ANDREEA PAUL: PONTA NE-A ÎNDATORAT CU ÎNCĂ 8 MILIARDE EURO, DAR CONTINUĂ SĂ MINTĂ

Distribuie!by ANDREEA PAUL: PONTA NE-A ÎNDATORAT CU ÎNCĂ 8 MILIARDE EURO, DAR CONTINUĂ SĂ MINTĂ   „Datoria guvernamentală externă pe termen mediu și lung a crescut sub guvernarea Ponta cu 8,3 miliarde euro, din aprilie 2012 până în prezent. Asta înseamnă o îndatorare suplimentară a celor 19 milioane de români […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

ANDREEA PAUL: PONTA NE-A ÎNDATORAT CU ÎNCĂ 8 MILIARDE EURO, DAR CONTINUĂ SĂ MINTĂ

  •  
„Datoria guvernamentală externă pe termen mediu și lung a crescut sub guvernarea Ponta cu 8,3 miliarde euro, din aprilie 2012 până în prezent. Asta înseamnă o îndatorare suplimentară a celor 19 milioane de români cu circa 440 euro pe locuitor. Este singura moștenire certă lăsată copiilor noștri și generațiilor mai tinere de Victor Ponta. Asta înseamnă peste un sfert din datoria guvernamentală totală a țării de aproape 1.600 euro pe locuitor. Ce a făcut cu acești bani Vreo autostradă Nu. Vreo școală sau vreun spital nou Zero. Nu a reușit să pună nici abecedarele pe bancă. A modernizat vreo instituție publică sau vreun serviciu public Nu.

Acest adevăr sinistru este acoperit în spațiul public cu amnezia, minciuna și confuzia indusă de „eroul televizat” Ponta, care afirmă că În perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 Traian Băsescu şi PDL au amanetat România, în condiţiile în care datoria externă pe termen mediu şi lung a crescut cu aproape 27 miliarde de euro. Adevărul s-a dovedit de prea multe ori principalul inamic al lui Victor Ponta. Iată dovada datelor oficiale publicate pe site-ul BNR aici.

Spun confuzie pentru că Ponta induce în eroare românii când atribuie responsabilitatea datoriei externe totale integral guvernării. Datoria externă totală a unei țări include împrumuturile Guvernului, ale BNR și ale actorilor privați. 

Așadar, imputăm îndatorarea externă a Guvernelor prin raportarea la „datoria guvernamentală externă totală”. Ea poate fi pe termen scurt sau mediu și lung. Datoriile externe ale BNR și ale actorilor privați sunt plătite de ei înșiși, nu din bugetul țării, adică nu din taxele românilor.

Adevărul este că sub guvernarea PDL datoria externă guvernamentală totală a crescut cu 13.6 miliarde euro, de la începutul anului 2009, până în aprilie 2012. Din aceasta, datoria externă guvernamentală pe termen mediu și lung a crescut cu 11,5 miliarde euro, și nu cu 27 miliarde euro, așa cum minte Premierul Ponta.

Spun amnezie pentru că Ponta a uitat că PSD a guvernat România alături de PDL în anul 2009. Ponta a uitat că a fost ministru în guvernarea PSD-PDL, iar în anul 2009 a contribuit direct și personal la „amanetarea României”. Până în luna septembrie a anului 2009, datoria externă totală sub PSD-PDL a crescut cu 8,7 miliarde euro. Din aceasta, datoria guvernamentală totală a crescut cu 2,4 miliarde euro. Restul datoriei aparține BNR și sectorului privat.

Ponta adaugă primei minciuni încă una când afirmă că „acum trebuie să continuăm să plătim împrumuturile din trecut, pentru a ieşi din gaura în care ne-a băgat regimul Băsescu”. NU Guvernul Ponta a contribuit la reducerea datoriei externe totale a țării, ci BNR cu 7,5 miliarde euro și sectorul privat plus cel bancar cu încă 7,8 miliarde euro (din aprilie 2012 până în prezent).  Guvernul Ponta a contribuit direct la creșterea datoriei externe guvernamentale totale a țării cu 6,4 miliarde euro (observați că e mai redusă decât datoria guvernamentală pe termen mediu și lung pentru că a scăzut cea pe termen scurt; cu alte cuvinte, Ponta a trasferat povara plății datoriilor de pe umerii generațiilor actuale asupra generațiilor viitoare).

Așadar, de ce își arogă Ponta merite pe care nu le are Sunt meritele sectorului privat și bancar. De ce o face totuși Pentru că Ponta este un Premier slab, care nu are cu ce da socoteală după doi ani și jumătate de mandat. El poate confirma doar că a aruncat România în recesiune tehnică.” susține Andreea Paul într-un comunicat trimis redacției.Sursa:http://www.curentul.info de 

Andreea PAUL

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Avertisment EXTREM al unui cunoscut academician | Integrarea în UE este de fapt dezintegrare. Suntem o colonie pe zi ce trece. Grupările Soros au distrus România și au acaparat instituțiile
Lovitură dură pentru premierul demisionar, Mihai Tudose! După afirmaţiile vizavi de autonomia Ţinutului Secuiesc
STRATEGIA DE DISTRUGERE A NEAMULUI ROMANESC
Mugur Isărescu verișorul regelui Mihai a încasat anul trecut salarii de 171.000 de euro de la BNR plus pensie de 2.000 de euro pe lună . Vă convine?
Cehii nu i-au uitat pe români și pe Ceaușescu datorită evenimentului din 1968. Dacă românii nu îl apreciază pe Ceaușescu, îl apreciem noi!
Poate Rusia să învingă NATO? Cum se pregătesc SUA pentru prăbuşirea Chinei !
Romania prostilor bine facuti
LAPAR: Vânzarea terenurilor către străini e o problemă natională, nu comunitară. În Germania, vânzarea unui singur hectar ar provoca scandal national. Fermierii români solicită rediscutarea Legii vânzării terenurilor agricole; LAPAR a depus o adresă la Ministerul Agriculturii
Interceptare! Procuror DNA, limbaj de interlop: "Baga-mi-as...in ma-sa! Nu mai putem sa traim pe planeta Romanica din cauza lu' un jegos ca Sebi Ghita care este un vagabond, o zdreanta... - Da, ba, dar ti-au tinut spatele si aia de la Bucuresti, ba, si Kovesi... - Da. Ba... - Pai daca il bagi pe Ghita, il toarna pe Dragnea si, gata, rezolvam!"
Dezvăluire BOMBĂ: Liviu Dragnea se pregătește să reînvie 'Doi și-un sfert'
”În toamnă se PRĂBUȘEȘTE economia României de la sine”- analist pro PSD
Dragnea invită UDMR la guvernare. Maghiarii cu tupeu nemarginit pun pe masă un proiect exploziv.. in final, dupa acest proiect, daca se poate si depopularea romanilor (prin toate formele posibile) de pe teritoriul Transilvaniei, dupa care urmeaza autonomia !!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro