cilindrului şi carburatorul, potrivit sursei precizate. Pulberile metalice utilizate pentru fabricarea acestora au fost obținute din oțel, bronz și aluminiu.

2

În consecință, marea majoritate a pieselor sunt obținute prin procedeul printării 3D. Prin procedeele tehnologice clasice au fost obținuți, în schimb, rulmenții, componentele de prindere (șuruburi, piulițe), bujia, precum și elicea.


Noul propulsor al românului Valentin Stamate, realizat cu susținerea financiară a Universității  Transilvania din Braşov a costat circa 20.000 de euro iar producerea sa a fost precedată de către o cercetare amplă și o muncă de doi ani. Motorul este pus în mișcare de către un combustibil format dintr-o combinație de alcool metilic și ulei.

Deși anterior a desfășurat și activitate didactică, Valentin Stamate s-a dedicat integral, de doi ani, activităților de cercetare.

Sursa: transilvania365.ro

Autor: Tomi Tohaneanu

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Pas DECISIV pentru întreg mapamondul: Mişcarea lui Donald Trump în faţa lui Vladimir Putin
Noi BIRURI pe DIASPORA | A început DUBLA IMPOZITARE! Vezi în ce condiții
Ghiţă anunţă o lege: Epurări pe modelul Erdogan-Gulen
O femeie a scăpat de cancer la plămâni în fază terminală cu SUC DE MORCOVI
Noile arme ale lui Putin vin din viitor şi scot din joc arsenalul militar strategic american. Deci, de ce mai cumpărăm, de 6 miliarde dolari, rachete uzate fizic şi moral? Pentru că suntem o colonie!
Ontario, Canada: S-a votat legea TOTALITARĂ prin care statul îți poate lua copiii dacă ești împotriva ideologiei LGBT sau îi educi în spirit CREȘTIN
PNL anunta marea desfiintare a micului intreprinzator.Guvernul va taia finantarea START UP Nation!
Președintele Iohannis, viraj EXPLICIT spre activismul LGBT: Vrea legi care elimine total „DISCRIMINAREA”. Vrea ca profesorii și conducerile școlilor să se implice direct în „deschiderea” spre „toleranța” Europei secolului XXI
EXTERNEJuncker, președintele CE, pare beat mort la finalul summitului NATO. Video
Vladimir Putin face dezvăluiri INCREDIBILE! Cine conduce, de fapt, SUA: NU președintele decide, la conducerea SUA se află ”bărbații în costume negre”, necunoscuți de public.
SCANDALUL miilor de persoane din Europa, infectate cu hepatita E, IA AMPLOARE. Tocmai a fost DEZVĂLUIT numele companiei VINOVATE. Carne de porc infestată în Supermarketurile europene
O POVESTE CU MILIARDARI, DICTATORI, CIA, PREȘEDINȚI AMERICANI PLUS SOROS ȘI O COMPANIE ROMÂNEASCĂ
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre