Atenție: VACCINUL GARDASIL vine în ROMÂNIA. Deja vor să-l introducă în schema de VACCINURI OBLIGATORII

Distribuie!by loading... Asociația Mame pentru Mame, sub patronajul Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a organizat, ieri, dezbaterea cu tema „Prevenția cancerului de col uterin și a bolilor asociate infecției cu HPV”, cu scopul consolidării unui consens politic cu privire la necesitatea și importanța demarării și finanțării unui […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Asociația Mame pentru Mame, sub patronajul Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a organizat, ieri, dezbaterea cu tema „Prevenția cancerului de col uterin și a bolilor asociate infecției cu HPV”, cu scopul consolidării unui consens politic cu privire la necesitatea și importanța demarării și finanțării unui program complet de vaccinare împotriva infecțiilor cu HPV.

Dezbaterea a fost organizată în contextul în care, în România, o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin o dată la două ore și aproape 2000 pierd. lupta cu această boală cauzată de virusul HPV, în fiecare an. Mai mult, țara noastră este pe primul loc din întreaga Uniune Europeană în ceea ce privește incidența și mortalitatea prin acest tip de cancer, femeile active, cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani fiind cele mai afectate de cancerul de col uterin.


La eveniment au participat membrii din Comisiile de sănătate, buget, învățământ și protecție socială din Camera Deputaților și Senatul României, reprezentanți ai instituțiilor publice din domeniul sănătății, reprezentanți ai societății civile precum și societăți medicale profesionale. La finalul acestei dezbateri, președinții celor două comisii de sănătate – Dr. Corneliu-Florin Buicu, Președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, respectiv Dr. Laszlo Attila, Președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, precum și toți parlamentarii participanți la dezbatere, membri ai mai multor partide politice, au semnat o scrisoare de susținere publică cu privire la importanța demarării unui program coerent și complet de vaccinare împotriva bolilor provocate de infecția HPV, ca parte integrantă a strategiei de prevenție și reducere a poverii cancerului în România.

În plus, parlamentarii prezenți, reprezentanții societăților medicale profesionale și ai societății civile au transmis Ministerului Sănătății cât și tuturor autorităților cu competențe în elaborarea de politici publice în domeniul sănătății o serie de recomandări cheie pentru inițierea unui program de prevenție a cancerului de col uterin și a bolilor provocate de infecția cu HPV.


 

Sursa: ortodoxinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

BYE BYE LULU! – Tudorel Toader cere revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA. Exceptional Raport stiintific al ministrului Justitiei despre necesitatea revocarii sefei DNA pentru management deficitar cu consecinte nefaste pentru Romania: record de conflicte constitutionale intre puterile statului; premisele blocarii activitatii legiuitorului; sfidarea Parlamentului; anchete in afara cadrului legal; implicarea in anchetele altor procurori; incercarea de a obtine condamnari cu orice pret (Raport)
Postările celor 3 de la USR, Bulai, Caramitru, Axinte, nu sunt accidentale. Ele fac parte dintr-o strategie mai amplă. Neomarxistii urăsc creștinismul
NOUL COD DE ETICĂ AL AGENȚILOR SECREȚI SAU CUM NE IA SRI DE PROȘTI
Nicuşor Dan are mai puţină minte decât copilul din braţele lui
Pădurarii din Mehedinți puși să strângă voturi pentru PNL
Secretele lui Steinmetz (II): pădurea din Snagov ascunsă în Panama
LOVITURA LUI DRAGOMIR – Colonelul SRI Daniel Dragomir continua razboiul cu Statul Paralel. Dragomir a depus la Parchetul Militar plangere penala impotriva procurorului DNA Gheorghe Mihai si a patru ofiteri de politie judiciara din DNA, acuzati ca i-au fabricat dosarul in care a fost tinut in arest preventiv 192 de zile pe niste pretinse fapte pentru care a primit achitare. Daniel Dragomir: "Am multe de spus”
UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania... Sute de mii de firme falimentate si inchise... Sute de mii de familii distruse... Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare... S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade... S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”
Iohannis ignoră Unirea Principatelor. Pe 24 ianuarie ia ”lumină” de la Consiliul Europei din Strasbourg
BOMBĂ în justiție: Abuzul în serviciu a fost DEZINCRIMINAT. În ce caz s-a pus în aplicare decizia CC
Primele trei bănci din România au cea mai ridicată profitabilitate din țările UE, de trei ori peste media europeană
USR vrea să-l trimită în Parlamentul European pe homosexualul Adrian Coman, cunoscut activist LGBT
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro