Bugetul României, amenințat grav la NATO – cheltuială imensă propusă!

Distribuie!by S-a văzut din nou: țările UE puternice participă la eforturi suplimentare doar dacă au ceva de câștigat, în timp ce țări ca România acceptă orice dorește SUA. loading... „Suntem hotărâți să îmbunătățim raportul dintre costuri și responsabilități în cadrul Alianței”, se spune comunicatul NATO, transmis în timpul summit-ului de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

S-a văzut din nou: țările UE puternice participă la eforturi suplimentare doar dacă au ceva de câștigat, în timp ce țări ca România acceptă orice dorește SUA.

loading...

„Suntem hotărâți să îmbunătățim raportul dintre costuri și responsabilități în cadrul Alianței”, se spune comunicatul NATO, transmis în timpul summit-ului de la Bruxelles, după criticile vehemente ale președintelui american Donald Trump pe această temă.


Dar, Trump nu s-a oprit aici — a aruncat o adevărată bombă: procentul de 2% ar trebui dublat!

“Preşedintele Trump, care a luat cuvântul primul, a ridicat problema nu numai de a se atinge obiectivul de 2% din PIB, în prezent, ci şi de a se stabili o nouă cotă, de 4% din PIB”, a ralatat presei după întâlnire preşedintele Bulgarie, Rumen Radev.


Evident pus în încurcătură, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferință de presă ulterioară că țările membre ar trebui să se concentreze deocamdată pe atingerea obiectivului de 2% din PIB pentru Apărare.

Agerpres relatează că un oficial al Casei Albe, a precizat că “remarcile preşedintelui Trump nu reprezintă o propunere formală, ci au survenit în timp ce el le-a cerut aliaţilor să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare”.

Totuși, este greu de crezut că președintele SUA, la bază un remarcabil om de afaceri, a bătut câmpii cu cifrele uriașe ale bugetelor pentru apărare, făcând declarații fără acoperirea unor discuții cu responsabilii de la Washington.

Klaus Werner Iohannis și Jens Stoltenberg

De remarcat că primele reacții ale țărilor NATO au fost de două tipuri: președintele bulgar a spus că “într-un fel, preşedintele Trump are dreptate”, președintele Iohannis a pus cunoscuta placă “România, furnizor de securitate în regiune” — în timp ce Germania, principala țară vizată de criticile lui Trump a dat publicității un sondaj din care rezultă o opoziție a 60% din populație la suplimentările bugetare cerute de americani.

Concludent — țările europene puternice participă la eforturi suplimentare doar dacă au ceva de câștigat, în timp ce țări ca România și Bulgaria acceptă fără crâcnire orice dorește Washington-ul. Și, ca de obicei, fără vreun beneficiu.

Evident, suplimentările bugetare sunt necesare din cauza “îngrijorării în legătură cu activitățile recente ale Rusiei”, din cauza Iranului și Coreei de Nord.

Klaus Iohannis

Nu este nevoie să subliniem ridicolul acestei “temeri”, mai ales în contextul în care Rusia a organizat cea mai urmărită competiție sportivă mondială, Campionatul Mondial de Fotbal, ediția rusă fiind considerată unanim cea mai bine organizată și mai sigură de până acum! Să mai spunem că în această perioadă mai multe țări europene au demarat proiecte mari în parteneriat cu Rusia, iar recent Moscova a demarat negocierile pentru mega proiectul autostrăzii Mării Negre, în cooperare cu UE.

De remarcat totuși intervenția președintelui Klaus Iohannis, care a adus puțină luciditate opinând că ar trebui să se orienteze eforturile alianței către zona de prevenire și combatere a terorismului.

Interesant este însă ce va spune președintele în țară vizavi de solicitarea lui Donald Trump de dublare a bugetului destinat chipurile Apărării — de fapt, industriei militare americane. Să sperăm că, de data asta, va prevala germanul din el…

Read more: de Dragoș Dumitriu  – https://ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Roger Stone: „Dumnezeule, jumătate din populația României este spionată! Soros este în cârdășie cu serviciile de informații. Jumătate din populația din această țară este sub supraveghere”
Politologul Armand Goşu, la 30 de ani de la Revoluţie: E o prostie să spui că arată bine România. Oamenii nu se mai întorc, iar noile generaţii au ca scenariu să plece
Urmeaza un dezastru? Banca Mondiala indatoreaza Romania cu 400 milioane de Euro
Japonia: Cea mai scăzută rată a mortalității infantile în urma interzicerii vaccinurilor obligatorii
Câte semnături a strâns petiția pentru autonomia Transilvaniei, prin care mii de români cer stabilirea capitalei la Cluj Peste 6.100 de români au semnat o petiție prin care cer autonomia Transilvaniei.
Domnule fost Basescu, nu acesti ziaristi au adus Romania in asemenea hal! Ci voi toti, cei enumerati mai sus: politrucii, securistii, parchetarii si birocratii!
Pleșii de tot soiul cauta explicațiile colapsului uman românesc!
Un prahovean de 25 ani a murit după ce a fost plimbat între patru spitale. Considerat suspect de Covid, testul a ieșit negativ în ziua decesului
Silvian Ionescu: „Abia a asteptat Coldea sa-si ia aripi”
Ministerului Sănătății controlat de Soros, minte de ingheață apele, in Bistrița nu există niciun caz de Rujeolă
Aristotel Căncescu: ”Numai piedici au fost la Aeroportul Brașov. Iohannis nu dorea", ca încurca aeroportul Sibiu
LAZAR ACOPERA AIUDUL CU MORTII DE LA REVOLUTIE – Fix in zilele in care a fost demascat ca l-a tinut in infernul de la puscaria Aiud pe dizidentul anticomunist Iulius Filip, Procurorul General a anuntat trimiterea in judecata a lui Ion Iliescu pentru infractiuni contra umanitatii in “Dosarul Revolutiei”. Augustin Lazar a citat din Nicolae Iorga, dar nu a gasit de cuviinta sa isi ceara scuze detinutilor politici care i-au trecut prin mana
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro