Capitalism: Motivul pentru care tinerii români se desprind greu de casa părintească. Argumentul lui Ionuț

Distribuie!by Cei mai mulţi tineri din ţară se dezlipesc greu de părinţi şi durează până prind aripi să plece de acasă. Potrivit Eurostat, 8 din 10 români, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, locuiesc cu mama şi tata. loading... Acelaşi studiu arată că femeile devin independente mai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cei mai mulţi tineri din ţară se dezlipesc greu de părinţi şi durează până prind aripi să plece de acasă. Potrivit Eurostat, 8 din 10 români, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, locuiesc cu mama şi tata.

loading...

Acelaşi studiu arată că femeile devin independente mai devreme decât bărbaţii. Ele se mută de lângă familie la 25 de ani, iar ei la 30.


Ionuţ lucrează la un hipermarket, are un salariu net de 1.300 de lei şi locuieşte cu părinţii. În ianuarie împlineşte 27 de ani, dar nu are planuri să îşi ia zborul de lângă ai lui.

Sincer să fiu eu nu aş vrea să plece, că îmi place ca să fie aici lângă noi”, spune tatăl lui Ionuț.


Ionuț

 Pro TV

Tânărul mărturiseşte că uneori şi-ar dori să fie independent, dar situaţia financiară nu îi permite această libertate.

Cerinţele sunt destul de pretenţioase la anumite joburi, timpul de lucru e undeva la 8 ore. Sunt momente când vrei să fii singur, să nu ai pe nimeni pe cap şi intervin părinţii şi atunci este o problemă”, spune Ionuț.

Alexandru are 25 de ani şi de 2 ani lucrează în domeniul IT. Dar nu s-a grăbit să plece din casa părintească.

Faptul că stau cu părinţii mă ajută să economisesc lunar undeva la o mie de lei, poate şi mai bine. Plus că îmi salvez timpul alocat hobby-urilor mele, pentru că nu gătesc, nu fac curat”, este de părere Alexandru.

Potrivit Eurostat, 83,3% dintre românii cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani stau cu părinţii, în timp ce media europeană este de 76,3.

De la 25 de ani, procentul scade. 54,2 dintre românii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani încă mai stau în casă cu părinţii. Media europeană este de 41,7%.

Fetele se desprind mai devreme de familie.

Datele Eurostat arată că bărbaţii din România se mută de la părinţi la vârsta de 30 de ani, în timp ce femeile imediat ce împlinesc 25 de ani.

Sociologii îi denumesc pe aceşti tineri “adultescenți”, pentru că îşi prelungesc adolescența şi nu îşi asumă toate responsabilităţile unui adult.

Vedem şi o constrângere economică, lipsa resurselor şi statul împreună cu părinţii e un confort. Şi adulţii care au un loc de muncă şi tinerii care îşi încep sau continuă după 18 ani studiile preferă să nu schimbe oraşul, să caute universitate în oraşul în care locuiesc, să rămână alături de părinţi”, explică Ioan Hosu, sociolog.

https://stirileprotv.ro/stiri/social/motivul-pentru-care-tinerii-romani-se-desprind-greu-de-casa-parinteasca-argumentul-lui-ionut.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Analizele o dovedesc: miere contrafăcută în marile magazine. Uite care sunt firmele care mint consumatorii
Tunurile de la „Rezervele Statului” OMOARĂ românii! Amănunte INCENDIARE
Roger Stone, Un fost consilier al lui Trump a fost otrăvit cu Poloniu
Preot din Cluj, despre Untold: „Aţi spurcat oraşul nostru cu poluarea fonică şi spirituală din aceste zile de post. Untold e închinat lui Satan“
Deputatul Daniel Gheorghe acuză presiuni externe asupra CCR pentru a bloca referendumul pentru familie: "Nu înțeleg de ce toate instituțiile democratice din România trebuie să stea drepți și să tremure atunci când se face lobby din afara țării"
REVOLUTIE IN JUSTITIE - Condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea e nula. CCR a statuat: “Intreaga reglementare referitoare la independenta justitiei este lipsita de efecte juridice daca hotararea prin care 'se spune dreptul' este intocmita de o persoana care nu indeplineste calitatea de judecator al cauzei”. Procesul lui Dragnea trebuie revizuit intrucat pentru Livia Stanciu si Luminita Zglimbea a semnat sefa ICCJ Cristina Tarcea. Sute de hotarari similare trebuie anulate (Decizia)
Asistăm la programul de ştergere a identităţii naţionale a poporului roman !
SOROS-Washington a decis soarta Romaniei in decembrie 1989 si o face si in prezent, priviti asasinii nostri si jefuitorii Romaniei
EXCLUSIV. Decizie CNCD: cotidianul covăsnean Székely Hírmondó incită la ură și discriminează români pe criterii etnice
O să aveți un ȘOC TOTAL! Ei au condus și conduc România...
Dușmani ai României
Procuror: Pe vremea lui Ceaușescu, pentru atacarea hotărîrilor vădit netemeinice și esențial nelegale, exista recursul extraordinar. Nu mai există. Legatura dintre Colectiv si desfiintarea SIIJ
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro