Bye Bye Romania , regimul Cioloș-Iohhanis sparge tot ce-a mai rămas !

Distribuie!by Regimul Cioloș-Iohhanis sparge tot ce-a mai rămas loading... Pe ultima sută de metri, înainte de alegeri, regimul Cioloș-Iohhanis vinde actiuni la Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, CNAPM Constanta si Salrom. De asemenea, statul va pierde/reduce pachetul de actiuni detinut la Rompetrol, Sanevit 2003 Arad si la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Regimul Cioloș-Iohhanis sparge tot ce-a mai rămas

loading...

14918757_1242913419095604_5147871037520539998_o

Pe ultima sută de metri, înainte de alegeri, regimul Cioloș-Iohhanis vinde actiuni la Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, CNAPM Constanta si Salrom. De asemenea, statul va pierde/reduce pachetul de actiuni detinut la Rompetrol, Sanevit 2003 Arad si la 22 de societati din subordinea Agentiei Domeniului Statului.


”Guvernul tehnocrat mai are doar o luna si ceva de mandat. Ceea ce si explica poate, intr-o oarecare masura, agitatia de la Ministerul Finantelor, unde se da zor nevoie mare pentru transpunerea cat mai urgenta in practica a planului care prevede introducerea managerilor privati la companiile de stat. Tehnocratii vor aduce manageri din strainatate la toate companiile de stat.
Unele companii aduc sume uriase de bani la bugetul de stat, fiind unele dintre cele mai rentabile din Romania si standu-le pur si simplu in gat multora dintre multinationale…”

Pe listă se află companii din industria de apărare (Romaero, IAR, Avioane Craiova, Șantierul Naval Mangalia), din sectorul resurselor (Minvest Deva, Compania Națională a Uraniului, Băița SA) și din energie (ELCEN, complexurile energetice Oltenia și Hunedoara, RATEN, Hidroserv, Electrocentrale Grup, Electrocentrale Titan, Uzina Termoelectrică Midia, Hidro Tarnița, EnergoNuclear). Plus CEC Bank, EximBank, EximAsig, Fondul de Garantare a Creditelor, Fondul de Contragarantare, dar și RA- APPS, Loteria Română, CNADNR, Radiocom, Romarm și filialele sale sau Romsilva cu subsidiarele sale.
Ales bules totul…


“Marea privatizare” sau “Cuponiada”, sau Marele Jaf, a debutat in anul 1991, printr-o lege care prevedea tranformarea fostelor intreprinderi de stat din regimul comunist in societati comerciale sau regii autonome. In baza acestei legi, s-a infiintat Fondul Proprietatii de Stat (FPS), condus de lepra Emil Dima, sub controlul lui Ion Ilici Iliescu, care ulterior si-a schimbat denumirea in Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Proprietatii Statului (APAPS), apoi in Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care functioneaza si in prezent.
Cele mai multe multe dintre combinate si fabrici au fost date pe un dolar, taiate si vandute la fier vechi, noii proprietari, evrei și ruși în majoritate, valorificand terenurile de sub ele.

În perioada 1990-1996, au fost decapitalizate cele mai multe societăţi agricole iar FPS-ul, condus de Emil Dima, sub atenta diriguire a lui Ion Iliescu, a decapitalizat tot patrimoniul industrial. A urmat Programul ASAL, acceptat de toate guvernele de după 1989, fără ca Parlamentul să ia act de prevederile acestuia, a însemnat acceptarea de către PDSR, PD, PNL, UDMR şi PNŢCD a unui plan de distrugere a tuturor componentelor şi pîrghiilor agriculturii.
Din cauza Programului ASAL, România a cunoscut un recul major în domeniul agriculturii – pierderile pricinuite se ridică la cîteva zeci de miliarde de dolari, întreaga bază de producţie şi prelucrare a agriculturii fiind dezorganizată şi apoi distrusă. Șeful echipei de negociatori din partea românească, prin intermediul căreia s-a negociat cu Banca Mondială programul ASAL, a fost Traian Băsescu, iar dispoziţiile de destructurare conexe Acordului au fost ordonate de Mugur Isărescu. Agricultura se află acum într-o profundă criza structurală, organizatorică, economico-financiară şi de producţie.

Din cele aproape 14,8 milioane de hectare de teren agricol, 9.358.130 de hectare reprezintă suprafaţa arabilă a ţării, și peste 50% din suprafaţa agricolă şi aproape 65% din suprafaţa arabilă se încadrează în zona I şi în zona a II-a de fertilitate.
Din acest motiv, pămîntul românesc este acum principala ţintă a străinilor, suprafeţe enorme fiind transferate, cu rapididate, în mîinile celor de afară, via Acordul de aderare UE. Tratatul de aderare a fost „negociat“ cu UE, în anul 2004, în timpul mandatului premierului Adrian Năstase.
Negocierile au fost purtate de o delegaţie condusă de ministrul de Finanţe de atunci, Mihai Tănăsescu. Programul SAPARD, inițiat pe timpul regimului Năstase, unde a lucrat și actualul premier ”tehnocrat” Julien Cioloș a fost o altă resursă de furăciuni. A avut mână bună Năstase…și pe Iohhanis tot el l-a lansat în politică.

 

Sursa: george.roncea

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro