Avocatul familiei Ceauşescu: Toată străinătatea a criticat modul în care nu a existat proces. Iar noi am căutat în continuu să-i spunem proces. La ce să-i spunem proces?

Distribuie!by Se împlinesc 30 de ani de când Nicolae şi Elena Ceauşescu erau executaţi. Au avut parte, înainte, de un proces, iar avocatul lor de atunci a făcut dezvăluiri despre cum a decurs totul. loading... Constantin Lucescu a fost avocatul familiei Ceauşescu în procesul care a avut loc la Târgovişte […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Se împlinesc 30 de ani de când Nicolae şi Elena Ceauşescu erau executaţi. Au avut parte, înainte, de un proces, iar avocatul lor de atunci a făcut dezvăluiri despre cum a decurs totul.

loading...

Constantin Lucescu a fost avocatul familiei Ceauşescu în procesul care a avut loc la Târgovişte şi îşi aminteşte cu groază cele întâmplate atunci.


Avocatul de la procesul soţilor Ceauşescu, dezvăluiri după 30 de ani

„Ce poate simți un om care participă la o crimă, care crede că prin actul lui de cruzime și al celorlalți poate deschide porțile democrației. Românul simplu, românul neacademician, spune un lucru esențial: cine seamănă vânt, va culege furtună.

N-am făcut în ’89 decât să semănăm vânt. Toată lumea vorbește de un proces. Vă rog să scoateți din conotația acestei discuții cuvântul proces. Pentru a discuta de un proces, am fi avut nevoie de un rechizitoriu.

Pentru a putea să avem un rechizitoriu valid, trebuia să avem incriminări, o expertiză medico-legală, pe care noi am complinit-o cu doctorul Verdeș pe care l-ați văzut că l-a prezentat colonelul Boieru și care le-a luat o tensiune. Este de râs.

Cum au murit Nicolae şi Elena Ceauşescu, de fapt: „Crimă oribilă”

Pentru a fi avut proces pentru o revoluție, trebuia să avem o revoluție. Și dacă stau bine să mă gândesc, eu sunt doar jurist – nu am calitatea de istoric, de politolog -, da, din puțina carte pe care am învățat-o, ca să avem o revoluție trebuia să am un program, o subvenție și mijloace de realizare.

Am avut un singur lucru: ‘ce-ai făcut în ultimii cinci ani?’ și ‘hai să ne batem care să punem mâna pe putere’”, a spus Constantin Lucescu la Antena 3.

În opinia acestuia, moartea soţilor Ceauşescu a fost o crimă: „Lovitură de stat cu o crimă oribilă. Este opinia a mea, însă, și nu pot să-mi arog dreptul de a da un verdict definitiv. (…)

După crima umană pe care noi am făcut-o am făcut a doua și cea mai importantă crimă care duce la desconsiderarea statului și a instituțiilor statului. Instituția cea mai importantă este justiția.

Toată străinătatea a criticat modul în care nu a existat proces. Iar noi am căutat în continuu să-i spunem proces. La ce să-i spunem proces? Domnul Gelu Voican, ca și rechizitoriu, făcea acele acte prim martie 1990. Păi cum am făcut noi dosar 1/90, pe 25 decembrie? Aveam elemente de premoniție? (…)”, a mai spus Lucescu pentru aceeaşi sursă.

Cum au murit, de fapt, Nicolae şi Elena Ceauşescu! Avocatul familiei Ceauşescu, dezvăluiri despre proces

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Proteste la București și Timișoara împotriva obligativității vaccinării: Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere. Liderul Asociației „Pro Consumatori”: Vaccinarea obligatorie e o afacere de 5 MILIARDE de euro (EXCLUSIV)
În august se opresc arestările! | Veste neaşteptată pentru politicienii şi afaceriştii vânaţi de procurori
Realizatoarea TV Carla Ortiz contrazice versiunea presei Occidentale la CNN: “Nu au existat execuții în masă în Alep (din partea soldaților armatei siriene)!”
Al Treilea Război Mondial stă să ERUPĂ. Putin evacuează 40 de milioane de civili din Rusia
Mesajul unui producător tradițional: ”Trebuie să mâncăm românește, trebuie să trăim românește”
Atentie la vaccinul ROR !
AVERTISMENT – IMAGINI ȘOCANTE | Teroriștii sirieni i-au executat pe piloții avionului doborât la granița dintre Turcia și Siria Video
CACEALMA SI MANIPULARE PENIBILE. Klaus Iohannis "negociaza" cu ONG-urile lui SOROS "ce vor romanii". O mai mare manipulare nu s-a vazut de mult. Protestarii trebuie sa refuze "simulacru de negocieri" purtate de Iohannis cu ONG-uril lui SOROS
Klaus Iohannis secondat de rețeaua Soroș și-a îndeplinit misiunea ascunsă pentru care a fost ales. A distrus PNL-ul în favoarea Partidului Soroșist - "Uniți Salvăm Bucureștiul". București - Sondaje Exit Polls: USB 25%, PNL 17%.
Domnule ambasador Hans Klemm, doar o vorbă să vă spun
Urmașul lui Pantiușa - Generalul Coldea, cȃinele de pradă al democraţiei
Sebastian Ghiță prezintă un e-mail primit de la Kovesi, de pe o adresă folosită de către aceasta cu scop anonim - "cucuveaua mov"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro