Banca elvetiana UBS a primit o amenda record de 3,7 miliarde de euro. Romania este un pardis fiscal pentru ilegalitati bancare, seful BNR-ului perimte bancilor straine orice infractiune si fraude fiscale

Distribuie!by Cea mai mare banca elvetiana, UBS, a fost condamnata, miercuri, la plata unei amenzi de 3,7 miliarde de euro, de catre un tribunal corectional din Paris, pentru activitati bancare ilegale si frauda fiscala. loading... Aceasta este cea mai mare amenda impusa vreodata de justitia franceza intr-un dosar de evaziune […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cea mai mare banca elvetiana, UBS, a fost condamnata, miercuri, la plata unei amenzi de 3,7 miliarde de euro, de catre un tribunal corectional din Paris, pentru activitati bancare ilegale si frauda fiscala.

loading...

Aceasta este cea mai mare amenda impusa vreodata de justitia franceza intr-un dosar de evaziune fiscala.


La aceasta suma se adauga despagubiri suplimentare in valoare de 800 milioane de euro catre statul francez in calitate de parte civila.

De asemenea, UBS France, filiala franceza a grupului bancar elvetian, a fost condamnata, pentru complicitate la acelasi fapte, la plata unei amenzi de 15 milioane de euro.


UBS este acuzata ca a ajutat mii de contribuabili francezi sa evite plata taxelor intre 2004 si 2012, acuzatii respinse de banca elvetiana in timpul procesului. De asemenea, cinci din cei sase fosti oficiali ai UBS France, care au fost si ei judecati in acest dosar, in perioada octombrie-noiembrie 2018, au primit pedepse variind de la sase pana la 18 luni de inchisoare, toate cu suspendare, si la plata unor amenzi variind intre 50.000 si 200.000 de euro.Doar unul din cei sase fosti oficiali a fost achitat.

Procesul din Franta vine dupa un caz similar din SUA, unde UBS a ajuns la o intelegere in valoare de 780 milioane de dolari in anul 2009, si in Germania, unde banca elvetiana a acceptat sa plateasca o amenda de 300 milioane euro in 2014.

Luna trecuta, UBS a raportat un profit net de 4,9 miliarde de dolari pentru 2018.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

INMORMANTARE LA DNA – Parchetul lui Kovesi incaseaza achitari pe banda rulanta in dosarele de abuz in serviciu. Ultima lovitura a venit din partea Tribunalului Alba, care a dispus achitarea a 27 de inculpati pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si in baza deciziei CCR care a constatat neconstitutional abuzul in serviciu. Pe langa achitarile pe abuz in serviciu, in acelasi dosar DNA a incasat patru achitari si pentru pretinse infractiuni de spalare de bani (Minuta)
Vreți spitale, nu catedrale? Vă zice moșu’ unde e banii!
Rusia ACUZĂ: Sistemele antirachetă americane din România sunt o încălcare a Tratatului INF
Cum il reduce Putin la tacere cu argumente pe un "inaintas" diversionist BBC.
Nemţii fac averi în România de 20 mld. euro, dar ipocrita Merkel nu-i promite lui Iohannis că va accepta ca România să intre în spaţiul Schengen. Si guvernul refuză datoria Germaniei faţă de România !
Statul politienesc | Controale extrem de dure, pe motive de pierderi financiare datorate călătorilor fără bilet ! Sau vor mai mult control asupra populatiei ?
De dragul Uniunii Europene ne vindem țara și pe noi
MEGA SCANDAL DE 40 MILIARDE EURO: Gazele din Marea Neagră vor merge direct în Austria
România este în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut
Cehii investesc masiv în cărbune. România a închis 300 de mine
Acestia sunt „sarmanii” IMIGRANTI. Nici nu au ajuns bine in UE si AMENINTA – Vezi si alte imagini
PREA MULTE CONCESII FĂCUTE UDMR. Românii din Covasna și Harghita, semnal de alarmă pentru Dragnea și Tăriceanu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro