ANRP își bate joc de LEGE și de zeci de mii de ROMÂNI

Distribuie!by Deși până în mai 2018 Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, ANRP, ar fi trebuit să soluționeze toate dosarele pe care le avea înregistrate încă din 2013, aceasta instituție mai are nevoie de încă mulți ani pentru a rezolva situația despăgubirilor pentru imobilele naționalizate. loading... Instituțiile statului au depășit nejustificat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Deși până în mai 2018 Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, ANRP, ar fi trebuit să soluționeze toate dosarele pe care le avea înregistrate încă din 2013, aceasta instituție mai are nevoie de încă mulți ani pentru a rezolva situația despăgubirilor pentru imobilele naționalizate.

loading...

Instituțiile statului au depășit nejustificat orice termen rezonabil pentru soluționarea cererilor de despăgubiri. ANRP finalizează dosarele într-un ritm extrem de lent punând la grea încercare nervii proprietarilor deposedați abuziv care în 2001 au depus notificări și ale căror dosare s-au plimbat între diverse autorități ale statului fără să li se acorde ceva până în prezent, se arată într-un comunicat al Asociației pentru Proprietate Privată ți ResRO-Restitution und Menschenrechte in Rumänien e.V. (Asociaţia pentru Restituirea Proprietăţilor și Drepturile Omului în România). .

 


Deși susține că analizează lunar câte 700 de dosare constituite în temeiul Legii nr. 10/2001, ANRP finalizează în medie puțin peste 300 de dosare/lună.

Astfel, deși această instituție ar fi trebuit să soluționeze până la 20 mai 2018 TOATE cele 53029 dosare pe care le avea înregistrate la data apariției Legii nr. 165/2013, până în prezent (adică 4 luni după expirarea acelui termen) au fost soluționate doar 52% dintre dosare.


Cu o medie de 308 dosare soluționate lunar (medie calculată de la începutul acestui an până în septembrie 2018 inclusiv), va mai fi nevoie de încă nouă ani și jumătate până la soluționarea tuturor dosarelor de Legea 10 înregistrate până în prezent la ANRP (respectiv un număr de 63107 dosare). Pentru cele care urmeaza a fi înregistrate de acum înainte nu mai putem face nicio estimare!, se mai arată în comunicatul Asociatiei pentru Proprietate Privata si ResRO-Restitution und Menschenrechte in Rumänien e.V. (Asociaţia pentru Restituirea Proprietăţilor și Drepturile Omului în România).

În comunicat se mai arată: Dacă persoanele îndreptățite nu au respectat anumite termene prevăzute de lege sancțiunea a fost imediată. Dacă nu au depus notificarea la timp, nu au completat dosarul sau nu au formulat contestație in 30 de zile au pierdut dreptul de a mai obține despagubiri. Pentru autoritățile statului care au depășit absolut toate termenele reglementate de legile reparatorii nu s-a prevazut însă niciun fel de sancțiune!

Un alt calcul realizat în funcție de informațiile furnizate de ANRP ne permite să concluzionăm că din totalul celor 2777 decizii emise de la începutul anului în dosarele constituite în temeiul Legii nr. 10/2001, un sfert au fost decizii de invalidare!!! (iar în dosarele de fond funciar au fost și mai multe decizii de invalidare: 38%) Cu alte cuvinte, deși autoritățile locale și Prefecturile au considerat, în baza actelor depuse la dosar, că sunt îndeplinite condițiile pentru acordarea măsurilor reparatorii pentru imobilele preluate abuziv, ANRP, reanalizând dosarele, a stabilit că respectivele persoane nu au niciun drept să primească despăgubiri. Dacă aceste persoane nu contestă în instanță decizia Autoritații Naționale pentru Restituirea Proprietăților în 30 de zile au pierdut orice drept.

Ca o concluzie, in timp ce Guvernul României nu mai are bani nici pentru cheltuielile curente, din zecile de mii de oameni care așteaptă de aproape 30 de ani să li se facă dreptate, alte cateva mii vor rămâne doar cu speranța unei juste reparații a nedreptății istorice și cu sentimentul că nu au putut realiza acest lucru în timpul vieții lor… Speranța moare ultima, dar, din păcate, prea mulți au murit deja cu tot cu speranța lor!

https://evz.ro/anrp-isi-bate-joc-de-lege.html?v=347635&page=2

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Tender și Prospecțiuni SA au început 2015 după ”rețeta clasică”: intrând fără acord pe terenurile oamenilor,
Iata super-ARMELE din dotarea armatei TURCIEI, Nu-i de mirare ca RUSIA este precauta. – Galerie FOTO
Presa centrală a ignorat LANȚUL UMAN din jurul Parlamentului de ieri, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie. Cum e posibil?!
Colonizarea României și susținătorii ei, postacii #rezist de pe Facebook
Eminența cenușie din spatele partidului lui Dacian Cioloș este ANCHETATORUL meu de la Securitate
Cel care l-a premiat pe Augustin Lazar a cerut moartea lui Maniu, Bratianu si Coposu- dupa noi venim tot noi- Walter Roman
Protestatarii rezistă în frig prin Piața Victoriei. Klaus Iohannis se relaxează la ski
Ungaria se indreapta spre iesirea din UE. Orban raspunde dur sanctiunilor de la Bruxelles: „Vom continua sa mergem pe propriul drum”
AVION PRIVAT PENTRU KOVESI – Deputatul Sebastian Ghita si-a completat denuntul cu date si fotografii despre avionul pe care l-a folosit impreuna cu Mihnea Costoiu pentru a merge la Cluj sa il convinga pe profesorul Gheorghita Mateut, membru al Comisiei tehnice, sa dea girul ca lucrarea de doctorat a Laurei Kovesi nu reprezinta un plagiat (Foto)
CINE ESTE DE FAPT KLAUS IOHANNIS: Masonul, nemții și serviciile secrete
Guvernul polonez introduce învățământul patriotic.Istoria UE exclusă din programă
Studentul SNSPA cu media 10 care a protestat în fața BCU pentru că nu a fost lăsat să intre la „dezbaterea” lui Iohannis spune că și în public s-a intrat cu pile!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro