CAZ INCREDIBIL LA GALAŢI! Localnicii pun mână de la mână pentru a repara un drum judeţean

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Caz incredibil în judeţul Galaţi! Disperaţi că îşi fac praf utilajele agricole şi autoturismele pe un drum public şi sătui de promisiunile neonorate ale Consiliului Judeţului (CJ), mai mulţi fermieri din zona Cerţeşti – Ghidigeni şi navetiştii au pus mână de la mână pentru a face tocmai ceea ce autorităţile judeţene nu au fost în stare: repararea unei porţiuni însemnate a unui drum judeţean! Este vorba despre DJ 240A, segmentul cuprins între Ghidigeni şi Cerţeşti, devenit aproape impracticabil.

Ce înseamnă să circuli pe un asemenea drum, neîntreţinut de zeci de ani, am simţit şi noi, săptămâna trecută, cu ocazia vizitei în comuna Cerţeşti. Cu doar o zi înainte de deplasarea noastră, plouase destul de mult, iar gropile, de dimensiuni foarte mari, erau pline-ochi cu apă.


Primarii din Cerţeşti (Daniel Cotoranu) şi din Ghidigeni (Eugen Tăbăcaru) au solicitat, în nenumărate rânduri, conducerii CJ, atât prin intermediul unor adrese oficiale, cât şi verbal, repararea celor aproximativ patru kilometri de drum judeţean, plin de gropi şi cratere, însă au primit doar promisiuni. Neonorate, evident.

Şi cu necazul, şi cu banii daţi


Cu banii strânşi printr-o chetă, localnicii şi navetiştii au închiriat un autogreder, cu ajutorul căruia să astupe gropile cu piatră şi nisip, întrucât drumul aproape că nu mai putea fi circulat, astfel că, pentru a-şi proteja maşinile şi viaţa, oamenii erau nevoiţi să meargă prin câmp sau să facă cale întoarsă.

loading...

Potrivit primarului Daniel Cotoranu, chiar ieri (miercuri – n.r.) oamenii lucrau pentru a acoperi imensele gropi. „Este lăudabil gestul lor, deja se lucrează pentru întinderea pietrei şi umplerea cu nisip a gropilor. Din ce ştiu eu, de 40 de ani nu s-a mai făcut nimic pentru acest drum. Nu mai putem aştepta, întrucât vor veni ploile, ninsorile şi nu se va mai putea circula deloc. Oamenii fac asta în disperare de cauză”, ne-a spus primarul comunei Cerţeşti, care a contribuit şi el la cheta pentru repararea drumului.

Subiectul privind infrastructura dezastruoasă a fost abordat şi marţi în şedinţa Comisiei de Dialog Social, desfăşurată la Prefectură, unde vicepreşedintele CJ Cornel Hamza a prezentat o informare cu privire la lucrările efectuate în acest an pe drumurile judeţene.

„Din nefericire, plombările s-au terminat la intrarea în comuna Ghidigeni. Contractul este însă pe doi ani şi cum trece iarna putem rezolva şi problemele de aici”, a afirmat vicepreşedintele CJ. Asta înseamnă că şefii instituţiei publice au amânat, încă o dată, lucrările pentru segmentul cuprins între Ghidigeni şi Cerţeşti, în ciuda stării jalnice a drumului.

http://www.viata-libera.ro/prima-pagina/71633-caz-incredibil-la-galati-localnicii-pun-mana-de-la-mana-pentru-a-repara-un-drum-judetean

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

GDI

Gazetadeinformatii.ro

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Investitorii străini îngroapă România!

  De 20 de ani, toate discuţiile şi discursurile despre economia României (mai bine spus şi mai actual, economia din

Cei mai mari artisti ai trupelor rock, pop, recunosc pe FATA ca se inchina lui SATAN LUCIFER

"Hey Satan, pay my dues. I'm gonna take you to hell, I'm gonna get ya Satan. I'm on the highway

SOC: Pe bradul din Brasov a aparut STEAGUL AUSTRIEI semn ca suntem din nou sclavii Imperiului Austriac si trebuie sa ne cedam padurile si toate resursele!!!

            Acum se vede ai cui sclavi suntem, ai imperiului Austroungar ... si-au luat tara

Cum se face cașcavalul de casă – mult mai ieftin și mai sănătos

Cine ar fi crezut că și cașcavalul poate fi preparat în casă, fără ingrediente sau ustensile speciale! Prezentăm această rețetă

Uluitor ! Ponta spune clar că incendiul de la Colectiv a fost o manevră criminală pentru căderea guvernului

Premierul a vorbit, în exclusivitate la Tv Sud, despre drama de la la Colectiv și modul în care această tragedie

Klaus Iohannis: Moscheea de la București, în faza obținerii autorizației

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că moscheea care urmează să se construiască la București este în faza obținerii autorizației.

Închide