Abuz in serviciu prezidential : Ana Birchall data afara de la Ministerul Justitiei, dar tinuta in functie de Klaus Iohannis cu incalcarea Constitutiei

Distribuie!by   Premierul Viorica Dancila i-a gasit inlocuitor ministresei Justitiei Ana Birchall (foto), tinuta in functie de presedintele Klaus Iohannis cu incalcarea Constitutiei Romaniei. Este vorba vicepremierul Daniel Suciu. Astfel, premierul Dancila i-a trimis in cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2019, propunerea de numire ca interimar la Ministerul Justitiei a lui […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Premierul Viorica Dancila i-a gasit inlocuitor ministresei Justitiei Ana Birchall (foto), tinuta in functie de presedintele Klaus Iohannis cu incalcarea Constitutiei Romaniei. Este vorba vicepremierul Daniel Suciu.

Astfel, premierul Dancila i-a trimis in cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2019, propunerea de numire ca interimar la Ministerul Justitiei a lui Daniel Suciu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Gestul Vioricai Dancila vine dupa ce Curtea Constitutionala a publicat motivarea deciziei prin care a constatat ca existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre premier si presedintele Klaus Iohannis cauzat de refuzul celui din urma de a semna decretul de revocare a Anei Birchall si de a numi ministri interimari.

loading...

Este o decizie in care CCR ii explica lui Iohannis ca a incalcat Constitutia Romaniei cand a refuzat sa o revoce pe Ana Birchall, ca nu are niciun drept de optiune in cazul propunerii de revocare si ca singura sa obligatie este cea de a semna decretul de eliberare din functie: 

Curtea retine ca revocarea reprezinta un mijloc legal pus la dispozitia primului-ministru pentru vacantarea unei functii din structura Guvernului, o masura pe care primul-ministru o propune Presedintelui Romaniei exclusiv in sensul respectarii formalismului si a principiului simetriei ce guverneaza regimul actelor juridice de numire in functii publice si fata de care, fara a avea un drept propriu de apreciere, Presedintele trebuie sa se conformeze intr-un termen legal de 15 zile de la data propunerii primului-ministru.

109. Curtea retine ca Presedintele Romaniei nu a emis, nici pana in prezent, decretele de vacantare a functiilor in urma propunerilor de revocare din functie inaintate de primul-ministru in data de 26 august 2019, desi termenul legal de 15 zile a expirat.

110. Raportand cele mai sus aratate la circumstantele specifice prezentei cauze, Curtea constata ca Presedintele Romaniei a incalcat dispozitiile constitutionale ale art.1 alin.(5) privind respectarea legilor, cu referire la normele incidente din Codul administrativ, mai sus indicate, precum si ale art.147 alin.(4) din Constitutie, in considerarea jurisprudentei in materie a Curtii Constitutionale [Decizia nr.875/2018], refuzand sa dea curs propunerii de revocare formulata de primul-ministru, propunere fata de care, asa cum s-a aratat mai sus, Presedintele nu are un drept de optiune”.

Abuz in serviciu prezidential

Desi au trecut doua zile de la aparitia motivarii deciziei CCR obligatorii, pe care Iohannis anunta ca o asteapta ca sa o analizeze, hotararea fiind publicata inclusiv in Monitorul Oficial, pana in momentul de fata presedintele nu s-a deranjat sa o puna in aplicare, sfidand atat Curtea Constitutionala a Romaniei, cat si Constitutia Romaniei. Mai mult, prin refuzul de respecta si aplica o decizie CCR, este limpede, credem noi, ca ne aflam in fata unei incalcari grave a legii prin comiterea unui abuz in serviciu. Aspect evidentiat si de premierul Viorica Dancila joi seara, 3 octombrie 2019, intr-o interventie la Romania TV:

Eu stiu atat: motivarea Curtii Constitutionale spune – revocarea celor doi ministri, ministrul Justitiei si vicepremierul pe parteneriate strategice, si numirea ministrilor interimari. Tot in motivarea CCR este precizat faptul ca prim-ministrul poate trimite numiri catre presedintele Romaniei, iar presedintele poate sa refuze numai motivat si din punct legal, nu al oportunitatii. Nimic din toate acestea nu a facut. Eu cred ca toate acestea sunt lucruri care pot merge spre penal. O sa ma consult cu juristii si o sa vedem”.

Tot joi, premierul Dancila i-a transmis un mesaj ironic presedintelui Klaus Iohannis, intrebandu-l cand are de gand sa respecte decizia CCR:

Inca o zi de incalcare a Constitutiei de catre presedinte. Domnule Klaus Iohannis, o tara intreaga asteapta sa va faceti treaba. Si nici macar nu v-am cerut sa va sacrificati weekend-ul. Cand puneti in aplicare decizia Curtii Constitutionale?”.

In ceea ce o priveste pe revocata ministresa a Justitiei Ana Birchall, aceasta se comporta ca si cum decizia CCR care il obliga pe Iohannis sa o dea afara nu ar exista. Spre exemplu, Birchall isi vede linistita de intalniri cu presedinti de instante si membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, ignorand faptul ca in acest moment prezenta sa la conducerea MJ este ilegitima. In paralel, aceeasi revocata Ana Birchall trimite scrisorele de razboi pentru presedinta CSM Lia Savonea, deranjata fiind ca aceasta i-a cerut sa explice public in ce constau poruncile pentru Romania pe care le-ar fi primit de la Procurorul General al SUA.


Sursa: https://www.luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ANAF: iti confisca banii, chiar daca castigi procesul impotriva Fiscului
Se ANULEAZĂ condamnarea lui Liviu Dragnea: eroare URIAŞĂ a Liviei Stanciu - Expert
Cretinizarea merge înainte. Noul Ministrul al Educației le cere public profesorilor să facă „evaluări prietenoase la tezele de sfârșit de semestru, pe care copiii să le întâmpine cu confort”
Vaccinuri? Un bebeluș despre care medicii au spus că este sănătos tun a murit la o zi de la naştere la Polizu
Tiptil se pregătește Diktatul de la Bruxelles! “România dispare!” Regele tortionar Mihai este vinovat pentru aceasta mare drama nationala: AUTONOMIE MAGHIARA
Bohemian Grove in Romania? Miliardarii lumii se intalnesc din nou la Balc (Baal) pentru vanatoare si sacrificii de sange
Vrăjeala secolului cu fondurile europene
Lista celor 80 de oameni care dețin 1/2 din averea lumii și care s-au imbogățit și mai tare în ultimii ani în timp ce restul planetei a sărăcit. Vă convine?
Teodorovici: Domnul presedinte vad ca se erijeaza intr-un avocat al bogatilor
„Globalizarea a devenit un motor pentru corupţie în Germania.“ De la Adidas la Siemens şi Daimler - lunga spirală a corupţiei prin care marile companii germane îşi cumpără succesul
MARELE MITING de partid și de stat este organizat ca și cele din Coreea de Nord și China. Mitingul cel mai bine organizat din Istoria României se desfășoară după modelele vietnameze şi nord-coreene cu 300.000 de oameni seară de seară în 69 de oraşe
Dezvăluiri șocante despre Uniunea Europeană și propaganda sodomiei
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro