APEL CĂTRE DIASPORA: E posibil ca istoria noastră să se încheie curând şi noi, cu toţii, să pierdem o ţară

Distribuie!by Articol preluat din săptămânalul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare):Trăim vremuri de criză cu evoluţie rapidă către catastrofă şi fuga sau ascunderea capului în nisip nu ne ajută să rezolvăm problemele ce apar din această situaţie. Nimeni nu este pus într-o poziţie în care să fie protejat de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Articol preluat din săptămânalul CERTITUDINEA (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare):Trăim vremuri de criză cu evoluţie rapidă către catastrofă şi fuga sau ascunderea capului în nisip nu ne ajută să rezolvăm problemele ce apar din această situaţie. Nimeni nu este pus într-o poziţie în care să fie protejat de criză, chiar dacă trăieşte momentan în altă ţară, mai puţin afectată.

loading...

Cum bine ştim, la noi criza este amplificată de problemele interne de organizare şi administrare care au condus la slăbiciunea sistemului. Din cauza acestor probleme au luat calea străinătăţii mulţi Români în ultimii 20 de ani.

Nu se ştie însă dacă nu va fi necesar ca unii să revină în ţară mai târziu ca să-şi aducă contribuţia sau ca să supravieţuiască unei crize amplificate. De aceea este necesar să facem curat în propria ogradă de acasă


Gândiţi-vă că, dacă românii din diaspora, ar avea un candidat pe care l-ar vota, persoană respectată de toţi, dacă ar beneficia de posibilitatea votului prin Internet (există astfel de forme practicate in UE) şi dacă ar fi uniţi în intervenţiile lor pentru rezolvarea problemelor din România, atunci ar face mai mult decât toate partidele politice impreună.

Nu mai suntem în anii ’90, există acum grupuri care ştiu cum funcţionează o ţară într-un sistem competitiv şi capabil de autogestiune. Există ONG-urile care se luptă în ţară ca să redreseze situaţia, specaliştii recenţi în programe europene şi, bineînţeles, românii din diaspora care au avut contactul cel mai direct cu alte modele de soluţionare a problemelor.


Dacă lucrăm şi din interior, şi din exterior la redresarea sistemului, avem şanse să reuşim să o şi facem. În acest moment, există aproximativ 10.000 de cadre universitare şi 50.000 de cercetători de origine română în diverse universităţi şi centre de cercetare din lume. Există, de asemenea, multe zeci de mii de tineri care şi-au făcut studiile în marile universităţi şi care au găsit de lucru în alte părţi, căci în România nu au fost încurajaţi să revină, nici nu au avut o şansă de a fi promovaţi în carieră neavând nici măcar recunoaşterea diplomelor străine.

 

Căutați nr 2 al ziarului CERTITUDINEA în toate chioșcurile de ziare din țară

Toţi aceşti oameni cu înaltă expertiză profesională au avut deziluzii din cauza reacţiei autorităţilor române şi au decis să-şi vadă de viaţa proprie. Acţionând singuri, au crezut că nu pot face nimic, dar nici nu au avut puterea să acţioneze împreună. Dar dacă veţi afla că ţara în care locuiţi nu mai are nevoie de serviciile dumneavoastră şi veţi hotărî să vă întoarceţi în România? Din ce în ce mai mulţi români trăiesc această experienţă.

Ce vreţi să găsiţi aici în ţară, dacă nu ceea ce era, atunci când aţi plecat? Vreţi schimbarea? Trebuie să o provocaţi! Trimiteţi mesaje şi faceţi presiuni la organismele internaţionale pentru votul pe Internet protejat extern. Cereţi asta organizaţiilor mondiale! Cereţi şi vi se va da! Altfel, nimeni, nicăieri în lume nu vă va da ceea ce nu cereţi!

Situaţia în care ne găsim se datorează în primul rând modelului organizatoric politic ce este din start proiectat inadecvat şi direcţionat în beneficiul unor grupuri de interese. Campaniile electorale se fac pe bani mulţi sau prin participarea voluntară a unor suporteri care la sfârşit sunt răsplăîtiţi cu funcţii în stat sau în administraţia locală, fără a avea competenţa, responsabilitatea sau implicarea socială necesară poziţiei şi neînţelegând ce înseamnă calitatea şi munca bine făcută.

Acest compromis electoral a dus la politizarea administraţiei, educaţiei, sănătăţii şi a altor mecanisme unde principiul care trebuia aplicat este competenţa profesională. Votul pe Internet ar scuti naţiunea română de acest coşmar permanent şi ar permite tuturor românilor să aleagă cu ochii deschişi. Este suficient ca pentru fiecare candidat să se ceară părerea populaţiei, fiecare să dea o bilă albă sau neagră şi explicaţiile necesare în privinţa candidaţilor, iar aceste bile să dea un profil general vizibil tuturor.

În perioada de votare, când toţi ar trebui să stea la cozi imense sau să parcurgă distanţe impresionante pentru a ajunge la secţie de votare, votul pe Internet ar acorda şansa oricărei persoane de a-şi da acordul conştient şi facil, sigur şi protejat de falsificarea şi coruperea rezultatelor, printr-un sistem executat în afara ţării şi bine protejat impotriva coruperii rezultatelor.

Votul pe Internet ar putea rezolva unele probleme, dar există multe mijloace de a acţiona pentru redresarea României.

Trimiteţi propunerile dumneavoastră de schimbare conform cu experienţa dumneavoastră din alte ţări, dar printr-un mijloc care să asigure vizibilitate şi presiune suficientă. Deschideţi linii de colaborare cu organizaţiile din România care luptă pentru ieşirea din criză şi pentru progres.

Dacă nu ne ajutaţi, este posibil ca istoria noastră să se încheie curând şi noi, cu toţii, să pierdem o ţară.

 

Autor: Florin Colceag

cunoastelumea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mesaj disperat: Serviciul meteo al unei ţări nu se privatizează. Opriţi nebunia începută de Guvernul Cioloş!
Larry Watts:. „Acţiunile de politică externă ale lui Ceauşescu au fost corecte”, acţiunile lui Pacepa pe tărâm american au avut scopul de a dezinforma Guvernul de la Washington despre situaţia reală în care se afla România. Mai mult, Watts consideră că informaţiile livrate de Pacepa americanilor se potriveau perfect dezinformărilor sovietice despre România, mai ales că acesta a recunoscut de mai multe ori că a lucrat pentru serviciul sovietic de spionaj KGB 
Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți Citeşte întreaga ştire: Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți
Avertisment primit din Germania, Cititi si va cruciti cat de „penetrati” suntem de acest mafiot cu cravata care doreste sa ne destabilizeze tara pentru a mai castiga cateva miliarde!
Rezerviștii îl taxează pe Klaus Iohannis: Ne exprimăm dezaprobarea fermă pentru implicarea de la cel mai înalt nivel în derularea manifestațiilor stradale
Alexandru Cumpănaşu: Oasele din butoi sunt ale Alexandrei
Parlamentul CEH doreşte să INTERZICĂ Islamul: NU este o religie, ci și o ideologie violentă ca fascismul si nazismul
"Marine Le Pen" a lansat un nou PARTID EXTREMIST în România: Forța Națională. RUSIA pune BOCANCUL politic în România. Cum FINANŢEAZĂ Putin RADICALISMUL în toată Europa
Klaus Iohannis e anticomunist numai când îi iese lui ceva. Cartea lui care s-a vandut in China a fost curătată de anticomunism ca să facă el bani acolo!
Șeful diplomației ungare: Protejarea culturii creștine este principala prioritate pentru Ungaria și Rusia
Două minute de ură pentru Erdogan, vă rog frumos!
Un economist elucidează modul de acțiune al multinaționalelor: aproape toate multinaționalele sunt ierarhic construite, astfel încât ele se închid, la vârf, într-o fundație.  Acolo se strâng toți banii!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro