Autoritățile franceze, în alertă după încăierările între migranți afgani și africani în „jungla din Calais”: „Nivelul violenței a devenit insuportabil”

Distribuie!by Bătaie în masă și focuri de armă în celebra tabără de imigranți din orașul Calais, Franța. Aproximativ 40 de oameni s-au ales cu răni în urma încăierării care a izbucnit între refugiați africani și afgani. Violențele au izbucnit în urma unei neînțelegeri care a apărut atunci când imigranții stăteau […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Bătaie în masă și focuri de armă în celebra tabără de imigranți din orașul Calais, Franța. Aproximativ 40 de oameni s-au ales cu răni în urma încăierării care a izbucnit între refugiați africani și afgani. Violențele au izbucnit în urma unei neînțelegeri care a apărut atunci când imigranții stăteau în rând pentru a primi produse alimentare.
Ministrul de Interne a declarat că „nivelul violenței a devenit insuportabil”.
”Viața a patru răniți prin împușcare este în pericol”, a declarat pentu AFP parchetul, precizând că alți șase migranți au fost răniți în urma unor ”lovituri că bare de fier” într-o nouă încăierare joi seara.
Imagini surprinse în timpul zilei arată cum zeci de migranți, înarmați cu bâte și alte arme albe, se îndreaptă spre o anumită zonă din Calais, unde ulterior au loc confruntări violente.
Ministrul de Interne Gérard Collomb a declarat, joi seara, că nivelul violenței a devenit insuportabil.
„În această seară a avut loc o escaladare a violenței, care a ajuns la un nivel insuportabil. Insuportabil pentru cei care locuiesc în această zonă. Nu putem lăsa legea celui mai puternic să devină o regulă în țara noastră”, a declarat Gérard Collomb.
Aceste violențe au loc în contextul în care o operațiune împotriva ocupării ilegale a unor locuințe a fost efectuată de poliție joi dimineața.
Ultima încăierare între migranți care s-a soldat cu răniți prin împușcare a avut loc la 25 noiembrie 2017, când două grupuri de afgani au deschis focul unul asupra celuilalt, într-o posibilă reglare de conturi între călăuze. Cinci dintre ei au fost răniți atunci.
La 18 ianuarie un migrant a fost de asemenea rănit grav cu o armă albă, într-o încăierare pe o porțiune a autostrăzii A16, la nivelul Offrethun (Pas-de-Calais).
Aproximativ 800 de migranți trăiesc în prezent la Calais, potrivit ultimelor date furnizate de asociații, între 550 și 600 potrivit prefecturii.

loading...

Sursa: activenews.ro


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro