Cancerul economic – Romanii patrioti fac ravagii prin rafturile hipermarketurilor straine, Dacii care se bat in piept, se inghesuie la supermarketurile imperialiste !!! Supermarketurile distrug economia României. Anchetă a unei televiziuni germane, despre modul în care Lidl face afaceri în România: importă 71% dintre produse şi lasă piața locală să moară. Cu bani de la Banca Mondială. Motoul patronilor imperialişti: “România este o plantaţie de sclavi consumatori.. De ce românii (Dacii) devin tot mai proşti. Coeficientul de inteligenţă a scăzut cu 14 puncte în ultimul secol in Romania. Ce impact are mâncarea proastă asupra inteligenţei şi ce mâncăm, de fapt, atunci când consumăm salam, parizer sau şuncă din comerţ mai ales din magazinele imperialiste … (VIDEO ȘOC)

Distribuie!by Sa incepem cu ce declara  presedintele Klaus Iohannis in anii 2004 despre Hipermarketuri   : loading...  O anchetă a postului TV public din Germania: Lidl, cel mai mare discounter din România, IMPORTĂ 71% din produsele pe care le comercializează Televiziunea publică germană, Das Erste (Programul 1), a dat publicității […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sa incepem cu ce declara  presedintele Klaus Iohannis in anii 2004 despre Hipermarketuri   :

loading...

 O anchetă a postului TV public din Germania: Lidl, cel mai mare discounter din România, IMPORTĂ 71% din produsele pe care le comercializează


Televiziunea publică germană, Das Erste (Programul 1), a dat publicității în cadrul emisiunii Monitor o anchetă cu privire la modul defectuos în care Lidl înțelege să facă afaceri în România. Deși a primit împrumuturi de la IFC pentru a stimula economia locală și a ajuta comunitățile locale să se dezvolte, Lidl nu face acest lucru în România. 

De aproximativ 15 ani, tot mai multe lanțuri de retail din Europa de Vest își deschid filiale în România – și tot mai mulți comercianți mici interni dispar, transmit reporterii care au realizat ancheta. Lider printre discounterii din România este Lidl. Lanțul german a construit în termen de doar cinci ani, la nivel național, 186 de magazine. Pentru extindere, Lidl a primit un sprijin foarte special: împrumuturi de la filiala Băncii Mondiale, International Finance Corporation (IFC), în sumă de aproape 67 de milioane de dolari SUA.


Cu astfel de împrumuturi, IFC dorește să ajute companii private din țările în curs de dezvoltare. Scopul declarat este de a ajuta oamenii, ”pentru a scăpa de sărăcie” și ”a trăi o viață mai bună”. Împrumuturile acordate de filiala Băncii Mondiale, IFC, către societate-mamă a Lidl, Grupul Schwarz, sunt destinate și pentru cumpararea de teren în România. În plus, pentru extinderea grupului în Polonia, Bulgaria, Croația și Serbia, Grupul Schwarz a primit împrumuturi în total de 393 milioane de dolari SUA.

Creditele sunt supuse unor termene și condiții. Banii sunt destinați și pentru Lidl în România. Cu acești bani Lidl ar trebui să ofere clienților ”produse ieftine” pentru persoanele cu venituri reduse și astfel să crească ”numărul furnizorilor locali” și ”să deschidă noi canale de distribuție pentru producătorii de alimente regionale”. Ce înseamnă însă pentru Lidl? Pentru a obține o primă impresie, reporterii Das Erste au vizitat un magazin Lidl din București. Există produse ieftine românești? Oferta este la prima vedere similară cu cea Germania, spun reporterii. În timp ce există și produse românești, cele mai multe produse din magazinul Lidl provin din alte țări: ceapă verde și salată din Polonia, ciuperci din Ungaria, ceapă din Noua Zeelandă. Toate aceste produse însă cresc din abundență și în România. La cererea reporterilor, Lidl admite că 71 la sută din produsele alimentare pe care le comercializează nu provin din România.

Cum distrugi o naţiune, prin alimentaţie . Cine se află, DE FAPT, în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România

O dezvăluire SCANDALOASĂ. Cine se află, DE FAPT, în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România

Sursa foto: www.finantistii.ro

Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de la BERD (Banca Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi de la o divizie a Băncii Mondiale, IFC (Corporaţia Internaţională de Finanţe), scriegandul.info.

În plină expasiune, Kaufland a ajuns la peste 100 de hipermarketuri, în timp ce Lidl a trecut de 186. Ambele magazine sunt controlate de acelaşi grup german Schwartz, care a primit finanţare, în ultimul deceniu, şi de la Corporaţia Internaţională de Finanţe (IFC) şi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În total, aproximativ 900 de euro au ajuns în strategia de dezvoltare a celor două hipermarketuri.

Potrivit The Guardian, citat de economica.net, IFC a acordat primul împrumut în 2004, fiind vorba de 100 de milioane de dolari, destinaţi, în mare parte, pieţei din Polonia. Grupul Schwartz a mai beneficiat de 141 de milioane de dolari şi pentru construcţia şi extinderea magazinelor din Bulgaria şi România.

În 2013, pentru magazinele din Serbia şi Croaţia, grupul german a mai primit un împrumut, în valoare de 105 milioane de dolari.

În ce priveşte contribuţia BERD de-a lungul timpului, nemţii au beneficiat de de 500 de milioane de dolari, tot pentru extinderea reţelei.

Reprezentanţii IFC şi BERD susţin că, “prin faptul că dezvoltarea lor în statele mai puţin dezvoltate ar duce la crearea de noi locuri de muncă, la noi pieţe desfacere pentru producătorii locali, dar şi la creşterea accesului persoanelor sărace la mâncare bună şi accesibilă”.  (mâncare bună ? se pare ac acestia vor sa ne protesca in ultimul gal )

Motoul patronilor imperialisti: “Romania este o plantatie de sclavi consumatori.. vor cumpara si facale daca sunt frumos ambalate si la pret de oferta” ..

Deci spor la cumparaturi cu cosuletul libertatii castigate de dupa ’89, acum aveti “da toate” !!

Muncare buna si gustoasa

Pe de altă parte, aceste împrumuturi sunt contestate de o parte a opiniei publice, inclusiv din România. “În Bucureşti, aproape toate unităţile Lidl se află la câţiva paşi de o piaţă sau un magazin mai vechi”, scrie The Guardian. “Cel mai rău este că au decis să construiască magazine foarte aproape de pieţe ca aceasta. Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”, a declarat pentru The Guardian Ion Garalin, un comerciant din Piaţa Gorjului.

Efectele magazinelor hypermarket asupra economiei locale: bani scosi din tara, distrugerea afacerilor de familie, saracirea producatorilor romani, sabotarea produselor romanesti, scaderea locurilor de munca etc.

1399236_697968353561445_1966836171_o
Supermarket-urile şi mall-urile reprezintă pentru mulți o dovadă de civilizație, prosperitate, bunăstare. În realitate, supermarket-urile chiar aduc prosperitate și bunăstare, ÎNSĂ DOAR PATRONILOR LOR. Populația în zona căreia se deschide un nou supermarket ARE DE SUFERIT, nicidecum nu are parte de civilizație, prosperitate și bunăstare. Supermarket-urile ne atrag cu posibilitatea de a cumpăra o varietate mare de produse din același loc, cu niște prețuri mai mici decât la magazinele locale, cu igiena mai bună decât în piețe și cu angajați politicoși. Din păcate, aceste „avantaje” atârnă mult prea puțin în comparație cu efectul negativ pe care dezvoltarea supermarket-urilor (și mallurilor) îl are asupra economiei României la nivel național, și asupra economiei locale (în orașele în care se deschid noi unități). O să încep cu sfârşitul (ce înseamnă supermarket-urile pe scurt – ce implicaţii au) și apoi o să vă invit să citiți mai multe informații pe acest subiect, în diferite materiale găsite pe net, ca să vă convingeți privind impactul negativ al hypermarket-urilor, al supermarket-urilor, corporațiilor și mall-urilor asupra economiei naționale și să înţelegeţi problemele pe care supermarket-urile le aduc pe plan local în România şi orice alte ţări de pe planetă. (bonus: link către un episod educativ din desenele South Park exact pe această problemă în America – Walmart)

Supermarket-urile înseamnă pe scurt:

– mai puțini bani în economia locală și în bugetul României (pentru că supermarket-urile sunt afacerile străinilor și banii dați în supermarket IES din țară);

– mai puține locuri de muncă în economia locală (nu mai multe așa cum avem impresia);

– dependență a furnizorilor locali de supermarket (+furnizorii/producătorii locali/autohtoni acceptați de supermarket sunt forțați să accepte prețuri de mizerie pentru produsele lor – profitul gros din vânzarea către consumatorul final îl iau supermarketurile – adică străinii, nu producătorii/furnizorii români);

– salarii mici pentru angajați; distrugerea spațiilor verzi și alte afaceri imobiliare pe bază de șpagă;

creșterea poluării (oamenii merg cu mașina la supermarket să cumpere alimente în loc să se aprovizioneze din piața de cartier, care e mai aproape);

distrugerea economiei locale – eliminarea de pe piață a micilor magazine / micilor furnizori / micilor producători locali autohtoni români;

supermarket-urile distrug oamenii de afaceri locali;

supermarket-urile înseamnă monopol, șpagă, tratament preferențial din partea autorităţilor, într-o piață NEconcurențială;

– „Corporația face legislația”;

sabotarea produselor agricole românești (și a produselor românești în general) – supermarket-urile refuză o grămadă de furnizori de fructe și legume din regiune doar pentru că produsele nu arată „perfect”. Doar produsele din agricultura ultra industrializată și chimizată arată perfect. Astfel, NOI PIERDEM fructe și legume de calitate, produse local, la prețuri mici (nu există costul transportului) doar pentru că au mici imperfecțiuni ca aspect. Din același motiv – aspectul, supermarket-urile aruncă o grămadă de fructe și legume la gunoi – cum se stafidesc un pic ardeii grași, cum sunt aruncați la gunoi. În plus, dacă ești un lanț de supermarket-uri mondial (adică un instrument în mâna celor care conduc lumea din umbră) normal că vei vinde prin supermarket-uri produsele companiilor deținute de cei care conduc lumea, și doar prin excepție produse românești (de exemplu). Ați observat că în Supermarket-urile din România marea majoritate a produselor sunt STRĂINE? Normal că sunt străine – există câteva corporaţii gigant la nivel planetar care controlează piaţa produselor ce sunt livrate consumatorilor prin supermarketuri – click pe imaginea de mai jos şi vezi câte mărci recunoşti din Supermarket – şi e vorba de produse pline de chimicale, E-uri şi otravă toxică permisă de lege…;

10 mari corporatii bogatii lumii care controleaza produsele piata alimentara cererea si oferta comertul mondial, ceicunoi.wordpress.com

– jumătate din cantitatea de mâncare ce este produsă sau adusă în Europa ajunge să fie aruncată la gunoi. JUMĂTATE!!! În timp ce avem o grămadă de oameni în Europa care nu au ce să mănânce. O mare parte din această cantitate este aruncată la gunoi de supermarket-uri, care în zgârcenia lor (tot ce îi interesează este profitul) preferă să le expire marfa la raft (doar doar o mai cumpără cineva în ultima zi), în loc să dea acele produse (care riscă să expire) cantinelor sociale sau direct oamenilor săraci… Un exemplu monstruos despre delăsarea unui supermarket + disperarea de a obține bani din vânzare până în ultima clipă, combinat cu NEMERNICIA INFECTĂ A UNEI BĂNCI și cu respectarea cu sfințenie a legii imbecile și cretine de către poliția locală AICI cu video AICI.

statul se poate trezi cu mii de șomeri peste noapte dacă un lanț de hipermarket-uri se hotărăște să plece sau dă faliment;

supermarket-urile LIMITEAZĂ posibilitatea de a alege ce să mănânci și ce să cumperi prin stabilirea ofertei de la raft;

supermarket-urile ne oferă MÂNCARE OTRAVĂ toxică pentru sănătate, chiar dacă este comercializată legal.

Este bine să conştientizăm că TOATE LUCRURILE DE MAI SUS SUNT SUSȚINUTE DE NOI TOȚI ATUNCI CÂND CHELTUIM BANI ÎNTR-UN SUPERMARKET!

BOICOTAȚI SUPERMARKET-URILE atât cât puteți! ALEGEȚI PIAȚA AGRO-ALIMENTARĂ MĂCAR PENTRU FRUCTE ȘI LEGUME! (vezi asta: Parteneriatele ASAT: hrana sanatoasa de la mici producatori direct la consumatori locali)

piata vs impotriva anti contra supermarket cumpara fructe si legume de la piata agroalimentara nu din hypermarket magazin banii ies din tara producatorii locali sufera

Detalii în continuare:

(dacă există antreprenori, producători, furnizori români care au avut relații contractuale cu supermarket-uri și pot confirma informațiile din acest articol sunt rugați să lase un comentariu mai jos. mulțumesc.)

INFORMAȚII DESPRE SUPERMARKET-URI:

(culese de pe net; aștept de la cititori și alte informații/articole găsite pe net pe acest subiect ca să le adăugăm aici)

Principalii beneficiari ai marilor proiecte de infrastructură din România sunt corporațiile cu sediul în Europa de Vest și patronii lor. În România, beneficiarii sunt foarte puțini, în timp ce majoritatea oamenilor, care trebuie să plătească pentru noile servicii, vor fi tot mai săraci. (…) Profiturile din aceste afaceri se vor acumula în mâinile proprietarilor şi ale acţionarilor care, desigur, nu locuiesc în România. Dar chiar și în cazul în care acţionarii ar locui în România, efectele certe ale activității marilor supermarketuri şi hipermarketuri sunt întotdeauna negative în ceea ce priveşte valoarea, diversitatea şi reziliența economiei locale. (…) „În cei 10 ani de când Walmart (cel mai mare lanț de supermarket-uri din lume) s-a mutat în Iowa, statul american a pierdut mai mult de 555 de magazine alimentare, 298 de magazine de hardware, 293 furnizori de materiale de constructii, 161 de farmacii şi 111 magazine de îmbrăcăminte pentru copii. 7.326 de companii au dat faliment.” (…) „Reducerea locurilor de muncă este un aspect intrinsec al modelului lor de afaceri.” În urma unor calcule s-a dovedit că în America la fiecare loc de muncă creat de Walmart, 1,5 locuri de muncă se pierd în altă parte. Dacă adăugăm și faptul că majoritatea locurilor de muncă la supermarketuri sunt prost plătite, singura concluzie care se desprinde din aceste constatări este că atunci când un supermarket se deschide în zona dumneavoastră, rezultatul va fi mai puţine locuri de muncă; mai puține locuri de muncă bine plătite, precum şi o scădere a cantității de bani care circulă în economia locală. Pentru o țară afectată de sărăcie cum este România, aceasta este o veste realmente proastă. (…) Furnizorii locali sunt îngroziţi de supermarketuri așa cum ar putea fi de orice mafie: supermarketurile au putere, iar dacă pierd contractul cu ele, furnizorilor le va fi foarte dificil să încheie alt contract cu altcineva. (articolul integral aici: http://gandeste.org/puncte-de-vedere/cum-ne-fac-supermarketurile-mai-saraci/24096)

…………………………………………………………………….

Pentru a extrage mai ușor profit, hypermarketurile occidentale au obținut în România amplasări înăuntrul orașelor și nu doar în afara acestora precum la ele acasă… (sursa aici:http://gandeste.org/general/metode-prin-care-ue-extrage-boga%C8%9Bie-din-romania

……………………………………………………………………

George Epurescu FB:

Cu spagi uriase au fost amplasate Hipermarketuri in interiorul oraselor, distrugand micile afaceri care asigurau un trai decent familiilor patronilor. Spaga uriasa data de marile lanturi de magazine a blocat reglementarea legislativa a amplasarii hipermarketurilor si a lasat micile firma la cheremul marilor investitori. Carrefour Militari a omis sa inchirieze terenul pentru breteaua de legatura cu autostrada. Spaga pentru autorizatie a fost de 1 milion de dolari.Toate hipermarketurile tin angajatii pe salariul minim, cu cateva exceptii. Aceste afaceri nu aduc siguranta nici angajatilor, nici statului care se trezeste cu mii de someri peste noapte. Acum avem invazia MegaImage, pietele sunt capusate de samsari si intermediari cu complicitatea primariilor, iar marii infractori sunt taranii care mai vand cate un patrunjel la colt de strada.

Corporatiile urmaresc profitul in cel mai pur stil capitalist, nu ca ar fi neaparat ceva rau, dar acest lucru este facut nu prin concurenta pe piata libera ci prin tendinte de monopol, prin facilitati acordate de guvern, adica tratamente preferentiale. Vezi Dacia cu autostrada, cel mai recent dialog la nivel inalt. Codul muncii permite astazi o forma de exploatare fara teama, pentru ca legea trateaza oamenii ca pe o forta de munca inerta, nu ca pe niste oameni. Corporatiile aduc in Romania un plus salarial insa per ansamblu nu aduc societatii mai nimic. La final tragem linie si observam ca ies banii la firmele mama, nu se platesc taxe in Romania dincolo de cele iminente, pe salarii, iar societatea se trezeste fara gradinite, fara scoli, fara spitale, fara teatre etc. Individualismul exacerbat promovat de corporatii este o sursa de alienare pentru ca ne trezim doar in valtoarea castigului si uitam de valorile umanitatii. Omenia dispare. Corporatia face legislatia, ori corporatia e un jucator nu un arbitru. Cand arbitrul tine cu o echipa s-a pierdut echilibrul.

………………………………………………………

Adrian Grigoriu FB:

PUI VEGETARIENI si ROMÂNII CONTRAREVOLUŢIONARI: Urmare a „revoluţiei” din ’89 s-a instalat în România o conducere a străinilor ce vor, desigur, tot binele pentru poporul nostru, străini care ne duc spre noi şi noi nivele de progres, eliminând până la unul orice iniţiativă a românilor retrograzi. Magazinele MEGAIMAGE care au ca misiune se scoată de pe piaţă orice magazin băştinaş românesc, ne aduc numai ce e bun pentru sănătatea noastră: acum au introdus şi PUIUL VEGETARIAN, cu versiunea sa ROŞIE, spre a se deosebi de cel albastru, verde sau cu modele.

Magazine Mega Image la 50 m distanţă (poze din dec 2013, magazinele funcţionează şi azi – 13 martie 2014):

1

2

3

4

5

25 aug 2012: Este guma de mestecat cea mai toxică substanţă dintr-un supermarket?

S-au deschis supermarketuri pe bandă rulantă în ultima perioadă. Unul dintre cei mai mari investitori în supermarketuri a ajuns acum să şi închidă unele magazine pentru că se canibalizau. Erau situate atât de aproape unul de altul, încât îşi furau unul altuia clienţii.

Comerţul axat pe produsele alimentare este dominat de 12 mari reţele internaţionale, care au afaceri cumulate de 8 miliarde de euro şi controlează 1200 de magazine. Dintre acestea, hipermarketurile au cele mai mari vânzări. Românii au cheltuit anul trecut 4 miliarde de euro în cele circa 150 de hipermarketuri din România

Comerţul tradiţional, aşa cum sunt denumite generic magazinele de la colţul blocului, rezistă cu greu în faţa ofensivei marilor comercianţi. Cota comerţului tradiţional s-a redus semnificativ în ultimii ani şi a ajuns la sub 50%. Multe dintre magazinele de cartier s-au închis pentru că nu puteau concura cu marile reţele. Aproximativ 10.000 de magazine de bloc s-au închis în ultimii cinci ani.

În mediul rural, micile alimentare sunt încă la putere, şi asta pentru că marii comercianţi nu au ajuns în aceste zone cu putere de cumpărărare mai scăzută. Unii însă au atacat şi acest segment de piaţă cu magazine mai mici, operate în sistem de franciză. – http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Supermarketuri+pe+banda+rulanta+Magazine+mai+multe+mai+mici

Un nou supermarket în România, puternic pe plan international, saboteaza, practic, produsele agricole romanesti. De altfel, se poate observa cu ochiul liber ca toate marile supermaketuri comercializeaza mult prea putin produsele romanesti agricole (de ce, de pilda, se vand cartofi din Egipt sau ceapa din Grecia, cand aceste produse sunt disponibile si aici?), iar cand o fac, o fac prin impunerea unor preturi mici producatorilor autohtoni. Scandalurile despre aceste practici au fost reflectate in presa acum cativa ani. Un alt procedeu abuziv al acestor mastodonti este de a pune presiune pe micile magazine alimentare. Tactica este simpla: ori vinzi magazinul, ori falimentezi pentru ca nu rezisti concurentei. Astfel, afacerea supermarketurilor din Romania apasa greu asupra producatorilor agricoli autohtoni si asupra micilor proprietari de magazine alimentare. Invazia supermarketurilor in Romania evident ca si-a avut partea sa de importanta in distrugerea sistematica a agriculturii romanesti. articol integral aici: http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/08/08/am-primit-pe-mail-invazia-supermarketurilor-si-distrugerea-sistematica-a-agriculturii-romanesti-culmea-nepasarii-avem-productie-record-de-legume-dar-importam-video/

Incet, incet, orbiti de multimea produselor si veselia culorilor de pe ambalaje, oamenii au inceput sa cumpere din supermarket din ce in ce mai mult. Micii comercianti din Calafat au constatat ca volumul vanzarilor le scade pe zi ce trece, multi dintre ei si-au inchis afacerile si zeci de persoane au ramas fara loc de munca. Ce nu inteleg cei ce promoveaza aceste supermarketuri in orasele mici precum Calafatul, este ca aceste mari magazine distrug oamenii de afaceri locali. Alt lucru pe care nu îl inteleg promotorii marilor lanturi de magazine este ca banii incasati de comerciantii locali se intorc in marea lor majoritate in economia locala, in timp ce banii incasati de marile lanturi de magazine sunt transferati direct in contul companiei care patroneaza supermarketul, adică în afara ţării. (articol integral aici: http://www.calafatul.ro/stiri4/index.php/using-joomla/extensions/components/content-component/article-categories/135-cum-distrug-supermarketurile-promovate-de-administratia-locala-micii-comercianti-din-calafat). Articolul inițial se pare că vorbea despre Zalău, dar problema apare probabil peste tot. Vezi aici un articol cu peste 10.000 de shares: http://reportajelive.wordpress.com/2012/11/09/cum-a-distrus-un-supermarket-un-oras/

Deși noi trăim în iluzia că varietatea produselor dintr-un supermarket este mare, în realitate,Supermarketurile LIMITEAZĂ posibilitatea de a alege ce să mănânci sau ce să cumperi, în funcţie de cum le ies lor mai mulţi bani. Asta când în lume există mii de soiuri de legume și fructe și mii de produse făcute pe plan local care nu au piață de desfacere –   http://www.resilientcommunities.com/real-choice-and-the-soviet-supermarket-endgame/

Supermarket-urile străine POT SUPORTA PIERDERI chiar și câțiva ani (pentru că sunt putred de bogate). Menținând un preț foarte mic (chiar fără profit în primii ani) VOR DISTRUGE CONCURENȚA (magazinele de cartier – economia locală), vor acapara furnizorii și producătorii locali cărora le vor impune prețuri de batjocură și astfel vor controla piața produselor.

Magazinele străine mult mai bine organizate vor distruge magazinele autohtone, lăsând în urmă milioane de şomeri. Aceşti giganţi dau buzna şi distrug ceea ce eu am construit de zeci de ani . Supermarketurile străine vor distruge concurenţa cu preţuri mai mici, iar “după ce vor elimina din calea lor magazinele de familie, vor controla şi vor domina comerţul şi vor dicta astfel preţurile”. “Dacă le permitem să aibă control total, atunci India se va afla captivă în mâinile companiilor multinaţionale”. – http://www.financiarul.ro/2012/09/21/tara-care-s-a-rasculat-impotriva-supermarket-urilor/

Comerţul alimentar a pierdut în criză 30.000 de locuri de muncă. Cele mai multe afaceri care au tras obloanele sunt mici businessuri antreprenoriale (găsit AICI, sursă inițială AICI):

Criza financiară şi expansiunea agresivă a lanţurilor de supermarketuri şi hipermarekturi au şters în perioada 2008-2013 de pe hartă aproape 13.000 de companii din comerţul alimentar şi au dus la dispariţia a peste 30.000 de locuri de muncă, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cele mai multe afaceri care au tras obloanele sunt mici businessuri antreprenorialecare nu au rezistat scăderii consumului începând cu 2009 şi nici asaltului de magazine moderne – hipermarketuri, supermarketuri, magazine de tip discount, cash&carry şi proximitate – care s-au aşezat în coasta micilor comercianţi independenţi.

Valentin Roman: În timp ce francezii au impus tuturor hypermarket-urilor din tara ca un procent semnificativ de produse si bunuri sa fie de provenienta locala, protejandu-si, astfel, agricultorii si industriasii, in Romania bietul agricultor de la tara nu are loc pe tarabele din piete de tigani si turci. Sau, daca reuseste sa ajunga acolo, plateste de-l ustura sufletul taxe catre “cefalai”.

Asta nu ar fi totul. Daca te pune dracu, ca simplu producator de legume/fructe sau lapte sa ceri finantare, suport logistic de la stat etc, atunci te-ai pierdut de tot in itele unei birocratii a carei singura menire pare a fi tocmai distrugerea a tot ce inseamna produs romanesc.

De ce situatia asta? Pai e simplu. Revenind la ce am spus mai sus, UE inseamna cativa puternici, in timp ce aia mici sunt doar piete de desfacere si consum. Ca atare, Romania, cu unul dintre cele mai fertile soluri din Europa, cu resurse (inca) bogate si un potential agricol si economic urias, trebuia pusa la pamant astfel incat locuitorii sai sa cumpere numai rosiile italienilor, usturoiul spaniolilor si varza nemtilor.

Doar nu credeai ca Germania sau Franta iti este partener egal in toata ecuatia asta si iti va da voie sa te dezvolti astfel incat marfurile tale sa fie prezente pe pietele lor de consum precum sunt ale lor pe piata ta. Ei, haida, sa fim seriosi.

http://valentinro.blogspot.ro/2013/03/ue-ne-vrea-multi-si-prosti-mamaliga.html

Iată ce spunea doctorul român Nicolae Paulescu, descoperitorul de drept al insulinei, despre eliminarea concurenţei, în cartea sa SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA:

“În România, aceste havre avansează bani ovreilor, pentru ca ei să poată vinde ieftin şi să distrugă astfel concurenţa. Pe urmă, după ce au acaparat meşteşugurile şi negoţul, jidanii organizează o exploatare neomenoasă şi, prin falimente frauduloase, sfârşesc prin a ruina pe creştini.

Ovreii fac la fel în agricultură, mai ales în Moldova. Ei primesc subvenţii de la Cahale, – adesea chiar din străinătate – şi cu aceste fonduri, ei pot să arendeze suprafeţe de pământ colosale, mărind foarte mult arenzile şi expulzând, de la locurile lor, pe arendaşii creştini. Pe urmă, ei asupresc pe ţărani, – care, de aici înainte, ajung la discreţia lor, – îi storc şi îi seacă, făcându-i să cadă în mizerie şi să moară de foame.

Cahalul este factorul corupţiei care răstoarnă statul nostru; – el este cauza acaparărilor, a trusturilor, a falimentelor care minează comerţul, industria şi agricultura în România; – el este organul care rătăceşte opinia publică prin ziarele pe care le subvenţionează; – el este agentul propagării perfide a materialismului şi a ideilor liberaliste, socialiste, anarhiste; – el este puterea ocultă a Francmasoneriei.

Cahalul este, în fine, agentul revoluţiilor, care au zguduit lumea şi care, de câtva timp, tulbură liniştea nenorocitului popor românesc. Aceasta este puterea ocultă ovreiască, împotriva căreia omenirea este dezarmată, pentru că nu o cunoaşte.

Coadă la LIDL într-o dimineață obișnuită (aproape că-și dădeau coate la intrare, deși nu erau oferte, nu era nimic special) :

De ce romanii (Dacii) devin tot mai proşti. Coeficientul de inteligenţă a scăzut cu 14 puncte în ultimul secol in Romania. Ce impact are mâncarea proastă asupra inteligenţei şi ce mâncăm, de fapt, atunci când consumăm salam, parizer sau şuncă din comerţ mai ales din magazinele imperialiste – explicaţiile medicilor: 

10308721_1492490727632646_4470876016682176964_n

Fast-foodul, dulciurile cu zahăr rafinat şi mezelurile de proastă calitate scad inteligenţa, spun specialiştii. Iar pe fondul crizei financiare, tot mai mulţi români pun aceste produse pe masă.
Alimentaţia joacă un rol crucial în dezvoltarea creierului în primii ani de viaţă, însă ea continuă să fie importantă şi la vârste adulte. „Activitatea mentală, gândirea, comportamentele noastre se află sub controlul neuromediatorilor a căror biosinteză depinde şi de alimentele pe care le consumăm”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.

1378316_532100106870169_859698188_n

Românii aleg alimentele în funcţie de preţ

Potrivit specialistului, foarte puţini români sunt interesaţi de calităţile nutriţionale ale alimentelor pe care le mănâncă. „Criteriile în decizia de a cumpăra un aliment sunt preţul şi calităţile senzoriale, adică gustul, mirosul şi modul în care este ambalat”, precizează prof. dr. Mencinicopschi.

Grăsimile „rele” afectează membrana neuronilor

A fost demonstrat că demenţele, boala Parkinson, depresiile, schizofrenia şi multe alte tulburări mintale au la origine un aport insuficient de acizi graşi esenţiali, cum sunt acizii Omega 3, care se găsesc în peşte şi în fructele de mare. Organismul nostru nu poate produce aceşti acizi care formează şi protejează membranele celulare, aşa încât ar trebui să-i luăm din alimentaţie. Carenţele apar la persoanele care aleg să mănânce grăsimi nesănătoase, cum sunt cele saturate din mezeluri şi din produsele fast-food (hamburgeri, shaorma). Ele pătrund în membranele celulelor nervoase, pe care le rigidizează, iar acest lucru face ca influxul nervos să nu mai poată fi transmis
.
Aditivii sunt toxici pentru creier

Nu doar grăsimile saturate din mezeluri sunt nocive pentru creier, ci şi aditivii pe care-i conţin. De exemplu, glutamatul monosodic, care este un potenţiator de gust şi care se găseşte în majoritatea mezelurilor şi în multe alte alimente, interferează cu funcţionarea celulelor nervoase. Din metabolizarea lui rezultă citotoxine, iar acestea afectează procesele cerebrale. „Şi dulciurile rafinate ne pot afecta capacităţile intelectuale, pentru că glucidele pe care le conţin se absorb rapid şi nu pot da energie, ci se depozitează sub formă de grăsime, devenind aterogene. Când microcirculaţia cerebrală este afectată de depunerile de grăsimi, toate funcţiile cerebrale au de suferit”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi
.

Ce impact are mâncarea proastă asupra inteligenţei

Următoarele generaţii ar putea avea un IQ mai mic

Părinţii care-şi hrănesc copiii cu alimente nesănătoase riscă nu doar să-i îmbolnăvească şi să-i transforme în obezi, ci şi să le afecteze inteligenţa. Creierul se dezvoltă cel mai mult în primii trei ani de viaţă, iar copilul trebuie să primească în această perioadă alimente sănătoase, care să ajute dezvoltarea cerebrală, spun specialiştii. Cercetătorii Universităţii din Bristol au constatat, în urma unui studiu în care au urmărit 14.000 de copii, că aceia care au fost hrăniţi cu cartofi prăjiţi, hamburgeri, pizza şi dulciuri rafinate până la vârsta de trei ani sunt mai puţin inteligenţi decât copiii care au beneficiat de o alimentaţie sănătoasă. Specialiştii au observat acest lucru în urma testelor de inteligenţă efectuate copiilor în preajma vârstei de opt ani şi după ce părinţii acestora au oferit informaţii cu privire la obiceiurile alimentare ale copiilor lor.

11160687_10153430755405406_1793901342148808425_n

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase. Ce mâncăm, de fapt, atunci când consumăm salam, parizer sau şuncă din comerţ – explicaţiile medicilor Reluare video

Salam, parizer, şuncă, toate sunt roz sau roşii şi sunt gustoase. Dacă preţul lor este scăzut, ai grijă: mănânci prelucrată carne de proastă calitate, grăsimi, amidon, coloranţi şi conservanţi din plin! Printre aceştia şi carminul, care provine fie dintr-o plantă, fie din carapacea unor gândaci.

Nu vă atingeţi de mezelurile ieftine, dacă ţineţi la sănătate

Mezelurile sunt accesibile ca preţ, aşa că românii le consideră potrivite pentru o masă rapidă şi rece, pentru sandvişul din recreaţie al copiilor. „Citirea etichetei nu lămureşte majoritatea oamenilor. E- urile trecute acolo nu explică clar conţinutul lor de fapt”, spune Liana Conţiu, nutriţionist– dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară din Târgu Mureş.

Cum vă puteţi da seama că mezelurile nu sunt cele mai bune? De obicei preţul mic şi termenul de valabilitate îndelungat ne poate confirma banuiala că sunt nişte produse artificiale.

Ce conţin mezelurile?

Dincolo de carne de proastă calitate, se foloseşte o cantitate mare de apă şi grăsime care măresc cantitatea de produs. „Cantitatea de carne e nesemnificativă, o mare parte sunt tocăturile – carne dezosată mecanic- în mare parte resturi de carne. Şi apoi urmează lista aditivilor: glutamat monosodic care dă gust foarte bun şi provoacă dependenţă; nitriţi şi nitraţi de sodiu, arome sintetice, coloranţi”, mai spune Liana Conţiu.

Şi medicul Simona Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie atrage atenţia că „ acea culoarea roşie a mezelurilor provine de la nitriţi de sodiu şi de potasiu, care stabilizează culoarea şi creşte perioada de valabilitate a produsului. Se mai adăugă fosfaţi şi polifosfaţi de sodiu, de potasiu, de calciu, de magneziu, acele E-uri reglementate de legislaţie. Se mai poate adăuga amidonul modificat, sare în cantitate mare, făină de soia- recomandată ca şi proteină vegetală, dar nemodificată genetic!”.

Carmin, E 120, coşenilă, acid Carminic sau pe scurt…insecte pisate!

Unele mezeluri conţin carmin, un colorant produs din pulberea obţinută prin zdrobirea unei insecte, coşenila, originară din Mexic sau din ouăle acesteia.Colorantul este folosit de zeci de ani la colorarea ţesăturilor, dar a fost „adoptat” şi în industria cărnii sau cea a laptelui. Adică nici iaurtul cu fructe roşii nu este chiar ceea ce pare! Carminul mai este obţinut şi dintr-o plantă. Uneori, pe etichetele mezelurilor nu este menţionat ca E120 ci cu numele de Coşenilă, producătorii sperând în acest fel că nu veţi şti despre ce este vorba.

Colorantul E 120 este autorizat în România pentru toate tipurile de produse alimentare şi nu prezintă riscuri pentru sănătate dacă este utilizat în dozele admise de legislaţie, de exemplu 100 g la kilogram pentru anumite tipuri de mezeluri. Numai că ar trebui să ştiţi că un kg din acest colorant este produs din aproximativ 100.000-150.000 de insecte!, se arată într-o ştire a Ziare.com, care citează surse din cadrul Institutului de Bioresurse Alimentare, aflat în subordinea Ministerului Agriculturii.

 După două zile de stat în frigider, mezelurile de proastă calitate devin lipicioase

Toate aceste adaosuri, cum ar fi amidonul, plus faptul că mezelurile nu sunt tocmai proaspete sau calitatea cărnii nu este cea mai bună, le fac lipicioase, după câteva zile de stat la frigider. Există şi studii care arată că dacă carnea de vită folosită la producerea mezelurilor provine de la un animal bolnav, aceasta are acel aspect de „lipici”

Pericolul mezelurilor pentru sănătate

Mezelurile de proastă calitate, cu conţinut cu apă şi grăsime „favorizează obezitatea”, ne spune Liana Conţiu. Pe de altă parte, medicul Simona Felicia Drăgoi menţionează că nu există foarte multe studii privind efectele pe termen lung asupra sănătăţii ale consumului de astfel de aditivi. „Nu putem da vina numai pe aceşti aditivi pentru problemele de sănătate, dar sunt factori care favorizează apariţia acestora, în timp”, spune aceasta. Cele două specialiste în nutriţie mai spun însă că cei mici nu ar trebui să consume mezeluri din cauza conţinutului mare de sare şi al nitriţilor, sau măcar ar trebui limitată cantitatea de mezeluri şi trebuie să găsiţi variantele cât mai naturale ale acestora.„Nitriţii şi nitraţii pot duce la afecţiuni digestive, iar unii care au afecţiuni hepato-renale pot avea probleme în a le metaboliza”, mai spune medicul Simona Drăgoi

Mezeluri ieftine, mezeluri scumpe. Ce puteţi cumpăra

Mezelurile sunt şi ele de diferite calităţi şi ca atare au şi preţuri de la foarte accesibil la foarte scump. Nutriţioniştii spun că alegerea corectă ar fi acele mezeluri care au marca de produs tradiţional şi care sunt făcute din carne şi condimente şi respectă o reţetă, conform unor normative europene. Un indiciu că mezelurile sunt de calitate ar fi preţul ridicat al acestora. Cum însă şi aici unele „produse tradiţionale” nu respectau reţeta, au apărut noi prevederi legislative, la sfârşitul anului trecut.

În Mureş, de exemplu, la începutul anului 2015, conform datelor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş, nu mai există niciun produs tradiţional înregistrat, deşi în 2014 erau atestate 131 de produse tradiţionale. Un produs tradiţional nu este niciodată făcut într-o fabrică mare, ci în mici întreprinderi, gospodăreşti, în cantităţi mici şi după o reţetă proprie. Unii producători încearcă obţinerea de atestate pentru „reţetă consacrată românească”. Produsele atestate ca „reţetă consacrată românească” trebuie să respecte compoziţia folosită cu cel puţin 30 de ani în urmă, iar Ministerul Agriculturii garantează pentru calitatea acestor produse.

Din ce substanţe sunt făcuţi, de fapt, crenvurştii de porc şi de pui. Otrava din farfurie care ar trebui scoasă din meniul zilnic al copiilor noştri Reluare video

Crenvurştii au preţ relativ mic şi sunt şi gustoşi. Ne păcăleşte şi plăcuţa din galantar: crenvurşti din carne de porc sau din piept de pui. Dacă citiţi atent ce scrie pe etichetă, o să descoperiţi un conţinut de carne de maximum 40 la sută. Restul este slănină, amidon, multe chimicale şi sare. Tocmai de aceea, spun medicii nutriţionişti, crenvurştii nu sunt varianta corectă de mic dejun pentru copilul dumneavostră.

Teoretic, crenvurştii ar trebui să conţină carne de calitate. Cu un pic de muştar şi o chiflă, în 5 minute am putea avea micul dejun sau cina pe masă. Copiii sunt primii care îi preferă, mai ales că producătorii au conceput variante speciale pentru ei. „Crenvurştii se află în topul preferinţelor celor mici. Mai mult decât atât sunt chiar cazuri când sunt printre primele alimente incluse în alimentaţia diversificată a sugarului. Acest lucru nu este doar greşit, este şi periculos”, spune Liana Conţiu, nutriţionist– dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară.

Ce îi face periculoşi pentru sănătate

Crenvurştii sunt tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune şi carne dezosată mecanic sau carne MDM, o tocătură din resturi precum tendoanele. Grăsimea din crenvurşti ne îngraşă şi creşte nivelul colesterolului. Crenvurştii mai conţin şi nitrit dar şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic şi dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă. Totodată, conţin şi monoglutamat de sodiu, sau E621, substanţă care face mâncarea gustoasă.

“Deşi par dietetici, crenvurştii au o calitate îndoielică şi sunt bogaţi în grăsimi şi aditivi. Alături de cârnaţi, salamuri, diferite tipuri de suncă îi găsim aproape zilnic în meniul copiilor, fie la gradiniţe, şcoli, fie la mesele de acasă.  Pe lângă restul aditivilor periculoşi au şi adaos mare de sodium, deloc bun pentru sănătate”, mai spune medicul nutriţionist.

„Consider că mezelurile ar trebui excluse total  mai ales din alimentaţia copiilor pentru că le pun în pericol sănătatea şi procesul de creştere“, adaugă medicul.

Şi totuşi, ce punem în farfurie?

“Ideea este să urmărim consumul de alimente care ne aduc beneficii sănătăţii (vitamine, minerale, etc.) nu alimente fără nici o calitate nutriţională, care nu doar că nu aduc nici un beneficiu, dar ne şi fac rău”, ne sfătuieşte Liana Conţiu. Există variante de mezeluri mai puţin nocive, dar acestea sunt mai scumpe. Sau mai avem varianta în care mezelurile se pregătesc în casă. “Dacă ne place atât de mult ideea de mezel putem încerca să ni le facem noi acasă din carne proaspată, de bună calitate, adaugând doar condimente. Sau putem încerca diferite tipuri de ruladă de carne coaptă în cuptor”, mai spune medicul nutriţionist. Tot medicii spun că în România 6 din 10 români mor din cauza bolilor cardiovasculare. Iar carnea procesată, printre care şi preferaţii românilor, crenvurştii,  conţin sare, dar şi acei nitriţi şi nitraţi, substanţe extrem de dăunătoare pentru inimă.

Angajat al unei fabrici de mezeluri: “NICIODATĂ nu o să pun gura pe aşa ceva”. Ce conţin alimentele pe care le mâncăm zilnic Reluare video

În reclame sunt promovate ca fiind o sursă sănătoasă de proteine şi sunt recomandate pentru a fi consumate de întreaga familie. În realitate însă, adevărul este departe de ceea ce se arată oamenilor.

Mezelurile au ajuns să fie printre cele mai nocive alimente, iar din păcate, din ce în ce mai mulţi români le cumpără – pentru că sunt ieftine şi pentru că satură foamea.

Am surprins în tren conversaţia dintre un angajat al unei fabrici de mezeluri şi un apropiat al acestuia: “Înainte să mă angajez aici, mâncam mezeluri în fiecare zi. Le dădeam şi copiilor mei parizer, crenvurşti sau şuncă, fiind convins că sunt alimente sănătoase. Însă când am intrat în fabrică şi am văzut de fapt ce se pune în aceste mezeluri, m-am îngrozit. Piele, grăsime, zgârciuri, oase şi în general toate resturile intră în nişte maşini de tocat imense, iar pasta aceea este amestecată cu apă, multă sare şi tot felul de prafuri. Carnea propriu-zisă este într-o proporţie foarte mică”.

Deşi legislaţia privind normele de compoziţie există din 2006 şi este destul de clară, controalele efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că foarte puţine produse respectă întru totul reţeta. Principala problemă a mezelurilor de pe piaţa autohtonă e chiar cantitatea insuficientă a materiei prime – carnea, sau calitatea proastă a acesteia.

Un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, bazat pe date din 2010, arată că mai ales parizerul, crenvurştii şi salamurile de vară au un conţinut de proteine cu 2% mai mic faţă de prevederile legale, potrivit cărora mezelurile trebuie sa conţina carne în proportie de cel puţin 10-11%.

Din plin se găseşte însă carnea dezosată mecanic, adică o pastă obţinută din tendoane, oase, pieliţe, în care proteinele sunt aproape inexistente. Aceasta este periculoasă pentru copii sau tineri, din cauza cantităţii ridicate de fosfor ce împiedica asimilarea calciului.

RETETA ORIGINALĂ PASTRAMA DE PORC

contine, la 100 kg carne de porc, cateva condimente: cate 2,5 kilograme de sare si usturoi, 350 de grame de piper, 600 de grame de boia si 150 de grame de zahar. Carnea de pe pulpe, atent aleasa (fara cartilagii sau grasime) se fasoneaza in bucati de 10 cm lungime si 4 grosime care se introduce 4 zile la frigider, in bait. Apoi se afuma cu fum cald (110 grade C) timp de 90 minute.

RETETA ACTUALA
Pastrama de porc din comertul de masa contine in primul rand carne injectata, care apoi se malaxeaza pe niste utilaje cu vid, ca sa se patrunda chimicalele in fibra, si abia dupa aceea se trateaza termic. Procesul de maturare in bait, timp de patru zile este inlocuit de injectare. Continutul de apa este cu atat mai mare cu cat pretul este mai mic.

RETETA ORIGINALA PARIZERUL

contine 70 kg de brandt calitatea I, 30 kg de slanina, cate 50 g de piper si boia dulce, 30 g nucsoara si 50 grame de usturoi. Slanina se toaca la 3 mm. Brandt-ul, maturat 2 zile la rece, se toaca impreuna cu slanina. In timpul amestecarii se adauga solzi de gheata, pentru a preintampina incalzirea pastei. Batoanele se zvanta in la 75 de grade, se afuma o ora si se fierb circa 3 ore.

RETETA ACTUALA

Azi avem in parizer doar 50% carne de porc, aproape tot atat emulsie de sorici, apa, proteina vegetala din soia, amidon, sare, condiment, stabilizator (difosfat), potentiator de aroma (glutamat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), carmin (colorant natural), dextroza, conservant (azotat de sodiu).

RETETA ORIGINALA MUSCHIUL AFUMAT

contine, dupa retetarul de acum 50 de ani, doar muschi de porc file, sare, azotat de sodiu si zahar. Acestea din urma vor deveni solutie pentru injectare, in proportie de 10%, dupa care carnea astfel preparata va sta in saramura 4 zile, apoi se va scurge 24 de ore. Urmeaza zvantarea (1 ora) si afanarea la rece, timp de 16 ore.

RETETA ACTUALA
Azi, industrial carnea poate fi injectata si aproape 100%, iar muschiul chiar se preteaza la o asemenea interventie. De obicei, la muschi, spun specialistii, se merge pe o injectare de 80% cu o saramura care contine diverse E-uri si substante menite sa retina apa in carne, cum ar fi amidonul si caragenanul.

RETETA ORIGINALA SALAMUL VICTORIA

ar trebui sa contina 70 kg de pulpa de porc si 30 kg de brandt de porc (carne macra dezosata, de prima calitate). La acestea se adauga 30 g nucsoara, 150 g piper, 150 g zahar. Carnea se amesteca in malaxor cu sare, apoi sta la frigorifer 48 de ore, dupa care brandt-ul astfel obtinut va fi amestecat cu pulpa curatata de grasime si taiata in bucati de 3-4 cm.

RETETA ACTUALA
Azi, se foloseste carne de porc si slanina (ingredient care lipseste din reteta originala), asezonat cu condiment si arome. Carnea este “de lucru”, adica resturi, amestecata in aceeasi proportie cu slanina, apa, soia, amidon. Se adauga sare, condimente, stabilizatori, potentiator de aroma, antioxidant, agent de ingrosare, dextroza, colorant, conservant.

RETETA ORIGINALA KAIZERUL

original contine exclusiv piept de porc, sare, foi de dafin si azotit de sodiu. Se sareaza uscat intre 6 si 8 zile. Apoi se transeaza bucatile si, dupa spalare in apa calda, ajung intr-o baie cu apa rece. Bucatile sunt zvantate, apoi se pun la afumat, o ora. Dupa afumare pieptul se fierbe la 70 de grade C, cu foi de dafin, apoi se raceste timp de 12 ore.

RETETA ACTUALA

Pieptul de porc intra direct dezosat in procesul de fabricatie. Carnea este injectata cu sare, condimente, stabilizator: polifosfat de sodiu. In reteta mai intra dextroza (adjuvant alimentar), niste caragenan, agent de ingrosare, pentru ca produsul respectiv sa aiba aspectul consacrat. Se mai pune ascorbat de sodiu, potentiator de aroma, monoglutamat de sodiu, conservant si colorant.

OTRAVIREA ALIMENTARA A POPULATIEI ROMANIEI/ Informatii esentiale despre CONSPIRATIA OMG (organisme modificate genetic), CODEX ALIMENTARIUS. Plus: Documentarul VIITORUL ALIMENTATIEI

Romania – prima tara din lume pe care se experimenteaza fungicidul cancerigen INITIUM!

  • TVR:

Pesticid netestat suficient, folosit în agricultura românească

Initium nu a fost testat în România (VIDEO) (spre deosebire de varianta oficiala expusa de ministrul Agriculturii in materialul video de mai sus). Halucinanta siguranta cu care Klaus Fabritius, cercetator la Institutul care a aprobat folosirea Intiumului, afirma ca nu are efecte nocive, in conditiile in care se bazeaza DOAR pe testele facute de PRODUCATORUL german, direct interesat!

Din câte ţări sunt pe planetă, doar România se grăbeşte să folosească o substanţă nouă, foarte toxică, pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi, ceapă, cât şi pentru plantaţiile de viţă de vie. Aceasta, numită INITIUM, sporeşte până la 65% riscul de cancer de colon. BASF, un consorţiu german de produse chimice, a dezvăluit că România este prima ţară din întreaga lume care a autorizat produsul său Initium. Compania susţine că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producţie de înaltă calitate“. Dacă înaltă calitate înseamnă otrăvirea populaţiei, atunci afirmaţia este adevărată…

De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că în afară de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil în România începând din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizaţie pentru Zampro, un produs Initium pe bază de fungicid pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Adică exact legumele de bază în alimentaţie... Compania pretinde că „ambele produse au fost testate pe larg în teren şi au demonstrat selectivitate ridicată şi eficacitate împotriva unor dăunători“. Sperăm că nu se referă la ceva „dăunători umani“ despre care Noua Ordine Mondială consideră că suprapopulează planeta!

Roland Ringel, şef Proiectului de Dezvoltare al Global Initium, a declarat cu un cinism incredibil: „Din cauza profilului foarte favorabil de mediu al Initium, produsele au fost autorizate într-un timp record de patru ani. Şi, de fapt, produsele Initium au nu numai un grad ridicat de compatibilitate cu mediul, dar ele sunt, de asemenea, foarte uşor de utilizat – se dizolvă rapid şi în apă, economisind astfel timp“.

Michael Hess, şef al Crop Protection pentru Europa Centrală, a declarat şi el, cu un cinism specific tuturor managerilor de la marile companii transnaţionale de produse chimice: fermierii români doresc să concureze cu succes pe piaţa europeană. Din acest motiv, există un mare interes în domeniul tehnologiilor inovatoare. Produsele noastre foarte eficiente şi ecologice de protecţie a culturilor vor permite viticultorilor şi fermierilor să producă randamente ridicate şi culturi sănătoase cu niveluri de reziduuri minime, în conformitate cu reglementările UE.“

Produsele Initium vor completa portofoliul alături de alţi compuşi, cum ar fi recent lansatul Cabrio Top, un multi-fungicid anti-îmbolnăvire pentru struguri. După Enervin, se afirmă propagandistic despre Cabrio Top că este de aşteptat să devină „o forţă propulsoare în materie de protecţie a plantelor pentru viţa de vie în România“. Despre ce „propulsie“ şi „protecţie“ poate fi vorba, dacă strugurii vor fi pur şi simplu otrăviţi precum mărul din povestea Albă ca Zăpada, nu ştim. Să fim, oare, propulsaţi mai rapid spre lumea de dincolo? Se aşteaptă ca produsele Initiumsă fie înregistrate în Ţările de Jos şi în Marea Britanie în prima jumătate a anului 2010, şi alte ţări europene vor urma.

Începând cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stârnit multe discuţii contradictorii, mai ales din cauză că în acest an, conform Codexului, ţara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, ne informează că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism. Gheorghe Mencinicopschi merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine. (…)

INITIUM este un produs toxic

Numele provizoriu al produsului INITIUM este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a cărui structură chimică o puteţi consulta.

Produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, şi toxicitate acută.

Faptul că nu s-au făcut publice date concrete cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman, aşa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare şi evaluare, este foarte îngrijorător. Dar în felul acesta nimeni nu poate fi făcut responsabil de efectele grave care ar putea să apară mai târziu la oameni în urma consumării alimentelor care au fost injectate cu INITIUM.

Este foarte dubios faptul că raportul de evaluare pe care se bazează concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), NU fusese analizat în mod independent şi de alţi cercetători – aşa cum o cer normele – la momentul la care aceştia au tras concluziile şi au dat recomandarea. Acest lucru este menţionat chiar în raportul respectiv:

Deoarece raportul de evaluare nu a fost încă analizat şi de alţi cercetători, concluziile la care s-a ajuns în urma rezultatelor obţinute trebuie să fie considerate provizorii şi vor putea fi reconsiderate o dată cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC.

Deci, din datele oficiale existente la ora actuală nu reiese decât că există această substanţă şi că ea va fi testată în România. În rest, trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei de la EFSA că substanţa este inofensivă pentru organismul uman. Dar nu există dovezi clare pentru aceasta.

Modalitatea extrem de facilă şi totodată criminală prin care s-au făcut aceste recomandări, pentru introducerea acestei substanţe în circuitul alimentar fără existenţa unor studii şi evaluări riguroase prealabile, este la fel de „ştiinţifică“ precum vaccinarea oamenilor cu un vaccin netestat. Un vaccin îl mai poţi refuza… încă. Dar cum te fereşti de astfel de experimente criminale, în condiţiile în care legea cu privire la utilizarea acestei substanţe nu impune avertizarea consumatorilor(…)

România este prima ţară din lume care va folosi în agricultură produse pe bază de INITIUM, furnizate de compania germană BASF şi care vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Pentru publicul larg se spune că „beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micşorează şi durata de obţinere a recoltei.“

Conform cercetătorilor care combat Codex Alimentarius, folosirea produselor cu INITIUM sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă, care intra rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism. Aşa cum INITIUM ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce şi la mărirea tumorilor maligne.

Codex Alimentarius – frontul alimentar al războiul împotriva populaţiei. Cazul O.M.G.-urilor

Presa Ortodoxa nr. 6

„Controlaţi hrana şi veţi controla populaţia”.

(Henry Kissinger)

Aproape întreaga istorie politică şi socială a Occidentului, de la Renaştere până în zilele noastre, s-a desfăşurat sub semnul aşa-zisei emancipări a omului de orice constrângere. Iată că acum, când nu mai există nici una dintre „opreliştile” vechii societăţi, hulită pentru aşa-zisa ei rigurozitate şi încorsetare, aceeaşi exponenţi ai liberalizării vin să ne impună, „spre binele nostru”, o limitare a libertăţii ce ajunge până la anularea ei. Astfel, organisme internaţionale de tipul O.N.U., UNESCO, Organizaţia Mondială a Comerţului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii etc., sub pretextul unor „scopuri nobile” – pacea şi dreptatea universală, justiţia socială, combaterea epidemiilor, a sărăciei, războaielor – ne somează să urmăm o serie de reguli şi standarde universale de comportament care nu fac altceva decât să suspende atât libertatea statelor naţionale, cât şi libertatea personală a oamenilor.

Ni se spune că, pentru o mai mare siguranţă personală şi pentru combaterea terorismului, va trebui să acceptăm să fim urmăriţi permanent prin intermediul cipului biometric. Refuzul nu este îngăduit. De asemenea, pentru asigurarea sănătăţii, ni se impune vaccinarea obligatorie; faptul că vaccinul se dovedeşte adesea ineficace sau chiar ne poate îmbolnăvi grav ori omorî nu poate fi un motiv îndeajuns de serios pentru a ne da dreptul de a refuza această asistenţă medicală obligatorie. Aceste două măsuri nu puteau însă asigura complet individul de „manifestarea nocivă a propriei libertăţi”. A mai fost născocit, aşadar, un nou „drept obligatoriu” pentru întreaga populaţie a lumii. Este vorba de „libertatea” de a consuma produse modificate genetic, despre care numai cercetătorii marginali îşi îngăduie să afirme că sunt nocive pentru sănătatea umană şi, pe termen lung, pot îmbolnăvi grav populaţia.

Ne vom îngădui să abordăm, începând cu acest număr, un front mai puţin cunoscut opiniei publice de la noi: cel al normelor, standardelor şi regulilor de producere şi comercializare a alimentaţiei – adică al codului de reguli şi standarde cunoscut sub numele de Codex Alimentarius, precum şi al directivelor europene care introduc, printr-un adevărat dictat al Comisiei Europene, prevederile şi scopurile urmărite de Codex.

Controlul producţiei şi comercializării alimentelor

Ce este Codex Alimentarius? Un organism internaţional, creat în 1963 sub egida O.N.U., a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură. Formal, scopul său este de a stabili acele reguli, standarde alimentare şi coduri de practică ce se referă la producerea, siguranţa şi igiena alimentelor, precum şi condiţiile comercializării lor. Tot formal, aceste reguli sunt adoptate de o serie de comitete şi organizaţii, pe baza unor studii ştiinţifice. În realitate, deciziile sunt luate în spatele uşilor închise, iar „studiile ştiinţifice” sunt realizate de marile companii internaţionale care deţin poziţii de oligopol şi vor să îşi impună agenda pe plan mondial.

Treptele impunerii organismelor modificate genetic

Un exemplu concret privind modul în care se realizează funcţia pan-reglementării împotriva populaţiei este cazul organismelor modificate genetic (sau, pe scurt, O.M.G.). O.M.G. sunt alimente ce provin din organisme al căror ADN e modificat prin inginerie genetică. Soia, porumbul, zahărul, orezul şi grâul sunt doar câteva plante clasice asupra cărora s-a intervenit genetic.Faptul că sunt modificate genetic pune probleme nu numai etice, ci şi medicale. Numeroase studii ştiinţifice au arătat efectele adverse ale alimentelor provenite din O.M.G., zonele de risc fiind toxicitatea lor, producerea de alergii, slăbirea imunităţii, infertilitatea, precum şi afectarea metabolismului şi chiar a condiţiei genetice (date preluate de la Academia Americană de Medicină Naturistă) .

Dar, mai întâi, să facem un mic excurs asupra scurtei şi recentei istorii a impunerii pe piaţă a O.M.G.

1. S.U.A., calul troian al industriei O.M.G.

O.M.G. au început să intre pe piaţă începând cu anii 1990, mai ales în S.U.A. De altfel, este extrem de grăitor felul în care ele s-au impus pe piaţa americană. S-a descoperit că decizia legalizării comerţului cu O.M.G. s-a luat după o rundă de întâlniri secrete între preşedintele de atunci, George Bush Sr., şi şefii companiei Monsanto, cel mai mare producător de O.M.G. din lume. În mod şocant, executivul american a impus comercializarea O.M.G.-urilor fără să solicite realizarea vreunui test asupra riscurilor de sănătate ale produselor, asupra siguranţei lor şi, de asemenea, fără să ceară menţionarea pe eticheta produselor a faptului că alimentele sunt modificate genetic! Doctrina ce stă la baza unei astfel de practici se numeşte a „echivalării substanţiale”, ceea ce înseamnă că, practic, O.M.G. sunt considerate în Statele Unite identice cu cele naturale – de aici reiese că nu au nevoie de teste şi nici de etichetare specială. Drept urmare, cetăţenii americani nu pot şti dacă ceea ce consumă este natural sau modificat genetic. Această doctrină a fost urmată de toţi preşedinţii americani, inclusiv de Barack Obama, ducând la proliferarea afacerilor cu O.M.G. ale giganţilor Monsanto, Dow Chemicals şi DuPont (potrivit Global Research, 2009).

Pe lângă dezvoltarea agresivă din interiorul S.U.A., industria O.M.G. a profitat de poziţia super-puterii mondiale pentru a îşi impune interesele în întreaga lume – evident, sub masca „comerţului liber” şi a „ajutorului umanitar”. Astfel, sub pretextul „ajutorului umanitar”, industria O.M.G. din S.U.A. a găsit o piaţă de desfacere în ţările sărace ale lumii prin intermediul „Programului Alimentar Mondial” al O.N.U. Cu alte cuvinte, surplusul producţiei de organisme modificate genetic, care nu mai putea fi comercializat în S.U.A., a fost cumpărat de O.N.U. pentru a fi trimis în ţările africane. O adevărată tragedie a rezultat în momentul în care una din aceste ţări, Zambia, a refuzat să mai primească porumb modificat genetic, marca Monsanto, de la O.N.U. Drept pedeapsă, „programul de ajutorare” a încetat şi ţara s-a afundat într-o foamete cumplită! După doi ani de foamete (2003-2004), oficialii Zambiei s-au văzut nevoiţi să cedeze şantajului O.N.U./S.U.A., acceptând „ajutorul” reprezentat de alimentele modificate genetic (cf. wikipedia.org).

Sub masca comerţului liber, industria O.M.G. a determinat S.U.A. să conteste, pe lângă Organizaţia Mondială a Comerţului, interdicţiile pe care ţările din Europa (a nu fi confundate cu instituţiile Uniunii Europene!) le-au aplicat comerţului cu O.M.G. Într-adevăr, dacă opinia publică americană pare a fi una complet manipulată asupra naturii şi efectelor O.M.G. (în S.U.A., după cum am văzut, O.M.G. se comercializează fără o atenţionare pe etichetă asupra naturii produsului), în ţările europene s-a întâlnit o rezistenţă nebănuită la industria modificărilor genetice, poate şi datorită curentelor ecologiste, naturiste şi orientate către culturile tradiţionale sau medicina alternativă.

În orice caz, în Austria, Franţa, Luxemburg, Germania, Grecia şi chiar şi Ungaria au existat interdicţii aplicate cultivării şi comercializării O.M.G. aplicate de oficialii guvernelor naţionale. Nici în celelalte ţări cultivarea O.M.G. şi comerţul cu ele nu au înregistrat un progres semnificativ. Din păcate, excepţie de la acest scepticism european face tocmai ţara noastră. La sfârşitul lunii mai 2009, legislativul român a votat, cu o largă majoritate, legalizarea cultivării şi introducerii pe piaţă a organismelor modificate genetic. Nu a existat, ca de obicei, nicio dezbatere publică, nicio avertizare, măcar similară cu cele existente în celelalte ţări europene asupra efectelor dăunătoare ale O.M.G.

Oficialii americani cumpăraţi de industria O.M.G. au protestat agresiv faţă de interdicţiile puse de ţările europene. Robert Zoelick, actualul şef al Băncii Mondiale şi, pe atunci (2003), reprezentantul S.U.A. la Organizaţia Mondială a Comerţului (O.M.C.) a afirmat că ţările europene sunt „imorale” datorită interdicţiilor aplicate O.M.G., dând un exemplu negativ ţărilor sărace confruntate cu foametea… E mai moral, pentru Zoelick şi alţi lideri mondiali, să şantajeze ţările sărace pentru a primi organismele lor modificate genetic. „Represaliile” S.U.A. faţă de ţările europene s-au manifestat printr-o plângere depusă împotriva lor la Organizaţia Mondială a Comerţului. În decizia O.M.C. s-a declarat că interdicţiile practicate de ţările europene sunt incorecte, iar statele care le practică sunt supuse amenzilor (imense, de cele mai multe ori) (cf .wikipedia.org).

Ce trebuie reţinut din toată această poveste este decizia O.M.C. Cum am precizat anterior, Codex Alimentarius este standardul de referinţă la care se raportează OMC în confictele de tip comercial. Ori conflictul între S.U.A. şi ţările europene este comercial şi se referă la produse de tip alimentar.

În concluzie, Codexul reprezintă o pârghie instituţională de justificare a unor măsuri punitive faţă de ţările care îndrăznesc să interzică produsele alimentare modificate genetic.

2. Cazul european

Care este situaţia în Uniunea Europeană? Este oare refuzul guvernelor naţionale de a comercializa şi cultiva O.M.G. sprijinit de Comisia Europeană? Să vedem ce spun faptele.

Comisia Europeană a încercat, în mod repetat, să determine statele naţionale să renunţe la restricţiile puse asupra O.M.G.. Atât în anul 2006, când O.M.C. a luat decizia în favoarea S.U.A., cât şi în mai 2009, oficialii europeni au căutat să înlăture stavila pusă de guvernele naţionale în calea O.M.G. Interdicţiile nu pot fi ridicate decât dacă se obţine un vot favorabil din partea reprezentanţilor guvernelor naţionale (în Consiliul de Miniştri), ceea ce C.E. nu a obţinut, cu toate presiunile făcute. Cel mai recent caz este al Germaniei, care a refuzat să acorde dreptul de folosire pe teritoriul său a seminţelor de porumb modificate genetic, creaţie a aceluiaşi gigant Monstanto.Majoritatea deciziilor de interdicţie au survenit în urma demonstraţiilor fermierilor şi a asociaţiilor ce militează pentru hrană naturală, şi au fost luate de miniştrii agriculturii sau ai mediiului din respectivele state naţionale. Elitele mondiale nu au stat nici ele cu mâinile în sân, cum vom vedea în continuare…

Octombrie 2008, Marea Britanie. Publicaţia The Independent on Sunday intră în posesia unor documente explozive care arată că liderii statelor europene, împreună cu cei ai Comisiei Europene, organizau întâlniri secrete în care se discuta modalitatea de urgentare a implementării culturilor de O.M.G. în Europa şi de „docilizare” a opiniei publice europene, mult prea reţinută faţă de produsele modificate genetic.

Documentele relatau discuţiile şi concluziile a două serii de întâlniri avute de însuşi J. M. Barroso (preşedintele Comisiei Europene), Gordon Brown (primul ministru al Marii Britanii) şi trimişii altor 27 ţări europene, dintre care nu lipseau apropiaţi ai preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi ai cancelarului german Angela Merkel. Participanţii la întrunirile secrete cereau, de asemenea, giganţilor industriali implicaţi în producţia de alimente modificate genetic – dintre care cei mai însemnaţi sunt cei de la Monsanto –, să depună un efort mărit pentru contracararea campaniilor duse de ecologişti şi naturişti.

De asemenea, J. M. Barroso le-a cerut şefilor de cabinet din ţările membre să impună miniştrilor de agricultură şi mediu aprobarea culturilor de O.M.G. În ceea ce priveşte opinia publică, „docilizarea” ei era prevăzută să se realizeze printr-o propagandă care să pună accent pe „înaltele standarde practicate de legislaţia europeană în materie de O.M.G.”. Cu alte cuvinte, instituţiile europene sunt folosite ca reper normativ absolut, opinia publică fiind îndemnată să creadă pe cuvânt Bruxelles-ul atunci când acesta afirmă că un aliment modificat genetic nu este dăunător pentru sănătate.

Dar care este rolul Comisiei Europene în tot acest angrenaj de instituţii şi reguli supra-naţionale?

Comisia Europeană, sub pretextul protejării populaţiei de alimentele „nesigure”, a elaborat o serie de directive europene care, de fapt, legalizează folosirea culturilor O.M.G. Directivele sunt mai restrictive faţă de produsele alimentare O.M.G. decât cele din S.U.A., un exemplu fiind dat de faptul că producătorii de alimente modificate genetic sunt obligaţi să menţioneze pe etichetă felul produsului: natural sau modificat. Chiar şi aşa, măsura se aplică doar când proporţia modificărilor genetice depăşeşte un anume procent.

Aceste standarde nu fac altceva decât să repete, pe plan european, jocul Codex ce se desfăşoară pe plan mondial. Comisia Europeană devine o instituţie tutelară care, pentru a impune culturile O.M.G., pretinde că le va garanta calitatea şi siguranţa medicală. Suntem siliţi, aşadar, să dăm un gir necondiţionat instituţiilor europene, care ne învaţă ce este sănătos să mâncăm şi ce avem voie să cumpărăm.

Logica legitimării unor produse sau tehnici extrem de periculoase pentru om introduse prin intermediul directivelor europene de standardizare se regăseşte şi în alte cazuri, cum este cel al cipurilor RFID. În ciuda numeroaselor puncte de vedere critice venite din spaţiul european, Comisia Europeană a „recuperat” tehnica RFID prin reglementarea ei la nivel de directive şi regulamente europene. Printr-o astfel de tactică se încearcă adormirea opiniei publice, care trebuie să accepte că ce spune „Big Brother-ul” european este o garanţie suficientă pentru a considera o tehnică periculoasă, fie ea RFID sau O.M.G., drept inofensivă şi chiar necesară bunăstării omenirii.

Concluzii

Alimentele modificate genetic sunt adevărate bombe alimentare cu efecte adverse asupra oamenilor încă neştiute (având în vedere că sunt folosite doar de circa 15 ani). Ele sunt justificate de elitele mondialiste (conducătorii O.M.C., Codex Alimentarius, Comisia Europeană, şefii statelor europene) prin „combaterea foametei”, fiind descrise ca o soluţie miraculoasă la „pericolul suprapopulării planetei”. Acesta este un fals pericol, ce ţine de propaganda malthusiană care vede în sporul demografic o catastrofă şi consideră reducerea numărului de oameni de pe planetă un obiectiv necesar. Recent, un consilier al reprezentantului S.U.A. pe plan exterior, Hillary Clinton, declara: „Trebuie să facem ceva pentru micşorarea ratei natalităţii. Pământul nu mai poate suporta atât de mulţi oameni. În prezent, există aproximativ 6,5 miliarde de oameni pe întreg globul, iar populaţia este în continuă creştere. Trebuie să inventăm modalităţi noi de a raţionaliza apa şi de a multiplica sursele de hrană” (Nina Fedoroff, în Cotidianul).„Multiplicarea surselor de hrană” este tocmai industria O.M.G.!

Iată, aşadar, rolul lui Codex Alimentarius şi al directivelor europene legate de hrană: raţionalizarea apei şi a mâncării, înlocuirea alimentelor naturale cu cele modificate genetic. Despre filosofia malthusiană aflată în spatele acestor măsuri şi despre cum se încearcă eliminarea medicinei şi tratamentelor naturiste prin intermediul Codexului şi al U.E., vom scrie în numărul viitor al revistei.

Codex Alimentarius sau Cum devine naturalul nociv şi nocivul “sănătos”

Presa Ortodoxa nr. 7

În numărul trecut al revistei Presa Ortodoxă am descris mecanismele ce stau la baza Codex Alimentarius şi consecinţele aplicării sale globale. Pe scurt, am văzut că sub masca „standardizării” produselor alimentare dar şi a vitaminelor şi suplimentelor nutriţionale, Codex reprezintă un instrument coercitiv de controlare a producţiei şi comercializării de alimente, regulile sale fiind, practic, obligatorii prin asumarea lor de către Organizaţia Mondială a Comerţului. În prima parte am insistat mai mult asupra modului în care prin „standardele” Codex Alimentarius sunt promovate produse alimentare modificate genetic, observând că guvernul SUA şi Comisia Europeană sunt cei doi actori de talie mondială care promovează în mod agresiv organismele modificate genetic, în beneficiul marilor carteluri (cum este producătorul Monstanto) şi în dauna micilor fermieri. În articolul de faţă ne vom apleca la cealaltă faţetă a Codexului – anume, controlarea, discreditarea şi limitarea drastică a vitaminelor şi suplimentelor nutriţionale folosite ca mijloace alternative de tratament a diferitelor boli, dintre care unele foarte grave.

Standardele nocive ale Codex Alimentarius

O modalitate simplă de a surprinde adevăratele intenţii ale tuturor celor care ne promit că ne vor binele, dictându-ne ce să mâncăm, cum să ne comportăm, ce să credem şi, în ultima instanţă, ce să gândim,este să verificăm cât de mult corespund propriile declaraţii cu faptele lor. Astfel, atât oficialii care conduc Codex Alimentarius cât şi cei din Comisia Europeană declară că elaborarea de standarde şi regulamente privitoare la alimente, vitamine şi suplimente nutriţionale, se face atât pentru combaterea foametei cât şi pentru a ne proteja prin garantarea unor produse de calitate, sigure şi sănătoase. Care este însă realitatea?

În timp ce oficialii Codex consideră vitaminele şi suplimentele naturale potenţial dăunătoare pentru sănătatea noastră, elaborând, pentru aceasta, tehnici de „evaluare a riscului” pentru a limita folosirea lor, impun lumii întregi standarde conform cărora alimentele modificate genetic cu pesticide toxice sunt numai bune pentru sănătatea noastră.

Cu alte cuvinte, în accepţia oficialilor mondialişti, ne punem viaţa în pericol atunci când luăm cinci pastile de vitamina C, însă atunci când mâncăm porumb modificat genetic cu DDT (pesticid toxic care provoacă diabet, cancer, precum şi mari dereglări hormonale ce pot duce la naştere prematură, probleme legate de alăptare etc.) ne aflăm în siguranţă.

Ca să avem o viziune mai clară asupra efectelor standardelor Codex este util de menţionat şi faptul următor: conform Convenţiei de la Stockholm, tratat internaţional dedicat poluanţilor, au fost clasificate drept toxice şi propuse pentru eliminare totală din producţie un număr de nouă pesticide (aldrin, chlordan, dieldrin, endrin, heptaclor, Hexachlorobenzin, mirex, toxafin, Polichlorinat bifenils). Ei bine, prin intermediul standardelor Codex, şapte din aceste nouă pesticide categorisite drept „foarte toxice” şi propuse pentru eliminare din producţie sunt recuperate şi recomandate ca benefice în tratarea genetică a alimentelor!


Cât priveşte combaterea foametei, pesticidele şi, în general, organismele modificate genetic poluează grav ogoarele şi mediul înconjurător, nu numai prin faptul că pământul cultivat devine sterp, dar şi prin faptul că seminţele plantelor modificate polenizează, „contaminând” natura din jur. Aşadar, combaterea foametei se face, în viziunea Codex, prin îmbolnăvirea populaţiei, a pământului şi a florei.

Iată, aşadar, rolul adevărat al „standadelor” de calitate şi siguranţă elaborate de Codex Alimentarius…

Vitaminele şi suplimentele nutritive, considerate toxice

Dacă alimentele cu DDT sau aldrin sunt sănătoase, în viziunea oficialior de la Codex Alimentarius,vitaminele şi suplimentele nutriţionale sunt… toxice! Într-atât de toxice, încât şeful Codex, dr. Rolf Grossklaus, a decis că ele vor fi supuse unor „evaluări de risc”, tehnică specifică toxicologiei, ramură a ştiinţei care se ocupă cu efectele adverse ale chimicalelor asupra organismului uman, ceea ce este complet nefiresc (vitaminele şi suplimentele fiind produse naturale şi nu chimice). La fel de nefiresc şi imoral este faptul că dr. Grossklaus conduce compania de evaluare a riscului cu care lucrează Codexul, aflându-se, astfel, într-un flagrant conflict de interese (cf. dr. Rima E. Laibow, HealthFreedomUSA.org).

De fapt, ofensiva declanşată de Codex împotriva vitaminelor şi suplimentelor datează încă din anul 1979, când a fost adoptată Codex General Guidelines on Claims. În acest document, reluat şi revizuit în 1991, se impun restricţii severe cu privire la formele naturale de tratament ale bolilor, stipulându-se că singurele produse care pot „revendica” prevenirea, tratarea şi vindecarea bolilor sunt medicamentele farmaceutice (medicamentele „clasice” produse de giganţii farmaceutici). Astfel, prin Guidelines on Claims, Codex interzice în mod special orice fel de revendicare ce afirmă că suplimentele pot fi folosite în prevenirea, tratarea şi vindecarea bolilor (cf. Paul Anthony Taylor, Fundatiei Dr. Rath). Printr-o astfel de abordare Codex Alimentarius discreditează, de fapt, medicina alternativă (prin medicină alternativă noi înţelegem totalitatea mijloacelor naturale de tratare a bolilor, spre deosebire de medicina „clasică”, bazată pe produse strict farmaceutice), interzicând orice concurenţă făcută giganţilor farmaceutici.

Paul Anthony Taylor, dir. pentru Relatii Externe al Fundatiei “Dr. Rath” din Germania, fragment dintr-un interviu apărut în Formula As:

În esenţă, Codex Alimentarius este câmpul primar de bătălie politică, unde războiul se duce între cei ce reglează şi controlează producţia alimentară mondială, în drumul ei de la fermă la furculiţă… Fără dubiu, deci, Codexul este într-adevăr un instrument al forţelor care promovează aşa-numita “globalizare” şi un guvern mondial controlat de corporaţii.Controlând accesul nostru la alimente sănătoase şi sigure, la medicina naturală, forţele din spatele Codexului intenţionează să ne controleze vieţile.

În 2005 ofensiva Codex ia amploare prin elaborarea Guidelines for Vitamin and Mineral Food Supplements. Prin acest document vitaminelor şi suplimentelor li se interzice revendicarea oricărui rol în prevenţia, tratarea şi vindecarea bolilor. În plus, Codex impune limite restrictive superioare în ceea ce priveşte dozajul permis al vitaminelor şi mineralelor.

Ce semnificaţie au aceste „coduri”? Dacă în agricultură Codex Alimentarius este instrumentul perfect prin care organismele modificate genetic sunt impuse la nivel global, în medicinăCodexul serveşte monopolului industriei farmaceutice, punând o serie de restricţii tratamentelor naturale, discreditându-le ca formă de vindecare a bolilor şi limitând posibilităţile de folosire a acestora. Pe scurt, dacă în agricultură Codex-ul este unealta Monstanto şi a altor giganţi producători de OMG, în medicină Codex e unealta giganţilor farmaceutici gen BASF, Bayer (ce provin din fostul concern IG Farben, complice de rang înalt al regimului nazist), Pfizer ş.a.

Comisia Europeană: rol de frunte în ofensiva anti-natură

Am văzut în partea I a articolului cum J. M. Barosso, şeful Comisiei Europene, încerca să mobilizeze liderii europeni în propagarea şi impunerea culturilor de OMG, continentul european fiind mult în urmă la acest capitol spre deosebire de SUA. În ceea ce priveşte combaterea vitaminelor şi suplimentelor nutriţionale, Comisia Europeană se află, în schimb, mult înaintea Codex Alimentarius, care a lucrat chiar pe baza directivei europene 2002/46/EC privind suplimentele nutriţionale.

Directiva europeană merge, într-adevăr, mult mai departe decât documentul Codex Alimentarius deoarece nu se mulţumeşte, ca în ultimul caz, cu stipularea unor limite în dozarea suplimentelor şi vitaminelor, ci stabileşte o listă precisă de vitamine şi minerale care pot fi considerate drept suplimente. Orice vitamină şi substanţă minerală care nu se află pe lista directivei va fi interzisă începând cu data de 31 decembrie 2009, data la care intră în vigoare, în mod plenar, actul legislativ european. „Lista pozitivă” a directivei a devenit, astfel, instrumentul eficace prin care Comisia Europeană îşi poate permite să dicteze, unilateral, ce anume este considerat vitamină şi ce supliment. În plus, directiva stabileşte şi limitele de dozaj care sunt permise vitaminelor şi mineralelor.

Potrivit reacţiilor puternice de contestare a directivei europene ce a venit mai ales din mediul britanic (unde s-au dezvoltat foarte mult terapiile bazate pe vitamine şi produse naturiste), prin „lista pozitivă” a Comisiei Europene ar fi plasate în afara legii nu mai puţin de 270 de suplimente nutritive, multe din ele folosite (cu succes) în tratarea de boli grave (cf. Guardian). Măsura europeană a fost contestată, de altfel, de milioane de cetăţeni din ţările europene, care au semnat petiţii de protest adresate instituţiilor de la Bruxelles.

Exemple de substanţe care nu se află pe lista pozitivă a UE:

boron-ul, foarte util în combaterea osteoporozei sau artritei

selenium yeast, antioxidant care îmbunătăţeşte funcţionarea inimii

fierul, important în producerea hemoglobinei

chromium (nu în toate formele sale), mineral care e folosit de diabetici, echilibrând nivelul de zahăr din sânge

Mai mult, Comisia Europeană a elaborat şi o directivă care reglementează folosirea ierburilor medicinale (adică a ceaiurilor): 2004/24/EC, directiva europeană asupra Traditional Herbal Medicinal Products. Actul legislativ pune o serie de condiţii necesare de îndeplinit pentru ca un ceai să fie declarat legal în spaţiul european, cum ar fi, de pildă, atestarea unei vechimi de cel puţin 30 de ani în folosirea produsului medicinal.

Concluzii:

În cele două articole dedicate setului de practici instituţionale Codex Alimentarius am pus în evidenţă, mai cu seamă, modul în care se urmăreşte controlul alimentaţiei şi al metodelor naturiste la nivel mondial. Prin pretextul „standardizării” şi al „armonizării” regulilor ce trebuie respectate de produsele alimentare şi naturiste, Codex Alimentarius şi U.E. impun o serie de restricţii asupra libertăţii noastre. Ni se spune, de aceste instituţii, că mâncarea tratată genetic cu pesticide este sănătoasă şi că vitaminele şi naturale trebuie limitate drastic, deoarece ar fi potenţial toxice. Mai mult, nu doar ni se spune, ci se creează cadrul instituţional prin care ni se va dicta ceea ce este permis să folosim din rândul vitaminelor şi mineralelor.

În ţările europene există o reacţie destul de puternică împotriva acestor măsuri restrictive şi, am putea spune, „bolnave”. Şi în ţara noastră tratamentele naturiste au cunoscut o dezvoltare puternică în ultimii ani. Ar fi binevenit ca cei care deţin plafare sau alte centre de tratament naturist să completeze analiza instituţională realizată de revista Presa Ortodoxă printr-o atentă cercetare a legislaţiei menţionate mai sus, pentru a vedea ce fel de produse vor mai avea voie să comercializeze de anul viitor. De altfel, pentru cei care doresc, pot scrie la adresa redacţiei (presa.ortodoxa@gmail.com) pentru a obţine directivele europene în format extins.

Exemple de comportamente dupa consumul de alimente din aceste hipermarketuri ce contin chimicale care scad vibratia bioenergetica si pot fi usor atacati cu antenele GSM, care le folosesc si ca antene psihotronice pe anumite frecvente ale creierului (Alpha Theta Gamma & Delta), care denota distrugerea mentala a românilor. Reactia gresita a oamenilor in diferite situatii. Societatea romaneasca distrusa la cap.. singura scapare este credinta in Iisus ce ajuta la cresterea frecventei si a campului magnetic a creierului, devenind ca un scut de undele si de aceste jucarii ale guvernului !

774600_544021842289431_1078937320_o

Am scris de curând pe blog despre cum românii (nu toţi) sunt distruşi mental. (citeste si http://www.stiri-extreme.ro/?p=893) Citiţi acel text ÎNAINTE de a citi continuarea articolului de faţă. Am explicat în textul trecut că atunci când vorbesc de distrugerea mentală a românilor NU mă refer la inteligenţă, cultură generală, IQ sau alte chestii de genul ăsta ci mă refer la gradul de CONŞTIENTIZARE A LUMII ÎN CARE TRĂIM şi la modul în care ne raportăm la viaţa pe care o avem şi lumea în care trăim. De fapt, nu doar românii sunt distruşi mental din acest punct de vedere, ci chiar şi mase de cetăţeni din alte popoare europene, mai “civilizate” decât al nostru.
Acum, am zis că poate ar fi interesantă şi o continuare a textului trecut, cu nişte exemple concrete de comportamente care denotă ideea de distrugere mentală a românilor la care făceam referire. Cu toţii suntem distruşi mental. Unii într-o măsură ma mică, alţii într-o măsură mai mare. Simplul fapt că în prezent România este UN DEZASTRU economic – politic – social demonstrează acest lucru. Am închis ochii (noi, ca popor) şi am acceptat tot ce au făcut politicienii corupţi, până când România a ajuns pe moarte. Suntem cu toţii vinovaţi, într-o măsură mai mică sau mai mare. La aproape toţi oamenii se pot observa una sau mai multe dintre reacţiile negative şi nocive societăţii prezentate mai jos. Luaţi aminte şi încercaţi să îmbunătăţiţi la voi ce e de îmbunătăţit.
Citiţi în continuare exemple de reacţii greşite ale oamenilor în diferite situaţii, şi observaţi cum toate acestea susţin o societate distrusă la cap. Detalii în continuare:
Românii distruşi mental sunt cei care nu sunt în stare (din multiple motive explicate întextul trecut) să conştientizeze ce se întâmplă în jurul lor, să conştientizeze adevărul, realitatea reală din viaţa lor. De ce este importantă conştientizarea realităţii din jur? PENTRU CĂ PLECÂND DE LA O MINCIUNĂ, DE LA O ILUZIE, NU AI CUM SĂ AI O VIAŢĂ FERICITĂ! NU ai cum să ai bunăstare (fizică şi/sau psihică). NU ai cum să ai o viaţă normală dacă FUNDAŢIA este ceva greşit, ceva fals, de proastă calitate. INFORMAŢIA de bună calitate este o componentă DE BAZĂ a fundaţiei vieţii noastre. Iar informaţie relevantă şi benefică vieţii noastre EXISTĂ DIN BELŞUG ÎN JURUL NOSTRU. Dar… pentru că oamenii sunt distruşi mental, refuză să o caute, să o găsească, să o conştientizeze şi mai ales să o aplice. De fapt ideea generală asta este: românii sunt distruşi mental pentru că IGNORĂ informaţii care le-ar putea îmbunătăţi viaţa.
Nu pot să încep cu exemplele de distrugere mentală până când nu repet ceea ce am spus şi în textul trecut: DISTRUGEREA MENTALĂ A ROMÂNILOR A FOST PREMEDITATĂ. A fost premeditată pentru că, oriunde pe planetă, un popor prost educat, îndobitocit, distrus mental, ESTE MULT MAI UŞOR DE CONTROLAT! De aceea şi alte popoare ale Europei şi lumii sunt distruse mental – pentru a fi mai uşor controlate! Pentru că despre asta este vorba. Să fim nişte oi, să fim nişte sclavi cuminţi. Reţeta de distrugere mentală a popoarelor (explicată detaliat în textul trecut) se aplică peste tot în lume. În România era MUSAI să se aplice pentru că poporul nostru a demonstrat deja în istoria sa că ESTE CAPABIL DE LUCRURI MINUNATE care au ameninţat într-un fel sau altul MONOPOLUL, CONDUCEREA MAFIOTĂ a celor care conduc lumea din umbră. Un exemplu elocvent în acest sens este ECONOMIA ROMÂNIEI din ultimii ani de comunism. Sigur că propaganda celor care conduc lumea din umbră şi care au orchestrat Lovitura de stat din ’89, ne-a intoxicat în ultimii ani cu chestii de genul “Comunismul = Moartea” , “Ceauşescu = un dictator criminal nenorocit = MOARTEA” etc. Nu stau să intru în detalii, să ne referim doar la economia României. Păi, în anii premergători loviturii de stat, Economia României patronată de dictatorul (na!)  CEAUŞESCU era FOARTE ŞMECHERĂ! DAR PE BUNE! NU cum “duduia economia” României în 2008 – o iluzie imbecilă creată de bula imobiliară. Deci, în 1989, ERAM FOARTE ŞMECHERI CA ŢARĂ. Poporul nostru a reuşit să creeze şi să susţină o economie extraordinară PE PLAN MONDIAL, economie care NU AVEA NEVOIE de ajutor extern. ERAM INDEPENDENŢI şi exportam în toată lumea la greu! Iar Ceauşescu urma (după ce a plătit integral datoria externă a României) să ajute şi alte state să fie independente de finanţele mondiale mârşave din occident (gen FMI), prin crearea unei bănci de rang internaţional, cu sediul la Bucureşti. Toate aceste lucruri nu au convenit “marilor puteri” şi celor care conduc lumea din umbră, aşa că Ceauşescu a ajuns să fie într-un final asasinat, la fel ca Saddam Hussein, Gaddafi etc. 
Dar să revenim la distrugerea noastră mentală.
Distrugerea poporului român a avut loc după 1990 într-un mod premeditat, prin “concursul” marionetelor politice de la Bucureşti – instrumente în mâna celor care conduc lumea, prin distrugerea industriei, economiei, privatizări împotriva interesului României, sărăcirea populaţiei, distrugerea sistemului de învăţământ şi cumpărarea mass-mediei -> singurele entităţi care ar fi putut să educe oamenii (la scară largă) privind realitatea reală din jur.
În prezent, milioane de români au emigrat pentru o viaţă mai bună. Printre ei şi români conştienţi, informaţi, capabili care ar fi putut construi o Românie glorioasă (ce expresie comunistică) dacă România nu ar fi fost CĂPUŞATĂ la toate nivelurile de către găinarii de politicieni români corupţi mafioţi care ne distrug viaţa în fiecare zi. În ţară au rămas şi oameni valoroşi, care dintr-un motiv sau altul (lipsă de încredere în sine, bătrâneţe, familie, patriotism, “nebunie” etc) au ales să nu plece peste hotare. Din păcate însă, majoritatea românilor rămaşi în ţară (dar, nicio grjiă, şi foarte mulţi din cei plecaţi în afară) sunt din păcate distruşi mental, conform explicaţiilor date deja mai sus şi în textul trecut, adică, raportat la conştientizarea lumii reale din jur.
Distrugerea mentală a românilor se observă concret prin REACŢIILE – COMPORTAMENTELE pe care le au românii în anumite situaţii. Haideţi să luăm, în sfârşit, exemple:
(despre multe dintre aceste lucruri am mai vorbit pe blog, dar să le reluăm pentru o fixare mai bună a informaţiei în capul cititorului)
Exemple comportamente observate la oamenii distruşi mental (distruşi mental legat de conştientizarea lumii şi a vieţii). Distrugerea mentală duce la (ordine aleatorie):
1. IGNORANŢĂ/NEPĂSARE faţă de ce se întâmplă în jur; IGNORANŢĂ FAŢĂ DE NOUA ORDINE MONDIALĂ, faţă de politică şi tot ce ţine de ea (ca şi cum aceste lucruri nu ţi-ar afecta viaţa în mod direct şi dramatic chiar dacă eşti bogat).
Atunci când vedem oameni care refuză pur şi simplu orice informaţii legate de cei care conduc lumea din umbră, de Noua Ordine Mondială etc, avem de-a face cu oameni distruşi mental. Atunci când avem de-a face cu oameni care spun “pe mine nu mă interesează politica” sau “nu mă interesează că mă supraveghează tot timpul – dacă nu fac nimic rău nu e nicio problemă” sau “nu mă interesează că vor fi introduse carduri electronice cu microcip – foarte bine! să fie bine ca să nu fie rău!”… în toate aceste cazuri şi multe multe altele avem de-a face cu oameni distruşi mental. Cum să nu te intereseze când lucrurile astea te afectează atât de mult? Dar… exact asta e scopul celor care ne conduc… să ne distrugă mental ca să nu înţelegem nimic şi să nu ne pese… Au reuşit!
2. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE PROPRIA VIAŢĂ, faţă de viaţa copiilor şi a familiei
Lipsa purtării centurii de siguranţă când mergi cu maşina (inclusiv pasagerii din spate); transportarea copiilor în maşină într-un mod greşit (detalii AICI); traversarea străzii ca pieton prin loc necorespunzător cu căşti în urechi şi şapcă pe ochi; stat la terase în centrul vechi din Bucureşti lângă clădiri care stau să cadă; mersul pe trotuare iarna fără să verifici dacă de pe acoperişul clădirii pe lângă care treci urmează să-ţi cadă un ţurţure în cap sau nu; mersul pe bicicletă fără cască; urcatul în maşină cu şoferi cretini care conduc periculos etc etc etc;
3. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE PROPRIA SĂNĂTATE
Spuneţi voi: dacă îţi ignori propria sănătate eşti întreg la cap sau nu? De ce ţi-ai ignora propria sănătate, când de ea DEPINDE DIRECT BUNĂSTAREA TA? Există un singur răspuns: pentru că eşti distrus mental. Exemple: ignorarea faptului că e uşor să te laşi de fumat ; ignorarea avertizărilor privind otrava din mâncare (monoglutamat, E-uri, aspartam, mezeluri, dulciuri colorate, băuturi carbogazoase, îngheţată, carne injectată cu otravă etc) ; ignorarea avertizărilor privind toxicitatea vaccinurilor ; ignorarea periculozităţii privitului la TV ; ignorarea faptului că industria farmaceutică face o grămadă de bani pe spinarea pacienţilor şi continuarea să foloseşti la greu pastile pentru orice problemă medicală ; ignorarea tratamentelor naturiste; lipsa de mişcare (atunci când oamenii sănătoşi, fără probleme locomotorii, odihniţi şi mâncaţi o iau pe scările rulante la metrou – aia este distrugere mentală – pentru că iroseşti oportunitatea de a face puţină mişcare pe scările normale, punând astfel sistemul limfatic în acţiune, sistem care îţi detoxifică organismul); ignorarea calităţii aerului respirat; ignorarea calităţii apei băute; ignorarea faptului că solarele de bronzat sunt cancerigene; ignorarea importanţei luminii solare , ignorarea faptului că TE POŢI VINDECA DE CANCER dacă aplici tratamentele corecte, ignorarea faptului că îţi distrugi ochii dacă priveşti prea mult timp la distanţă mică (tv, calculator, laptop, telefon mobil, tabletă, citit etc) şi că îţi distrugi urechile dacă asculţi muzică prea tare la căşti, ignorarea faptului că radiaţiile telefoanelor mobile sunt nocive creierului şi că vorbirea la telefon fără hands free CU FIR este cea mai nocivă etc etc etc;
4. IGNORANŢĂ FAŢĂ DE IMPORANŢA EDUCAŢIEI COPIILOR
Copiii sunt viitorul unei naţiuni. Cu copii distruşi avem o naţiune distrusă. De aceea copii sunt de bază, iar educaţia copiilor este esenţială pentru a avea un popor viitor VIU, nu adormit cum este în prezent.
Din păcate, părinţii români cred că un copil are în principal nevoie de HRANĂ (mâncare) şi SĂ FIE FERICIT (să râdă). Dacă un părinte vede la copilul lui aceste 2 elemente împlinite, GATA! Şi-a făcut datoria de părinte model excelent! Din păcate însă, o componentă de bază în viaţa copilului (viitorului adult) este EDUCAŢIA. Părinţii români NU ŞTIU SĂ ÎŞI EDUCE COPII (este logic, pentru că foarte mulţi dintre ei nu sunt nici ei educaţi la rândul lor – motive explicate deja în textul trecut). Deşi acest lucru este larg răspândit, poate că nu este un exemplu chiar atât de evident de distrugere mentală. Aşa că haideţi să vă dau unul, pe acelaşi subiect, mai concret: Am o cunoştinţă care a făcut 2 copii. La un moment dat a realizat în sinea ei, şi a şi verbalizat (mi-a zis) că nu prea ştie cum să îşi educe copii. Şi sunt multe aspecte la care nu făcea faţă (alimentaţie, şcoală, cumpărături, socializare cu alţi copii, agresivitate în casă etc). I-am zis: “Sunt o grămadă de materiale pe internet care te învaţă cum să faci aia, cum să faci ailaltă. Se găsesc o grămadă de sfaturi bune despre CUM să-ţi creşti copiii. Trebuie doar să le citeşti şi să le aplici! Atât!” Dându-mi seama (ştiind deja) că oamenii în general nu sunt în stare să mişte un băţ pentru schimbarea unui comportament greşit, i-am trimis şi link prin mail către arhiva unui site cu articole relevante pentru creşterea copiilor. Şi i-am zis: “Uite, intri o dată pe zi pe link-ul ăsta şi citeşti doar UN ARTICOL de acolo. Le iei pe toate pe rând şi citeşti DOAR UN ARTICOL PE ZI! Îţi ia 3 minute să îl citeşti!” … A citit ceva? NU! Acest refuz al informaţiei relevante şi utile pentru bunăstarea vieţii tale, CHIAR ŞI CÂND E MURĂ ÎN GURĂ, denotă o distrugere mentală a creierului capului. Dar atenţie: ce v-am povestit este un caz semi-fericit. Persoana respectivă CONŞTIENTIZASE că nu prea se pricepe să crească copii. Şi nu doar atât, dar a şi căutat să înveţe, a întrebat pe cineva în legătură cu asta. S-a poticnit la partea cu cititu-aplicatul informaţiei, dar TOT E CEVA faţă de CEI MAI MULŢI părinţi care NICI MĂCAR NU SE GÂNDESC O SECUNDĂ LA EDUCAŢIA COPIILOR LOR. Tot ce e important pentru masele de părinţi români este să aibă copilu’ ce băga la maţ(hidoasă expresie dar denotă exact ce îi preocupă pe ei în primul rând – de aceea vedem părinţi care aleargă cu linguriţa de mâncare după al lor copil deşi are deja 8-9 ani), să râdă copilul (nu contează că mai târziu societatea, dar şi el, te vor înjura că nu l-ai educat calumea) şi privind educaţia – dacă a intrat copilu la şcoală GATA- “BOIERIE! Mi-l educă şcoala!” (Da da, s-o crezi tu!). Apoi… dacă a intrat la liceu “Dăşteptu’ lu’ mama!”. Dacă a ajuns copilu’ la Facultate – părinţii români sunt în extaz. Nu mai contează că mediul universitar românesc este în principiu UN GUNOI care produce rebuturi care nu sunt acceptate pe piaţa muncii… important este că va avea o bucată de hârtie numită diplomă, cu care se va putea şterge la fund.
EDUCAŢIA REALĂ a copilului este DE BAZĂ pentru bunăstarea lui atunci când va ajunge adult, pentru bunăstarea familiei în care este crescut şi pentru bunăstarea SOCIETĂŢII! Neconştientizarea acestui lucru denotă distrugere mentală. Detalii şi aici: Greselile parintilor in educatia copilului. Parintii romani sunt prost educati si inconstienti. Ce înseamnă educaţie reală găsiţi pe scurt AICI.
5. GÂNDIREA PE TERMEN SCURT ÎN LOC DE GÂNDIRE PE TERMEN LUNG
Atunci când tot ce facem este pentru binele nostru de acum, din prezent, NU avem nicio şansă să ne asigurăm binele din viitor. Ce este mai important? Binele de acum, din prezent, sau bunăstarea tot restului vieţii noastre? Dacă gândim doar de pe azi pe mâine nu avem nicio şansă să distrugem sistemul putred, corupt şi mafiot care ne controlează ca popoare. Faptul că în prezent oamenii nu pot (nu sunt în stare) sau nu vor să gândească şi să acţioneze pentru binele pe termen lung denotă distrugere mentală. Mai multe detalii despre asta (inclusiv exemple concrete) în textul de AICI.
6. EGOISM faţă de binele comunităţii în care trăim, LIPSA DE UNITATE, LIPSA DE SOLIDARITATE
Trăirea vieţii după legile junglei, în mod egoistic – “să-mi fie mie bine, nu mă interesează de restul!”, denotă distrugere mentală, acesta fiind un comportament ideal pentru elitele care ne ţin drept sclavi, pentru că un popor dezbinat, cu oameni care nu sunt în stare să se unească pentru atingerea unui ţel comun, cu oameni care nu sunt în stare să fie uniţi şi să manifeste solidaritate, este un popor DISTRUS care nu are nicio şansă la independenţă, suveranitate şi bunăstare. Observ “legea junglei” în fiecare zi în Bucureşti, atunci când oamenii sunt orbi la problemele celorlalţi oameni şi când oamenii acţionează DOAR pentru a-şi atinge interesul personal, INDIFERENT dacă asta înseamnă să calce peste cadavrele altora. Exemplele sunt nenumărate, nici nu mai stau să le înşir. Există oameni care au impresia că altruism înseamnă să dai un ban unui cerşetor şi GATA, nici nu realizând că de fapt, chiar şi oferirea de bani unui cerşetor poate fi un act pur egoistic, pe care îl faci pentru a te simţi tu mai bine psihic. Altruism înseamnă să-ţi pese pe bune de soarta celor din jur (NU DOAR A FAMILIEI, PRIETENILOR şi CUNOŞTINŢELOR) şi înseamnă să acţionezi în consecinţă, prin chestii micuţe zi de zi şi prin chestii mai importante atunci când se iveşte ocazia.
7. IMPRESIA CĂ TU ŞTII DEJA TOT CE E DE ŞTIUT. Lipsa de conştientizare a faptului că NU SUNTEM DUMNEZEI!
Lipsa de conştientizare a faptului că poţi greşi
Oamenii trebuie să realizeze că pot greşi şi că pot cunoaşte informaţii eronate. Atunci când ne susţinem un punct de vedere trebuie să fim tot timpul dispuşi să ni-l schimbăm, dacă cineva ne aduce argumente logice, plauzibile, imporante şi relevante. Cei mai mulţi oameni ŢIN MORŢIŞ de părerea lor. Părerea lor e Dumnezeu! EI SUNT DUMNEZEU. Când vom realiza că NU suntem Dumnezeu şi că nu deţinem adevărul absolut şi că nu avem tot timpul dreptate şi că nu cunoaştem cele mai bune şi perfecte soluţii etc etc etc, poporul român va fi evoluat cu câteva trepte. Trebuie să conştientizăm tot timpul că există foarte multe şanse ca pe planeta asta să existe undeva accesibil nişte informaţii care să ne demonstreze că ceea ce ştim-credem-gândim este greşit. Ignorarea, nepăsarea, neconştientizarea acestui lucru denotă distrugere mentală.
Lipsa de căutare a altor informaţii
Dacă am realizat că nu suntem Dumnezei, tre să căutăm pe net sau în altă parte mai multe informaţii atunci când nu ştim ceva sau când presupunem ceva. Mintea noastră nu este Dumnezeu. NOI nu ştim tot. Dar ne putem informa. Prea mulţi cred că ştiu suficient pe un anumit subiect fără să fi citit mai mult de 2 pagini. Un exemplu este aici lăsatul de fumat. Fumătorii au impresia că ştiu ce presupune lăsatul de fumat. În realitate, cei mai mulţi dintre ei habar n-au. Dar nici n-ar fi dispuşi să citească mai mult, de exemplu când le recomanzi acest GHID.
8. OBEDIENŢĂ faţă de autoritate, faţă de sistem. ÎNCREDERE NEMĂSURATĂ şi/sau ORBEASCă în autoritate
Există nenumărate surse de “autorităţi”. Iată câteva:
Autoritatea poate fi TELEVIZORUL, postul de televiziune în care avem încredere, site-ul de ştiri sau ziarul pe care îl citim – se poate vedea distrugerea mentală atunci când oamenii urmăresc DOAR un singur post de ştiri pentru a se informa sau DOAR un singur site pe net. Un exemplu aici este încrederea orbească a anti-băsiştilor sinceri în Antena3. Sau… încrederea orbească a băsiştilor în B1 Tv şi Hotnews :). (exemplu dat de Silviu Pricope). Distrugerea mentală se vede atunci când luăm de bune toate informaţiile primite prin aceste canale media, fără să le trecem vreun pic prin filtrul gândirii, fără să verificăm şi alte surse etc; citiţi şi ASTA. Vezi și Ce învățăm de la TV.
Autoritatea poate fi SITE-ul de internet SPECIALIZAT pe o anumită temă (site de “nişă”) – de exemplu site-uri despre medicină, site-uri despre creşterea copiilor etc. De exemplu site-uri precum copilul.ro sau sfatulmedicului.ro îţi impun încredere prin însuşi numele lor. Impresia care se creează este că tot ce citim acolo este REAL, CORECT şi NUMA BUN DE APLICAT în viaţa de zi cu zi. “Am citit pe copilul.ro – tre să ştie ei ce e mai bine pentru copil, au site dedicat exclusiv chestiei ăsteia!” sau “Am citit pe sfatulmedicului.ro – tre să ştie ei ce e mai bine pentru sănătatea noastră, doar sunt medici şi persoane avizate, care vorbesc exclusiv despre boli şi sănătate, deci – să avem încredere orbească în ei!”. Astfel de abordări, de încredere fără limite şi fără rezerve în nişte astfel de “autorităţi” desfiinţează orice simţ critic, orice proprie analiză şi gândire. De exemplu site-ul copilul.ro recomandă femeilor gravide să mănânce înghețată în timpul sarcinii, în lista cu ”variante sănătoase de dulce pe care să le savurezi în sarcina”, deși înghețata este o pastă chimică otrăvitoare…
Autoritate sunt și CERCETĂTORII lu’ pește prăjit și INSTITUTELE DE SONDARE, care vin cu sondaje și cercetări făcute în nu știu ce mod ultra științific și profesionist, în laboratoare ultra performante și institute de sondare ”respectate” etc ca să ne impresioneze și noi să ne uităm la ei ca la Dumnezei. Aceștia vin și ne spun ei cum stă treaba, iar noi trebuie să fim pur și simplu distruși mental și să îi credem pe cuvânt. Știți care e o regulă simplă (dar nu perfectă) prin care vă puteți da seama când să NU aveți încredere în ce vă spune cineva? Dacă poate avea un interes ascuns să te mintă înseamnă că există șanse să-ți fie livrată o informație falsă. Să luăm un exemplu: Institutul de sondare x spune că politicianul y are 90% în sondaje. Poate avea institutul ăla vreun interes/motiv să mă mintă? BINEÎNȚELES! Studiul respectiv a fost făcut la comanda politicianului y și pe banii lui! Există nenumărate astfel de exemple privind studiile, cercetările și sondajele care sunt livrate publicului larg… Tre’ să fim cretini să avem încredere orbească în așa ceva… Citiți aici ceva bun: Manipularea prin sondaje.
Autoritatea poate fi PREŞEDINTELE STATULUI – nu contează ce face, ce spune, cât fură, ce NU face deși ar trebui, cât minte, cum distruge țara, contează să fie charismatic și să pară că e serios, stăpân pe situație (”ia uite ce OM DE STAT, știe el ce face acolo”) (halal criterii de apreciere a unui politician).
Autoritatea poate fi DOCTORUL la care mergem pentru consult şi tratament (cei mai mulţi români consideră că doctorii sunt Dumnezei şi îi ascultă orbeşte, deşi există nenumărate motive pentru care să nu o facă, mai ales în anumite situaţii, gen CANCER. – câteva detalii AICI şi AICI)
Autoritatea poate fi PROFESORUL care ne învaţă ce şi cum, şi în care avem încredere infinită că el ştie cel mai bine ce vorbeşte şi deţine adevărul absolut în materia respectivă – distrugerea mentală se observă atunci când elevii, studenţii NU caută şi alte informaţii pe net, când NU STUDIAZĂ mai mult despre subiectul respectiv, ci se mulţumesc cu informaţiile venite de la Autoritate (în cazul nostru profesor). Un exemplu dur la acest capitol se observă în facultăţile de medicină, unde studenţii învaţă că pentru Cancer singura soluţie (care oricum nu oferă prea multe şanse de supravieţuire) este OTRAVA MINCINOASĂ NUMITĂ CHIMIOTERAPIE. Studenţii o iau de bună, n-ar sta, din cauza distrugerii lor mentale, să caute să citească şi alte informaţii privind ADEVĂRUL despre CANCER (de exemplu AICI), şi aplică mai departe, în viaţa lor de viitori DOCTORI, aceleaşi învăţături aflate în facultate, omorând (la propriu, chiar dacă involuntar) mulţi oameni. Despre ineficienţa tratamentelor convenţionale de cancer găsiţi detalii AICI. N-aş vrea să fiu doctor şi să răspund la un moment dat în faţa lui Dumnezeu pentru faptul că nu m-am documentat suficient înainte de a recomanda CEL MAI BUN tratament pentru bolile pacienţilor care mă vizitează…
Autoritatea poate fi SUPERMARKETUL sau magazinul de la care cumpărăm alimente. Distrugerea mentală se vede prin raţionamente (inconştiente) de genul “hai să luăm de mâncare; mergem la supermarket; tot ce găsim pe rafturi este bun de mâncat, că altfel, nu le-ar permite autorităţile statului responsabile să verifice industria alimentară să comercializeze aceste produse; deci… să umplem coşul de cumpărături cu toate “bunătăţile” de pe raft: mezeluri (otravă), carne injectată (otravă), alimente procesate şi pline de chimicale (otravă), băuturi răcoritoare colorate artificial şi pline de e-uri (otravă); gumă de mestecat cu aspartam (otravă), supe şi condimente la plic cu monoglutamat de sodiu (otravă), ciocolată şi dulciuri la greu pline de chimicale toxice (otravă), pâine albă cât mai multă (otravă), zahăr alb (otravă), ulei de floarea soarelui – să facem cartofi prăjiţi (otravă), maioneză plină de chimicale (otravă), margarină toxică (otravă), carne plină de grăsimi (otravă) etc etc etc.    Faptul că, inconştient sau conştient, românii cred că tot ce se găseşte în magazine de vânzare, este bun de mâncat, denotă distrugere mentală.  Iată câteva motive:
  • a. Legislaţia românească privind industria alimentară NU este corelată cu ultimele descoperiri în materie de alimentaţie şi sănătate. DEŞI EXISTĂ O GRĂMADĂ DE STUDII, CERCETĂRI, CONCLUZII ŞTIINŢIFICE privind OTRAVA DIN MÂNCAREA MODERNĂ, această mâncare este comercializată LEGAL în continuare, pentru că legea românească (şi nu doar ea, chiar şi cea europeană) permite anumite cantităţi de otravă în alimentele comercializate din România. Doar 4 exemple de chestii toxice comercializate legalMSG (monoglutamat de sodiu) este OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o GRĂMADĂ de produse alimentare (câteva detalii AICI1 şi AICI2);ASPARTAMul este o OTRAVĂ TOXICĂ şi este folosit legal într-o grămadă de produse alimentare (mai ales cele destinate copiilor – gume de mestecat, ciocolată, ciubuce, dulciuri etc) (detalii despre aspartam AICI), FLUORUL este o otravă toxică dar încă îl găsim fără nicio problemă în pastele de dinţi pe care le folosim zi de zi, şi care sunt comercializate legal în magazine (detalii despre fluor AICI), OMG-urile (organismele modificate genetic) s-au dovedit în urma STUDIILOR ŞTIINŢIFICE că sunt CANCERIGENE şi FOARTE PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATE. Cu toate acestea legile statului român acceptă comercializarea de produse care conţin OMG şi chiar cultivarea de câteva soiuri de OMG pe teritoriul României (deşi cultivarea lor implică o poluare crâncenă a mediului). Noi deja mâncăm la greu organisme modificate genetic şi NICI MĂCAR NU ŞTIM CHESTIA ASTA pentru că legea nu îi obligă pe producători să specifice pe eticheta produsului dacă acesta conţine OMG sau nu. Detalii despre organismele modificate genetic aflaţi în textele din categoria OMG de pe site, adică AICI. Sigur că putem vorbi şi de toate chimicalele şi aromele şi îndulcitorii şi conservanţii şi E-urile puse LEGAL în alimentele pe care le mâncăm zi de zi, dar… cui îi pasă?
  • b. Un alt motiv pentru care mâncarea modernă este otravă îl reprezintă faptul că la controalele făcute în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ Tre să fii pur si simplu nebun (de fapt distrus mental) ca să ai încredere în autorităţile de control din România. Treziţi-vă! În România se dă şpagă la greu!!! ÎN TOATE DOMENIILE! INCLUSIV ÎN SECTORUL ALIMENTAR!!! Deci, când un producător sau un supermarket strecoară nişte otravă nepermisă în alimente (ca să îi dea gust mai bun, aromă mai puternică sau o anumită consistenţă), sau când au loc ORICE nereguli care fac produsele de pe raft să fie nocive pentru consumator, atunci când este prins de “organele de control” acesta PUR ŞI SIMPLU DĂ ŞPAGĂ şi a scăpat. Iar produsele AJUNG PE RAF şi sunt cumpărate de consumatorul final. ADICĂ DE NOI! Cât de imbecili să fim să avem încredere că “instituţiile Statului Român veghează la siguranţa şi binele populaţiei” ? Suntem pur şi simplu cretini la cap? Unde am trăit în ultimii 20 de ani? Pe Marte? Nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru?Deci, aceste două elemente – legislaţia de rahat care permite introducerea de otravă în mâncare (ŞI APĂ sau alte băuturi!) şi faptul că atunci când apar nereguli în industria alimentară SE DĂ ŞPAGĂ iar produsele ajung pe raft, deşi sunt NOCIVE, fac ca o grămadă dintre lucrurile pe care le cumpărăm din magazine şi supermarket să fie pur şi simplu nişte gunoaie nehrănitoare care doar umplu maţu’ (urăsc expresia asta dar se potriveşte), fiind nişte otrăvuri (la propriu) pentru organism (adică îi fac foarte mult rău – pe termen scurt şi/sau pe termen lung) care se acumulează în corpul nostru cu fiecare produs toxic ingerat.Ignorarea sau neconştientizarea lucrurilor prezentate mai sus legat de industria alimentară şi această încredere orbească în produsele vândute legal de supermarketuri sau magazine (care funcţionează pe post de “autoritate”), denotă distrugere mentală.
Autoritatea poate fi O PERSOANĂ CUNOSCUTĂ ȚIE, ÎN CARE AI ÎNCREDERE – ”mi-a zis prietena mea cea mai bună să fac așa, că e bine”. Foarte frumos! Dar asta nu înseamnă că prietena ta cea mai bună are dreptate! Trebuie să ai încredere într-un sfat /o informația primită de la cineva (o cunoștință, o rudă, un prieten) dacă omul care îți dă sfatul SE PRICEPE în domeniu / are EXPERIENȚĂ în domeniu / ÎȚI SUNĂ LOGIC ȘI CORECT ce spune în urma unei analize proprii / INFORMAȚIA SE POTRIVEȘTE ÎN CONTEXT / INFORMAȚIA E VALIDATĂ ȘI PRIN ALTE PĂRȚI, DE ALTE PERSOANE ETC / INFORMAȚIA A MAI FOST APLICATĂ CU SUCCES ȘI DE ALTCINEVA / AI CĂUTAT și NU EXISTĂ ALTE SOLUȚII etc etc etc. CRITERIUL DE A APRECIA INFORMAȚIA NU ESTE ”cât de prietenă îți este persoana respectivă”!!! Faptul că ți-e prietenă/e de bună credință a eliminat posibilitatea de a te minți (despre care am vorbit mai sus). Dar asta nu înseamnă că ți-a oferit cea mai bună informație, o informație corectă, cel mai bun sfat, cea mai bună soluție! De ce ar fi ea un etalon în domeniul în care ți-a dat sfatul ca să ai încredere orbească în ea? Doar pentru că e prietenă cu tine? Păi ăsta nu e criteriu de alegere a informațiilor relevante, corecte și importante! Dar… din cauza distrugerii mentale și a lipsei de timp, oamenii preferă să își pună încrederea rapid în ceva/orice/în oricine, pentru că e mai ușor/facil decât a căuta tu pe cont propriu informație și de a găsi cea mai bună soluție pentru problema pe care o ai… Ehe.
Autoritatea poate fi şi O PERSOANĂ CUNOSCUTĂ şi apreciată de publicul larg(cântăreţ, actor, vedete TV, fotbalişti, sportivi etc). Distrugerea mentală se observă atunci când ne lăsăm influenţaţi în deciziile noastre, de opinia acestor persoane, DOAR PENTRU CĂ LE PLACEM CA ACTORI / VEDETE / CÂNTĂREŢI / FOTBALIŞTI / SPORTIVI, CHIAR DACĂ ACESTE PERSOANE NU AU  VREO COMPETENŢĂ SAU VREO LEGĂTURĂ CU SUBIECTUL PENTRU CARE AVEM DE LUAT O DECIZIE. Exemple: mulţi oamenii distruşi mental votează precum le recomandă anumite ”vedete” Alţi oameni distruşi mental cumpără medicamente de la nu ştiu ce farmacie, doar pentru că nu ştiu ce actori cunoscuţi joacă în reclama TV pentru acea farmacie (vezi Arşinel şi cu ailalaltă). Alţi oameni distruşi mental aleg o anumită cafea, anumite produse cosmetice, anumite alimente sau alte produse, doar pentru că sunt recomandate (în reclame) de anumite “vedete”. CE LEGĂTURĂ ARE VOTUL ŞI POLITICA UNEI ŢĂRI, FARMACIA CU MEDICAMENTE, ALIMENTELE ŞI COSMETICELE CUMPĂRATE cu actori / cântăreţi / vedete tv / fotbalişti / sportivi etc? NICIUNA! În afară de faptul că au fost plătiţi (oficial sau nu) să manipuleze opinia publică prin abuzarea de notorietatea şi/sau imaginea publică pe care o deţin. Persoanele care sunt influenţate uşor de astfel de tactici de manipulare sunt distruse mental. La acest sub capitol (persoană publică cunoscută care funcţionează ca autoritate ce ne influnţează/manipulează), redau şi următorul pasaj relevant găsit aici: 5 metode pentru tâmpirea populaţiei:
MTP – 2
În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi. (sursa aici: 5 metode pentru tâmpirea populaţiei)
Obedienţa faţă de sistem este în principiu acceptarea fără probleme a faptului că SUNTEM SCLAVI! DA, suntem scalvi! DA, în secolul 21! DA, în UE! (detalii mai jos).
Continuăm cu efectele distrugerii mentale:
9. LIPSĂ DE REACŢIE faţă de nedreptăţi şi FRICA de a reacţiona (APATIE)
Atunci când se întâmplă în viaţa noastră tot felul de nedreptăţi (există infinite exemple), şi noi stăm şi ne uităm la ele precum curca’n lemne, fără nicio reacţie, poate doar cu puţină indignare şi cu gura deschisă şi o bală curgândă din ea, fiind pur şi simplu parcă hipnotizaţi, fiind INAPŢI de a reacţiona (fiecare din motivul sau motivele lui) – asta este DISTRUGERE MENTALĂ! Vedem cu toţii zilnic cum oamenii acceptă să li se facă atâtea mizerii, de către atât de mulţi oameni (cu precădere politicieni corupţi, mafioţi, funcţionari publici nesimţiţi şi/sau corupţi, dar şi simpli concetăţeni), fără să reacţioneze în niciun fel. Pur şi simplu înghit în sec şi merg mai departe (dacă mai pot). Acest lucru pleacă şi dintr-o condiţie nativă a românilor, de blândeţe şi bunătate, însă această condiţie nativă ne afectează GRAV bunăstarea în prezent. Această distrugere mentală se observă cel mai bine când funcţionarii publici îşi permit cu tupeu să se răstească la cetăţeni, iar cetăţenii (neconştientizând că ei sunt angajatorii funcţionarilor publici pe care îi plătesc din banii lor) acceptă să fie batjocoriţi în acest fel de nu ştiu ce tanti de la nu ştiu ce ghişeu sau nu ştiu ce asistentă sau doctor plătiţi din bani publici. Această distrugere mentală se mai observă şi când românii NU ies în stradă nici măcar când aproape că mor de foame la propriu, din cauza politicilor publice cretine şi din cauza relei credinţe a politicienilor corupţi. Cred sincer că mulţi români ar aştepta să moară de foame (la propriu) înainte să iasă în stradă pentru dreptate şi normalitate şi o viaţă mai bună, de ruşine (uh?!). Păcat că după ce mori, nu mai ai cum să ieşi în stradă… Dacă trăim într-o ţară dezastru (detaliiAICI) şi NU ieşim în stradă împotriva politicienilor corupţi care ne conduc şi care menţin această stare de DEZASTRU, înseamnă simplu, logic, obiectiv şi clar că SUNTEM DISTRUŞI MENTAL. (De ce nu protestează oamenii în stradă am explicat AICI – motive concrete).
10. IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII RĂULUI faţă de bine
Aici e vorba de mai multe chestii: manipulare-propagandă, stare de confuzie indusă premeditat în rândurile populaţiei, distrugerea creierului la propriu, distrugerea sistemului de valori, impunerea unor non-valori sau unor false valori (ca repere de moralitate), impunerea ideii de “politically corect” (să nu cumva să zicem ceva de unguri, ţigani sau homosexuali, că îi discriminăm şi luăm bătăiţă) etc. Această distrugere mentală se observă când nu ştim cu cine să votăm la alegeri, când nu ştim care politician minte şi care spune adevărul (există şi dăştia?), când acceptăm manifestările gay în public, când acceptăm acte electronice cu cip, când acceptăm proiecte precum Roşia Montană, Gaze de şist, când acceptăm să ne vaccinăm deşi vaccinurile sunt toxice, când acceptăm să mâncăm OMG-uri şi otravă de mezeluri şi sucuri colorate, şi, în principiu, când acceptăm ORICE chestie REA ca fiind bună…
11. IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII VINOVAŢILOR pentru problemele la care iei parte
Această imposibilitate se observă când întrebi pe cineva care sunt cauzele problemelor pe care le întâmpină şi când primeşti răspunsuri halucinante precum “soarele se învârte în jurul pământului”. Un exemplu de distrugere mentală la acest capitol este comportamentul băsiştilor (iubitorilor de Băsescu) şi al minorităţii maghiare (oameni obedienţi orbeşte faţă de premierul Ungariei) atunci când la referendumul de demitere al preşedintelui Băsescu fie s-au dus să voteze NU (împotriva demiterii), fie nu s-au prezentat la vot special ca să nu se atingă cvorumul…, deşi Băsescu Traian a demonstrat cu vârf şi îndesat în cele 2 mandate de preşedinte că este un NEMERNIC MAFIOT INFECT CRIMINAL. Cred sincer că toate aceste apelative sunt perfect valabile pentru Băsescu, la propriu! Dacă aveţi dubii la “infect” – e vorba de atunci când bea de stinge. Dacă aveţi dubii la “criminal”, păi… din cauza activităţii lui din cele 2 mandate de preşedinte, AU MURIT ROMÂNI la propriu (sigur că nu i-a omorât el direct cu mâna lui, ci au murit indirect, din prisma acţiunii negative (mafie, coruptie, distrugerea României) şi non-acţiunii pozitive care l-au definit ca preşedinte). Cine nu a înţeles până în prezent că BĂSESCU = MOARTEA este după părerea mea prea tânăr, prea neinformat şi/sau prea distrus mental. Detalii despre referendumul din 2012 găsiţi şi AICI. În prezent (ca să nu mă acuze lumea în mod idiotic că sunt USL-ist sau ceva de genul ăsta), Ponta prezintă o ameninţare şi mai mare pentru România decât Băsescu. (detalii despre Ponta AICI)
12. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ AVEREA PRODUSĂ DE SOCIETATE SE ÎMPARTE TOTAL INECHITABIL ÎNTRE MEMBRII SOCIETĂŢII
Averea, productivitatea muncii, rezultatele, produsele create etc obţinute de o societate la nivel naţional sau de o comunitate locală SE DATOREAZĂ TUTUROR MEMBRILOR ACELEI SOCIETĂŢI UMANE, care fiecare, de pe poziţia lui, a contribuit într-un fel sau altul, mai mult sau mai puţin la crearea unei anumite “averi”. Din păcate însă, acea avere creată, obţinută în principiu DE TOŢI MEMBRII SOCIETĂŢII (de angajaţi, de patroni, de IMMuri, de PFAuri, de corporaţii etc) SE IMPARTE TOTAL INECHITABIL la membrii societăţii. Pe scurt, toţi (sau aproape toţi, nu contează) muncim, toţi punem umărul la dezvoltarea societăţii, şi ROADELE le preiau doar UNII dintre membrii societăţii, doar foarte foarte puţini dintre noi. Pentru a înţelege şi a vedea mai clar acest fapt, vă recomand să citiţi textul următor + VIDEO (foarte scurt) pentru a vedea situaţia din SUA (unde există date). Despre România nu ştim, că nu există date, dar probabil să situaţia este la fel sau mai rău:
Acceptarea acestor lucruri înseamnă distrugere mentală.
13. RENUNŢAREA LA BANUL PUBLIC
BANII PUBLICI SUNT BANI MUNCIŢI TOT DE NOI! Banii publici sunt alcătuiţi din taxe, impozite, TVA, cotizaţii ale angajaţilor şi ale angajatorilor pentru şomaj, pensie, sănătate etc etc etc. TOŢI BANII STRÂNŞI LA BUGETUL NAŢIONAL SAU ÎN BUGETELE LOCALE SUNT BANI MUNCIŢI DE POPOR. Renunţarea la acei bani (“nu mă interesează ce se întâmplă cu diferenţa dintre salariul BRUT şi cel NET, pe mine mă interesează doar ce iau în mână”) DENOTĂ O DISTRUGERE MENTALĂ GRAVĂ. Detalii despre renunţarea la banii publici găsiţi AICICitiţi şi Statul ne ia tot mai mult din salarii
14. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ NU MAI DECIDE POPORUL PENTRU EL, CI ALŢII, UNII, NIŞTE “BĂEŢI dăştepţi” la costum şi care vorbesc frumos
Poporul român (şi nu doar el) este îndobitocit cu ideea că o dată la 4 sau 5 ani îşi alege în fruntea lui liderii, conducătorii pentru următoarea perioadă, oameni care să îl reprezinte, care să îi vrea binele şi care să îl ajute să o ducă din ce în ce mai bine. Toata această chestie este O MARE ŢEAPĂ, O MANIPULARE, O MINCIUNĂ SFRUNTATĂ. Este doar o ILUZIE că noi alegem oamenii care să conducă ţara. De ce spun asta? Păi din următoarele motive:
  • a. sistemul de vot actual este prost, imoral şi coruptibil – prin actualul sistem de vot pot ajunge în faţă doar “oamenii de partid” (adică politicienii clasici acceptaţi de mai marii partidelor); oamenii de bună credinţă independenţi au piedici birocratice în accederea la putere şi nu ajung niciodată să ocupe o funcţie publică, şi din cauza sistemului de vot; sistemul de vot actual se fraudează la greu în diferite moduri.
  • b. românii sunt nevoiţi tot timpul să aleagă între două rele.
  • c. românii votează ce li se serveşte de către cei care conduc ţara şi lumea, nu votează niciodată un om de-al lor, din popor, căruia să-i pese pe bune de binele acestei ţări; oferta de vot este prestabilită de către cei care trag sforile; oamenii de bună credinţă nu au aproape nicio şansă să ajungă să conducă.
Legat de sistemul de vot actual este perfect reprezentativă imaginea următoare:
Iluzia alegerii politicienilor conducatorilor liderilor in fruntea poporului sistem de vot imoral fraudabil incorect oameni de partid alesi candidatii independenti nu au sanse sa ajunga la putere
Un alt lucru care evidenţiază clar că NU ROMÂNII ÎŞI DECID SOARTA, şi că poporul român nu mai este de mult suveran şi cel care decide lucrurile, este situaţia de la ultimele 2 referendumuri naţionale:
a. Românii au votat prin referendum naţional prin 2009 (chiar dacă a fost o schemă mârşavă a lu’ Băsescu) ca parlamentul să aibă maxim 300 de parlamentari şi o singură cameră (o singură cameră este o imbecilitate, dar maxim 300 de parlamentari ar fi ok). Ce s-a întâmplat? Păi clasa politică a ignorat perfect ce a zis poporul şi a făcut în aşa fel încât în prezent avem vreo 580 de parlamentari. A decis poporul? NU! Au decis “nişte băeţi”. PERFECT!
b. Românii au votat în majoritate covârşitoare la referendumul naţional din 2012 pentru DEMITEREA CRIMINALULUI BĂSESCU din funcţia de preşedinte al României. Au respectat clasa politică şi instituţiile statului ce a hotărât poporul prin referendum naţional? NU! Au decis să-i permită Băsescului să se întoarcă la loc până în 2014 când îi expiră mandatul. Deci, deşi Băsescu a fost demis clar de popor la referendum, ACEST LUCRU NU A CONTAT. Pentru că… NU POPORUL DECIDE SOARTA LUI… (not any more…) 
FAPTUL CĂ NU REALIZĂM, NU CONŞTIENTIZĂM ŞI NU NE PASĂ CĂ NOI NU MAI DECIDEM VIITORUL NOSTRU ESTE UN LUCRU FOARTE FOARTE GRAV ŞI DENOTĂ DISTRUGERE MENTALĂ.
15. ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ PUTEM ELIMINA / SCHIMBA POLITICIENII CORUPŢI DOAR PRIN AŞA NUMITELE “ALEGERI DEMOCRATICE”, ADICĂ PRIN VOT, O DATĂ LA 4 sau 5 ANI
E normal ca un om evident putred de corupt şi nenorocit să stea până la sfârşitul mandatului liniştit, să fure în continuare, să distrugă în continuare? Nu e normal deloc! Dar ce fac românii? Acceptă cu umilinţă orice rele le face acel politician şi aşteaptă să vină votul (PESTE 4 ANI !!! ) ca să voteze pe altul care se dovedeşte a fi tot corupt. E normal? NU! E distrugere mentală! Dacă vezi că politicienii fură de rup şi sunt putred de corupţi, dar tu accepţi să stea liniştiţi acolo pe funcţiile lor de conducere până la sfârşitul mandatului, înseamnă că eşti distrus mental. Politicienii sunt ANGAJAŢII NOŞTRI ! Dacă îşi bat joc, fură, sunt corupţi, servesc altui interese decât cel al poporului care i-a votat, ATUNCI TREBUIE ZBURAŢI IMEDIAT! Dar românii nu văd lucrurile aşa pentru că sunt distruşi mental. Eu recomand, în situaţia dezastru a clasei politice actuale, “alegeri anuale pân’ la rezvolvare!”. Detalii despre asta AICI.
16. INCAPACITATEA DE A CITI
Cititul este SFÂNT. Cititul este cea mai rapidă modalitate de acumulare de noi informaţii. Cititul este DE BAZĂ pentru un om VIU. Din păcate, oamenii pur şi simplu nu mai au chef – timp – disponibilitate să citească mai mult pentru a afla mai multe despre adevărul din jur. Cantitatea şi calitatea informaţiilor citite (nu basme, romane şi nuvele!) într-o anumită perioadă de timp, ar putea fi un barometru al distrugerii mentale, deşi ne putem informa şi prin alte metode, dar mai lente (documentare, filmuleţe, audio books etc). Informarea are ca principal scop cunoaşterea şi înţelegerea lumii şi situaţiei în care te afli. Lipsa de cunoaştere şi înţelegere a lumii  şi a situaţiei în care trăieşti te face uşor manipulabil de către cei care controlează Sistemul.
17. INCAPACITATEA CONŞTIENTIZĂRII CĂ SUNTEM ŢINUŢI PE POST DE SCLAVI
18. INCAPACITATEA DE A CĂUTA, VEDEA, CONŞTIENTIZA şi ACCEPTA ADEVĂRUL DUR, REALITATEA ÎNCONJURĂTOARE, AŞA CUM ESTE EA.
Despre incapacitatea de a căuta adevărul şi de a-i face faţă psihic (cea mai mare problemă a omenirii) am vorbit pe larg AICI.
19. INCAPACITATEA IMAGINĂRII UNEI LUMI MAI BUNE
Dacă nu ne gândim niciodată la faptul că lumea în care trăim ar putea fi MULT MAI BUNĂ dacă popoarele n-ar fi conduse de politicieni corupţi prin jocuri de culise şi prin satisfacerea unor interese ascunse împotriva interesului general al populaţiei, şi dacă nu ne putem imagina o ALTFEL de lume, MAI BUNĂ, înseamnă că au reuşit să ne distrugă mental şi să ne facă să credem că ăsta este cel mai bun sistem posibil găsit de omenire până în prezent: o FALSĂ democraţie mincinoasă, care este de fapt o dictatură ascunsă a unor grupuri de oameni foarte puternici şi foarte bogaţi, care controlează tot ce mişcă prin marionete politice (şefi de state şi de guvern, şefi de bănci naţionale, miniştri, primari etc), prin mega corporaţiile lor de la nivel mondial, prin BĂNCI, prin şantaj, mită, ameninţări şi asasinate, o dictatură care se manifestă prin prăpastia dintre masele de oameni şi grupul elitist în ceea ce priveşte bunăstarea vieţii, dictatură care se manifestă prin SCLAVIA MODERNĂ. Dacă nu vedem aceste lucruri, dacă nu ne pasă şi/sau dacă nu suntem în stare să ne imaginăm (măcar) o altfel de lume, o lume mai bună, înseamnă că suntem distruşi mental.
În concluzie: Poporul român este în mare parte distrus mental. Acesta este un lucru care trebuie conştientizat cât mai repede, pentru că de la el trebuie plecată reconstrucţia acestei ţări. Asta e, trebuie să lucrăm cu materialul clientului… (n-avem ce-i face). De bază în reconstrucţia României sunt oamenii care NU sunt distruşi mental şi care sunt treziţi la realitate. Distrugerea mentală a românilor (şi a altor popoare) a fost PREMEDITATĂ de către cei care conduc lumea din umbră, care doresc să-şi menţină la infinit AVEREA (şi să o crească pe spinarea sclavilor – adică pe spinarea noastră), şi care doresc să deţină MONOPOL asupra PUTERII şi CONTROLULUI GLOBAL AL OMENIRII.
Observaţi că prin această distrugere mentală premeditată s-au obţinut nişte caracteristici ale popoarelor – IDEALE pentru “Elitele” care doresc controlul total al omenirii: IGNORANŢĂ, GÂNDIRE PE TERMEN SCURT, EGOISM, LIPSA DE UNITATE, LIPSA DE SOLIDARITATE, DEZBINARE, “EU ŞTIU MAI BINE!”, OBEDIENŢĂ faţă de Sistem, ÎNCREDERE ÎN AUTORITATE, LIPSA DE REACŢIE, FRICA DE A REACŢIONA, APATIE, IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII RĂULUI, IMPOSIBILITATEA IDENTIFICĂRII VINOVAŢILOR, ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ AVEREA SE ÎMPARTE TOTAL DISPROPORŢIONAT ŞI INECHITABIL MEMBRILOR SOCIETĂŢII, RENUNŢAREA LA BANII PUBLICI, ACCEPTAREA FAPTULUI CĂ NU POPORUL ÎŞI DECIDE VIITORUL, CI “NIŞTE BĂEŢI”, ACCEPTAREA CA POLITICIENII CORUPŢI SĂ STEA PE FUNCŢIILE LOR PÂNĂ LA SFÂRŞITUL MANDATULUI, INCAPACITATEA DE A CITI MAI MULT ŞI DE A TE INFORMA SUFICIENT, INCAPACITATEA CONŞTIENTIZĂRII CĂ SUNTEM SCLAVI, INCAPACITATEA CĂUTĂRII ADEVĂRULUI, INCAPACITATEA DE A NE IMAGINA (MĂCAR) O ALTFEL DE LUME, O VIAŢĂ MAI BUNĂ.     
Pentru putinii romani care au mai supravietuit intr-o adunatura si o colonie numita Romania

 

 

 .

Din surse : http://adevarul.ro, http:antena3.ro/ https://reportajelive.wordpress.com,  ceicunoi.wordpress.com. Facebook, Sursa: http://www.gandul.info, http://www.cuvantul-ortodox.ro\Sursa: http://ceicunoi.wordpress.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

A început regionalizarea României: Trei ministere pregătesc eliminarea structurilor județene și înlocuirea cu structuri regionale
DOSARUL RARINCA A FOST PRADUIT – Tribunalul Galati a stabilit ca nu a existat repartizare aleatorie la contestatia in anulare a Marianei Rarinca impotriva deciziei de condamnare pronuntata de judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta a anulat repartizarea cu dedicatie facuta prin Hotararea Colegiului de conducere a CAB (Minuta)
MUGUR ISARESCU -asasinul economic al ROMANIEI
Premierul rus în Bulgaria: Mizele economice
Cardul de Identitate Biometric – un atentat la libertate care trebuie şi poate fi stopat. Proiectul ar costa România peste 2 miliarde de euro. Marea Britanie l-a blocat. DICTATURA BIOMETRICĂ – PDF
Luis Lazarus: Acum ne-am lămurit care e treaba cu graba americanului Săcărin
Ne-am uitat pe site-ul presedintiei si am ramas uluiti! Iohannis a muncit mai putin de 3 ZILE PE SAPTAMANA!
 Berbeceanu, acest Cattani de Romania reprezinta lectia clara pentru toti cei care vor sa lupte impotriva coruptiei!!!!
„Mi-e rusine ca acolo scrie Romania”. Ministrul Lia Olguta Vasilescu s-a facut de ras la ONU cu un discurs care a devenit viral pe retelele de socializare – Video
VIDEO Ce i-au răspuns românii unui ziarist ungur care i-a întrebat despre viitorul României: „Să mai vină unul ca Ceauşescu, ar merge ţara ca pe roate“
Mărul, ca pe vremea lui Adam, mijloc de recunoaștere al păcătoșilor | Israelienii l-au înregistrat pe colonelul SRI Daniel Dragomir de la prima întâlnire
Guvernul va adopta miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala/ Vor fi gratiate o serie de pedepse si dezincriminate fapte (amnistie mascata)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro