Avocat Ana-Corina Săcrieru, despre Referendumul pentru Familie: Nu avem voie să uităm nici partidele politice care toate au întors spatele interesului cetățenesc de a avea un vot democratic organizat

Distribuie!by La un an de la Referendumul constituțional despre Căsătorie, desfășurat în 6-7 octombrie 2018, avocata Ana-Corina Săcrieru a distribuit pe pagina sa de Facebook ultimul comunicat de presă al Comitetului de inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției, anterior Referendumului. Situația descrisă la acel moment este grăitoare pentru ceea ce a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La un an de la Referendumul constituțional despre Căsătorie, desfășurat în 6-7 octombrie 2018, avocata Ana-Corina Săcrieru a distribuit pe pagina sa de Facebook ultimul comunicat de presă al Comitetului de inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției, anterior Referendumului. Situația descrisă la acel moment este grăitoare pentru ceea ce a urmat de atunci și până în prezent.

loading...

Forțarea introducerii parteneriatelor civile între homosexuali în legislația românească, ofensiva fără precedent a acțiunilor civice și culturale ale susținătorilor minorităților sexuale, precum și apariția de cărți și manuale care îi educă pe copii să accepte modele de familie „alternativă” celei tradiționale și chiar să-și definească singuri genul altfel decât datul biologic – sunt tot atâtea consecințe ale eșuării demersului public de apărare a valorilor normalității în societatea românească.

Nu, chiar nu avem voie să uităm boicotul politic și instituțional aplicat celui mai democratic act al unui popor, respectiv organizarea unei inițiative cetățenești avizate constituțional, pentru un Referendum – expresia supremă a suveranității acelui popor.

Nu avem voie să uităm călcarea în picioare a dreptului cetățenilor români de a fi corect informați si nu primitiv si programatic manipulați cu minciuni grosolane.

Nu avem voie să uităm că Birourile electorale ne-au dat afișele de informare jos, asimilând, halucinant, inițiativa cetățenească cu regimul aplicabil partidelor politice.

Nu avem voie să uităm că cei care vor astăzi să fie votați au jignit 3 milioane de români făcându-i „fanatici”.

Nu avem voie să uităm că unii dintre cei care se auto-intitulează “intelectuali creștini” au avut un discurs relativ, scăldat intre nuanțe diluate de adevăr și că, oricum, niciodată, absolut niciodată nu au spus un cuvânt public în apărarea celor care luptau singuri, doar cu mila lui Dumnezeu și adevărul juridic alături.

Nu avem voie să uităm nici partidele politice care toate au întors spatele interesului cetățenesc de a avea un vot democratic organizat. Au dovedit cu prisosință că nu și-au depășit condiția partidului impus de stăpân în 1946.

1. Prima și cea mai greu de suportat umilință a fost interdicția de a folosi culorile drapelului național alături de chipul copiilor noștri.

Cetățenilor României le-a fost interzis de către anumite birouri electorale să folosească în campania de informare culorile drapelului național. Motivarea a fost una profund nedreaptă: pe de o parte, pentru că cetățenilor li s-a aplicat o dispoziție legală care era valabilă doar pentru partidele politice, iar pe de altă parte, pentru că cetățenii aveau dreptul – garantat de art. 30 alin. (2) din Legea 3/2000 – de a face campanie în mod liber și fără a fi discriminați, nici măcar pe considerentul că nu sunt partid politic.

Urmare acestor hotărâri abuzive, cetățenii României au ales să acopere cu negru sau cu roșu culorile drapelului național de sub chipul copiilor din mesajele despre Referendumul pentru căsătorie. În mod tulburător, s-au ales aceste culori pentru a semnifica situația fără precedent într-un stat suveran în care cetățenii lui nu au dreptul să folosească simbolurile naționale: negru simbolizează doliul în An Centenar pentru interdicția de a folosi culorile drapelului, iar roșul simbolizează sângele eroilor care pare că degeaba au murit pentru culorile drapelului national.

2. La nivel individual, fiecare dintre voluntarii implicați în campania pentru Referendum a trăit experiența unui limbaj al urii aplicat asupra lui, doar pentru că era purtătorul rugăminții de a apăra copiii României prin apărarea căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. Astfel, voluntarii și susținătorii au fost ținta a două tipuri de intimidare: pe de o parte, au fost ridicați de pe stradă ca niște rău-făcători, au fost reținuți alături de persoane aflate sub influența consumului de droguri, au fost percheziționați, li s-au cerut cheile de la mașină pentru ca aceasta să fie percheziționată, iar pe de altă parte, au fost urmăriți de grupuri organizate care au căutat să provoace incidente, au fost așteptați în fața blocului, pentru intimidare, au fost scuipați, agresați și le-a fost fost smuls din mâini ceea ce voiau să împartă oamenilor ca mesaj de îndemn pentru a vota la Referendumul despre căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Desigur, un astfel de comportament aplicat unor cetățeni liberi și cu drepturi depline, chiar comandat fiind, reflectă starea unei societăți la sfârșitul primului ei sfert de veac de democrație.

Noi însă, inițiatorii și susținătorii demersului de aducere în Constituția României a definiției care ocrotește, mai mult decât orice, copiii acestui neam suntem recunoscători pentru darul comuniunii și solidarității fără precedent, pe care le-am trăit împreună milioane de români, așa cum tot împreună le vom trăi la Referendumul din 6/7 octombrie 2018”, se arăta acum un an în ultimul comunicat de presă al Comitetului de inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției, anterior Referendumului despre Căsătorie.

La consultarea publică din 6-7 octombrie 2018 s-au prezentat la urne 3.857.308 de persoane, reprezentând 21,10% dintre alegători, sub pargul de 30% necesar pentru validarea rezultatelor referendumului. Dintre cei care s-au dus la vot, 95,6 % au optat în favoarea definirii în Constituție a Căsătoriei civile ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

 


www.activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ne vindem pământurile, lemnul din păduri, zăcămintele naturale și forța de muncă. Iar până nu demult, ne-am vândut și copiii. Din orfelinate și din pragul casei. RELUÃM ADOPȚIILE INTERNAȚIONALE? Un deputat USR propune asta, într-un proiect de lege. România a exportat 30.000 de copii, „cu un profit de un miliard de dolari pentru oficialități și intermediarii care au înlesnit adopțiile” Depopularea Romaniei continua
Cozi la plata taxelor și impozitelor, în prima zi de lucru a anului deși se poate plăti și în alte părți: Dar lăsați-ne să stăm aici, cum am fost învățați!
Pe vremea când România participa la Raliul Paris-Dakar. Avea cu ce..
Tragedie la Coţuşca: Bebeluş mort în braţele mamei din cauza unui vaccin
INCIDENT INCREDIBIL in Romania! Un barbat din Vrancea, amendat cu 200 de lei după ce a criticat PRIMARIA pe Facebook!
Dragnea, atac dur asupra multinaţionalelor: Trebuie impus impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit. Au afaceri de miliarde şi profit de 0,8 la mie
Viorica Dăncilă - lecție de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!
Doamne Ferește - Ce face Klaus Iohannis, în plin scandal la Caracal: poze de campanie ale președintelui, cu rânjet de cal, cu burtoi de gravidă?
Jurnalistul Dan Andronic: „Ambasadorul SUA Hans Klemm pleacă din România! E sigur, deja MAE român a fost înștiințat. Cine vine? Unul din oamenii apropiați de Trump”
România a ajuns CEA MAI SARACA TARA din U.E.! Opt români se SINUCID în fiecare zi! După ce masele de prostavani vor alege Monarhia va fi cea mai săracă tară din lume !!!
Românca Ana Maria Nedelcu va fi extrădată în Canada
Șeful de campanie al PNL a suferit un preinfarct
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro