Analiză şocantă din zona militară: Incendiul de la Colectiv, ATAC TERORIST

Distribuie!by După ce în ultima perioadă mai multe persoane au declarat că la clubul Colectiv ar fi fost o mână criminală, vicepreședintele Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării (ANSOA) întărește această ipoteză loading... Deși nimeni nu vrea să discute pe larg despre o mână criminală şi unele voci, puține de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

După ce în ultima perioadă mai multe persoane au declarat că la clubul Colectiv ar fi fost o mână criminală, vicepreședintele Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării (ANSOA) întărește această ipoteză

loading...

Deși nimeni nu vrea să discute pe larg despre o mână criminală şi unele voci, puține de altfel, se aud în surdină, analistul militar Sebastian Sârbu face câteva declarații deloc de neglijat. „Putea să fie un atentat terorist? De ce nu ar fi! În cazul în care un guvern este demis, autoritățile sunt supuse unei anchete, donări de sânge se fac de la Iași până la Hunedoara. Chiar și guvernul republicii Moldova a anunțat ajutor medical și primim ajutoare din toată țara, de parcă ar fi o situație de calamitate, deci, ipotetic, ne putem gândi și la o mână criminală.


O banală artificie a transformat Colectiv într-un crematoriu

Ne putem pune întrebarea dacă nu cumva a fost un atentat terorist! Eu zic că da”, a declarat, pentru EVZ, vicepreședintele Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării, Sebastian Sârbu (37 de ani). ANSOA este un centru de excelență privat, care promovează cultura de securitate. În urmă cu aproape două săptămâni, un incendiu în sectorul 4 al Capitalei a panicat întreaga României. Iar țările din întreaga Europă au rămas mute la aflarea veștii că mai mulți tineri care, dornici de distracție și relaxare, au mers în clubul Colectiv și au ars de vii. Un banal artificiu a transformat locul într-un crematoriu. Haosul se instalase în întreg clubul, iar acei copii disperați aveau ochii ațintiți către singura gură de aer: ușa de ieșire. S-au călcat în picioare, fiecare a încercat să scape cu viață din flăcările care curpinseseră întreg spațiul. Cei care au reușit să iasă din iadul plin de flăcări, cu răni mai puține, au dat dovadă de caracter și spirit civic ireproșabile. I-au ajutat pe cei cu răni grave, deși era pentru prima oară când se vedeau. S-au mișcat cât au putut ei de repede, deși pielea le era arsă, iar plămânii plini de fum. Dacă și autoritățile s-ar fi mișcat la fel de bine, cu siguranță mulți dintre cei morți, 49 până în prezent, ar fi avut mai multe șanse să supraviețuiască.


Trebuia activat mecanismul de protecție civilă

Primul lucru pe care autorităţile trebuiau să-l facă, era să activeze Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Cel puţin aşa spune analistul militar Sebastian Sârbu. „După părerea mea, modul în care s-a acționat a fost primul factor al acestui dezastru. Autoritățile trebuiau să gestioneze situația mai bine. Dacă activau acest mecanism, altfel stăteau lucrurile. Vă dați seama dacă ar fi un cutremur major, ce s-ar putea întâmpla? Țin să menționez că în club, din cauza numărului extrem de mare de oameni, s-a produs o implozie, nu neapărat explozie. Colectiv era autorizat pentru 80 de persoane și numărul lor a ajuns la 500? Au existat şi minori. Unele lucruri miros a corupție. Vă spun ceva, dar cu siguranță se știe, numai că nimeni nu face nimic.

Până în prezent, în urma incendiului de la Colectiv, s-au stins din viață 49 de oameni

Peste 80% din instituțiile din România nu îndeplinesc condițiile de siguranță”. Tot potrivit acestuia, Parchetul ar trebui să reia ancheta de la zero și să-i audieze pe toți cei care au fost în club, pe cei care s-au aflat afară, pe cei care au dat o mână de ajutor, pe cei care locuiesc în zonă. Astfel se pot afla informații care au putut scăpa în toată agitația din primele zile. „ În momentul acesta, autoritățile se spală pe mâini și transferă problema de la o instituție la alta. S-au transportat răniții în spitalele din țară și din străinătate. De aici rezultă lipsa de capacitate a sistemului medical. Sunt semne mari de întrebare. Un astfel de incident constituie deja un semnal de alarmă privind mediul de securitate. De ce? Suntem o țară NATO, supusă unor amenințări strategice din partea Rusiei și a noii grupări teroriste islamice, ISIS. Oare n-ar trebui să ne gândim mai bine în ce situație se află România în acest moment?, a mai adăugat Sebastian Sârbu. Până la închiderea ediției, numărul decedaților din clubul Colectiv era de 49.

Reconstituire. Un expert pirotehnist spune că buretele nu putea să se aprindă de la artificii!

Expertul pirotehnist Valentin Oprea, nume cunoscut în domeniu, a reconstituit condițiile izbucnirii incendiului din Colectiv. El a folosit același tip de burete pentru izolare fonică și un produs pirotehnic asemănător artificiilor utilizate la concertul „Goodbye to Gravity”. „A doua zi, noi am făcut nişte probe, cu acelaşi tip de burete. În zece secunde a ars! Am folosit un produs pirotehnic asemănător, amplasat la o distanţă de circa trei metri”, a declarat specialistul.

FOTO: Părerea expertului: „ignifugat sau neignifugat buretele antifonic nu putea să se aprindă de la artificii”

Experimentul poate reduce la tăcere teoriile potrivit cărora buretele nu avea cum să se aprindă de la artificiile de pe scenă. Pirotehnistul Valentin Oprea susține că dacă ar fi fost chemat la clubul Colectiv, ar fi refuzat să amplaseze artificii, deoarece şi-ar fi dat seama de pericolul iminent.

În ultimele zile, s-a creat o adevărată psihoză, în media și pe rețelele de socializare, vizavi despre condițiile în care acel nenorocit de burete antifonic putea să ardă sau nu.

 

Sursa:

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iohannis are de returnat statului 100.000 de dolari si 480.000 de Euro pentru casa pe care a pierdut-o in instanta, nici de cotributiile CAS nu se stie daca le-a platit, ce sa mai zicem de impozit!
Rețeaua SOROS vrea să impună ILEGAL CENZURA ÎN ROMÂNIA. Flux24 dezvăluie planul Halucinant de cenzură pus la cale de SOROS, HOTNEWS şi DIGI24. Cerem procuraturii să se autosesize. Nimeni nu se poate erija în organ de cenzură.
Ministrul desemnat pentru Educație, Adrian Curaj, acuzat de fapte de corupție
Premierul maghiar i-a tăiat elanul lui Cameron: „Cetățenii mei nu sunt paraziți și nici imigranți!”
Dezvăluire Şoc. Ponta "am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia". Când vă spuneam, că se lucrează din greu la regionalizarea, federalizarea și la dispariția statului național numit România nu ne credeați.
Avocatul Toni Neacsu: adeverinta CNSAS din 2009 care-l scuză pe Augustin Lazăr de poliție politică trebuie pusă în discutie serios față de documentele care-l incriminează acum
Se întreabă cineva de ce Luxemburg i-a dat lui Iohannis cea mai inaltă distinctie masonică Ordinul Leului de Aur, care nu se da oricui ?
Familiile cu doi tați încep să fie prezentate în cărțile de grădiniță, cu fonduri UE
Ludovic spune a trăit un an cu întreaga familie din 3000 de lei lunar din care au economisit și 10.000 de euro
Pret pe capul lui Iohannis in servicii! Incepe decaderea sasului: cu ce il au la mana?
Noul premier Dacian Ciolos este foarte activ pe Facebook, unde nu se da inapoi sa intre in dialog cu ceilalti utilizatori. Astfel, el i-a confirmat unui cititor al sau ca Parlamentul este „plin de escroci”.
Tatăl lui Robert Mueller care l-a anchetat pe Trump, Heinrich Müller, era șeful naziștilor (Gestapo)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro