Anunț-șoc de la Moscova: Trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău

Distribuie!by Prim-ministrul Dmitri Medvedev a făcut o declarație surprinzătoare, afirmând că Rusia trebuie să fie gata pentru cel mai rău scenariu. loading... Economia rusă arată mai bine decât în urmă cu un an, dar ea trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău, deoarece continuă să sufere din cauza prețului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prim-ministrul Dmitri Medvedev a făcut o declarație surprinzătoare, afirmând că Rusia trebuie să fie gata pentru cel mai rău scenariu.

loading...

Economia rusă arată mai bine decât în urmă cu un an, dar ea trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău, deoarece continuă să sufere din cauza prețului scăzut al petrolului și al impactului sancțiunilor Statelor Unite și ale Uniunii Europene, a spus Dmitri Medvedev, potrivit Voice of America citat de ro.blastingnews.com.


Vorbind la Moscova, la Forumul economic anual Gaidar, Medvedev a remarcat faptul că 2015 a fost probabil cel mai dificil an pentru economia Rusiei din ultimul deceniu. „Multitudinea de probleme din acest an a condus la scăderea volumului producției și la reducerea afacerilor”, a punctat prim-ministrul rus. Economia din Rusia s-a contractat cu 3,8% anul trecut din cauza scăderii valorii exporturilor de petrol, care s-au redus cu 70% din cauza coborârii prețului petrolului la 30 de dolaribarilul.

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, cauzate de anexarea Crimeei din 2014 și a sprijinului acordat de Moscova rebelilor din estul Ucrainei, au dus la tăierea creditelorinternaționale pentru băncile rusești. Valoarea monedei naționale a scăzut la un nivel record, de la 30 de ruble pentru un dolar la 75. În timp ce inflația din 2015 a ajuns înRusia la 15,5%, prețurile de consum au crescut între 20% și 30%. Numărul rușilor aflați sub pragul sărăciei a urcat la peste 20 de milioane de persoane.


Prim-ministrul a recunoscut faptul că jumătate din bugetul federal depinde de exporturile de petrol. ”Rezervele au reușit să echilibreze bugetul pentru acest an. Dar, dacă prețul petrolului va scădea în continuare, va trebui să ajustăm parametri noștri fiscali”, a spus Medvedev.

Oficialii ruși au anunțat că au fost elaborate planuri de reducere a cheltuielilor federale. Bugetul Rusiei pentru 2016 a fost conceput în luna octombrie 2015, în ipoteza unui preț al petrolului de 50 de dolari barilul, dar mulți analiști consideră că acesta se va situa între 30 și 40 de dolari barilul și chiar ar putea scădea spre 20.

Ministrul Economiei Alexei Uliukaiev a declarat că dacă prețul petrolului va rămâne unul scăzut pe o perioadă lungă de timp, se vor impune alte măsuri, precumprivatizarea unor bănci de stat, creșterea impozitelor și mărirea vârstei de pensionare. Medvedev a spus că este nevoie de un nou model de creștere economică, iar Rusia trebuie să se obișnuiască cu prețul scăzut al petrolului pe piața internațională din întreaga lume.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Donald Trump și Noua Ordine Mondială – Al Treilea Război Mondial
Polonia dă de pământ cu Mitul Investitorului Străin. Ministrul polonez al Educației și al Științei "S-a terminat cu tratamentul privilegiat și cu ajutoarele acordate firmelor străine. Vom lupta mai presus de toate pentru interesele firmelor poloneze"
Demascarea vine pe banda de magnetofon
KOVESI A APĂRAT INTERESELE STRĂINILOR
Făcătura la adresa făbricuței de la Brădet: Se leagă, nu? Ministrul Sănătății anunță prima dezbatere publică a legii vaccinării OBLIGATORII. Acum înțelegeți de ce Ministerul NU VREA SĂ DEA, de mai bine de o lună, lista nominală cu vaccinurile primite de fiecare bebeluș care s-a îmbolnăvit. Problema este că toţi copiii au in comun un singur lucru : VACCINAREA , nu au în comun portocalele, nici branza ci doar VACCINAREA !!!!!
O întrebare simplă. Pentru ce au murit atâţia tineri la Revoluţie?
Dupa 28 de ani de la REVOLUTIE: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare! Ministerul Justiției al lui Tudorel Toader recunoaște: peste 500 de pedofili dovediți și condamnați sunt în libertate, în loc de închisoare!
Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor vrea, în unanimitate, organisme modificate genetic în România. Deputat PSD, poziţie slugarnică în faţa Monsanto. Pericolele OMG-urilor, doar "legende"
Dezastru pentru Iohannis și Lazăr! Informația care-i pune la zid
O ancheta Rise Project dezvaluie ca seful USR e supervizorul unor fraude cu fonduri UE
Avocatul lui Iohannis ,ofițer de securitate, turnător al lui Iulius Filip, soția Carmen Mușat i-a scris cărțile "anticomuniste" lui Iohannis
Stenogramele dialogului dintre Alexandra și serviciul 112
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro