Banca Mondiala, raspuns naucitor despre Romania de la un lider PNL

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Banca Mondiala, raspuns naucitor despre Romania de la un lider PNL


loading...


O delegatie a Bancii Mondiale sa aflat in Romania pentru a se interesa in legatura cu procesul de descentralizare, mai ales din prisma functionarii Consiliilor Judetene. In acest sens reprezentantii Bancii Mondiale s-au intalnit cu reprezentantii Consiliului Judetean Bihor.

Raspunsul pe care l-au primit cu privire la descentralizare de la presedintele CJ Bihor, Cornel Popa (presedinte PNL Bihor), probabil i-a naucit pe cei de la Banca Mondiala care au fost informati ca daca vor sa discute despre descentralizare au gresit tara.


“Dacă vorbim despre descentralizare, mă tem că n-aţi nimerit ţara potrivită. Trebuie să fiu foarte franc cu dumneavoastră şi să vă spun că România doar clamează descentralizarea. Judeţul Bihor se găseşte în mod constant pe locul 5-6 în ierarhia judeţelor care dau bani la Bucureşti şi ne regăsim, tot în mod constant, undeva între locurile 26 şi 32 la fondurile pe care le primim din capitală, în condiţiile în care judeţul are mare nevoie de bani pentru investiţiile în infrastructură. Din această cauză trebuie să recurgem la împrumuturi bancare, însă lipsa fondurilor ne poate crea mari dificultăţi şi în rambursarea acestora”, a afirmat preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, potrivit Vocea Transilvaniei.

Delegaţia Băncii Mondiale s-a întâlnit cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor, pentru o analiză tehnică şi economică a agendei de descentralizare a României.


Reprezentantii Bancii Mondiale au vrut sa afle cum functioneaza Consiliile Judetene, de ce atributii se bucura si ce alte atributii le-ar fi oportune pentru a continua procesul de descentralizare.

“Ne interesează de asemenea partea de buget, de unde vin veniturile, cheltuielile principale şi cum vă descurcaţi cu aceste responsabilităţi. Pe partea de analiză, pe PNDL, ne interesează efectiv să vedem cum merge programul. Ştim că sunteţi beneficiari ai acestor fonduri, atât direct prin proiecte pe partea de drumuri judeţene, cât şi indirect, pentru că ajutaţi direcţionarea şi prioritizarea investiţiilor făcute din PNDL la nivelul unor autorităţi locale din judeţul Bihor. Şi acolo vrem să înţelegem tot aşa cum se coordonează investiţiile de pe PNDL cu investiţiile făcute prin fonduri europene, cum vă ajută, ce ar trebui schimbat,” a spus Marcel Ionescu-Heroiu, managerul de proiect din cadrul delegatiei Bancii Mondiale.

În cadrul întrevederii au avut loc discuţii punctuale referitoare la activitatea Consiliului Judeţean în domenii precum asistenţa socială, educaţie, sănătate, infrastructură, infrastructura de transport, dar şi legat de salarizarea personalului bugetar, situaţia creditelor accesate de Consiliul Judeţean Bihor ori obiectivele strategice pe perioada 2014-2020.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ambasadele lui Iohannis din Viena şi Berlin au devenit filiale politice ale intereselor germane
Cioloș a MINȚIT CĂ NU VINDE NIMIC. Pe lista de Vânzări a Guvernului Cioloș-Soroș se află SAREA, AEROPORTURILE, PORTUL CONSTANȚA ȘI HIDROELECTRICA. Destinatarii speculanții de pe Wall-Street.
Ipoteza lui Gheorghe Funar: "Vizita Papei Francisc în ziua de 1 iunie a.c. la Șumuleu Ciuc, cartier al municipiului Miercurea-Ciuc, a fost stabilită de autoritățile de la Budapesta și acceptată de Suveranul Pontif! Legătură cu vizita Papei Francisc în România în anul 2019 au fost și sunt încă multe Adevăruri ascunse. Câțiva dintre conducătorii Ungariei au fost informați și și-au dat acordul pentru împușcarea Papei Francisc la Șumuleu Ciuc de către trăgătorii de elită maghiari, după care urmează să convingă opinia publică mondială că Suveranul Pontif a fost asasinat de către un creștin ortodox român, si declanșarea unui război civil în Ardeal pentru dezmembrare teritorială a țării !!"
Poluarea omoară cu zile în Bucureşti. Numărul de cazuri de cancer, în creştere din cauza prafului şi a gazelor toxice din aerul Capitalei. Nici la Brașov nu e mai bine!
Donald Trump- discurs istric la ONU: "Viitorul nu aparține globaliștilor. Viitorul aparține patrioților. Viitorul aparține națiunilor suverane și independente, care-și protejează cetățenii și își respectă vecinii și onorează diferențele care fac fiecare țară specială și unică”
Situație inedită în Parlament: Aleșii USR fug de SRI
Eurostat: Cheltuielile României alocate apărării le-au depășit pe cele ale Germaniei
Naționalizarea corpului uman va însemna sfârșitul poporului român! Mizerabila presa falsa ( oficiala) continua programul de denigrare si minciuna la adresa bannerelor informative si la adresa copiilor nevaccinati pe care ii omoara in spitale ca apoi sa inventeze ca au murit de rujeola!
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL. Tancurile au intrat în acţiune.
Vin vremuri grele. Soros pariază pe scăderea burselor
TRANSILVANIA FURATĂ Caracatiţa verde îşi extinde tentaculele în centrul României
Cioloș pune BIR pe lefurile românilor din diaspora!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro