Ce nu a reuşit Troţki pot face IT-iştii noştri cu banderole #rezist: Informaţia purificată

Distribuie!by   Povestea. 1917 Revoluţie. Lenin ia puterea. Începea construcţia unui nou stat. Începe războiul civil. Se îmbolnăveşte şi se retrage la sanatoriu. Dar vrea să conducă. Pentru asta trebuie să fie informat. Lenin are multe bube dar nimeni nu-i poate reproşa capacitatea de strateg şi tactician. Dar pentru a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Povestea. 1917 Revoluţie. Lenin ia puterea. Începea construcţia unui nou stat. Începe războiul civil. Se îmbolnăveşte şi se retrage la sanatoriu. Dar vrea să conducă. Pentru asta trebuie să fie informat. Lenin are multe bube dar nimeni nu-i poate reproşa capacitatea de strateg şi tactician. Dar pentru a lua hotărîri politice are nevoie de informaţie cît mai puţin controlată, cît mai brută. El ştie ce tovarăşi are pe lîngă el.

loading...

Bun. Însă numărul doi este Troţki. Un tip diabolic de inteligent. Era o maşinărie de produs idei care-ţi blocau mintea. Şi el vine cu o idee.


Bine, noi putem controla informaţia care ajunge la Lenin. Dar omul citeşte presă. Şi după 30 de ani de exil şi surghiun omul ăsta e suficient numai să deschidă ziarul, să-l miroase, ca să înţeleagă ce se întîmplă în ţară. Propaganda şi contrapropaganda pentru unul ca Lenin sînt joc de gleznă.

Atunci Lev Davidovici Troţki vine cu ideea genială: ce ar fi dacă am face o redacţie separată şi am produce ziarul central Iskra (sau Pravda, nu mai reţin) într-un singur exemplar, doar pentru Lenin. Acolo să lucreze cele mai sclipitoare minţi sub îndrumarea mea, Troţki. Să facem aşadar un ziar special doar pentru Lenin. Ziarul trebuie să fie făcut astfel încît Lenin să stea liniştit, să-şi vadă de boala şi viaţa lui şi să lase „lupta revoluţionară” pe mîna noastră.
Iată Ministerul Adevărului: un ziar personalizat, cu informaţie corectă, pentru fiecare cetăţean în parte. Unul care să te facă să-ţi vezi de treabă, unul care gîndeşte pentru tine.


De ce mi-am amintit de povestea asta? Pentru că citesc o ştire cum nişte IT-işti vor să producă un soft pentru epoca post-adevăr care să ne salveze de ştirile false, de propagandă. Cum noi nu mai sîntem capabili de a distinge între adevăr şi fals, între bine şi rău, o vor face ei sau mai degrabă softul lor pentru noi. Nici măcar presa nu mai este capabilă să facă asta, nici instituţiile pe care le avem. Dar poate softul lor va fi capabil. Ministerul Adevărului se instaurează încet dar sigur. Parcă mai încercase Guran ceva asemănător: ştiri înfricoşător de curate. Aproape purificatoare. Bun.

Mă uit să văd cine sînt oamenii aceştia care vor să mă salveze: poartă banderole #rezist. În general sînt suspect faţă de oamenii care vor să mă salveze şi mai ales poartă şi banderole, grade, însemne, indiferent de direcţie: rezist, nazist, comunist, ortodoxist, iehovist. Nu, mersi. Tolerez doar însemnul medical: oricum e mult alb şi se pătează uşor cu sînge.

Auziţi: se vor face liste. Iar liste? Cine le va face? Care vor fi criteriile, cine face aceste criterii? Intră presa mainstream în calcul, căci după mine şi acolo e o mare problemă şi zona cea mai nocivă prin puterea pe care o are, e pe mulţi bani şi deloc independentă şi nevinovată. Softul acesta e cosntruit de îngeri? Ah sînt oameni, fie ei şi IT-işti. Chiar nu va avea supoziţii ideologice, simpatii politice softul? Păi eu văd ştampila: #rezist. Sau practic asistăm la instaurarea unei noi forme de turnătorii şi securism „bun, etic şi curat”? Brrr….

Ideea acestor băieţi mă sperie. Dar cum ştiu că în zona IT sînt suficienţi oameni destupaţi, care se mai deconectează şi mai intră prin crîşme (salut băieţi!), cu siguranţă vor apărea şi contramăsuri. Nu aşa se luptă cu ştirile false, nu aşa se luptă pentru adevăr. Nu puteţi face „presă curată” prin decuparea şi crearea unui agregator care să ne dea informaţii „bune şi curate”, „gîndite de-a gata”, care să decidă în numele nostru „ce e bine şi ce e rău”, pentru că e la rîndul său e o propagandă la fel de nocivă. Chiar mai nocivă. E una aproape religioasă, ascunsă sub un ambalaj al „tehnologiei şi ştiinţei”. E un soi de tehno-fascism. Citiţi, copii, George Orwell. E suficient „1984”.

Ah şi am uitat să vă spun: Troţki nu şi-a dus ideea pînă la capăt. Însă sînt convins că opera lui va fi continuată pînă la capăt de IT-ştii #rezist: aceşti „îngeri salvatori tehnologici”. Deviza: să dăm ţării informaţie pură, curată, nealterată pentru omul nou fără cusur, purificat.

Nu mersi: nu servesc „informaţie purificată”.

Autor: Vasile Ernu

Sursa: Vasile Ernugandeste.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Copii răpiţi şi goliţi de organe la Buzău. În România se înregistrează acum 300 de cazuri de copii dispăruţi care nu au fost găsiţi
Conexiunea care dinamitează protestele anti-grațiere! Apare numele lui Soros
Noul ministru al Agriculturii nu vrea aprozare cu produse româneşti. Casa de Comerţ Unirea, creată de Daea, atârnă de un fir de aţă
Medicul Vasile Astărăstoae a învins DNA: "PROFESORULUI NU I S-A FĂCUT DREPTATE, CI I S-AU CERTIFICAT NEDREPTĂȚILE PE CARE LE-A PĂTIMIT!
Dezbatere în lumea medicală? Eroare 404! Asociația Medicilor de Familie Mureș a RETRAS de pe site un articol în care se criticau hibele legii vaccinării obligatorii
INDICII MASIVE DE FURT INTELECTUAL – GIP a anuntat ultimele rezultate ale testului iThenticate: „Pentru a-si ascunde plagiatul, Kovesi a procedat hoteste... A incercat sa-si ascunda furtul prin mici modificari aduse textului original... Subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiaza in intregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrarii lui Mateut... Dupa ce GIP va publica toate rapoartele iThenticate care demonstreaza plagiatul lui Kovesi, vom sesiza din nou CNATDCU”
Casa Regală îi cere statului român despăgubiri de 51 de milioane de euro pentru că… nu poate DEFRIȘA pădurile care i-au fost retrocedate!!!
Establishment-ul american în război deschis cu Trump. Păpușarii nu vor ceda. Mai rămâne să îl împuște, așa cum au făcut cu Kennedy…
Klaus Iohannis a trimis la CCR sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului pe 2019. Iohannis blocheaza tara pur si simplu. Pentru cine lucreaza acest presedinte, pentru ca pentru Romania in mod sigur nu munceste.
“Ne-am săturat să fim sfidați de țigani!”, mesajul marșului Noua Dreaptă la Timișoara. Ce solicitări au mai avut manifestanții FOTO și VIDEO
WikiLeaks: SUA și George Soros, promotorii scandalului “Panama Papers” pentru atacarea Rusiei
Macron ataca Polonia: E la marginea UE! Varsovia ii raspunde dur: Aroganta e urmare a lipsei de experienta
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro