BNR a sărit ca ARSĂ după declarațiile lui Tudose! Agitație în ”șerpărie”. Se ascunde ceva?

Distribuie!by loading... Mihai Tudose a declarat, luni, că este dator să spună românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii în depozite dar Banca Națională a sărit ca arsă la auzul acestor vești care se pare că nu sunt prea bune pentru ele. BNR a reacționat mai repede […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Mihai Tudose a declarat, luni, că este dator să spună românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii în depozite dar Banca Națională a sărit ca arsă la auzul acestor vești care se pare că nu sunt prea bune pentru ele.

BNR a reacționat mai repede ca niciodată și a ținut cu îndârjire precizează că nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la siguranţa depozitelor populaţiei şi firmelor păstrate în băncile din România. Se pot pune mai multe intrebari pe aceasta temă: Are ceva de ascuns sistemul bancar? Strica asa de mult putina transparenta? De ce am avea mereu incredere in acest stat in stat care se numeste BNR?


BNR precizează că „supraveghează băncile din punct de vedere prudenţial, nu fiscal. Când o bancă înregistrează pierderi care conduc la deteriorarea indicatorilor de prudenţă, obligaţia BNR este să le ceară băncilor aport de capital pentru a aduce indicatorii de solvabilitate şi lichiditate la niveluri care să asigure buna funcţionare a băncii şi siguranţa depozitelor populaţiei şi firmelor. Ca urmare a acţiunii BNR, în perioada 2008-2017, băncile care operează în România au adus capital în valoare de aproape 15 miliarde lei (peste 3,3 miliarde euro)”.

„Din datele prezentate rezultă că nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la siguranţa depozitelor populaţiei şi firmelor păstrate în băncile din România”, se arată în comunicatul instituţiei.


Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că va face publică lista băncilor care declară că nu au profit, deoarece este dator să spună românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii în depozite.

„Dacă băncile nu-şi vor regla comportamentul faţă de România şi faţă de români, cred că suntem datori să spunem românilor care sunt băncile unde există pericol să-şi ţină banii în depozite. Dacă o bancă nu are profit şi va continua să nu facă profit, înţeleg că are o problemă”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a evitat să ofere un termen la care să publice lista băncilor care nu declară profit. „Să vedem cum vor înţelege domniile lor să intre în legalitate”, a afirmat Mihai Tudose.

 

Sursa: sokant.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro