Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din Hunedoara

Distribuie!by loading... Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat o nouă licență companiei canadiane Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold) pentru prospectarea perimetrului aurifer Stănija, județul Hunedoara, zonă care a mai fost explorată în trecut atât de canadieni, cât și de European Goldfields, companie preluată în urmă cu cinci […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din Hunedoara

loading...

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat o nouă licență companiei canadiane Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold) pentru prospectarea perimetrului aurifer Stănija, județul Hunedoara, zonă care a mai fost explorată în trecut atât de canadieni, cât și de European Goldfields, companie preluată în urmă cu cinci ani de Eldorado Gold și din acționariatul căreia a făcut parte și omul de afaceri Frank Timiș.

Licența este valabilă pentru o perioadă de trei ani, iar lucrările de explorare vor începe imediat, se arată într-un comunicat al Euro Sun Mining.


Perimetrul Stănija, cu o suprafață de 42 kilometri pătrați, se află la circa 3 kilometri est de satul Rovina, unde este situat celălalt perimetru luat în concesiune de Euro Sun Mining în România. În mai anul trecut, ANRM a acordat canadienilor o licență de exploatare a aurului de la Rovina pentru 20 de ani.

Între 2000 și 2004, Stănija a făcut obiectul unor prospecțiuni derulate de European Goldfields, companie la care Frank Timiș a deținut o participație de aproximativ 19% și care a fost cumpărată de canadienii de la Eldorado Gold în 2011, în schimbul a 2,4 miliarde de dolari. În 2007, perimetrul a fost explorat din nou, de data aceasta Carpathian Gold, prin subsidiara Samax România.


“Pe baza rezultatelor acestor prospecțiuni, Euro Sun a identificat deja mai multe obiective de explorare”, potrivit comunicatului.

Carpathian Gold, unicul proprietar al proiectului aurifer de la Rovina, și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining în luna august. Compania este listată pe bursa de la Toronto și are o capitalizare de aproximativ 57 milioane dolari.

În prima jumătate a anului, Euro Sun Mining a raportat un profit net de 224,11 milioane dolari, față de pierderi de 23,9 milioane dolari în intervalul similar din 2015, potrivit raportului financiar al companiei.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea cel mai mare din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 20 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat tot de o companie canadiană – Gabriel Resources.

Perimetrul Stănija (Sursa foto Euro Sun Mining):

Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din Hunedoara

viewscnt

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Contribuţia, fără voia lor, la întemeierea statelor româneşti medievale: cum i-au bătut valahii pe unguri si pe Carol de Anjou
Toți ROMÂNII CU SUFLET care au stat la cozi pentru a-l VOTA pe acest DOBITOC trebuie să citească OBLIGATORIU ARTICOLUL ăsta!
Localitatea din România unde primarul nu mai organizează de opt ani zilele oraşului. „Prefer să repar străzi decât să organizez bâlci“
O mare parte din averea lui Patriciu a dispărut misterios, se mira și familia! Și-o fi schimbat identitatea și și-a trecut averea pe alt nume?
Isărescu devine şef peste tot: Legea a fost promulgată de Iohannis
Dezvăluiri şocante despre Marian Munteanu: Mioara Roman spune tot
Rusia, agentura evreiească și războiul subteran din SUA - război răbufnit chiar acum la vedere. Podesta Groupul pedofililor
Discurs superb al celui mai patriot președinte din Europa, va rămâne în istorie ca unul dintre adevărații conducători ai unei țări din Europa!!!
Dan Puric: Țara a fost făcută colonie. Acum sunt luați la șuturi eroii, martirii și sfinții. Statul este primul berbece care dărâmă din interior unitatea națională. ONG-urile cu ADN străin au încercat să distrugă ce e românesc
Referendumul lui Iohannis, paravan pentru un tun financiar de 2 milioane de Euro?
Vicepremierul Ungariei: aș fi dat mai devreme cu pumnul în masa românilor
Peste 1 milion de voturi, furate cu softul STS la europarlamentare. Război pe viață și pe moarte între Coldea și Hellvig/Pahonțu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro