Ceausescu urma sa incaseze 8,6 miliarde de dolari dupa 89, pentru ROMANIA din datoriile externe. Clubul de la Roma a fortat stergerea datoriilor caci exista pericolul ca tara sa se ridice economic

Distribuie!by  Nicolae Ceaușescu a vrut să ajungă un fel de bancher mondial: să împrumute statele în curs de dezvoltare din Asia, Africa și America Latină și să devină un jucător politic de talie mondială.  A construit în alte țări ca si in Romania, spitale, șosele, fabrici. Însă după ce l-au […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 Nicolae Ceaușescu a vrut să ajungă un fel de bancher mondial: să împrumute statele în curs de dezvoltare din Asia, Africa și America Latină și să devină un jucător politic de talie mondială.  A construit în alte țări ca si in Romania, spitale, șosele, fabrici. Însă după ce l-au împușcat, românii au descoperit că nu mai sunt in stare si nu vor mai fi in veci in stare sa recupereze niste datorii,  pe care Ceausescu prin tehnicile sale abile de negociere reusea cu brio. În presă s-a consemnat o declarație a lui Ioan Pârgaru, fost șef al comerțului exterior, care a avansat cifra banilor pe care România trebuie să-i încaseze: „În totalitate, după calculele pe care noi leam făcut la vremea respectivă, imediat după decembrie 1989, erau 8,6 miliarde de dolari SUA”. Cu trecerea timpului scad și șansele ca România să mai vadă vreodată acești bani, după cum reiese dintr-un raport oficial guvernamental. Politicienii de dupa 90 nu au mai fost in stare si nu au mai avut nici un interes sa recupereze datoriile prin negocieri temeinice, deoarece s.a vazut ca politicienii romani nu lucreaza in slujba poporului ci in sluba lor personala sau a altor entitati straine.

loading...

Evenimentul zilei” a descoperit într-un Raport prezentat în data de 16 mai 2018 în Guvernul Viorica Dăncilă că unele datorii au fost șterse, alte țări au dat înapoi o parte din bani dar acum nu mai vor să plătească niciun dolar. Cel mai grav este că unele state nici măcar nu vor să discute cu România pe tema datoriei, în timp ce în alte cazuri chiar statul român recunoaște că banii s-au pierdut pentru totdeauna.


„Raportul privind creanțele României la 31 decembrie 2017 provenite din activitatea de export, cooperare economică internațională și alte acțiuni externe, derulate înainte de 31 decembrie 1989”, elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, a fost prezentat în ședința Guvernului din 16 mai 2018. Potrivit raportului (facsimil dreapta), România are de recuperat 775.800.737,21 de dolari SUA și 1.488.797.459,06 ruble transferabile (la vremea datoriei, o rublă transferabilă era apropiată de un dolar).

Anul trecut, România a reușit să recupereze doar 61 de milioane de dolari SUA.


Cum s-a bagat Clubul de la Roma peste Romania, sa nu mai aiba pretentii la recuperarea datoriilor dupa 1990. Din Clubul de la Roma fac parte Iliescu, Constantinescu,  seful fiind Isarescu ( varul regelui Mihai – articol aici : Mugur Isarescu, omul de incredere a regalitatii, a fost pus in fuctie din 1990 pentru ca este verisor prin alianta cu Regele Mihai, iata dovada :), Tiriac, Petre Roman, Emil Hurezeanu ( omul Casei regale si al lui Iohannis) ( s.a)

Cum l-am iertat pe Hussein de 80% din datorie

Ceaușeșcu a avut o relație excelentă cu fostul dictator Saddam Hussein și a pompat banii românilor în investiții în fabrici, drumuri sau căi ferate din Irak. La schimb, Ceaușescu aștepta și mai mulți bani, petrol, dar mai ales influență și renume.

Rezultatul: după 1989 România a calculat că are de recuperat din Irak o datorie de aproximativ 2,6 miliarde de dolari. Ce-a făcut statul român? A șters 80% din datoriile pe care le avea de primit de la Irak.

Decizia a fost influențată de politicile Clubului de la Roma, o organizație înființată în 1956 de țările de pe mapamond care au de recuperat bani din alte state. În 2004, în Clubul de la Roma s-a agreat practica ștergerii unei mari părți din datorii, așa că România a semnat, în 2005, cu Guvernul irakian, un acord de rambursare doar a unei felii din datorie, în decursul a 23 de ani: 977,1 milioane de dolari. Din fericire pentru România, Irakul a fost un bun platnic și a respectat acordul. Azi, România mai are de recuperat din Irak o datorie totală în valoare de peste 520 de milioane de dolari.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu a intrat în Cartea Recordurilor, acesta fiind cel mai longeviv şef al unei bănci centrale, a anunţat World Records Academy (WRA).

În vârstă de 60 de ani, Isărescu a fost numit în funcţie în 1990, acum fiind în cel de-al 19-lea an de activitate. Potrivit celor de la Cartea Recordurilor, guvernatorul BNR a fost considerat întotdeauna ca fiind premierul „din umbră” al României.

 

Şeful Băncii Naţionale este singurul politician român membru al Comisiei Trilaterale, el făcând parte şi din Clubul de la Roma. Potrivit wikipedia, el devine in anul 1993 membru al Clubului de la Roma, iar dupa un an se sterg datoriile cu Irakul, fiind ales preşedinte al Asociaţiei Române a Clubului de la Roma, iar în 1999 a fost reales în această funcţie.

Cum nu au avut habar autoritatile incompetente postdecembriste sa negocieze cu Fidel Castro

Timp de 17 ani, „El Lider Maximo“ Fidel Castro și Nicolae Ceaușescu și-au întreținut relația strânsă de prietenie. Atât de mult s-au plăcut cei doi, încât România a deschis chiar o linie de credit pentru susţinerea financiară a Cubei comuniste. Mai mult, România a continuat să dea Cubei, după 31 decembrie 1989, credite pentru un combinat de produse cu conținut de nichel plus cobalt, intitulat „Las Camariocas”.

În urma relației speciale dintre cei doi foști șefi de stat, România a rămas cu o investiție nerecuperată în valoare estimată de 1,5 miliarde de dolari. Cubanezii nu vor să ne mai dea acum nimic înapoi.

Guvernul de la Havana a recunoscut încă din 1997 că are bani de dat României, dar a respins toate propunerile Bucureștiului.

Cuba s-a plâns că după destrămarea CAER, interesele Cubei au fost „prejudiciate sensibil, producând pierderi uriașe economiei”, și că datoria externă a Cubei este în rublă transferabilă, o monedă desființată fără a se stabili o rată de conversie în dolari.

În mai 2014, Cuba a transmis României că „nu promovează schimbul datoriei în investiții”, că „politica guvernului cubanez pentru datoriile către fostele țări membre CAER este de anulare 100%” și că „stabilirea unei rate de conversie între rubla transferabilă și dolarul SUA este imposibilă”. Cu alte cuvinte, a anunțat România că-și poate lua adio de la miliardul de dolari. Iohannis si politicienii roman corupti si masoni si-a vazut in continuare de concedii.

Totuși, Franța a reușit să semneze cu Cuba un acord pentru conversia unei părți din datorie într-un fond franco-cubanez de 212 milioane de euro, destinat pentru lucrări de infrastructură, turism, transporturi. Cuba a semnat protocoale de rambursare a datoriei cu 14 țări, prin anularea a 90% din datoria cubaneză și o rambursare pe o perioadă de 18 ani la o dobândă foarte scăzută.

La fel vrea acum și în cazul României și a cerut Bucureștiului să-i facă o ofertă. Cel mai recent contact dintre oficialii români și cei cubanezi a rămas în coadă de pește: în octombrie 2017 cubanezii au spus că problema datoriei către România va fi abordată „la momentul oportun”. Adică nimic concret. Iohannis si PSD-istii au mers in continuare in concedii, poate chiar in Cuba.

România spune că la momentul efectuării exporturilor, rata de conversie era de aproximativ 1 dolar = 1 rublă transferabilă. În prezent, datoria Cubei către România este de 1.488.797.459,06 ruble transferabile.

„Eu nu am datorii la România, datoriile mele sunt la Ceauşescu. L-aţi omorât…”

Afacerile dintre Ceaușescu si  Muammar al-Gaddafi, colonelul care a condus Libia cu o mână de fier din 1969 și până în 2011. România are de recuperat de la urmașii acestuia peste 45 de milioane de dolari și după cum arată lucrurile, s-ar putea să nu-i mai primească niciodată. Ceausescu ar fi recuperat de acolo banii inmiit, nu inzecit, caci deja pana la revolutie Romania primise in concesiune foarte favorabila rezerve nelimitate de petrol, pe care Romania le exploata si cu care Romania isi platea datoriile in valuta la FMI, repet in valuta caci FMI cerea banii in valuta de la romani, stiind ca romanii nu aveau de unde sa dea valuta, ci lei, insa pe Ceausescu si echipa sa, i-a dus capul sa faca afaceri in alte tari si sa vanda petrol pe VALUTA. Deci teapa FMI-ului, a la grande.

Primele negocieri oficiale ale incompetentilor de dupa revolutie din România și Libia, pentru plata datoriilor, au început în 1997, dar ele s-au amânat până în 2005 și toate discuțiile „s-au caracterizat prin poziții divergente”, iar libienii nu au respectat documente bilaterale, potrivit Guvernului de la București. Datorită „poziției rigide abordate de partea libiană”, recuperarea datoriilor „a înregistrat, practic, o stagnare”, se mai arată în raportul adoptat în Guvern.

„Singura propunere avansată de partea libiană, în luna martie 2010, a fost de reglementare a datoriei sale către România prin plata a 7 milioane de dolari”, propunere respinsă de România, potrivit Raportul Guvernului. ( deci esec total in negocieri si diplomatie) Mai mult, Libia a încercat chiar să facă în așa fel încât din datornic să primească ea bani din România. „La ultimele negocieri, partea libiană a ridicat unele pretenții nereale, care ar fi condus la diminuarea creanțelor statului român sau chiar la transformarea acestuia din creditor în debitor”, spun oficialii incompetenti români.

Situația banilor pe care România îi are de recuperat din Libia este cu atât mai problematică cu cât după eliminarea lui Gaddafi în 2011, Libia e condusa de aceleasi forte de care e condusa si Romania, deci romanii nu vor mai beneficia de niciun ban.

În acest moment, recuperarea datoriilor României din Libia este blocată total. România va „urmări desfășurarea evenimentelor interne iar în condițiile în care semnalele vor indica o posibilă reluare a discuției” atunci se va repune pe tapet problema recuperării datoriilor, spune Guvernul penibil si lipsit de orice capacitati de negociere.

Episodul penibil povestit de Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit în 2006, la Tripoli, cu Muammar Gaddafi și a relatat un episod grăitor despre datoria României.

„Dumnezeu sau Allah să îl odihnească pe Gaddafi, eu am discutat cu el şi vă pot spune că am fost primul şef de stat primit întâi în palat şi apoi în cort. Prima dată m-a primit în palat, după ce nu mai primise de vreo 20 de ani şefi de stat în palat, şi l-am întrebat pe Gaddafi, a venit şi punctul, că aveam notat în dosar, datoria Libiei la România, şi el: „Eu nu am datorii la România, datoriile mele sunt la Ceauşescu, l-aţi omorât… Eu cu el am negociat, nu negociezi cu cei care l-au lichidat ( ca banii sa ajunga in alte parti). Va dati seama ca Gaddafi stia cine conduce Romania dupa 1989 si nu mai avea niciun fel de respect pentru acesti politicieni, slugi umile ale altor entitati, care l-au decapitat si pe Gadaffi, in acelasi mod cum a parcurs si lichidarea lui Ceausescu.

Țeapa din lagărul nord-coreean

Fostul lider nord-coreean Kim Ir Sen și Nicolae Ceaușescu au facut afaceri mari in statul asiatic, o fabrică de tractoare, una de ciment (cu o producţie de 100.000 de tone pe an), una de medicamente şi două spitale complete (la Phenian şi Nampho). Toate negocierile au mers incredibil de bine pana la revolutie, dupa revolutie incompetenta politrucilor a distrus toate acordurile cu Coreea de Nord.

 

Inainte de Revoluție, România comunistă a participat la capitalul social a două societăți mixte (Lorombois și Carombois) din Republica Centrafricană și a livrăt echipamente pentru fabricile de exploatare și prelucrare a lemnului din cadrul societăților mixte. Ambele firme au intrat în faliment în 1985, respectiv 1995.

În raportul Guvernului, oficialii români spun că „se va analiza oportunitatea” renunțării la datoria pe care o avem de încasat din statul african, acest lucru fiind „justificat de imposibilitatea recuperării” banilor. Suma: peste 10 milioane de dolari.

În raportul guvernamental mai scrie că Palatul Victoria se gândește să radieze și o datorie în valoare de aproape 100.000 de dolari pe care o avem de recuperat tot dintr-un stat african: Tanzania. Datoria provine din capitalul social și livrările de utilaje pentru exploatări miniere ale societății mixte Besaminco, desființată în anul 1984.

Delapidare în Nigeria

România lui Ceaușescu a mai investit într-o fabrică nigeriană de mobilă denumită „Nirowi” și care a ajuns după 1990 o ruină. Acum trebuie să luăm de la statul african peste 12 milioane de euro. Nigeria a propus României în 2013 ca mod de plată a datoriei să găsească un investitor român care să cumpere acțiunile României de la fabrică, dar nu a fost nimeni interesat.

„Începând cu 1990 conducerea societății a fost preluată integral de partea nigeriană, iar cei însărcinați cu gestionarea bunurilor au excelat în a delapida. Bunurile aflate în patrimoniul societății (mașini, utilaje, echipamente, clădiri, etc) sunt distruse, dispărute sau se află într-un stadiu avansat de deteriorare”, spune Guvernul României despre fabrica în care a investit Ceaușescu.

Colac peste pupăză, în 2017 Nigeria a anunțat România că nu mai este de acord nici măcar cu privatizarea pentru eventuala recuperare a investiției. În acest moment, Guvernul român recunoaște că nu știe ce să facă în acest caz. Va dati seama ce nulitati avem in guvern?

 

În Somalia, România ceaușistă a livrat înainte de 1989 echipamente pentru agricultură. După moartea lui Ceaușescu mai aveam de recuperat o sumă de peste 2,5 milioane de dolari. Situația tragică din țara cu cei mai mulți pirați din lume (peste 3.000) face imposibilă, cel puțin pentru moment, recuperarea datoriei care i se cuvine României.

Potrivit Guvernului, recuperarea datoriilor „nu a fost posibilă datorită îndelungatului conflict civil care a început în anul 1991 și a durat mai bine de 20 de ani, cu consecințe dezastruoase pentru economia statului somalez”. În 2014, Somalia se număra printre primele trei cele mai puțin dezvoltate țări din lume.

Situația datoriilor este atât de departe de rezolvare, încât Somalia nici măcar nu are o bază de date cu datoriile către România și a cerut României, în 2014, să-i trimită datele ei. „Până în prezent nu s-a primit nicio reacție din partea autorităților somaleze”, se arată în raportul guvernamental.

Romania a acumulat dupa revolutie 100 de miliarde de dolari datorii, politicienii au nenorocit poporul acesta pe urmatoarele 5 generatii. Romania nu va putea avansa cu nimic in urmatoarele generatii, mai rau, ea va regresa pana la disparitie, iar adevaratii stapani ai banilor care asupresc poporul roman, tinandu-l cu un salariu de mizerie pe cap de locuitor, vor putea decide ei la momentul oportun ce vor dori ei sa faca cu romanii, aceasta plantatie de slugi ai occidentalilor, care au prosperat dintotdeauna de pe spatele romanului, mai intai prin Imperiile Monarhice Habsburgice apoi prin Bancile Mondiale “democratice” si “capitaliste”.

Petre Tutea. Am suferit 13 ani in temnita pentru un popor de idioti”

Surse partiale Evenimentul Zilei

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

România se pregăteşte pentru primirea câtorva mii de imigranţi, la cererea ţărilor din Schengen. Acestea se confruntă cu un val de imigranţi nemaivăzut, care ameninţă însăşi existenţa Uniunii Europene. Unul din centrele de primire, pentru 5.000 de persoane, este pregătit la Târgovişte.
Samy Tuțac: Eurovisionul discriminează creștinii..și ăsta e doar începutul dacă le dăm drepturi gay-ilor!
Bogdan Tiberiu Iacob NUCLEARA ANULUI | Kovesi aruncă în aer scandalul de spionaj Black Cube
CE FACE SOȚIA LUI DACIAN CIOLOȘ ÎN TIMPUL PROTESTELOR VIOLENTE DIN ROMÂNIA
INCREDIBIL. Turbați de Dezvăluirile lui Ghiță, SOROŞISTA Alina Mungiu Pippidi şi România Curată cer ÎNCHIDEREA ROMÂNIEI TV. Vă dați seama ce Dictatură ar fi băgat Rețeaua Progresisto-Soroşistă dacă ar fi câștigat Alegerile?
România, furnizor de armament pentru Siria şi Yemen. Cum funcţiona CARACATIŢA. Reacţia MAE
Strigător la cer! Legătura dintre procurorul din Caracal și interlopii traficanți de fete
General Br. (r) Aurel Rogojan (SRI) – Suntem in pragul celui de-al Treilea Razboi Mondial.
Jurnalista CENZURATĂ de Marius Tucă își continuă DEZVĂLUIRILE |Secretele AVERII imobiliare a lui Gabriel Oprea
Ion Brad: Ceausescu a făcut pentru Ortodoxia românească de la Sfîntul Munte Athos mai mult decît toţi preşedinţii şi premierii României postdecembriste!!!
ONG-URILOR LUI SOROS "VOR DA NASTERE" LA PARTIDE "SOROSISTE" - ASTA E PLANUL RETELEI. ONG-uri lui SOROS CER PRAG ELECTORAL DE 2% CA SA POATA INTRA IN PARLAMENT CA PARTIDE "SOROSISTE". ELE MAI CER FINANTARE DE LA STAT DACA FAC 1% DIN VOTURI
Sondaj american: Şase români din zece, nemulţumiţi de prestaţia lui Klaus Iohannis
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro