Când prostia devine program de guvernare

Distribuie!by Când prostia devine program de guvernare, statul este jefuit prin redevenţele la resursele naturale loading... Ministrul Finanţelor Ioana Petrescu ne uimeşte pe zi ce trece cu capacităţile sale de guvernare. La sfârşitul anului 2014 redevenţele pentru resursele naturale ale României trebuiau recalculate sau era necesară chiar trecerea la o […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Când prostia devine program de guvernare, statul este jefuit prin redevenţele la resursele naturale

loading...


Ministrul Finanţelor Ioana Petrescu ne uimeşte pe zi ce trece cu capacităţile sale de guvernare. La sfârşitul anului 2014 redevenţele pentru resursele naturale ale României trebuiau recalculate sau era necesară chiar trecerea la o altă metodă de taxare.

Însă, sistemul actual de redevențe pentru resursele naturale ale României va fi prelungit un an, iar de la 1 ianuarie 2016 va fi introdus un nou mod de taxare, ne anunţă Ioana Petrescu, într-un interviu acordat AGERPRES.
Astfel, statul român este păgubit de un guvern şi un ministru al Finanţelor care dau dovadă de o incompetenţă crasă. Ministrul Finanțelor spune că s-a dorit să existe suficient timp pentru consultări cu companiile, mediul de afaceri, societatea civilă, pentru dezbateri în Parlament, astfel încât să existe predictibilitate fiscală. Intenția autorităților este ca acest nou mod de taxare să fie aplicat pentru o perioadă de 10-15 ani.


Guvernul Ponta salvează gigantul OMV Petrom care se bucură de un tratament preferenţial, dar şi prin menţinerea redevenţelor actuale. Compania prejudiciază anual Bugetul de stat cu sute de milioane de euro prin rapoartarea unor cantităţi mici de resurse naturale exploatate.

Prin raportarea unor cantităţi mici de resurse exploatate scade cota de redevenţă, fapt ce generează un jaf la drumul mare, dar acest lucru se întâmplă încă din timpul guvernării Adrian Năstase.Redevențele sunt stabilite prin legea petrolului, lege organică. Începând cu 2004 redevenţa a fost impusă prin legea de privatizare a Petrom pe o perioadă de 10 ani care expiră la sfârşitul anului 2014.

Ioana Petrescu ne transmite faptul că a discutat cu profesorul său de la Harvard despre această problemă, dar şi cu profesorul israelian Eytan Sheshinski. Ioana Petrescu ne dovedeşte încă o dată că este incompatibilă cu postul de ministru al Finanţelor, aceasta nu are capacitatea de a lua decizii fiind un ministru marionetă.

România are parte de o clasă politică profund coruptă, şi are o atitudine servilă în faţa agenţilor externi, fiind vândută total marilor corporaţii.
Sursa: http://www.presalibera.net/
Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Guvernatorul Texasului: Casatoria a fost definita de Dumnezeu, nici un om nu o poate schimba
De ce Soros il URASTE pe Orban: „Promoveaza principiile identitatii nationale si crestine”
EUROPENILOR, ASTA ESTE KOVESI A VOASTRA – Iata capetele de acuzare impotriva lui Kovesi traduse in engleza: "In the spring of 2011, she personally claimed and received the amount of 268.689,36 lei from Ghita... she involved the institution she was leading in the extradition procedure of the convicted person Nicolae Popa... made all the necessary steps for obtaining the visa for the delegation members... ordered the payment of the air tickets from the funds of the Prosecutor's Office"
Şefii CIA i-au cerut lui Klaus Iohannis să-l pună prim-ministru pe… Traian Băsescu
Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis este în război cu PSD, un președinte trebuie să aducă pacea, nu războiul
ÎNREGISTRĂRI VIDEO EXPLOZIVE DIN MASONERIA ROMÂNĂ
Cutremur in Senatul Statelor Unite
SOROS-Washington a decis soarta Romaniei in decembrie 1989 si o face si in prezent, priviti asasinii nostri si jefuitorii Romaniei
MANFRED VINE LA WERNER SĂ SE LAUDE RECIPROC PENTRU PROTESTE. Un lider PPE vine în România pentru a discuta cu Iohannis despre proteste
JOS LABELE de pe ultimele companii valoroase rămase în proprietatea statului. Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea. a primit asigurări de la Grindeanu că până la sfârșitul anului încă halcă uriașă din Hidroelectrica va fi vândută pe BURSĂ
Istoria se repeta: de la Petrica "fat frumos" la "Johannis cel luminos" !
DONALD TRUMP la ONU: „Într-un singur glas, Statele Unite ale Americii cheamă națiunile lumii să pună capăt persecuției religioase"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro