ARS NOTORIA- “Arta notorie a lui Solomon”, un text antic ultrasecret ce ne invata despre niste abilitati mentale extraordinare

Distribuie!by Au existat mai multe cărti de-a lungul istoriei care au promis puteri nelumești celor care le-au citit. Se crede că multe texte au avut puteri magice, încă din cele mai vechi timpuri. loading... Mulți oameni în timpuri străvechi nu știau să cititească, așa că toate cuvintele scrise pe hârtie […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Au existat mai multe cărti de-a lungul istoriei care au promis puteri nelumești celor care le-au citit. Se crede că multe texte au avut puteri magice, încă din cele mai vechi timpuri.

loading...

Mulți oameni în timpuri străvechi nu știau să cititească, așa că toate cuvintele scrise pe hârtie au fost în mod inerent misterioase. Cunoștințele dobândite prin citirea acestor texte au furnizat informații, altfel necunoscute, și îți puteau arăta opiniile oamenilor de mult decedați.


Toate acestea combinate, cu sigurantă au cântărit greu în modul în care masele au văzut anumite cărți.

În celebrul grimoire Lemegeton (sau Cheia lui Solomon), există o carte numită Ars Notoria, sauArta Notorie a lui Solomon”.


Această porțiune de Lemegeton este din secolul al XIII-lea, deși unele părti au fost scrise incă din secolul al XII-lea.

Au existat multe alte grimoire și texte magice în acele timpuri, însă acesta s-a concentrat mai mult pe rugăciuni, meditații și exerciții orale, mai degrabă decât pe vrăji, poțiuni și ritualuri.

Cel mai vechi texte găsit în Lemegeton, promite o limbă de argint, omemorie perfectă” și înțelepciune. Dar după trecerea cărții de-a lungul timpului prin numeroase revizii neutorizate , este greu de cuantificat succesul.

De asemenea, textele originale au fost scrise într-o combinație de limbi cum ar fi ebraica veche, greaca și latina. Regele Solomon însuși a folosit conținutul original al Ars Notoria pentru a deveni la fel de înțelept, plin de compasiune și inteligent pe cât era de faimos.

Un alt utilizator celebru al Ars Notoria a fost Ioan de Morigny, un călugăr din secolul al XIV-lea. Când a încercat să obtină cunoașterea academică, el a început să aibă viziuni demonice. Însă a continuat să creeze propria lui grimoire, Libor Visonum. El credea că Ars Notoria a funcționat, însă cu un preț prea mare.

Există un truc de comunicare în carte pe care cititorii moderni îl vor găsi fascinant. Descrie unexperiment magnetic”, detaliând cum poți folosii o magnetită (magnetita este un magnet natural),  și două ace de compas pentru a comunica pe distanțe mari. Dacă cele două ace sunt frecate de aceeași magnetită acele se vorîncurca”. În acelaș mod, în cazul în care un ac se mișcă și cealalalt va face lafel. Prin plasarea acelor în centrul unui cerc de litere și imagini, două persoane aflate la o distranta mare, ar putea vorbi unul cu altul prin silabisirea cuvintelor.

Cartea are multe idei inteligente și noțiuni care au venit înaintea vremii lor. Aceasta a fost de asemenea asociată cu importante nume oculte și politice.

Toate acestea combinate cu faptul pe care l-am discutat mai devreme, că mulți oameni nu știau să citească, au făcut masele să creadă că are proprietăti magice. Extinderea perspectivei și realizarea de cunoștințe i-a făcut pe alții să cred că însăși cartea era magică.

ARS-NOTORIA ARS NOTORIA: Cartea antică ne arată cum să dobândim abilități supraomenești

Dacă am putea obține o copie întreagă și originală al cărții, atunci mintea noastră ar putea fi schimbată cu ușurință.

În cazul în care cartea ar avea informații periculoaseîn mod inerent, probabil autoritătile de diferite tipuri ar fi lucrat să oprească și să limiteze accesul publicului la aceste informații. Dacă doriți să vedeți un exemplu de text aici este o traducere destul de bună în limba engleză.

Traducerea cărții se găsește aici: esotericarchives

 

 

https://www.efemeride.ro/ars-notoria-cartea-antica-ne-arata-cum-sa-dobandim-abilitati-supraomenesti/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro