Cel mai mare protest din istoria Islandei după declanșarea scandalului #PanamaPapers | 22.000 de islandezi au înconjurat Parlamentul și cer demisia Primului Ministru

Distribuie!by Mii de oameni s-au adunat în Reykjavik, capitala Islandei, scandalizați fiind de informațiile despre companiile offshore ale premierului, scoase la iveală de scurgerea de informații cunoscută drept Panama Papers, arată rt.com, potrivit b1tv.ro Prim-ministrul Islandei Sigmundur David Gunnlaugsson deținea o companie offshore prin intermediul căreia făcuse investiții de milioane […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mii de oameni s-au adunat în Reykjavik, capitala Islandei, scandalizați fiind de informațiile despre companiile offshore ale premierului, scoase la iveală de scurgerea de informații cunoscută drept Panama Papers, arată rt.com, potrivit b1tv.ro Prim-ministrul Islandei Sigmundur David Gunnlaugsson deținea o companie offshore prin intermediul căreia făcuse investiții de milioane de dolari în timpul crizei financiare. Compania cu pricina, Wintris, a fost cumpărată de prim-ministru și soția sa în 2007, informație pe care nu a declarat-o în momentul în care a intrat în Parlament. Apoi, acesta a vândut jumătate de companie soției sale pentru suma de un dolar. Gunnlaugsson s-a folosit de companie pentru a plasa investiții de milioane de dolari pe care i-a moștenit, dar acesta a declarat că nu s-a folosit de funcția sa politică pentru a conduce investițiile.

loading...

Aceste informații i-a determinat pe islandezi să iasă în stradă, supărații fiind pe Guvernul lor, pentru a cere demisia premierului. Cel mai mare protest din istoria Islandei În capitală au fost văzute bannere pe care scriau „Alegeri Acum”, dar și postere dispuse de-a lungul orașului prin care șoferii erau încurajați să claxoneze în semn de protest. Prezența a mai mult de 22.000 de mii de protestatari a fost confirmată, iar manifestația din fața Parlamentului a crescut rapid. Chiar dacă islandezii au spus că vor fi prezenți, prin intermediul rețelelor de socializare, Gunnlaugsson a reușit să le stârnească și mai mult furia acestora, afirmând că „nu e ca și cum ar participa toți”.


Atunci când premierul a fost întrebat de un reporter de la o televiziune locală dacă ia demisia în considerare, Gunnlaugsson a declarat că nu va demisiona „nici din cauza acestei chestiuni, nici din cauza a oricărei alte chestiuni”, pe motiv că Executivul „a ajuns la rezultate uimitoare și este important să termine ceea ce a început”. Acesta a respins și ideea de a sta pe bară în timpul investigațiilor, cu precizarea că „simplul fapt de a acuza pe cineva de ceva doar pentru a forța persoana respectivă să renunțe nu este în armonie cu maniera în care noi (islandezii – n.r.) vrem să ne funcționeze societatea”

Peste 22.000 de protestatari în Islanda Sigmundur Gunnlaugsson, prim-ministrul Islandei, a plecat din mijlocul unui interviu în momentul în care i s-au pus întrebări despre compania sa offshore, Wintris, arată theguardian.com. Reacția oficialului vine în contextul celei mai mari scurgeri de informații cu privire la modalitățile de spălare a banilor folosite de cei mai mari lideri ai lumi, intermediate de firma de avocatură Mossack Fonseca.


 

sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

EXPLOZIV: Gabriel Oprea e in spatele dezastrului "Colectiv"
B’NAI B’RITH (Fiii Legământului), lumea şi România
Monica Macovei versus Marian Munteanu
Gabriele Kuby: „Vor să ajungă la copiii voştri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuşi civilizaţia”
După Austrieci, SUA abia așteaptă să ne ia și ei pe NIMIC gazul din marea Neagră : Comunicat Departamentul de Stat "Gazul românesc din Marea Neagră ar consolida securitatea energetică în această regiune" (dacă ar fi exploatat pe nimic de americani)
Exclus din PSD. Primarul comunei cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, dat afară din partid
Vanzarea sasilor catre Republica Federala Germania, operatiune initiata de guvernul de la Bonn, care isi propusese sa extinda piata locurilor de munca de noi sclavi "pe plantatie" cu cetateni din lagarul estul Europei, vorbitori de limba germana - Sasii din  Romania - „Actiunea Recuperarea. Securitatea si emigrarea germanilor din Romania (1962-1989)
Cât de prosti ne cred americanii : mesajul ambasadorului SUA pentru români | „Lăsați-i pe imigranți să devină parte a noii Românii pe care o creați. Nimeni nu poate şti de unde va proveni următorul Einstein”
'Mister' elucidat: De ce întrebarea de la referendum nu conţine nicio referire la familie | nu ai voie prin lege sa vii cu alta intrebare!
Sinteza ultimilor ani de... "România lucrului bine făcut.." pentru multinationale.. !Romania fara resurse , Romania lucrului bine facut pentru imperiul Austriac. Companiile austriece „măcelăresc” pădurile româneşti, poliţia arestează doar ţărani cu o căruţă de lemne. Klaus Iohannis a refuzat sa promulge modificarile la Codul Silvic. Ce va rămâne după ei, Dumnezeu cu mila.
O știre „sertarizată”: A doua zi după câștigarea alegerilor prezidențiale, Iohannis l-a decorat pe șeful masoneriei evreiești din România!
CUM ISI BAT METEOROLOGII JOC DE ROMANI, DE DRAGUL MAI-MARILOR STATULUI
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro