Cea mai mare putere militară a lumii devine invincibilă. Google se implică în afaceri militare. Angajații nu sunt de acord!

Distribuie!by Google ajută armata americană să creeze arme capabile să-şi urmărească zile şi săptămâni în şir ţinta, alegându-şi momentul optim pentru a o distruge. loading... “Suntem de părere că Google nu ar trebui să se implice în afaceri militare” – astfel începe o scrisoare de protest semnată de mii de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Google ajută armata americană să creeze arme capabile să-şi urmărească zile şi săptămâni în şir ţinta, alegându-şi momentul optim pentru a o distruge.

loading...

“Suntem de părere că Google nu ar trebui să se implice în afaceri militare” – astfel începe o scrisoare de protest semnată de mii de angajaţi ai Google la începutul anului. A fost un demers fără precedent: angajaţii gigantului american i-au cerut şefului companiei, Sundar Pichai, să oprească colaborarea cu Pentagonul la proiectul “Maven”.Este vorba de programe bazate pe inteligenţă artificială (IA), care pot analiza în detaliu imagini video.


De ce se interesează atât de intens armata americană de munca unor producători giganţi de softuri precum Google sau Microsoft? Pentru că nu poate crea singură programe de acest tip la un asemenea nivel de calitate, în condiţiile în care are însă mare nevoie de ele. Armele dotate cu astfel de algoritmi pot identifica şi lovi singure ţintele. Războiul viitorului se va purta cu mai puţini soldaţi şi cu multe arme inteligente. Demult sunt folosite deja inovaţiile din domeniul inteligenţei artificiale în scopuri militare.

Iar angajaţii Google nu îşi doresc aşa ceva – pe bună dreptate. Scrisoarea lor abordează unul din aspectele etice fundamentale ale epocii noastre. Computerele devin tot mai performante, se apropie tot mai mult de modul în care funcţionează creierul uman. Ceea ce generează şanse enorme, dar şi pericole mari. Marile puteri militare ale lumii aşteaptă cu lăcomie să pună mâna pe astfel de algoritmi cu care să-şi doteze roboţii militari.


Rezultatele sunt rachete, drone şi focoase care, odată lansate, nu mai au nevoie de îndrumare umană pentru a-şi realiza treaba. Arme capabile să-şi urmărească zile şi săptămâni în şir ţinta, alegându-şi momentul optim pentru a o distruge. Niciun soldat nu mai dă la final comanda de atac într-o situaţie concretă. Astfel de sisteme parţial autonome se folosesc deja.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Jurnalistul Doru Bușcu dezvăluie că fostul premier Tudose pregătea o lege care anulează redevențele offshore și care returnează redevențele plătite de companiile extractoare începînd cu 2008. Paguba la buget? 1 MILIARD de EURO
Putin şi butonul roşu
SUA critică România, în raportul despre drepturile omului: "hărţuirea romilor şi deţinuţilor de către Poliţie şi Jandarmerie",'discriminarea romilor","ideile antisemite, rasiste, xenofobe şi naţionaliste sunt răspândite în continuare online în ţară"
"Ce fac guvernanții e Holocaust împotriva românilor". Părintele Necula: Asta e o bătălie pe bani, nu pe sufletele noastre (VIDEO)
CARDUL DE SANATATE va fi OBLIGATORIU si in cazurile de URGENTE MEDICALE...
Misterul unei crime al cărei autor este căutat de aproape 20 de ani. Cum a fost ucisă o femeie din Alba Iulia
Șoc în PSD! Lider din teritoriu surprins în timp ce întreținea relații intime cu un bărbat! Acum se intelege de ce PSD nu a promovat referendumul caci PSD-ul colcaie de homosexuali
Ce s-a ales de „perla“ zahărului românesc. Cum a ajuns la fier vechi Bucecea, una dintre cele mai importante fabrici de zahăr din estul Europei
Romania are cele mai mari zacaminte din Europa din metalul devenit MAI PRETIOS ca aurul! Dar scoate minele la VANZARE!
LAZAR ACOPERA BINOMUL – In loc sa mearga pe firul inregistrarilor audio-video in care Ghita si Basescu denunta grupul de crima organizata din SRI si DNA, Procurorul General Augustin Lazar asteapta sa-i vina probele la sediul PICCJ: „Pana in acest moment nimeni nu a depus vreun denunt sau vreo plangere... Cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele” (Video)
Klaus Iohannis, filat de MI6!
Nazism cu pași mici, dar siguri, Lumea către care ne îndreptăm și cum se va ajunge acolo cu acordul tacit al populației, tehnologia de distrugere
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro