ANAF: iti confisca banii, chiar daca castigi procesul impotriva Fiscului

Distribuie!by Inventivitatea ANAF nu cunoaşte limite când este vorba de ameninţat, speriat, controlat şi tras la răspundere contribuabilul român: noile metode de colectare a taxelor şi de luptă împotriva evaziunii fiscale sunt de multe ori de-a dreptul abuzive. Mai nou, ANAF îşi legiferează cu de la sine putere dreptul de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Inventivitatea ANAF nu cunoaşte limite când este vorba de ameninţat, speriat, controlat şi tras la răspundere contribuabilul român: noile metode de colectare a taxelor şi de luptă împotriva evaziunii fiscale sunt de multe ori de-a dreptul abuzive.

Mai nou, ANAF îşi legiferează cu de la sine putere dreptul de a nu se supune deciziilor instanţelor din România (!), situaţie în mod evident anti-constituţională şi care calcă în picioare principiul separării puterilor în stat informeaza realitatea.net
loading...

După tot scandalul de luni de zile cu închiderea unor magazine pentru nereguli minore, de 5 sau 10 lei diferenţă în casele de marcat, ANAF s-a decis să schimbe legea şi să aplice suspendarea activităţii de la a doua abatere.

Numai că una dintre modificările din OUG 8/2015 este de-a dreptul aberantă, după cum a observat avocatul Gabriel Biriş:


“CLOCOTESC! In timp ce noi vorbim despre bacsisuri cau carduri de sanatate ANAF tocmai si-a dat o Ordonanta care spune ca deciziile instantelor NU li se aplica lor!!! Culmea ca unul din semnatarii OG 8/2015 este chiar Robert Cazanciuc, ministrul justitiei!!! Va marturisesc, am vazut multe tampenii de-a lungul timpului, dar nu imi vine in cap nici una mai grava decat asta!”, scrie consultantul fiscal pe pagina sa de Facebook.

Practic, ANAF stipulează posibilitatea ca un comerciant să scape de decizia de suspendare a activităţii dacă plăteşte de 10 ori amenda primită. Surpriza din lege este alta: chiar dacă dovedeşti în instanţă că decizia ANAF a fost abuzivă şi nejustificată, NU MAI PRIMEŞTI BANII ÎNAPOI!


Textul controersat din OUG 8/2015:

“(viii) în situaţiile prevăzute la pct. (vii) (ref. suspendarea activităţii pe termen de 30 de zile – n.red), dacă operatorul economic achită amenda contravenţională sau jumătate din cuantumul acesteia, după caz, precum şi o sumă egală cu de zece ori amenda aplicată, sancţiunea complementară încetează de drept la 24 de ore de la prezentarea dovezii achitării la organul constatator. Suma de bani egală cu de zece ori amenda aplicată se face venit la bugetul de stat, poate fi achitată la Casa de Economii şi Consemnaţiuni – C.E.C. – S.A. sau la unităţile Trezoreriei Statului şi NU SE RESTITUIE în cazul în care, la solicitarea operatorului economic, INSTANTA de judecată ANULEAZA PROCESUL-VERBAL DE CONSTATARE A CONTRAVENTIEI. Termenul de 24 de ore curge de la data înregistrării la registratura organului constatator a dovezii achitării sau de la data confirmării de primire dacă aceasta a fost transmisă prin poştă.”

Adică, dacă vrei să nu îţi închidă ANAF unitatea, îţi asumi că nu mai vezi niciodată înapoi “cauţiunea” de 10 ori suma amendei primite, chiar dacă un judecător constată că inspectorii ANAF te-au amendat degeaba, abuziv.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Pentru distragerea atenției vor face totul.
Iată ce sume a declarat Iohannis la FISC ca venituri din chirii, una scrie în contract, mult mai puțin a declarat | E posibil ca un sas să înșele statul atât de tare?
Turcia SFIDEAZĂ America: A INVADAT Siria cu zeci de TANCURI și forțe de COMANDO, chiar în ziua în care Joe Biden a sosit la Ankara pentru a-l ÎMPĂCA pe Erdogan!
Oficial american la București: nu acceptăm produsele tradiționale
Ion Cristoiu: De ce a eșuat Referendumul? Pentru că PSD a avut interesul să eșueze
DEZVĂLUIRI Se aude zăngănit de cătușe la multinaționale! | S-a puș în mișcare acțiunea penală împotriva gigantului KRONOSPAN și a directorului MULLER CHRISTIAN
Cătălin Avramescu, conferențiar la Facultatea de Științe Politice: "Sunt sluga lui Soros"
Interceptare! Procuror DNA, limbaj de interlop: "Baga-mi-as...in ma-sa! Nu mai putem sa traim pe planeta Romanica din cauza lu' un jegos ca Sebi Ghita care este un vagabond, o zdreanta... - Da, ba, dar ti-au tinut spatele si aia de la Bucuresti, ba, si Kovesi... - Da. Ba... - Pai daca il bagi pe Ghita, il toarna pe Dragnea si, gata, rezolvam!"
Expertul militar rus Igor Korotcenko: Eu nu înţeleg logica americanilor. Acesta este un pas spre al Treilea Război Mondial!
Tăpălagă, de la HotNews, Divizia Presă a SRI, îi dă în gât pe cei de la DNA și le cere "să se profesionalizeze" semn că INVENȚIA SOROȘIȘTĂ numită "LUPTĂ ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI" nu mai e crezută de NIMENI
INMORMANTARE LA DNA – Parchetul lui Kovesi incaseaza achitari pe banda rulanta in dosarele de abuz in serviciu. Ultima lovitura a venit din partea Tribunalului Alba, care a dispus achitarea a 27 de inculpati pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si in baza deciziei CCR care a constatat neconstitutional abuzul in serviciu. Pe langa achitarile pe abuz in serviciu, in acelasi dosar DNA a incasat patru achitari si pentru pretinse infractiuni de spalare de bani (Minuta)
Presa mainstream a ignorat total 110.000 de oameni care au ieșit la Marșul pentru viață
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro