Avertisment: Rusia se pregătește pentru un conflict cu NATO, iar NATO pentru o posibilă confruntare cu Rusia

Distribuie!by European Leadership Network (ELN), un think-tank dedicat problemelor de politică europeană, apărare și securitate, arată într-un raport dat publicității la Londra că amploarea și numărul exercițiilor militare întreprinse în ultimul timp atât de NATO, cât și de Rusia alimentează climatul actual de tensiuni și cresc riscul unui conflict pe […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

European Leadership Network (ELN), un think-tank dedicat problemelor de politică europeană, apărare și securitate, arată într-un raport dat publicității la Londra că amploarea și numărul exercițiilor militare întreprinse în ultimul timp atât de NATO, cât și de Rusia alimentează climatul actual de tensiuni și cresc riscul unui conflict pe continentul european, în contextul deteriorării relațiilor între Moscova și Occident după anexarea Crimeii în 2014.

loading...

‘Rusia se pregătește pentru un conflict cu NATO, iar NATO se pregătește pentru o posibilă confruntare cu Rusia’, se arată în urma analizării exercițiilor recente efectuate de cele două părți.


Același studiu afirmă că exercițiile au arătat ce consideră fiecare parte drept punctele proprii cele mai vulnerabile: pentru NATO, acestea sunt Polonia și statele baltice, în timp ce pentru Rusia punctele de preocupare sunt mai numeroase, incluzând Arctica, Crimeea și zonele de graniță cu țările NATO Estonia și Letonia. ELN a examinat exercițiile desfășurate de NATO în luna iunie, sub denumirea ‘Scutul Aliat’, axate pe Polonia și statele baltice, și la care au participat 15.000 de militari din 19 țări membre și trei partenere, și manevrele neanunțate efectuate de Rusia în martie, cu implicarea a 80.000 de oameni. Concluzia raportului a fost că ambele părți ‘se gândesc la capabilitățile celeilalte părți și, cel mai probabil, la planuri de război’.

Conform studiului, NATO pregătește 270 de exerciții în acest an, în timp ce Rusia a anunțat 4.000 de manevre la toate nivelele. Aceste ‘jocuri de război’ contribuie la un climat de ‘neîncredere’, pot alimenta incertitudinea și crește riscul unor confruntări militare periculoase, susține Ian Kearns, directorul ELN și unul dintre autori raportului.


Printre altele, raportul recomandă atât NATO, cât și Rusiei să își comunice reciproc mai bine informații despre manevrele pe care le desfășoară și să examineze atât beneficiile, cât și pericolele intensificării acțiunilor în zonele de frontieră. NATO menține deschise canalele de comunicare cu Rusia și este transparentă în ce privește exercițiile sale militare, însă Moscova nu procedează în același mod, a reacționat Carmen Romero.

Următorul exercițiu al NATO — cel mai amplu din ultimul deceniu — va avea loc între 3 octombrie și 6 noiembrie în Spania, Italia și Portugalia. Rusia și alte state nemembre ale Alianței vor fi invitate să trimită observatori, a mai indicat purtătoarea de cuvânt a NATO.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

CU OCHII PE VOT! Specimene de buletin de vot deja ”ștampilate”cu Ponta au fost distribuite prin poștă sau direct în mână (FOTO)
ACUZATIE INCENDIARA: ILIE SIRBU, OFITER ACOPERIT AL SECURITATII SI COMPLICE LA OMOR CALIFICAT
MĂRTURIA CUTREMURĂTOARE a duhovnicului care a rostit primele rugăciuni la căpătâiul morților de la „Colectiv”. Părintele Vasile: „Pompierii plângeau lângă trupurile arse” | A cincea zi de doliu
EXCLUSIV/Bechtel i-a PLĂTIT lui Năstase COMISION 80 MILIOANE de DOLARI!
Hackerul "Guccifer", extrădat din România
De parca nu ar fi de ajuns cat rau si-au facut romanii unii altora in ultimii 26 de ani - prin votul lor TAMPIT, acu' aflu ca prostimea e chemata din nou la urne!
Ofensiva pedofililor: vor același drepturi ca și homosexualii și luptă pentru ele, pas cu pas, urmându-le modelul. Cum scapă pedofilii de pușcărie în România
Președintele Serbiei, declarații incendiare, după ce Priștina a trimis forțe înarmate pentru a opri un tren de la Belgrad: Dacă albanezii vor ucide sârbi, vom trimite Armata în Kosovo. Sâmbătă am fost la un pas de RĂZBOI
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
Papahagi declară cu fanatism că dorește cu ARDOARE Dispariția României. Papahagi: "Îmi doresc cu ardoare Statele Unite ale Europei." Ți-ai dat arama pe față IUDĂ a neamului românesc. Cum să vrei dispariția propriei tale țări?
Cum face Trump de CÂȘTIGĂ mereu? Secretul unui MARE POKERIST
Kaufland a finanțat un program prin care elevii sunt îndoctrinați cu teoria gender. Programul a fost realizat de un ONG a cărui misiune este să promoveze „sănătatea reproducerii”, inclusiv la copii
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro