Bulgaria va ancheta toate privatizările de după căderea comunismului! Alo Iohannis, Orban?

Distribuie!by Toate privatizările făcute în Bulgaria după căderea comunismului vor fi anchetate. Investigația va viza inclusiv controlul ulterior al ministerelor, agențiilor și al altor instituții de stat responsabile pentru privatizările de după 1989. Și asta după ce noul procuror general al Bulgariei a ordonat miercuri revizuirea întregului proces de privatizare […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Toate privatizările făcute în Bulgaria după căderea comunismului vor fi anchetate. Investigația va viza inclusiv controlul ulterior al ministerelor, agențiilor și al altor instituții de stat responsabile pentru privatizările de după 1989.
Și asta după ce noul procuror general al Bulgariei a ordonat miercuri revizuirea întregului proces de privatizare care a urmat căderii comunismului.
Biroul procurorului general Ivan Gheșev a precizat că acesta a încredințat ancheta Agenției Naționale de Securitate (DANS).După 1989, activele statului bulgar au fost estimate la circa 40 de miliarde de dolari. Procesul de privatizare a fost rapid asociat cu corupția, din cauza suspiciunilor privind neregulile, potrivit presei bulgare, scrie Agerpres.
Agenția bulgară pentru privatizare a înregistrat până la sfârșitul lui 2018 venituri de 18,7 miliarde de leva (circa 10,4 miliarde de dolari), consemnează ziarul 24 Ceasa.
În momentul respectiv, fuseseră privatizate 66% din proprietățile de stat, iar noii proprietari mai datorau peste 1 miliard de leva. Au fost încheiate 174 de contracte de privatizare cu investitori din Austria, Belgia, Germania, Grecia, Rusia, Spania și alte țări.
Decizia lui Gheșev a fost salutată atât de guvernul conservator de la Sofia, cât și de Partidul Socialist și partidul DPS al etnicilor turci, aflate în opoziție.
„Continuăm să punem întrebări despre faptul că statul a fost jefuit în mod barbar”, a declarat Krasimir Velcev, vicepreședintele partidului de guvernământ GERB.
Noul procuror general, care și-a preluat funcția în decembrie anul trecut, a decis revizuirea privatizării după mai multe percheziții și alte operațiuni împotriva unui magnat al jocurilor de noroc, a unor vameși și a altor suspecți.
SURSA: https://www.activenews.ro/externe/Bulgaria-va-ancheta-toate-privatizarile-de-dupa-caderea-comunismului-160077?fbclid=IwAR02vqyyCSVUuq1ydvTblUbhgw_rKfpXPirEDbby4kOU0SH8udVQUnGvCiY

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Legea pentru Roșia Montană revine în forță
Incredibil : "Uniți îl Salvăm pe SOROS" și Universitatea lui SOROS de la Budapesta. MARȘ PENTRU SOROS la București, PNL-iștii Falcă și Bolojan vor să aducă Universitatea lui SOROS la Arad și Oradea. ONG-urile, Digi, Ziare.com, Hotnews, Realitatea MOR de grija lui SOROS
SLUGILE AU IESIT LA INTERVAL – Procurorii din CSM au lansat un comunicat impotriva libertatii de exprimare ca s-o scoata pe Laura Kovesi din corzi. CSM isi permite sa ii „atentioneze” pe jurnalisti, politicieni si reprezentanti ai societatii civile privind comentariile legate de autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a dezvaluit ca ar fi participat la musamalizarea plagiatului sefei DNA. CSM a tacut cand diversi inculpati au fost desfiintati de propaganda cu informatii scurse de la DNA
Inca un pas de la republica la monarhie !!! Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca va depune un nou proiect de lege privind Casa Regala, care va intra in procedura parlamentara ! Deci "suveranii" incet si sigur isi preiau tara si in-REGIS-tratii lor !!
Vîntu, dezvăluiri incendiare din spatele gratiilor: 'Când Dragnea a încercat să ia hățurile, securiștii i-au dat una peste ochi de i s-a pleoștit mustața'
ROMÂNIA FURATĂ. Sidex, combinatul vândut pe nimic
Polonia: Judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!
După dezvăluirile de ieri, ZIARE.COM a ŞTERS materialele cu Iohannis: „Ştergerea urmelor nu-i absolvă de rușine...”
De necrezut: Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare
A venit timpul să reevaluăm spusele lui Ceaușescu: Cât era adevăr și cât propagandă?
Schimbare majoră la Facebook. Noua eră, POLIŢIA GÂNDIRII. BREAKING NEWS!
Un nou dezastru ecologic a început deja în Neamț ?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro