Bilanț după o lună de guvernare a “GUVERNULUI MEU” : România, în rahat până-n gât!

Distribuie!by Un premier care se respectă și mai ales își respectă alegătorii (nu e cazul lui Ludovic Orban, numit prin decret prezidențial, nu ales de popor) păstrează măsurile bune găsite când a venit la guvernare și schimbă doar ce nu funcționează. Îmbunătățește și chiar face să se miște mai bine rotițele întregului sistem, nicidecum nu-l înfrânează. Și, atunci, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Un premier care se respectă și mai ales își respectă alegătorii (nu e cazul lui Ludovic Orban, numit prin decret prezidențial, nu ales de popor) păstrează măsurile bune găsite când a venit la guvernare și schimbă doar ce nu funcționează. Îmbunătățește și chiar face să se miște mai bine rotițele întregului sistem, nicidecum nu-l înfrâneazăȘi, atunci, de ce la noi nu este așa? De ce în numai o lună petrecută la Palatul Victoria haita liberală a făcut prăpăd în economia românească – moneda națională e în picaj liber, țara s-a îndatorat miliarde în doar câteva zile, ținta deficitului bugetar a sărit deja de 4% și nici n-avem proiecția pentru 2020! Într-o lună, ludovicii lui Klaus Iohannis au speriat economia României, cea despre care Eurostat spunea că își cam luase viteză în ultima vreme.

loading...

Cu asemenea măsuri de guvernare, juri că Orban lucrează ca agent electoral sub acoperire al PSD!

Cu fiecare zi scursă până acum, daunele produse de „Guvernul meu 2” vor deveni ireparabile peste 11 luni, o dată cu noua schimbare (deja cerută) de la Palatul Victoria. Dar, mai bine să lăsăm datele să vorbească singure despre cum vindecă liberalii România de „ciuma roșie”.

Leul, la pământ

Să începem cu moneda națională. Leul a fost pe fugă de euro, și-a tras coada pe spinare și aleargă bezmetic de la un curs teribil la altul groaznic. Când se împrumută intenționat în euro, deși la noi în țară toate plățile se fac în lei, ministrul Finanțelor știe că pune o presiune fantastică pe moneda națională. Și-a așezat genunchiul pe grumazul leului și-l sufocă – ieri a fost 4,83 (la casele de schimb valutar), iar la ritmul în care crește nu-i departe momentul când se va atinge pragul psihologic de 5 lei pentru un euro. Ca să limiteze dezastrul cîțesc, Banca Națională aruncat pe piață peste un miliard de euro, într-o încercare „disperată” de a limita proporțiile politicii fiscale a liberalilor.

Încă un împrumut de miliarde

Tot o lună le-a fost de ajuns noilor guvernanți ca să depășească ținta de deficit bugetar. Pe scurt, fiindcă-i un subiect neatractiv – PSD a ținut ținta la 3% (deși nicio țară din lume nu se poate dezvolta cu o țintă a deficitului de 3%, cât ne impun organismele internaționale!), PNL a urcat-o din pix la 4,4% după prima rectificare bugetară. Ceva investiții pentru țară, de avem o depășire a bugetului? Nicidecum, doar mai mulți bani acordați Serviciilor secrete! Generații întregi de români vor plăti împrumutul uriaș contractat de PNL în luna noiembre. Undeva spre două miliarde de euro, că ministrul Finanțelor trebuie să aibe grijă de amicii bancheri. A deschis o linie de credit în sens invers. E Black Fraierday la MF – numai azi (și mâine, și poimâine, și cât oi mai fi eu aici, amin!), România se împrumută la ce dobânzi vor băncile!

Programe sistate

În graba cu care a demarat programul Depesedizarea României, premierul Ludovic Orban a dat cu grebla și peste alte programe care susțineau motorul economiei. Astfel, Programul („O casă, o familie”) și „agro-alimentara” lui Petre Daea sunt istorie, le-a ras Sică Mandolină! Își așteaptă rândul spre aceeași soartă programele „Tomate românești” și „Start-up Nation”. Pentru extinderea sistemului de irigații (proiect început în forță de PSD, cu rezultate vizibile) nu s-au găsit bani, așa că planurile pe 2020 sunt momentan sistate. La fel, nicio veste despre demararea (sau continuarea lucrărilor, după caz) la cele mai așteptate drumuri din România, „expresul” Craiova – Pitești și autostrada Sibiu – Vâlcea.

 


Sursa: national.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

În august se opresc arestările! | Veste neaşteptată pentru politicienii şi afaceriştii vânaţi de procurori
27 DE ANI DE CAPITALISM. Cine a fost în spatele circuitului Caritas: „acoperiţi” din SRI-ul lui Măgureanu controlau listele cu câştigători
MUGUR ISARESCU -asasinul economic al ROMANIEI
Înregistrări cu Laura Codruța Kovesi: De ce nu îi ÎNHĂȚĂM pe cei cu dosarele vechi?
Naționalizarea corpului uman va însemna sfârșitul poporului român! Mizerabila presa falsa ( oficiala) continua programul de denigrare si minciuna la adresa bannerelor informative si la adresa copiilor nevaccinati pe care ii omoara in spitale ca apoi sa inventeze ca au murit de rujeola!
Anunț TERIBIL de la procurori: Ce dosar are Klaus Iohannis la DNA / DOCUMENT
„Atunci când plagiază Ponta, sar toți propagandiștii pe el și când plagiază Kovesi, nu mai contează”
Tot aurul Romaniei si inca 32 de miliarde de euro sunt la Londra. "Verisorul prin alianta" a Regelui Mihai, Mugur Isarescu argumenteaza: “Multa lume considera ca e ceva necurat aici”
GUVERNUL NEGRU – Lovitura napraznica pentru democratia din Romania. Printr-o ordonanta ilegala, SRI a primit calitatea de organ de cercetare penala. Guvernul Ciolos a reinviat Directia VI-a Cercetari Penale a Securitatii. Interceptarea si supravegherea se vor face in continuare cu infrastructura SRI, prin intermediul unui Centru-fantoma infiintat prin Hotarare CSAT secreta. “Partenera DNA” Livia Stanciu va verifica mandatele. Parlamentul si Avocatul Poporului au obligatia sa anuleze Ordonanta
Zeci de mii de polonezi au incendiat steagul UE de Ziua Independenței: Ieri a fost Moscova, azi Bruxelles-ul e cel care ne ia libertatea!
Un roman a dat in judecata putorile incompetente din Parlamentul Romaniei pentru ca duc țara de râpă
Rușii au mizat prea mult pe sistemul de bruiaj L-175V montat pe Su-24M. Greșeala s-a dovedit letală
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro