Austriecii, atac cu paraziti in padurile Argesului – Copacii se usuca din picioare si se vorbeste de o bomba ecologica

Distribuie!by loading... Situatie fara precedent la Ocolul Silvic Vidraru unde, de ceva vreme, un parazit ataca padurile de rasinoase. Este pentru prima data cand in judetul Arges apare asa ceva si, din cate se pare si prima data in Romania. Seful Ocolului Silvic Vidraru, Dan Serbanoiu, a declarat ca se […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
padure-rasinoase-770x470

loading...

Situatie fara precedent la Ocolul Silvic Vidraru unde, de ceva vreme, un parazit ataca padurile de rasinoase. Este pentru prima data cand in judetul Arges apare asa ceva si, din cate se pare si prima data in Romania.

Seful Ocolului Silvic Vidraru, Dan Serbanoiu, a declarat ca se fac toate demersurile pentru ca situatia sa fie tinuta sub control dar mai ales sa se gaseasca o solutie. “Unul dintre evenimentele cu care ne-am confruntat anul trecut a fost acest parazit aparut la rasinoase. E vorba de Cephalcia Abieties, un parazit care pana acum nu a mai fost intalnit in Arges si, din cate se pare, nici in Romania. Am chemat specialisti si doctori in domeniu care au facut analize, situatia este monitorizata si speram sa se gaseasca si o rezolvare” a declarat Dan Serbanoiu.

De asemenea, surse neoficiale din cadrul Ocolului Silvic spun ca ar fi vorba despre un fel de atac intetionat daca ii putem spune asa. Se zvoneste ca parazitul copacilor a fost trimis intentionat, de catre austriecii care au tot interesul ca padurile Argesului sa fie distruse. Cum astfel de scenarii sunt foarte greu de crezut si mai ales de probat, cea mai sigura metoda de elimenare a ciupercii care lasa rasinoasele fara ace si le usuca din picioare, este un tratament specific.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro