Augustin Lazăr ( fiul din flori al ciumei roșii înfiat de Iohannis) va ieși liniștit la pensie cu 5700 de euro pe lună

Distribuie!by Mandatul lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se încheie pe 28 aprilie, context în care actualul procuror general ar putea lua în calcul să își depună pe masa CSM cererea de pensionare. Augustin Lazăr, de 62 de ani, va intra […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mandatul lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se încheie pe 28 aprilie, context în care actualul procuror general ar putea lua în calcul să își depună pe masa CSM cererea de pensionare. Augustin Lazăr, de 62 de ani, va intra astfel în categoria pensionarilor de lux, cu un venit de cel puțin 26.943 de lei pe lună, adică aproximativ 5.700 de euro.

loading...

Potrivit surselor EVZ, Lazăr ar fi „în cărți” pentru un post de judecător la Curtea Constituțională – scenariu în care veniturile acestuia ar crește exponențial, deoarece magistrații CCR cumulează pensia cu salariu. Spre exemplu, Livia Stanciu adună astfel aproape 700.000 de lei, iar Mona Pivniceru 627.000 de lei.


Augustin Lazăr a fost respins săptămâna aceasta de ministrul Justiției Tudorel Toader, pentru al doilea mandat în fruntea PICCJ.Alături de Lazăr s-au mai înscris fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, procurorul DIICOT Brașov Marian Drilea și fosta adjunctă a lui Kovesi la Parchetul General, Gabriela Scutea. Toader i-a „evaluat” pe toți patru și i-a declarat respinși, urmând ca o nouă selecție să aibă loc începând de astăzi.

În calculul pensiei lui Augustin Lazăr nu intră sporuri, iar formula de calcul este cea prevăzută la articolul 82 din legea 303/2004 în vigoare la nivelul anului trecut. Modificările aduse Legilor Justiției cu privire la pensiile magistraților nu au intrat în vigoare, astfel că norma legală la care ne-am raportat este următoarea: „Judecătorii, procurorii, magistrațiiasistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ma gistrațiiasis tenți de la Curtea Cons tituțională (…) se pot pensiona la cerere și pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”.


Procurorul general Augustin Lazăr îndeplinește criteriile de vechime și se încadrează în prevederile legii privind statutul magistraților la capitolul pensii, însă acesta nu și-a publicat pe site-ul Ministerului Public declarația de avere pentru anul 2018, astfel că EVZ a folosit ultima declarație de avere depusă de Augustin Lazăr.

Sursa: Evenimentul Zilei

 

Magistrații CCR pun ban pe ban

Potrivit acestor date, dacă Augustin Lazăr ar decide să se retragă din activitate imediat după ce îi expiră mandatul în fruntea Parchetului General, acesta ar câștiga cel puțin 323.331 de lei anual, adică 80% din veniturile cumulate în 2017, care s-au ridicat la 404.152 de lei. Astfel, actualul procuror general al României ar câștiga o pensie lunară de 26.943 de lei, echivalentul a circa 5.700 de euro. Adevărații „campioni” ai veniturilor sunt judecătorii de la Curtea Constituțională a României, care pot cumula pensia de serviciu cu salariul, deoarece tot ei au hotărât că acest lucru este constituțional. Surse judiciare au declarat pentru EVZ că Augustin Lazăr ar fi „în cărți” pentru un post de judecător la CCR, caz în care veniturile lui ar crește cu câteva sute de mii de lei.

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro