AVERTISMENTUL UNUI CUNOSCUT ACTOR ROMAN: EXISTA UN CURENT ANTIROMANESC BINE ORGANIZAT, DIN AFARA TARII!

Distribuie!by loading... Invitat la una dintre emisiunile Adevaruri Tulburatoare cu Daniel Roxin, actorul Dorel Visan spune ca nu exista personaje importante ale istoriei sau ale culturii romanesti carora sa nu le fie dedicate in presa centrala articole cu tenta denigratoare. Sub pretextul corectitudinii politice, a noului trend in care mizeria […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1040045_614469328578015_1381662094_o

loading...

Invitat la una dintre emisiunile Adevaruri Tulburatoare cu Daniel Roxin, actorul Dorel Visan spune ca nu exista personaje importante ale istoriei sau ale culturii romanesti carora sa nu le fie dedicate in presa centrala articole cu tenta denigratoare.

Sub pretextul corectitudinii politice, a noului trend in care mizeria si uratul sunt aduse in prim plan ca exercitiu de modernitate, tot felul de indivizi se intrec in a ne spune ca Mihai Eminescu era sifilitic si bolnav psihic, ca Mihai Viteazul a fost un aventurier fara constiinta nationala, neiubit de popor, ca Stefan cel Mare era un flusturatic, ca Ion Creanga isi batea nevasta, ca, pe scurt, nu avem repere reale, ca suntem un popor mic, nesemnificativ, un popor care nu a produs nimic important…


In acest context, pozitiile publice ale unor personalitati importante ale culturii noastre, cum este si maestrul Dorel Visan, au un rol de reala exorcizare. Pentru ca micimea si reauavointa a acestor denigratori nu poate rezista sarjelor pline de continut ale celor care sunt conectati la spiritul acestui neam si care mai au, in plus, forta de impact la un mare numar de romani.

“Lucrurile astea se fac fie din ignoranta, fie dintr-o atitudine voita, care are un scop ascuns si, in general, urat si murdar; pentru ca nu se poate construi nimic pe gol. Orice faci, orice constructie, fie ea si sociala, nu se poate face fara sa se tina cont de ce s-a facut inaintea noastra. Aceste personalitati (eroii si marii nostri oameni de cultura – n.m.) au in ele suflul genialitatii, iar geniul actioneaza la convulsiile dintre libertate si necesitate… Geniul nu este negociabil, cu geniul nu poti negocia pentru ca geniul are, in general, o atitudine despotica si dictatoriala, pentru ca are puterea de a lansa idei fundamentale. Aceste mari personalitati, aceste mari spirite, ne-au fixat pe noi in istorie. (…) Exista si un curent antiromanesc din afara tarii care este foarte subtil si foarte bine organizat si care urmareste sa creeze o piata de desfacere. Aceasta nu se poate realiza decat distrugand celelalte lucruri care ii fac pe oameni sa-si pastreze o anumita forma de constiinta si de rezistenta.”


dacii casa poporului

Un sustinator al proiectului de arta monumentala Deceneu si Dacii (propus de sculptorul Ivan Jinaru), Dorel Visan ne mai spune:

“Acest proiect este o binefacere pentru oras, pentru neamul nostru si pentru istoria noastra. Realizarea acestui complex statuar este o datorie fundamentala fata de trecutul nostru, fata de bunii si strabunii nostri si fata de aceste mari personalitati ale istoriei noastre care au fost Decebal, Burebista si Deceneu.”

In 50 de minute pline de continut, discutia avuta cu maestrul Dorel Visan ne poarta in multe locuri importante pentru noi, romanii. O puteti urmari aici.

Sursa: cunoastelumea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Un călugăr prizonier, în așteptarea recâștigării demnității sale – patriarhul arestat
Condrea era OFIŢER SIE protejat de DIPI | Fosta lui SOŢIE trece RUPE TĂCEREA: DENUNŢURI, FILAJE, NUME!
Exclus din PSD. Primarul comunei cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, dat afară din partid
Preot din Cluj, despre Untold: „Aţi spurcat oraşul nostru cu poluarea fonică şi spirituală din aceste zile de post. Untold e închinat lui Satan“
Dacian Cioloș anunță CREȘTEREA IMPOZITELOR după ce legea lui Liviu Dragnea a trecut în Cameră
Se fac presiuni tot mai mari din partea grupurilor LGBT în alianță cu unii politicieni, pentru promovarea agende LGBT in scoli care va costa statul român peste 70 de milioane de euro anual (interesant că nimeni nu protestează ca această sumă să fie dată spitalelor)
VIDEO și GALERIE FOTO: COPILĂRIA DE COȘMAR a lui Ioan, scheletul încă viu de la Vizantea Mănăstirească
Un ziarist demontează manipularea cu spitale vs catedrale în mai puțin de 1 MINUT: Știți câte instituții medicale a construit Biserica în ultimii ani? Răspunsul, AICI
Turcia vs. Rusia. Capacitățile militare ale celor două țări
Procedeul fosta Yugoslavia! Istorie și regionalizare, nici bine nu a început 2016 că s-a și pus pe tablă chestiunea regionalizării de către tehnocrații Soroș-iști
Ministrul Eugen Teodorovici porneşte un nou asalt cu ANAF-ul: Intră în vizor companiile mijlocii şi mari şi transferurile de profit. „În loc să cumperi din România anumite produse pe care România le are, le produce, le cumperi, şi mai scump, din afară”
“ROMÂNIA SUB ASEDIU” – disparitia Romaniei prin VANZAREA PAMANTURILOR si PADURILOR (reportaj video “In Premiera”): “E un mare pericol! Ne pierdem incet teritoriul tarii!”; “Voi aveti padure ieftina si guvern la fel de ieftin”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro