Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din Hunedoara

Distribuie!by loading... Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat o nouă licență companiei canadiane Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold) pentru prospectarea perimetrului aurifer Stănija, județul Hunedoara, zonă care a mai fost explorată în trecut atât de canadieni, cât și de European Goldfields, companie preluată în urmă cu cinci […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din Hunedoara

loading...

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat o nouă licență companiei canadiane Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold) pentru prospectarea perimetrului aurifer Stănija, județul Hunedoara, zonă care a mai fost explorată în trecut atât de canadieni, cât și de European Goldfields, companie preluată în urmă cu cinci ani de Eldorado Gold și din acționariatul căreia a făcut parte și omul de afaceri Frank Timiș.

Licența este valabilă pentru o perioadă de trei ani, iar lucrările de explorare vor începe imediat, se arată într-un comunicat al Euro Sun Mining.


Perimetrul Stănija, cu o suprafață de 42 kilometri pătrați, se află la circa 3 kilometri est de satul Rovina, unde este situat celălalt perimetru luat în concesiune de Euro Sun Mining în România. În mai anul trecut, ANRM a acordat canadienilor o licență de exploatare a aurului de la Rovina pentru 20 de ani.

Între 2000 și 2004, Stănija a făcut obiectul unor prospecțiuni derulate de European Goldfields, companie la care Frank Timiș a deținut o participație de aproximativ 19% și care a fost cumpărată de canadienii de la Eldorado Gold în 2011, în schimbul a 2,4 miliarde de dolari. În 2007, perimetrul a fost explorat din nou, de data aceasta Carpathian Gold, prin subsidiara Samax România.


“Pe baza rezultatelor acestor prospecțiuni, Euro Sun a identificat deja mai multe obiective de explorare”, potrivit comunicatului.

Carpathian Gold, unicul proprietar al proiectului aurifer de la Rovina, și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining în luna august. Compania este listată pe bursa de la Toronto și are o capitalizare de aproximativ 57 milioane dolari.

În prima jumătate a anului, Euro Sun Mining a raportat un profit net de 224,11 milioane dolari, față de pierderi de 23,9 milioane dolari în intervalul similar din 2015, potrivit raportului financiar al companiei.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea cel mai mare din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se află la 17 kilometri de concesiunea minieră Certej, deținută de canadienii de la Eldorado Gold, și la aproximativ 20 kilometri de Roșia Montană, proiect dezvoltat tot de o companie canadiană – Gabriel Resources.

Perimetrul Stănija (Sursa foto Euro Sun Mining):

Canadienii de la Euro Sun au obținut un nou permis de prospectare pentru perimetrul aurifer Stănija, din Hunedoara

viewscnt

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iată ce beneficii a dat Orban în Ungaria pentru familii, măsuri la care românii nici nu ar îndrăzni să viseze vreodată!
DEMENTA CODULUI PENAL – Un tanar a fost condamnat la 25 ani inchisoare pentru frauda informatica. Din cauza formulei de calcul a pedepselor, s-a ajuns ca la pedeapsa principala de 1 an sa se adauge spor de 24 de ani: “Dispune ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, de 1 an inchisoare, la care se adauga sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, in cuantum de 24 de ani. In total, va executa 25 ani 7 luni si 7 zile inchisoare”. Pentru omor se dau pedepse mai mici (Minuta)
Afacerile lui Rareș Bogdan și contractele din bani publici
Vicele Societății Naționale de Medicina Familiei, răspuns șocant după ce a fost chestionată pentru ineficiența vaccinului anti tuberculoză (BCG): „Vaccinul BCG nu se administrează pentru eradicarea tuberculozei!” Prospectul o contrazice...
Buletinele de IDENTITATE, schimbare RADICALĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT | Actualele acte de identitate vor fi înlocuite cu unele electronice
Fake News: expresia propagandei și ideologiei totalitare (video)
Cumpănașu: Sistemul mafiot susținut de hashtagisti #rezist mi-a omorât nepoata
Ponta pune cruce în cazul acuzațiilor de plagiat la adresa lui Kovesi: "Justiția nu este egală"
Ca să fie admisă în UE, României i s-a cerut să își distrugă economia. Cei care au condus țara n-au subminat-o, ci au distrus-o. Această infracțiune nu există în Codul Penal
Nebunia CEDO. Deținuții primesc 10 euro pentru fiecare zi de pușcărie! Vom fi buni de plată din cauza PNL
Cel mai citit ziar din Rusia sugerează că Macron e „gay” şi „psihopat” | „Francezii nu-şi merită democraţia plătită cu preţul vieţii de mii de soldaţi sovietici”
Realizatorul TV Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri grave despre traficul de influență al unor ambasadori din UE la guvernul Tudose
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro