Atenție! Ce mișcare cere autonomia Transilvaniei și promovează protestele anti-Guvern

Distribuie!by loading... sursa foto:  stirileprotv.ro În aceste vremuri tulburi în care se scaldă România, mai multe voci au afirmat că de pe urma protestelor organizate împotriva Guvernului Grindeanu ar putea profita anumite persoane sau grupuri de oameni care doresc dezmembrarea țării. O dovadă în acest sens poate fi găsită pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

protest

loading...

sursa foto:  stirileprotv.ro

În aceste vremuri tulburi în care se scaldă România, mai multe voci au afirmat că de pe urma protestelor organizate împotriva Guvernului Grindeanu ar putea profita anumite persoane sau grupuri de oameni care doresc dezmembrarea țării.

O dovadă în acest sens poate fi găsită pe Facebook, pe pagina Autonomy for Transylvania. Oamenii care se află în spatele acestui proiect (n.r. – a fost lansată și o petiție referitoare dezlipirea Ardealului de România, semnată de 15.685 de persoane. Vezi: https://www.causes.com/actions/1725889-autonomie-pentru-transilvania) promovează manifestațiile anti-Guvern.

autonomie

Totodată, pe această pagină, adepții ideii autonomiei Transilvaniei se pot înscrie în Mișcarea AFT – organizație ce stă la baza proiectului. În vara anului 2016, adminul preciza că „AFT există de 5 ani, e o mișcare și nu un partid. AFT a luat mare parte in promovarea autonomiei, regionalismului dar si a identitatii Transilvane. Am distribuit mii de autocolante TS, am strans semnaturi, am organizat flash moburi. Nu avem nimic cu Partidul Civic Maghiar, ci cu PPMT (n.r. – Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania) care e singurul partid regionalist pana acuma. AFT nu va deveni partid, ramane o miscare. In sfarsit nu am revenit la nici un vis, am luptat constant pentru o idee fara comprimis, si asa si vom face”.

Deci, AFT ar colabora cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania. Dar asta nu este unica legătură cu lumea politică.

aft

autonomie

AFT a susținut USR-ul în alegerile parlamentare

Mișcarea care dorește autonomia Transilvaniei a susținut Uniunea Salvați România în alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Membrii AFT au promovat USR-ul în scrutinul din iarna lui 2016 pentru că, în opinia lor, „e un partid fără corupți și fără penali”. „UDMR-ul e corupt, deci cu ei nu ai ce face. Autonomie=Descentralizare, deci pentru toate regiunile”, mai apare scris pe Facebook.

aft usr

Așadar, din cele arătate mai sus reiese că mișcarea Autonomy for Transylvania consideră că Uniunea Salvați România ar putea-o ajuta să-și ducă la bun sfârșit obiectivele.

autonomie transilvania

autonomie

Ce dorește, de fapt, AFT?

Potrivit petiției semnate de peste 15 mii de persoane, AFT militează pentru: „Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crișana, Maramureș, Ardeal.

Capitala: Cluj

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate.

După 1989, starea regiunii noastre nu s-a înbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Noi violente la Pungesti. Jandarmii continua sa apere interesele americanilor de la Chevron
Un roman a dat in judecata putorile incompetente din Parlamentul Romaniei pentru ca duc țara de râpă
AVERTISMENTUL ACADEMIEI ROMANE I-A INFURIAT PE SECURISTI – Zeci de academicieni atrag atentia asupra atacurilor la identitatea, suveranitatea si unitatea tarii: „Actiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate 'corectitudini politice' si actiuni indreptate direct impotriva Statului si Poporului... Sa fim o tara a Europei Unite, dar cu identitate proprie, romaneasca”. Propaganda infiltrata cu agentii noii Securitati s-a napustit asupra academicienilor (Scrisoarea)
Incredibila „COINCIDENŢĂ” Colectivă...si dezinteresul presei pentru investigatia Tragediei !!!
CUM ISI BAT METEOROLOGII JOC DE ROMANI, DE DRAGUL MAI-MARILOR STATULUI
Schweighofer, Egger si Kronospan rad toate padurile romanesti ...
INCREDIBIL. MAI RAU CA LA 1907. Ai, N-ai, trebuie sa dai.Guvernul SOROS vrea sa ia 7-8 milioane de lei vechi (700-800 RON) pe an de la fiecare cetatean dintre milioanele de romani care nu au nici un venit ca sa-i dea viitorilor asiguratori privați din sanatate. Agenda spre implemetarea Chipurilor pentru Noua Ordine Mondiala si sclavilor de romani
Avertisment primit din Germania, Cititi si va cruciti cat de „penetrati” suntem de acest mafiot cu cravata care doreste sa ne destabilizeze tara pentru a mai castiga cateva miliarde!
REZOLUTIE IMPOTRIVA SISTEMULUI SECURIST – Magistratii europeni il someaza pe presedintele Iohannis sa ia masuri pentru a stopa imixtiunea serviciilor in Justitie: “Lupta impotriva coruptiei nu poate fi realizata prin utilizarea de metode nedemocratice, similare celor sovietice... Incheierea de protocoale secrete submineaza statul de drept, democratia, independenta sistemului judiciar si dreptul la un proces echitabil... Incetarea atacurilor impotriva Curtii Constitutionale”
Ungaria sprijină natalitatea prin credite fără dobândă și alte înlesniri fiscale
De ce vrea Mossad-ul să o termine pe Laura Codruța Kovesi?
15 focoase nucleare in Romania!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro