„Buruiana” cu BENEFICII nebănuite pentru SĂNĂTATE! Tu o consumi?

Distribuie!by   Este o plantă care apare primăvară şi, din păcate, e pe piaţă doar vreme de câteva săptămâni. Are nenumărate beneficii pentru sănătate. Tu mănânci ştevie? loading... Căci despre această plantă, aparent banală, este vorba. Chiar dacă se găseşte pe tarabele din piaţă, puţini ştiu ce comoarăascunsă este ștevia. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
1

 


Este o plantă care apare primăvară şi, din păcate, e pe piaţă doar vreme de câteva săptămâni. Are nenumărate beneficii pentru sănătate. Tu mănânci ştevie?

loading...

Căci despre această plantă, aparent banală, este vorba. Chiar dacă se găseşte pe tarabele din piaţă, puţini ştiu ce comoarăascunsă este ștevia. Ea are doar 21 de calorii la sută de grame şi este extrem de bunăpentru corpul noastru.


De ce să consumi ştevie toată primăvară

Este o plantă perenă, cu gust dulce acrişor, denumită popular dragomir sau măcriş de grădina. Creşte sălbatică în curţi şi pe marginea drumurilor. Este o plantă cu substanţe complexe: vitamina C, A, şi K, acid tartric, acid oxalic, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc. Pe lângă acestea, conţine şi proteine şi fibre.


Ștevia are o valoare energetică mică, puţine calorii, deci ajută la scăderea în greutate. Mai mult, reglează nivelul de zahăr din sânge! În plus, această plantă mineralizează şireechilibrează organismul. Consumul de ştevie îţi va da o energie de invidiat! Să nu mai pomenim despre faptul că ajută la igienă orală, pentru că acţionează că o barieră împotriva bacteriile ce provoacă cariile dentare.

Stevia are şi capacitatea de a stimula poftă de mâncare la copii. Însă, ATENŢIE, conţine foarte mult acid oxalic. Acesta, consumat în exces elimina calciul din organism. Copiii nu au voie sădepăşească dozele zilnice admise, care se discuta cu medicul.

Ștevia poate fi folosită cu succes în mâncăruri precum tocăniţe, poate fi gătită precum spanacul sau împreună cu acesta, ori în ciorbe. Aceste feluri de mâncare vor fi sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi.

Este bine de ştiut că şi rădăcina de ştevie, precum şi seminţele se pot consumă. Atenţie, dacăsuferiţi de boli cronice, întrebaţi medicul înainte de a consumă ştevie.

 

Sursa

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Italia, scandal uriaș: VACCINURI CONTAMINATE cu nanoparticule metalice nedegradabile. Puse intenționat în vaccinul hexavalent!!!
Planul PERVERS pus la cale de Dan Condrea pentru a SCĂPA de problemele cu LEGEA | Care era strategia patronului Hexi Pharma pentru a ŞTERGE urmele afacerii cu DEZINFECTANŢII DILUAŢI
Medici faimoși, îngroziți de noua generație de medici: ”N-am întâlnit niciodată atâția proști în spitale”-calitate foarte slabă a pregătirii
Documentar de EXCEPŢIE despre efectele vaccinurilor, finanţat de Guvernul Canadei: Linişte, se vaccinează
100 de ani de la “gripa spaniolă”! “Gripa spaniolă” a fost cauzată de vaccinuri! “Gripa spaniolă” – o istorie interzisă!
N-ați înțeles că în această lume nu există simboluri, ci numai forme ascunse ale realității?
A pierdut lupta cu cancerul! Magda Vasiliu, mesaj sfâşietor din Italia: Azi un copil de 5 ani e condus pe ultimul drum
Înșelătoria Coronavirusului și legătura cu tehnologia 5G |citește neapărat și dă mai departe
Criminalii de copii: BIHOREANUL i-a găsit pe medicii orădeni care au condus orfelinatul groazei de la Cighid. Mărturiile lor sunt şocante! (FOTO / VIDEO)
Un nutritionist din China garanteaza redobandirea sanatatii in doar 3 luni. Iata reteta
Depopularea romanilor continua : Narcis Copcă, managerul Spitalului „Sfânta Maria”: „Primim medicamente falsificate, mănuşi care se rup.”
SCANDALUL miilor de persoane din Europa, infectate cu hepatita E, IA AMPLOARE. Tocmai a fost DEZVĂLUIT numele companiei VINOVATE. Carne de porc infestată în Supermarketurile europene
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro