Bolnavii din Sânpetru, condamnați la moarte sub conducerea Iohannis

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Cei 85 de pacienți de la unitatea de asistență socială de pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt condamnați la moarte, după ce Ministerul Sănătății a alocat ZERO lei pentru medicamente. Este singura unitate din Brașov, care primește pacienți și din Covasna și Prahova.

„Am primit în această dimineață fila de buget de la Ministerul Sănătății, iar pentru medicamente nu am primit niciun ban. Vorbim despre pacienți care au boli pneumoftiziologice, dar aceștia au și boli asociate, precum diabet sau insuficiențe respiratorii”, a declarat Laura Bratosin, directorul instituției.  Anul trecut s-au cheltuit 82.000 de lei pentru medicamente, iar cele care există pe stoc în acest moment ajung pentru o lună. Iar acest lucru se întâmplă în contextul în care săptămâna trecută a fost lansată de Ministerul Sănătății, cu surle și trâmbițe, o strategie de luptă împotriva TBC.


Unitatea de la Sânpetru are dublă finanțare: de la Consiliul Județean Brașov (pentru cheltuilile materiale și de întreținere) și de la Ministerul Sănătății (pentru salariile personalului medicale și tratament).

loading...

laura bratosinStandardul de cost pentru un pacient, stabilit prin hotărâre de Guvern, este de 8.804 lei/an. „Ar trebui să ajungem la 750.000 de lei pe an. Mai mult, dacă facem și majorările salariale la cei care au veniturile minime, nu avem banii asigurați. Avem trei medici si zece asistenți. Anul trecut am primit 817.000 lei , iar anul acesta am cerut 914.000 lei și am primit 707.000 de lei”, mai spune Bratosin, care a precizat că va depune mâine o contestație la București.


Consiliul Județean Brașov a alocat anul acesta 1,720 milioane de lei pentru cheltuieli de personal pe partea nemedicală (infirmiere, îngrijitoare), întreținere, hrană etc.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

GDI

Gazetadeinformatii.ro

Un comentariu la „Bolnavii din Sânpetru, condamnați la moarte sub conducerea Iohannis

 • joi, 5 martie 2015 la 22:36
  Permalink

  Ar fi bine ca cititorii sa stie ca daca o institutie poarta vina nefinantarii, aceea este fara indoiala Ministerul Sanatatii.

  Acest minister se afla sub responsabilitatea Primului Ministru.

  Presendintele (Iohannis) nu are dreptul constitutional, si deci nici responsabilitatea, sa se implice direct in aceasta situatie.

  Dar dati inainte, ce conteaza adevaruri din astea 🙂

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Parada MOGULILOR PERVERȘI de la HOLLYWOOD … WEINSTEIN e doar UN VÂRF DE ICEBERG împins în față pentru a MUȘAMALIZA o rețea criminală enormă

Iată ce putem citi la Parade of dirtbags: Ben Affleck, Jimmy Kimmel, Harvey Weinstein all exposed as liberal Hollywood elitists who

Bill Gates vrea să reducă cu 10-15% populaţia planetei, prin vaccinuri!

“Populatia globala este acum de 6,8 miliarde de oameni si vom ajunge la 9 miliarde de oameni in curand. Daca

A fost UCIS Corneliu Vadim Tudor? Dovezile care CUTREMURĂ România

Ce a făcut Corneliu Vadim Tudor înainte de tragicul sfârşit? Aceasta este întrebarea care macină pe toată lumea, mai ales

România stă pe 500 de catacombe secrete

În România există aproximativ 500 de kilometri de construcţii subterane istorice, realizate din timpuri străvechi până în zilele noastre. Aceasta

Un bărbat din Piteşti s-a sinucis din cauza ratelor în franci elveţieni

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Piteşti, s-a sinucis joi după o ceartă aprigă cu soţia. Familia

Fost consilier al Vaticanului: Nu limba romana este o limba latina, ci limba latina este o limba romaneasca!

  Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este

Închide