Ce i s-a întâmplat judecătoarei care i-a reclamat la DNA pe Zgonea și ambasadorul SUA

Distribuie!by loading... Inspecţia Judiciară a demarat verificări în legătură cu afirmaţiile judecătoarei Florica Roman din Oradea, care a anunţat că a depus o plângere penală la DNA împotriva ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe care îi acuză de trafic de influenţă.”Inspecţia Judiciară […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...
Inspecţia Judiciară a demarat verificări în legătură cu afirmaţiile judecătoarei Florica Roman din Oradea, care a anunţat că a depus o plângere penală la DNA împotriva ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe care îi acuză de trafic de influenţă.”Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile făcute în spaţiul public de doamna judecător Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Inspectorii urmează să efectueze verificări pentru a stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru.Judecătoarea Florica Roman a anunţat miercuri pe blogul personal că a trimis la DNA o plângere penală pe numele ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, respectiv trafic de influenţă. De asemenea, judecătoarea cerea procurorilor să ia în considerare şi arestarea preventivă a celor doi.Florica Roman susţinea că plângerea penală vine după ce, într-o conferinţă comună ţinută pe 13 mai, Hans Klemm şi Valeriu Zgonea “au recunoscut public că şi-au folosit influenţa pentru a promova şi urgenta adoptarea unor legi, susţinute de SUA”.

“Dată fiind poziţia ocupată de cei doi şi influenţa pe care o au, precum şi gravitatea deosebită a faptelor comise de aceştia, am solicitat DNA să aibă în vedere oportunitatea aplicării dispoziţiilor din Codul de procedură penală privind măsura arestului preventiv. Astfel, trebuie să aveţi în vedere influenţa pe care cei de mai sus o au asupra instituţiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenţă recunoscută chiar de procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Lăsarea în libertate a celor doi ar putea crea în societate temerea că justiţia nu funcţionează tocmai într-un caz în care este atacat şi manipulat statul de drept prin una din funcţiile sale esenţiale: legiferarea”, mai scria Florica Roman pe blog.


Judecătoarea explica faptul că prin acest gest doreşte să atragă atenţia cât de uşor se pot face plângeri la DNA în “sezonul denunţurilor”.

“Sunt judecător de peste 20 de ani şi ştiu că diplomaţii beneficiază de imunitate deplină, iar parlamentarii au imunitate specială. Prin cererea de faţă am dorit să dovedesc cât de uşor se pot construi ‘compuneri’ penale în sezonul denunţurilor, dar şi a arăta cât de uşor este să vorbeşti despre ‘egalitate în faţa legii’ când te bucuri de imunitate deplină. Oricare altă persoană care ar fi fost în poziţia ambasadorului american Hans Klemm şi recunoştea public că şi-a folosit influenţa asupra preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să treacă anumite legi era automat ‘săltat’ de mascaţi, reţinut şi băgat la tubulatură, la Beciul Domnesc”, mai spunea Florica Roman.

În aprilie 2014, patru magistraţi din Oradea, printre care se afla şi Florica Roman, au fost trimişi în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fals intelectual, favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, fiind acuzaţi că au primit bani şi diverse produse (păstrăvi, whisky) pentru a scăpa de închisoare un bărbat condamnat pentru tentativă de viol.

 

 

Sursa:    

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Trump împotriva tuturor și toți împotriva lui! Fotografia simbol a reuniunii G7
Soros isi vara oamenii in CSM pe usa PSD!
Petre Daea, plecare triumfală: aplauze la scenă deschisă din partea angajaților din Ministerul Agriculturii/VIDEO
SOROS. Un interviu luat de Robert Turcescu lui GEORGE SOROS în 2005 cu ocazia vizitei lui SOROS în România. În interviu, SOROS recunoaște cinstit că finanțează MULTĂ LUME prin România.
Digi 24 a cazut atat de tare in audiente incat Duck Tv ( post de desene animate) are mai multi telespectatori| Pedeapsa divina din cauza dezinformarilor si a manipularii?
O fostă traducătoare de la baza militară Kogălniceanu acuză: Aici funcționa un adevărat bordel, unde erau aduse minore. Femeia a depus plângere penală la DIICOT, cerând ca „Dosarul Kogălniceanu” să fie conexat „Dosarului Caracal-Deveselu”
REȚEAUA SOROS. BANI "ALBI" pentru POLITICIENII și ONG-urile care se implică în VIAȚA POLITICĂ DIN ROMÂNI.. Zdrențele Sorosiste: Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Mihai Răzvan Ungureanu, Sandra Pralong, Cătălin Drula, Cristian Ghinea, Violeta Alexandru, Mungiu Pippidi, Nicușor Dan, Clotilde Armand, Liviu Mihaiu, (Bau) Victoria-Violeta Alexandru,Cristina Guseth, Gabriel Petrescu,Mihai Dragoș, Edmond Niculuşcă, Sorin Ioniţă, Vladimir Tismaneanu, Neagu Djuvara, Elena Calistru, Dinu Zamfirescu, Laura Ştefan, Mihnea Berindei , Virgil Ierunca si Monica Lovinescu....etc.
Presa maghiară: „Romania este una dintre cele mai vulnerabile colonii din Europa, unde cariera politica este extrem de instabilă”
Din ciclul „S-a țicnit lupul”: Liberalii vor să plătească salariile angajaților multinaționalelor cu banii statului român
Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente
DOCUMENT / Legea offshore, noua Roșia Montană. Petroliștii primesc scutiri de taxe și derogări de la legea patrimoniului
Dragnea a fost arestat fix după ce a depus un proiect care interzicea exporturile de buștean și cherestea. Coincidență nu?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro