Casa Regală îi cere statului român despăgubiri de 51 de milioane de euro pentru că… nu poate DEFRIȘA pădurile care i-au fost retrocedate!!!

Distribuie!by loading... A început procesul prin care Casa Regală cere statului român despăgubiri pentru că nu îi permite să exploateze pădurile pe care le are în proprietate. Procesul a fost deschis de Regele Mihai şi este continuat acum de moştenitoarele sale, principesele Margareta, Elena, Sofia şi Maria. „Reclamanţii solicită obligarea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

A început procesul prin care Casa Regală cere statului român despăgubiri pentru că nu îi permite să exploateze pădurile pe care le are în proprietate. Procesul a fost deschis de Regele Mihai şi este continuat acum de moştenitoarele sale, principesele Margareta, Elena, Sofia şi Maria.

„Reclamanţii solicită obligarea pârâţilor în solidar la plata sumei de 244.803,98 de lei (aproximativ 51 de milioane de euro), cu titlu de compensaţii reprezentând contravaloarea produselor de masă lemnoasă pe care, în calitate de proprietari, nu le pot recolta pentru suprafaţa de pădure de 1083,4 hectare, administrate de Ocolul Silvic Regal Săvârşin în anul 2015. Imposibilitatea exploatării se datorează faptului că aceste suprafeţe sunt incluse în zone de protecţie, iar proprietarul are interdicţia de a exploata şi utiliza resursele naturale precum şi de a exercita folosinţa asupra acestora într-un mod incompatibil cu scopul pentru care a fost constituită zona de protecţie”, a precizat judecătorul Claudia Rus, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.


La această sumă se adaugă alte sume cerute sub formă de dobânzi fiscale. Statul român acordă despăgubiri în aceste situaţii, pe baza unei hotărâri de Guvern de anul trecut. „Până în 2017, respectiv 30 iunie 2017, nu a existat o bază legală prin care să se poată acorda aceste despăgubiri. Ulterior acestei date, prin apariţia HG-ului, s-au acordat aceste despăgubiri Majestăţii Sale”, a declarat Maria Antal, şefa Gărzii Forestiere Bihor. Casa Regală se află în imposibilitatea de a exploata pădurea şi în judeţele Braşov şi Prahova. „Avem pe rol trei procese cu Casa Regală prin care se solicită compensaţii pentru anii 2014, 2015 şi 2016”, a precizat şefa Gărzii Forestiere Bihor.

 

Sursa: adev.ro/p83is0


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iată ce sume a declarat Iohannis la FISC ca venituri din chirii, una scrie în contract, mult mai puțin a declarat | E posibil ca un sas să înșele statul atât de tare?
Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii: statul nu oferă despăgubiri pentru toate efectele adverse
ANII ’90. Cum a schimbat America faţa României. Milioane de dolari pentru ONG-uri, sindicate şi mişcări politice, televiziuni Fake News : Andreea Esca - După un stagiu la CNN, câştigat în urma unei burse Soros pe care mi-o recomandase Lucian Mândruţă ...
Strigător la cer! Legătura dintre procurorul din Caracal și interlopii traficanți de fete
După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA
500 de tancuri AMERICANE au ajuns în România – jumătate din cât are Armata Română. Ne pregătim de război?
Dezbaterile din Parlament privitoare la Legea offshore i-a determinat pe investitorii care au concesionat platforme în Marea Neagră pentru exploatarea de petrol și gaze naturale să anunțe că se retrag din România.
Evenimentul Neversea e un eveniment politic de spalare pe creiere, sponsorizat de Kaufland si de mafia traficului de sange donat
Munca patriotică, un abuz „comunist”, dar de voluntariat nu ați auzit?
Donald Trump și Noua Ordine Mondială - Al Treilea Război Mondial
Masonul Oreste susținătorul Noii Ordini Mondiale este nepotul avocatului din procesul Ceaușeștilor de la Târgoviște! Înțelegeți acum că masoneria este responsabilă pentru tot ceea ce s-a întâmplat după 89?
Omul din umbra lui Donald Trump le cere americanilor să se ridice împotriva chinezilor: trebuie să împiedicăm China să ajungă o ”putere hegemonică”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro