Anunț-șoc de la Moscova: Trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău

Distribuie!by Prim-ministrul Dmitri Medvedev a făcut o declarație surprinzătoare, afirmând că Rusia trebuie să fie gata pentru cel mai rău scenariu. loading... Economia rusă arată mai bine decât în urmă cu un an, dar ea trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău, deoarece continuă să sufere din cauza prețului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prim-ministrul Dmitri Medvedev a făcut o declarație surprinzătoare, afirmând că Rusia trebuie să fie gata pentru cel mai rău scenariu.

loading...

Economia rusă arată mai bine decât în urmă cu un an, dar ea trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău, deoarece continuă să sufere din cauza prețului scăzut al petrolului și al impactului sancțiunilor Statelor Unite și ale Uniunii Europene, a spus Dmitri Medvedev, potrivit Voice of America citat de ro.blastingnews.com.


Vorbind la Moscova, la Forumul economic anual Gaidar, Medvedev a remarcat faptul că 2015 a fost probabil cel mai dificil an pentru economia Rusiei din ultimul deceniu. „Multitudinea de probleme din acest an a condus la scăderea volumului producției și la reducerea afacerilor”, a punctat prim-ministrul rus. Economia din Rusia s-a contractat cu 3,8% anul trecut din cauza scăderii valorii exporturilor de petrol, care s-au redus cu 70% din cauza coborârii prețului petrolului la 30 de dolaribarilul.

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, cauzate de anexarea Crimeei din 2014 și a sprijinului acordat de Moscova rebelilor din estul Ucrainei, au dus la tăierea creditelorinternaționale pentru băncile rusești. Valoarea monedei naționale a scăzut la un nivel record, de la 30 de ruble pentru un dolar la 75. În timp ce inflația din 2015 a ajuns înRusia la 15,5%, prețurile de consum au crescut între 20% și 30%. Numărul rușilor aflați sub pragul sărăciei a urcat la peste 20 de milioane de persoane.


Prim-ministrul a recunoscut faptul că jumătate din bugetul federal depinde de exporturile de petrol. ”Rezervele au reușit să echilibreze bugetul pentru acest an. Dar, dacă prețul petrolului va scădea în continuare, va trebui să ajustăm parametri noștri fiscali”, a spus Medvedev.

Oficialii ruși au anunțat că au fost elaborate planuri de reducere a cheltuielilor federale. Bugetul Rusiei pentru 2016 a fost conceput în luna octombrie 2015, în ipoteza unui preț al petrolului de 50 de dolari barilul, dar mulți analiști consideră că acesta se va situa între 30 și 40 de dolari barilul și chiar ar putea scădea spre 20.

Ministrul Economiei Alexei Uliukaiev a declarat că dacă prețul petrolului va rămâne unul scăzut pe o perioadă lungă de timp, se vor impune alte măsuri, precumprivatizarea unor bănci de stat, creșterea impozitelor și mărirea vârstei de pensionare. Medvedev a spus că este nevoie de un nou model de creștere economică, iar Rusia trebuie să se obișnuiască cu prețul scăzut al petrolului pe piața internațională din întreaga lume.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

TTIP înseamnă sfârşitul României
Ne-am uitat pe site-ul presedintiei si am ramas uluiti! Iohannis a muncit mai putin de 3 ZILE PE SAPTAMANA!
Coordonatorul campaniei online a președintelui Klaus Iohannis din 2014, a murit într-un accident rutier dubios. El era omul care văzuse sumele uriașe care s-au bagat în Facebook pentru cumpărarea like-urilor și de unde proveneau banii, el știa aceste detalii
Directorul Ateneului din Focșani a dat de pământ cu Ambasada SUA și activiștii LGBT, care veniseră să promoveze ideologia gender unor elevi: „Eu nu admit în Ateneu să se discute despre homosexualitate, despre lesbianism, despre transgender”
Dezvăluire incendiară: „La Budapesta se transmite că sunt proteste pentru autonomia ținutului secuiesc”
HALUCINANT: Sorosista Alina Mungiu cere intervenția serviciilor secrete: Cei care susțin familia Bodnariu fac propagandă rusească/ SERVICIILE SECRETE SĂ CONTROLEZE DEZBATERILE PUBLICE, cere AM Pippidi
ONU: „Europa ar avea nevoie până în 2025 de 159 de milioane de imigraţi” George Soros: „În felul acesta, rasa albă va dispărea”
Dr. Hamer „Orice boală este cauzată de un șoc emoțional”
Ingineria Șoroșistului ONG-ist Costescu: Ministrul Transporturilor vrea să vândă Aeroportul Otopeni
27 august 2004. Sebastian Ghiţă semnează o declaraţie prin care acceptă verificările de securitate înainte de a deveni colaborator al SRI.
Un italian aflat de 40 de ani în România: PETROM a fost vândut pentru nimic. Toate privatizările s-au făcut degeaba.Toţi străinii care au venit aici, au JEFUIT. Europa e condusă de comunista Merkel
DE CE A VENIT FMI-ul URGENT LA BUCUREȘTI? “Banca Naţională a României” a recurs la “opţiunea nucleară” numită FMI, iar FMI a mers la Iohannis și la Guvern ca sa oprească "Legea Dai Casa Scapi de Banca", lege deja votata in parlament
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro