Capital.ro, scuze publice după o ştire despre „multinaționalele” care își pun angajații să protesteze

Distribuie!by   loading... „Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump” a titrat vineri seara site-ul publicației Capital. Știrea a dispărut a doua zi de pe site-ul săptămânalului economic. A apărut însă un alt articol în care jurnaliștii publicației își cer scuze publice. Publicitate Din verificările […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 
loading...
Capital.ro, scuze publice după o ştire despre „multinaționalele” care își pun angajații să protesteze

„Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump” a titrat vineri seara site-ul publicației Capital. Știrea a dispărut a doua zi de pe site-ul săptămânalului economic. A apărut însă un alt articol în care jurnaliștii publicației își cer scuze publice.

Publicitate

Din verificările Paginademedia.ro, „știrea” despre multinaționale a fost rostogolită de la Antena 3, România TV și DCnews.


Ca o coincidență, știrea a fost publicată pe site-ul capital.ro chiar în ziua în care emisiunea Capital TV, difuzată în trecut la B1 TV, a început să fie difuzată la România TV.

„Printr-o eroare regretabilă, pe site-ul capital.ro a fost publicată vineri seara o ştire preluată, cu citarea surselor, din alte publicaţii, fără a fi verificate informaţiile transmise”, au scris jurnaliștii într-o postare pe site, sâmbătă după-amiază.


„Știrea cu titlul “Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump” a fost retrasă de pe site-ul capital.ro întrucât nu corespunde principiilor noastre: o informare corectă a publicului, verificarea informaţiilor transmise, publicarea poziţiei tuturor părţilor”, au mai spus aceștia, precizând că „echipa Capital prezintă scuzele de rigoare cititorilor. Vă asigurăm ca principiile şi obiectivele care ne-au ghidat încă de la lansarea revistei Capital în 1992 sunt şi vor fi respectate.”

Povestea unei intoxicări

După faza pe Soroș, a venit rândul multinaționalelor să fie blamate pentru protestele care au loc zilele acestea.

România TV, Antena 3 și site-ul DCnews sunt printre primele surse identificate de Paginademedia.ro ca fiind promotoarele acestor informații. Concret, Dumitru Coarnă, liderul sindicatului polițiștilor, a afirmat la Antena 3, în contextul protestelor din 2 februarie că ”Multinaționalele dau liber angajaților pentru a ajunge la proteste, deranjate de majorarea salariului minim.” Același a spus la Antena 3 că are informații clare în acest sens.

Informația a ajuns pe site-ul DCnews, cu titlul – „Coarnă: Multinaționalele dau liber angajaților ca să meargă la proteste”

Afirmația a fost preluată apoi, sub formă de știri din oră în oră, la România TV, toată ziua de vineri. „Lider sindical din poliție: multinaționalele susțin protestele”, a titrat România TV pe burtieră, la mai multe emisiuni de știri.

„Știrea” a ajuns și la capital.ro, vineri seara, dar dezvoltată, sub titlul „Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro, paginademedia.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Hornbach și-a dezinformat clienții: se aprovizionează în continuare de la Schweighofer, deși au anunțat că renunță la colaborarea cu ei!
Carpathian Gold vrea să fure aurul de la Rovina prin companii offshore
Are miliarde, dar Mark Zuckerberg poartă acelaşi tricou. Care este explicaţia
Dan Barna a spart 6 milioane de euro din fonduri Europene. Vezi dovezi
S-a vândut cel mai mare producător român de lactate, la reverede brandurile romanesti... cumparam doar de la piata !!
IDIOȚILOR! Scrisoare deschisă către PNL | „AŢI PROFITAT NERUŞINAT DE REVOLTA inevitabilă după “Colectiv” pentru a instala un guvern de tehnocraţi, continuându-vă, aranjamentele”
Video cu români NEmanipulati in 1990 imediat dupa Revolutie. Multi au stiut de atunci ca Iliescu va fi Moartea României. ” Păcat de sângele vărsat ”
Ipoteza. Ce s-ar putea ascunde în spatele protestelor din Piata Victoriei si a isteriei ”Fake News” ?
HALUCINANT: Sorosista Alina Mungiu cere intervenția serviciilor secrete: Cei care susțin familia Bodnariu fac propagandă rusească/ SERVICIILE SECRETE SĂ CONTROLEZE DEZBATERILE PUBLICE, cere AM Pippidi
Fondul Monetar International vrea sa preia controlul total in Romania.
Pr. Adrian Fageteanu: “E vremea lui… SCAPA CINE POATE!”
TEHNOCRAȚII MINT ÎN LEGĂTURĂ CU GAURA DE 10 MILIARDE FĂCUTĂ ÎN DECEMBRIE. Ministrul Dragu explică cum s-au evaporat banii "în mod natural". Guvernul Soros-Cioloş are cea mai proastă realizare la venituri din ultimii 10 ani: 29% din PIB
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro