„Buruiana” cu BENEFICII nebănuite pentru SĂNĂTATE! Tu o consumi?

Distribuie!by   Este o plantă care apare primăvară şi, din păcate, e pe piaţă doar vreme de câteva săptămâni. Are nenumărate beneficii pentru sănătate. Tu mănânci ştevie? loading... Căci despre această plantă, aparent banală, este vorba. Chiar dacă se găseşte pe tarabele din piaţă, puţini ştiu ce comoarăascunsă este ștevia. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
1

 


Este o plantă care apare primăvară şi, din păcate, e pe piaţă doar vreme de câteva săptămâni. Are nenumărate beneficii pentru sănătate. Tu mănânci ştevie?

loading...

Căci despre această plantă, aparent banală, este vorba. Chiar dacă se găseşte pe tarabele din piaţă, puţini ştiu ce comoarăascunsă este ștevia. Ea are doar 21 de calorii la sută de grame şi este extrem de bunăpentru corpul noastru.


De ce să consumi ştevie toată primăvară

Este o plantă perenă, cu gust dulce acrişor, denumită popular dragomir sau măcriş de grădina. Creşte sălbatică în curţi şi pe marginea drumurilor. Este o plantă cu substanţe complexe: vitamina C, A, şi K, acid tartric, acid oxalic, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc. Pe lângă acestea, conţine şi proteine şi fibre.


Ștevia are o valoare energetică mică, puţine calorii, deci ajută la scăderea în greutate. Mai mult, reglează nivelul de zahăr din sânge! În plus, această plantă mineralizează şireechilibrează organismul. Consumul de ştevie îţi va da o energie de invidiat! Să nu mai pomenim despre faptul că ajută la igienă orală, pentru că acţionează că o barieră împotriva bacteriile ce provoacă cariile dentare.

Stevia are şi capacitatea de a stimula poftă de mâncare la copii. Însă, ATENŢIE, conţine foarte mult acid oxalic. Acesta, consumat în exces elimina calciul din organism. Copiii nu au voie sădepăşească dozele zilnice admise, care se discuta cu medicul.

Ștevia poate fi folosită cu succes în mâncăruri precum tocăniţe, poate fi gătită precum spanacul sau împreună cu acesta, ori în ciorbe. Aceste feluri de mâncare vor fi sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi.

Este bine de ştiut că şi rădăcina de ştevie, precum şi seminţele se pot consumă. Atenţie, dacăsuferiţi de boli cronice, întrebaţi medicul înainte de a consumă ştevie.

 

Sursa

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Brânză făcută cu o substanţă folosită la dezgheţarea şoselelor. Priviţi şi voi ce am ajuns să mâncăm
Cancerul si semintele de mar: iata ce se ascunde de ani de zile!
Legatura dintre coloana vertebrala si organele interne – Adevarata cauza a durerilor si afectiunilor!
De ce insista doctorii sa vaccinam copii ? Comisioanele si bonusurile primite de pe urma vaccinarii spun tot.
Naționalizarea corpului uman va însemna sfârșitul poporului român! Mizerabila presa falsa ( oficiala) continua programul de denigrare si minciuna la adresa bannerelor informative si la adresa copiilor nevaccinati pe care ii omoara in spitale ca apoi sa inventeze ca au murit de rujeola!
Atentie la vaccinul ROR !
100 de ani de la “gripa spaniolă”! “Gripa spaniolă” a fost cauzată de vaccinuri! “Gripa spaniolă” – o istorie interzisă!
Renumit psihiatru american: Bărbații transgender nu devin femei, ei devin bărbați feminizați, interpreții unui rol. Iadul nu are altă înverșunare decât interesul de a se travesti într-un principiu moral
Dacă e bine sau nu să vă vaccinați copiii, citiți, vă rog, părerea unui farmacist manager de elită
Daca aveţi acest tip de papuci de plastic, aruncaţi-i imediat !
Prințul Philip al Marii Britanii: “Dacă m-aș reîncarna, aș dori să revin pe pământ ca un virus ucigaș care să reducă populația umană”
La revedere mancare sanatoasa: Gigantul american din industria agro-chimică Food Machinery Corporation şi-a deschis filială în România şi speră la afaceri de 20 mil. dolari în 2018
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro