Anunț TERIBIL de la procurori: Ce dosar are Klaus Iohannis la DNA / DOCUMENT

Distribuie!by UPDATE: DNA spune că dosarul a fost soluționat în sensul netrimiterii în judecată a lui Klaus Iohannis, dar nu spune și ce s-a întâmplat cu soția sa, Carmen Iohannis. România TV susține că Prima Doamnă ar putea fi, în continuare, cercetată. loading... Dosarul în care preşedintele Klaus Iohannis, soţia […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

UPDATE: DNA spune că dosarul a fost soluționat în sensul netrimiterii în judecată a lui Klaus Iohannis, dar nu spune și ce s-a întâmplat cu soția sa, Carmen Iohannis. România TV susține că Prima Doamnă ar putea fi, în continuare, cercetată.
loading...

Dosarul în care preşedintele Klaus Iohannis, soţia lui şi alţi trei apropiaţi sunt anchetaţi pentru modul în care au obţinut case în Sibiu se află la DNA, potrivit România TV. Încă din 2008, ancheta a fost mutată de la DIICOT, care a invocat lipsă de competenţă.

DIICOT a precizat că la 4 zile de când a primit dosarul, l-a trimis la DNA pentru că nu era de competenţa procurorilor antimafie, potrivit unui răspuns al procurorului-şef al instituţiei pentru România TV.


În acest dosar este vorba despre acuzaţii de fals, retrocedări ilicite în cazul a două imobile, care au intrat în posesia lui Klaus Iohannis, soţiei sale şi unor rude.

Jurnaliştii de la Rise Project spuneau zilele trecute că dosarul lui Klaus Iohannis s-ar fi pierdut pe drum.


Jurnaliştii de la Rise Project au scris zilele trecute că soţii Iohannis şi-au cumpărat trei case din cele şase cu banii obţinuţi prin încălcarea legii. Ziariştii publică documente din procese în care soţii Iohannis sunt acuzaţi că s-au folosit de acte false să intre în posesia unei case pe care au închiriat-o unei bănci de renume din ţară.

Cea mai “productivă” proprietate a familiei Iohannis pare să aibă şi cele mai mari probleme cu legea. Suma care i-a revenit lui Klaus Iohannis în ultimii 14 ani, din închiriere unui spaţiu comercial în centrul Sibiului unei mari bănci din România se ridică la 320.000 de euro, scriu jurnaliştii de la Rise Project.

Povestea legăturii dintre Iohannis şi această proprietate începe în 1991. Atunci, Carmen Iohannis şi mama ei sunt trecute în testamentul unui vârstnic, Nicolae Baştea, alături de nepotul bătrânului. Cele două femei primesc jumătate dintr-o casă, iar nepotul, Ion Baştea, cealaltă jumătate.

Cum imobilele erau naţionalizate, la finalul anilor 90, familiile Iohannis şi Baştea încep procesele cu statul. La procese, scriu cei de la Riseproject, cele două familii prezintă acte în care scrie că bătrânul decedat era nepotul de drept al celui de la care statul român a confiscat casele în perioada comunistă.

Adeverinţele au fost eliberate de secretarul comunei Porumbacu de Jos , iar secretarul, acuzat că a emis documente false, a fost condamnat, la un moment dat, la un an de închisoare cu suspendare, potrivit România TV.

În 1999, Klaus Iohannis cumpără de la Ioan Baştea jumătate din casa în care se află şi spaţiul comercial închiriat băncii. Jurnaliştii de la Riseproject scriu că Iohannis a plătit 50 de milioane de lei vechi, adică 3.200 de dolari, pentru partea lui de casă.

În timp ce veniturile din contractele cu instituţia bancară umpleau conturile familiei Iohannis, procesele se derulau cu multe amânări.

Pe de o parte, cele două familii au cerut instanţei să anuleze contractele prin care cumpărătorii apartamentelor din cele două cădiri naţionalizate devin proprietari, de cealaltă parte locuitorii acestor apartamente au cerut anularea naţionalizării pe motiv că actele prezentate de moştenitori sunt false.

Pe 18 iunie 2015, după 16 ani de judecată, instanţa decide anularea dreptului de proprietate deţinut de Carmen Iohannis, mama ei- Georgeta Lăzuca- şi Ioan Baştea asupra casei de pe Strada Gheorghe Magheru.

Celălalt dosar, în care se judecă dreptul lui Klaus Iohannis de a fi coproprietarul spaţiului comercial închiriat băncii, are termen pe 3 septembrie la Curtea de Apel Braşov, scrie Rise Project.

 

Sursa:  stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Are miliarde, dar Mark Zuckerberg poartă acelaşi tricou. Care este explicaţia
PALMA data de Guvernul CIOLOS CORUPTILOR! Vor fi confiscate AVERILE chiar daca sunt pe numele rudelor
Crima lentă, în imagini martor: ca să nu ziceți că v-a luat prin surprindere tragedia ce va veni
”MAMI, TU NU PLÎNGI DUPĂ BĂIATUL TĂU?” | Mărturia și documentele familiei mințite: arsura a fost ”umflată” de la 30-35% LA 45-50%!
Efectul periculos al Facebook-ului asupra inteligenţei umane: cum este „prostit poporul cu calculatorul” - explicaţii ştiinţifice
MAGISTRATII MINCIUNII - RUSINEA ROMÂNIEI! ATI TRADAT TARA!
Proteste la București și Timișoara împotriva obligativității vaccinării: Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere. Liderul Asociației „Pro Consumatori”: Vaccinarea obligatorie e o afacere de 5 MILIARDE de euro (EXCLUSIV)
Supraveghetor de la Aiud: „Lazăr știa totul despre plutonul care măcelărea deținuții! Intra pe Secția 6 unde erau deținuți politici care trebuiau maltratați.Sigur că da! Și nimeni nu a luat nicio măsură! Au murit doi deținuți, bătuți.
Nicolae Balcescu, cum a adus el revoluția masonică pașoptistă in Țarisoara Romanească si ce rezolvat? Cu ce boală l-a răsplătit arhitectul masoneriei!
Peste 200 de studenți israelieni vor fi expulzați din R.Moldova
O prima varianta a machetei hotelului Aro Palace fara demolarea bisericii reformate, directorul ONT nu a fost de acord cu aceasta varianta
AVERTISMENTUL UNUI CUNOSCUT ACTOR ROMAN: EXISTA UN CURENT ANTIROMANESC BINE ORGANIZAT, DIN AFARA TARII!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro