Black Cube susține că angajații săi investigau un “caz grav de corupție” în instituții ale statului român

Distribuie!by Firma israeliană Black Cube, al cărei nume apare în dosarul de hărțuire a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, neagă acuzațiile că ar fi comis nereguli și susține că angajații săi investigau ei înșiși acuzații de corupție într-un proiect comandat de elemente asociate guvernului român, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Untitled-1


Firma israeliană Black Cube, al cărei nume apare în dosarul de hărțuire a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, neagă acuzațiile că ar fi comis nereguli și susține că angajații săi investigau ei înșiși acuzații de corupție într-un proiect comandat de elemente asociate guvernului român, relatează miercuri Jewish Telegraphic Agency (JTA) și Times of Israel.

loading...

“În ultimele săptămâni, compania desfășura un proiect în România la comanda unor elemente asociate guvernului pentru colectarea de probe privind un caz grav de corupție în guvernul român și agenții ale acestuia. În cadrul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce făcuseră descoperiri semnificative”, se arată într-un comunicat al firmei israeliene, citat de cele două surse media.

“Inutil de spus că angajații companiei Black Cube respectau legea și că acuzațiile care li se aduc sunt nefondate și false. Avem încredere deplină că adevărul va ieși la iveală și că amândoi vor fi eliberați în următoarele zile pentru a se întoarce acasă”, se mai menționează în comunicat.

Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene arestați preventiv în dosarul de hărțuire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informații din conturi de e-mail, a informat DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Weiner Ron și Geclowicz David au fost reținuți pe data de 3 aprilie, ei fiind arestați în aceeași zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului București.

Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

De asemenea, Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât și în Londra/UK, împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii mai multor infracțiuni, respectiv infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept a conținutului acestora”, se arată în comunicatul DIICOT.

În cadrul grupării astfel constituite, Weiner Ron și Geclowicz David aveau roluri și sarcini precis trasate de către cei doi lideri.

Astfel, Weiner Ron răspundea de partea tehnico-informatică a activității, deținând cunoștințele informatice necesare, ocupându-se de atacurile de phishing și de compromiterea efectivă a conturilor de e-mail, în timp ce, în prealabil, Geclowicz David era cel care răspundea de contactarea telefonică a persoanelor din familia și anturajul Laurei Kovesi și de obținerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail, care în continuare formau ținta atacurilor informatice.

DIICOT mai arată că, în continuarea demersului, Weiner Ron, introducând fără drept credențialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat și fără drept (fără autorizarea/consimțământul deținătorilor și utilizatorilor legitimi), respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (ID-uri și parolele de autentificare) căsuțele de e-mail (spațiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienților) a trei persoane.

“După ce în prealabil autorul a accesat respectivele conturile online și a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunoștință de informațiile și corespondența privată stocate în cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat și le-a transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic, producându-se în acest fel modificări inerente în conținutul conturilor atacate”, mai spun procurorii.

DIICOT precizează că, raportat la infracțiunile care fac obiectul urmăririi penale, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu are calitate procesuală la acest moment.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și DGPMB.

 

Patru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT

12932698_1099470046773276_4220361623380520319_n

Potrivit unui articol publicat de Rise Project, patru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a procurorul șef al DNA. Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, ar fi foști ofițeri de informați și sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan — fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.


O publicație din Israel anunță că avocatul mossadiștilor va fi Mordechai Tzivin, un maimuțoi, utilizat cândva copios de PSD, asemănător pe undeva cu maimuțoiul cel mai ridicol și mai respingător dintre toate personajele astea de cloacă de se tot perindă pe la noi via Israel, Nati Meir, deputat PRM fost membru al grupului parlamentar PD-L și candidat la președinție.
Nati este un ciorditor și excroc de doi lei – mi-a plăcut însă mult faza cînd i-a plătit cu euroi trași la xerox pe un țigănoi Adi Minune parcă, care-i făcea imagine cu o altă amărâtă de zdreanță Monica Columbeanu.

Nati Meir este una dintre cel mai jegoase specii de orduri, pare atins de demență când spune tot felul de trăsnăi, dar de fapt așa e el un om afectat total ca mod de a fi de minciună și înșelătorie și impostură congenitală.


Mordechai Tzivin este totuși de altă factură, este la origine un liubavic hasidic însuflețit de o aspirație mistică a eliberării oricărui criminal, gangster, ciorditor, violator evreu de pe planetă, chiar și dintre cei pe care nici Israelul nu-i mai vrea.

Tzivin a fost un fel de avocat al lui Omar Hayssam, care-i sirian dar un fel de omul tuturor, inclusiv al evreilor, al Secu și al PSD. Ca avocat nu l-a auzit nimeni pledînd, el a fost mai degrabă un fel de învârtitor ce plimba vorba printre ziariști, securiști, politicieni, dându-și importanță cu tot felul de scheme misterioase suuuper secrete.
Cumva l-a ajutat pe Hayssam să scape printr-o combinație cu MRU, cunoscut pentru asocierea sa intereselor evreiești, care i-a mijlocit accesul în celula/rezerva de spital unde Omar Hayssam se făcea că e pe moarte iar în timpul vizitei securizate a avocatului s-a perfectat aranjamentul falsificării rezultatelor analizelor medicale, în vederea eliberării teroristului sub pretextul fazei terminale a bolii de care nu suferea.

Eliberare via Ciprian Nastasiu, procurorul de caz, solicitare aprobată de judecătoarea de serviciu. Combinațiunea a fost mai complexă se pare incluzând și aportul generalului ing. Dumitru Zamfir de la SRI tătucul repetentului, care răspundea de instalațiile de monitorizare din celula ciuhapului, care ”s-au defectat” oportun. Plus complicitatea și a lui Blaga și Vulpea, deoarece sirianul a fost mutat de colo colo astfel ca ofițerii SRI să nu-l poată monitoriza pe Hayssam. Ideea e că ciuhapu a scapat pentru o vreme, acum ar fi la pârnaie.
O să fie amuzant tare când o veni pe aici Tzivin…

Sursa: AGERPRES, George Roncea 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută publică şi nici nu va fi folosită în interes comercial fără acordul utilizatorului ei. Ea este necesară din motive de securitate şi siguranţă

Poţi folosi următoarele etichete HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*