Candidata Franței la Comisia Europeană nu își dă demisia nici dacă e pusă sub acuzare!

Distribuie!by Corupția din Vest este trecută cu vederea. Candidata franceză pentru postul de comisar european exclude o demisie automată din executivul european dacă va fi pusă sub acuzare în dosarul privind locuri de muncă fictive. loading... În timp ce candidații României și Ungariei pentru Comisia Europeană au fost scoși din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Corupția din Vest este trecută cu vederea. Candidata franceză pentru postul de comisar european exclude o demisie automată din executivul european dacă va fi pusă sub acuzare în dosarul privind locuri de muncă fictive.

loading...
În timp ce candidații României și Ungariei pentru Comisia Europeană au fost scoși din joc pe presupuneri și jocuri politice, candidata Franței, Sylvie Goulard, anchetată pentru un caz concret de corupție, nu are de gând să își dea demisia din Comisia Europeană nici dacă e pusă sub acuzare!

“Dacă voi fi confruntată cu decizii judiciare, cum ar fi punerea sub acuzare, mă voi întreba dacă pot să continui să-mi exercit în mod eficient mandatul”, notează Goulard într-un document, în care răspunde unor întrebări scrise ale europarlamentarilor însărcinaţi să-i valideze candidatura, după o audiere considerată insuficientă.

“Mă voi consulta apoi, conform codului de conduită al Comisiei, cu preşedinta (Comisiei Europene, Ursula von der Leyen) cu privire la măsurile ce trebuie luate”, a adăugat ea.

Sylvie Goulard, desemnată de preşedintele francez Emmanuel Macron, precizează de asemenea că “se angajează să demisioneze” în cazul în care ar fi “condamnată printr-o decizie definitivă pentru o infracţiune ce ţine de exercitarea unei funcţii publice”.

Goulard a răspuns astfel la o întrebare a unor europarlamentari care îi cereau să răspundă cu “da” sau “nu” dacă intenţionează să demisioneze în caz de punere sub acuzare.

Acest lucru arată o dublă măsură clară între candidații din Est și cei din Vest.

Sylvie Goulard  este vizată de o anchetă judiciară în Franţa, într-un dosar cu locuri de muncă presupus fictive pentru europarlamentari, anchetă ce a constrâns-o să demisioneze din guvernul francez în iunie 2017.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a demarat la rândul său o anchetă pentru aceleaşi fapte.

Sylvie Goulard, care vizează portofoliul de comisar pentru piaţa internă, a rambursat deja 45.000 de euro după o anchetă internă a Parlamentului European, sumă ce corespunde cu opt luni de salariu pentru unul dintre asistenţii săi, pentru care ea nu a putut furniza nicio “dovadă de lucru”. Negând orice “intenţie frauduloasă”, inculpata a explicat, în timpul audierii sale la 2 octombrie, că este vorba de o “problemă de resurse umane”.

Sylvie Goulard a detaliat de asemenea, în răspunsurile sale, munca sa de consultat contra sumei de “peste 10.000 de euro” lunar, pentru un grup american, Institutul Berggruen, între octombrie 2013 şi ianuarie 2016, pe vremea când era europarlamentară.

“Nu aveam niciun fel de legătură cu activităţile comerciale” ale fondatorului acestui institut, miliardarul germano-american Nicolas Berggruen, a spus ea.

Ea a dezvăluit că OLAF “a examinat” dacă ar putea exista un conflict de interese în cadrul activităţii sale în acest think tank. “La 1 octombrie 2019, OLAF a decis şi m-a informat în scris că ‘nu a fost stabilit împotriva mea niciun fapt care să confirme suspiciunile'”, a precizat ea.


Read more: https://ro.sputnik.md/International/20191008/27801247/Candidata-Frantei-la-Comisia-Europeana-nu-isi-da-demisia-nici-daca-e-pusa-sub-acuzare.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Promovarea pedofiliei a ajuns la nivelul cel mai înalt: Parlamentul European
„Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om — şi asta pentru vecie.”cum se împlinesc „profețiile” lui Orwell sub ochii noștri
EXCLUSIV/ Umbra Securităţii în afacerile lui Nicuşor Dan
Ca sa va lamuriti cum gandesc conducatorii lumii -Christine Lagarde: „Bătrânii trăiesc prea mult și este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva”
Cine a FURAT agricultura Romaniei? ”Distrugerea CAP-urilor si a IAS-urilor egaleaza cele doua Razboaie Mondiale!”
Florian Coldea, ILEGAL conferențiar la Academia Națională de Informaţii: VA FI REANGAJAT ÎN SRI
Cătălin Ivan: „România își vinde copiii.” Putem veghea asupra Sorinei: „Vom deschide cont, vom angaja detectivi, ne vom deplasa acolo”
Cine sunt milionarii care vânează anul acesta mistreţii lui Ţiriac pe domeniul de la Balc
”Mafia lemnului a pus stăpânire pe Pădurile Șincii. Se exploatează ilegal în păduri virgine!
Al Treilea Război Mondial stă să ERUPĂ. Putin evacuează 40 de milioane de civili din Rusia
ROMANIA TRADATA DE IOHANNISTI – Iata cutremuratoarea inregistrare in care premierul Ludovic Orban a recunoscut la Congresul PPE din Zagreb ca Guvernul Dancila a fost dat jos pentru ca “Guvernul meu” sa asigure Partidului Popular European majoritatea in Comisia Europeana. Cerem PICCJ anchetarea imediata a vanzatorilor de tara, inclusiv a sefilor SRI care au fost complici ori incapabili sa previna atentatul la siguranta nationala (Video)
AU SINUCIS-O ȘI PE CLAIRE SÉVERAC, autoarea best-seller-urilor „Conspirația mondială împotriva sănătății” și „Războiul secret împotriva popoarelor”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro