Cum se pierde Transilvania- ANRP: din cauza sasilor,ungurilor si a evreilor, romanii asteapta cate 10 ani pentru prelucrarea unui dosar. Minoritatile au prioritate la restituire, a avut grija Iohannis

Distribuie!by loading... Romanii sunt codasi la prelucrarea dosarelor la ANRP. Dupa ce s-a furat si s-au facut manevre ani de zile, fostii sefi si directori cercetati penal dand cu prioritate unor “mostenitori” falsi, milioane de euro, sau facandu-se evaluari “umflate”,cand romanii au crezut ca se va ocupa cineva si de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Romanii sunt codasi la prelucrarea dosarelor la ANRP. Dupa ce s-a furat si s-au facut manevre ani de zile, fostii sefi si directori cercetati penal dand cu prioritate unor “mostenitori” falsi, milioane de euro, sau facandu-se evaluari “umflate”,cand romanii au crezut ca se va ocupa cineva si de dosarele lor, cum a aparut Iohannis, ANRP, dupa cum veti vedea in comunicatul de mai jos, prelucreaza cu prioritate dosarele cultelor si ale minoritatilor, de asemenea si ale supravietuitorilor Holocaustului. Facand acest lucru, proprietarii de rand, adica oameni batrani, carora li s-au demolat case, li s-au luat terenurile in comunism, iar raman pe dinafara, in caz ca se termina ANRP-ului banii, cum s-a mai intamplat in anii trecuti, in administratia Ponta si administratiile anterioare.

Un om de rand care astepta in functie de numarul de inregistrare prelucrarea dosarului, fara sa fi actionat  institutia in judecata pentru accelerarea prelucrarii, poate astepta mai mult de 10 ani  pana sa ii ia cineva dosarul la analizat. Un simplu raspuns prin email, dureaza uneori mai mult de o luna, linia telefonica este mereu ocupata, iar raspunsurile prin posta dureaza luni intregi si contin informatii standard si nelamuritoare.


Deci iata ca Iohannis a avut grija ca ANRP sa lucreze in favoarea forumurilor germane, care au fost expropiate in comunism si care si-au luat despagubirile odata in Germania, in multe cazuri, iar romanii batrani care isi asteapta raspunsurile la dosare depuse de peste 10 ani, sa ma astepte pana mor, ca ANRP ii baga pe sasi, unguri si evrei la rang prioritar. De aici se vede ca administratia Iohannis- PSD , nu duce interesele romanilor ci sunt impotriva poporului roman, pentru ca in primul rand dupa revolutie s-a retrocedat masiv CASEI REGALE care ne-a lasat pe mana comunistilor, care fusese despagubita in numeroase randuri de regimul comunist in secret dupa dovezile lasate de generalul Stanculescu, a existat si o renta lunara pentru regele Mihai. Acum intelegeti dragi romani pentru cine lucreaza statul roman si la ce s-au referit cand au spus ca “si-au luat tara inapoi”?

 

Până la data de 10.01.2018, la Secretariatul C.N.C.I. au fost înregistrate 62.137 dosare, din care 9.108 au fost transmise după data de 20.05.2013. Până în prezent au fost soluţionate 25.357 dosare. În categoria dosarelor soluţionate intră dosarele pentru care Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (C.C.S.D.) sau Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.) au emis decizii, dosarele returnate entităţilor notificate la cererea titularilor, precum şi dosarele în cazul cărora   s-a constatat, după consultarea autorităţilor locale, că au rămas fără obiect.


Începând cu 27.05.2016, dată la care a intrat în vigoare Legea nr. 103/2016, ordinea de soluţionare a dosarelor este cea a înregistrării. Prin excepție de la această regulă se soluționează cu prioritate următoarele categorii de dosare:

– dosarele în care Secretariatul C.N.C.I. a solicitat, până la data intrării în vigoare a Legii nr. 103/2016, documente potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2013;

–  dosarele în care, prin hotărâri judecătoreşti irevocabile/definitive, instanţele de judecată s-au pronunţat cu privire la existenţa şi întinderea dreptului, precum şi la calitatea de persoană îndreptăţită;

– dosarele constituite în baza cererilor formulate de persoane certificate de entităţi desemnate de statul român sau de alte state membre ale Uniunii Europene ca supravieţuitoare ale Holocaustului;

– dosarele în care propunerile de acordare de despăgubiri au fost formulate de către Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase și minorităților naționale din România;

Toate dosarele neanalizate până la data de 27.05.2016 și care fuseseră repartizate în lucru de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor pe alte criterii (selecție aleatorie, ”caz special”, dosarele între numărul 40.230 și numărul 43.000) au fost trecute ”în așteptare”, urmând să fie soluționate potrivit numărului de înregistrare. 

La această dată se află în analiza consilierilor dosarele între numerele  21800/CC – 23000/CC.

Pentru a da posibilitatea persoanelor îndreptățite să estimeze perioada în care le va fi analizat dosarul, prezentăm în continuare numărul de dosare neanalizate până la numărul 40.000.

De la dosarul 21801/CC – la dosarul 23000/CC: 610 dosare;

De la dosarul 23001/CC – la dosarul 25000/CC: 940 dosare;

De la dosarul 25001/CC – la dosarul 30000/CC: 2.721 dosare;

De la dosarul 30001/CC- la dosarul 40000/CC: 5.363 dosare;

Reamintim faptul că în prezent Direcția de aplicare a Legii nr. 10/2001 are obligația să analizeze minim 700 de dosare pe lună.

În afara dosarelor analizate la ordine, sunt în lucru la Secretariatul C.N.C.I. și dosare pentru care s-au formulat cereri de analizare cu prioritate de către persoanele cărora li s-au recunoscut existența și întinderea dreptului de proprietate prin hotărâri judecătorești și de către persoanele care au făcut dovada că sunt supraviețuitoare ale Holocaustului.

După intrarea în vigoare a Legii nr. 103/2016 (27.05.2016), au fost înregistrate aproximativ 3.700 de cereri de analizare cu prioritate. Până în prezent au fost soluționate 1.489 dosare pentru care s-a solicitat analizarea cu prioritate. La data de 10.01.2018, sunt în analiză alte 896 dosare de acest tip, pentru care s-au formulat cereri până la data de 31.05.2017, inclusiv.

Precizăm că analizarea acestor dosare se face de către un serviciu creat special în acest scop, în paralel cu analizarea dosarelor la ordine.

Sursa:ANRP

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro