Avertisment: Rusia se pregătește pentru un conflict cu NATO, iar NATO pentru o posibilă confruntare cu Rusia

Distribuie!by European Leadership Network (ELN), un think-tank dedicat problemelor de politică europeană, apărare și securitate, arată într-un raport dat publicității la Londra că amploarea și numărul exercițiilor militare întreprinse în ultimul timp atât de NATO, cât și de Rusia alimentează climatul actual de tensiuni și cresc riscul unui conflict pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

European Leadership Network (ELN), un think-tank dedicat problemelor de politică europeană, apărare și securitate, arată într-un raport dat publicității la Londra că amploarea și numărul exercițiilor militare întreprinse în ultimul timp atât de NATO, cât și de Rusia alimentează climatul actual de tensiuni și cresc riscul unui conflict pe continentul european, în contextul deteriorării relațiilor între Moscova și Occident după anexarea Crimeii în 2014.

loading...

‘Rusia se pregătește pentru un conflict cu NATO, iar NATO se pregătește pentru o posibilă confruntare cu Rusia’, se arată în urma analizării exercițiilor recente efectuate de cele două părți.


Același studiu afirmă că exercițiile au arătat ce consideră fiecare parte drept punctele proprii cele mai vulnerabile: pentru NATO, acestea sunt Polonia și statele baltice, în timp ce pentru Rusia punctele de preocupare sunt mai numeroase, incluzând Arctica, Crimeea și zonele de graniță cu țările NATO Estonia și Letonia. ELN a examinat exercițiile desfășurate de NATO în luna iunie, sub denumirea ‘Scutul Aliat’, axate pe Polonia și statele baltice, și la care au participat 15.000 de militari din 19 țări membre și trei partenere, și manevrele neanunțate efectuate de Rusia în martie, cu implicarea a 80.000 de oameni. Concluzia raportului a fost că ambele părți ‘se gândesc la capabilitățile celeilalte părți și, cel mai probabil, la planuri de război’.

Conform studiului, NATO pregătește 270 de exerciții în acest an, în timp ce Rusia a anunțat 4.000 de manevre la toate nivelele. Aceste ‘jocuri de război’ contribuie la un climat de ‘neîncredere’, pot alimenta incertitudinea și crește riscul unor confruntări militare periculoase, susține Ian Kearns, directorul ELN și unul dintre autori raportului.


Printre altele, raportul recomandă atât NATO, cât și Rusiei să își comunice reciproc mai bine informații despre manevrele pe care le desfășoară și să examineze atât beneficiile, cât și pericolele intensificării acțiunilor în zonele de frontieră. NATO menține deschise canalele de comunicare cu Rusia și este transparentă în ce privește exercițiile sale militare, însă Moscova nu procedează în același mod, a reacționat Carmen Romero.

Următorul exercițiu al NATO — cel mai amplu din ultimul deceniu — va avea loc între 3 octombrie și 6 noiembrie în Spania, Italia și Portugalia. Rusia și alte state nemembre ale Alianței vor fi invitate să trimită observatori, a mai indicat purtătoarea de cuvânt a NATO.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

România sub diktatul ambasadelor străine!
Remus Cernea e deranjat DOAR de Catedrala Neamului. Marea Lojă Naţională Masonică a primit gratuit de la Guvernul Ponta un teren cu o valoare de peste 2,1 milioane de lei, pentru construirea unei clădiri "de interes public", în decembrie 2013
Retezatul este în proprietate austriacă. De 10 ani, urmașele grofului ungur Kendeffy au fost împroprietărite cu 15.000 de hectare de păduri și pășuni
Sandra Pralong ( consiliera lui Iohannis) dorea să-i salveze pe securişti în ´89 scoţându-i peste graniţă “către Scandinavia”.
Turcia vs. Rusia. Capacitățile militare ale celor două țări
De ce Ceaușescu ? După 28 de ani așa zisele „crime” nu s-au confirmat, nici măcar una!
Moneda euro, ochiul dracului. Cine a scos profit din euro ? Cifrele, care se mai pot şi discuta în sus sau în jos, sunt, cu adevărat halucinante. Principalele câştigătoare de pe urma introducerii monedei comune sunt de departe Germania (a câştigat 1.893 de miliarde de euro, adică 23.116 euro pe cap de locuitor) şi Olanda (cu 346 de miliarde de euro, adică 21.003 euro pe cap de locuitor).
Progresiştii internaționalişti şi Cozile lor de Topor din România ne explică mecanismul prin care suntem jecmăniți la ordinul UE. Bogdan Chirițoiu, Consiliul Concurenței: „Vrem să facem atât de scumpă benzina încât lumea să cumpere mai puțin"
Avertisment DUR al generalilor: România este în INCAPACITATE de a se APĂRA!
Cum isi bate joc OMV-ul de romani. In SUA 1 litru de benzina la pompa e sub 1,78 lei. In Romania e de 3 ori mai mare. Pretul petrolului a scazut de 2.38 ori in ultimii 2 ani. OMV-ul si ceilalti care vand benzina in Romania fac superprofituri uriase
Diaconu îi spulberă visul lui Iohannis: "Vinde România la bucată"
Tehnică militară americană, pe străzile unui oraș din România
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro