Avertisment: Rusia se pregătește pentru un conflict cu NATO, iar NATO pentru o posibilă confruntare cu Rusia

Distribuie!by European Leadership Network (ELN), un think-tank dedicat problemelor de politică europeană, apărare și securitate, arată într-un raport dat publicității la Londra că amploarea și numărul exercițiilor militare întreprinse în ultimul timp atât de NATO, cât și de Rusia alimentează climatul actual de tensiuni și cresc riscul unui conflict pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

European Leadership Network (ELN), un think-tank dedicat problemelor de politică europeană, apărare și securitate, arată într-un raport dat publicității la Londra că amploarea și numărul exercițiilor militare întreprinse în ultimul timp atât de NATO, cât și de Rusia alimentează climatul actual de tensiuni și cresc riscul unui conflict pe continentul european, în contextul deteriorării relațiilor între Moscova și Occident după anexarea Crimeii în 2014.

loading...

‘Rusia se pregătește pentru un conflict cu NATO, iar NATO se pregătește pentru o posibilă confruntare cu Rusia’, se arată în urma analizării exercițiilor recente efectuate de cele două părți.


Același studiu afirmă că exercițiile au arătat ce consideră fiecare parte drept punctele proprii cele mai vulnerabile: pentru NATO, acestea sunt Polonia și statele baltice, în timp ce pentru Rusia punctele de preocupare sunt mai numeroase, incluzând Arctica, Crimeea și zonele de graniță cu țările NATO Estonia și Letonia. ELN a examinat exercițiile desfășurate de NATO în luna iunie, sub denumirea ‘Scutul Aliat’, axate pe Polonia și statele baltice, și la care au participat 15.000 de militari din 19 țări membre și trei partenere, și manevrele neanunțate efectuate de Rusia în martie, cu implicarea a 80.000 de oameni. Concluzia raportului a fost că ambele părți ‘se gândesc la capabilitățile celeilalte părți și, cel mai probabil, la planuri de război’.

Conform studiului, NATO pregătește 270 de exerciții în acest an, în timp ce Rusia a anunțat 4.000 de manevre la toate nivelele. Aceste ‘jocuri de război’ contribuie la un climat de ‘neîncredere’, pot alimenta incertitudinea și crește riscul unor confruntări militare periculoase, susține Ian Kearns, directorul ELN și unul dintre autori raportului.


Printre altele, raportul recomandă atât NATO, cât și Rusiei să își comunice reciproc mai bine informații despre manevrele pe care le desfășoară și să examineze atât beneficiile, cât și pericolele intensificării acțiunilor în zonele de frontieră. NATO menține deschise canalele de comunicare cu Rusia și este transparentă în ce privește exercițiile sale militare, însă Moscova nu procedează în același mod, a reacționat Carmen Romero.

Următorul exercițiu al NATO — cel mai amplu din ultimul deceniu — va avea loc între 3 octombrie și 6 noiembrie în Spania, Italia și Portugalia. Rusia și alte state nemembre ale Alianței vor fi invitate să trimită observatori, a mai indicat purtătoarea de cuvânt a NATO.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Austrieci NERUȘINAȚI/Ne-au LUAT pe NIMIC PETROLUL, PĂDURILE, GAZELE și BĂNCILE dar NU vor să le plătească COPIILOR români ALOCAȚII EGALE cu ale copiilor lor!
Prof. Univ. Dr. Ioan Scurtu: ”Când unii guvernanți români au înțeles că politica de austeritate nu poate aduce decât sărăcie și degradare socială și au impus o „schimbare de direcție”, bordul FMI a intrat în alertă.”
Jumătate din România s-a vândut la notariat. Ne oprim sau ne ia dracu
Cristian Sima, comentariu EXPLOZIV! | Nu m-aţi crezut! Sîngele a apărut, morţii la fel, în curînd vom avea şi pistoale. Înţelegeţi acum de ce nu vin la Bucureşti?
SUA publică o listă de 210 politicieni şi oligarhi ruşi, potenţiale ţinte ale unor noi sancţiuni
De ce Trump NU este TERMINAT, așa cum urlă SIRENELE de presă
LE-A VENIT RANDUL – Generalul SRI Florian Coldea si sefa DNA dr. Laura Kovesi vor fi audiati la PICCJ in calitate de prezumtivi autori ai unei infractiuni. Audierea va avea loc in dosarul privind inregistrarea difuzata de Sebastian Ghita in care Traian Basescu vorbea despre cum a fost fabricata executia lui Dan Voiculescu. Coldea si Kovesi nu vor merge singuri la PICCJ, ci la pachet cu judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti si fostul presedinte Traian Basescu
EXPLOZIV: Gabriel Oprea e in spatele dezastrului "Colectiv"
NU MERGETI LA VOT. Nu legitimati SISTEMUL. Ofertele “nationaliste” nu sunt decat false alternative
Presa din România NU este românească. Lista cu străinii evrei care deţin mass media din România
Dispariții inexplicabile de-a lungul timpului. Cazuri care au îngenunchiat Poliția Română
Programul politic al PNL, făcut de omul lui Soros
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro