Băsescu le spune tinerilor că ideea de a avea o casă este comunistă: “Uitaţi-vă la filmele americane”

Distribuie!by Băsescu le spune tinerilor că ideea de a avea o casă este comunistă: “Uitaţi-vă la filmele americane”     Preşedintele Traian Băsescu a îndemnat tinerii să fie gata oricând să plece de-acasă, pentru a putea fi mobili pe piaţa muncii. Acesta a dat exemplu filmele americane. ”Eu nu spun […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Băsescu le spune tinerilor că ideea de a avea o casă este comunistă: “Uitaţi-vă la filmele americane”
 
 
Preşedintele Traian Băsescu a îndemnat tinerii să fie gata oricând să plece de-acasă, pentru a putea fi mobili pe piaţa muncii. Acesta a dat exemplu filmele americane.
Eu nu spun că nu este o prioritate din a-ţi cumpăra o casă, dar, în opinia mea, reflexul acesta pe care îl are românul să-şi cumpere casă diminuează major mobilitarea forţei de muncă în România. Uitaţi-vă în filmele americane, îi vedeţi cum îşi iau trei valize şi au plecat de acasă pentru că nu au găsit un loc de muncă bine plătit”, a spus preşedintele, la Mamaia.
Şeful statului a spus că ideea de a deţine o proprietate este un reziduu comunist.
”Nu vreau să vă mobilizez către ideea că un om nu are nevoie de o casă. Are nevoie, dar fiţi pragmatici, nu sentimentali. Noi am rămas cu chestiunea asta cu casa de pe vremea comuniştilor. Să avem o casă proprietate. Dar atunci era şi locul de muncă asigurat acolo unde aveai casa. Ori viaţa într-o economie liberă, într-o societate liberă, înseamnă competiţie, iar competiţia te împinge să fii mobil”, a spus el.
Băsescu s-a mai referit la faptul că premierul Victor Ponta şi-a construit o casă de vacanţă la Cornu, afirmând că singurul motiv din spatele acestei acţiuni este “spălarea banilor”: “A făcut-o ca să spele banii, că în construcţii se spală cel mai bine banii…”
 

După ce a încurajat românii să plece din ţară, Băsescu a realizat că România nu mai poate chema rezerviştii sub arme

 
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că România are o capacitate scăzută de apărare, din cauza faptului că mulţi dintre rezerviştii care ar putea fi chemaţi sub arme sunt plecaţi din ţară. Şeful statului nu a menţionat şi faptul că în timpul mandatelor sale, în repetate rânduri, a încurajat românii să plece şi să muncească în străinătate.
“S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi rezervişti sunt la muncă în Spania, în Italia, în Germania. Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut subiect de discuţie în ultimul CSAT“, a spus şeful statului, la Adevărul Live.
Şeful statului a precizat că este nevoie ca România să-şi refacă capacitatea de a re-aduce rezerviştii sub arme şi că guvernele vor trebui să înţeleagă că este imperioasă creşterea capacităţii de luptă a Armatei.
Se cumpără avioane Spartan, al şaptelea urmează să sosească, se termină programul Piranha cu noile maşini de luptă (…) s-au dat avansurile pentru avioanele F-16, fie ele şi mâna a doua. Deci se fac nişte eforturi“, a spus Băsescu.
Totuşi, Băsescu a mai spus că românii n-ar trebui să fie extrem de îngrijoraţi de starea armatei, dar că România trebuie să-şi mărească efortul de înzestrare.
 
Sursa: http://activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

O bătrână trăiește cu 7 lei pe lună pentru că legea privind pensia minimă nu se aplică. Primarul este preocupat să înființeze cluburi pescărești
Datoria externă a României a depășit 90 de miliarde de euro din 1989 până în prezent
DACĂ NU NE IMPLICĂM, VOM RĂMÂNE STRĂINI ÎN PROPRIA ȚARĂ
Strategia de distrugere a neamului romanesc
Sorin Ovidiu Vîntu, interviu exploziv | “Mie îmi place ce face Laura Codruța Kovesi, deși m-a arestat de două ori”
Arabi PESTE TOT! Încă dovadă că țara e condusă de SIE! Uite pe cine pun la CNAS!
”Revoluția” din 1989 și Războiul din 1999 din Iugoslavia - două momente cu un numitor comun. Ambele țări au fost ocupate de agenturi străine și făcute praf și pulbere, după ocupație, jefuite și nimicite.
De ce "Experimentul Norvegian" prin care se iau mii de copii anual de la părinții lor naturali se va fi izbi de cea mai mare rezistență în România. Platon - Republica - Despre cum să fie crescuți copiii la comun fără a-și cunoaște părinții.
Cotele obligatorii de teroriști și violatori musulmani ar trebui trimise la Alina Mungiu acasă
E MAI RAU DECAT CREDETI. Unde ajung copiii rapiti de sistem? NORVEGIA e doar un VARF DE ICEBERG … EDIFICATOR: Senatoarea Nancy Smith Schaefer A FOST SINUCISA dupa ce si-a publicat raportul „The Corrupt Business of Child Protective Services”
Fiica unui ofițer de Securitate ce avea ca sarcină urmărirea părintelui Nicolae Steinhardt, numită Secretar de stat la Ministerul Justiției
Ascultarea celor 6 milioane de români în perioada 2004-2016 ne-a costat 141 miliarde euro. Parchetele și SRI au tocat pe interceptări mai mult decât pretinsele prejudicii din dosare
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro