Capital.ro, scuze publice după o ştire despre „multinaționalele” care își pun angajații să protesteze

Distribuie!by   loading... „Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump” a titrat vineri seara site-ul publicației Capital. Știrea a dispărut a doua zi de pe site-ul săptămânalului economic. A apărut însă un alt articol în care jurnaliștii publicației își cer scuze publice. Publicitate Din verificările […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
 
loading...
Capital.ro, scuze publice după o ştire despre „multinaționalele” care își pun angajații să protesteze

„Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump” a titrat vineri seara site-ul publicației Capital. Știrea a dispărut a doua zi de pe site-ul săptămânalului economic. A apărut însă un alt articol în care jurnaliștii publicației își cer scuze publice.

Publicitate

Din verificările Paginademedia.ro, „știrea” despre multinaționale a fost rostogolită de la Antena 3, România TV și DCnews.


Ca o coincidență, știrea a fost publicată pe site-ul capital.ro chiar în ziua în care emisiunea Capital TV, difuzată în trecut la B1 TV, a început să fie difuzată la România TV.

„Printr-o eroare regretabilă, pe site-ul capital.ro a fost publicată vineri seara o ştire preluată, cu citarea surselor, din alte publicaţii, fără a fi verificate informaţiile transmise”, au scris jurnaliștii într-o postare pe site, sâmbătă după-amiază.


„Știrea cu titlul “Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump” a fost retrasă de pe site-ul capital.ro întrucât nu corespunde principiilor noastre: o informare corectă a publicului, verificarea informaţiilor transmise, publicarea poziţiei tuturor părţilor”, au mai spus aceștia, precizând că „echipa Capital prezintă scuzele de rigoare cititorilor. Vă asigurăm ca principiile şi obiectivele care ne-au ghidat încă de la lansarea revistei Capital în 1992 sunt şi vor fi respectate.”

Povestea unei intoxicări

După faza pe Soroș, a venit rândul multinaționalelor să fie blamate pentru protestele care au loc zilele acestea.

România TV, Antena 3 și site-ul DCnews sunt printre primele surse identificate de Paginademedia.ro ca fiind promotoarele acestor informații. Concret, Dumitru Coarnă, liderul sindicatului polițiștilor, a afirmat la Antena 3, în contextul protestelor din 2 februarie că ”Multinaționalele dau liber angajaților pentru a ajunge la proteste, deranjate de majorarea salariului minim.” Același a spus la Antena 3 că are informații clare în acest sens.

Informația a ajuns pe site-ul DCnews, cu titlul – „Coarnă: Multinaționalele dau liber angajaților ca să meargă la proteste”

Afirmația a fost preluată apoi, sub formă de știri din oră în oră, la România TV, toată ziua de vineri. „Lider sindical din poliție: multinaționalele susțin protestele”, a titrat România TV pe burtieră, la mai multe emisiuni de știri.

„Știrea” a ajuns și la capital.ro, vineri seara, dar dezvoltată, sub titlul „Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro, paginademedia.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro