Americanii trimit cele mai scumpe avioane de război din lume în Europa! Le trimit doar pentru „exerciții”?

Distribuie!by După cum informează ActiveNews, SUA au anunțat, aseară, că în mai multe țări NATO vor fi trimise avioane militare de tip F-35, în vederea efectuării unor „misiuni de antrenament de rutină”. Departamentul Apărării din SUA a emis un comunicat potrivit căruia „forțele Aeriene vor trimite zilele următoare avioane de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


După cum informează ActiveNews, SUA au anunțat, aseară, că în mai multe țări NATO vor fi trimise avioane militare de tip F-35, în vederea efectuării unor „misiuni de antrenament de rutină”. Departamentul Apărării din SUA a emis un comunicat potrivit căruia „forțele Aeriene vor trimite zilele următoare avioane de vânătoare F-35A Lightning II în Europa, în cadrul unei misiuni de antrenament care era programată de mult timp”.

loading...

Pentagonul a specificat, fără însă a nominaliza statele europene în care vor fi trimise aparatele de zbor, că „avioanele urmează să participe la antrenamente alături de alte aeronave americane sau ale altor țări europene membre NATO, în cadrul Inițiativei Europene de Reasigurare”. European Reassurance Initiative sau „Inițiativa Europeană de Reasigurare” include și operațiunea Atlantic Resolve, precizează ActiveNews, și constă în măsuri de reacție la ingerințele ruse în conflictul din partea de est a Ucrainei.


Avionul american F-35 este cel mai scump aparat de zbor militar de pe mapamond. SUA au cheltuit sume colosale, la nivelul a 400 de miliarde de dolari, pentru programul F-35. Deși nu impresionează prin viteza maximă atinsă, de 1930 km/h, F-35 are o avionică de invidiat și o autonomie considerabilă, de 2200 de kilometri; se poate înălța până la 15.000 de metri iar datorită formei și a materialelor aplicate în exterior este foarte greu detectabil de către aparatele radar. Avioanele F-35B  sunt apte de decolare pe distanțe foarte scurte și de aterizare pe verticală.

Să sperăm că este vorba doar despre un exercițiu – așa cum se afirmă în mod oficial și nu de vreo pregătire pentru… ceva mai mult. Cu toate că în atmosferă este perceptibilă o stare de tensiune crescândă iar statele se înarmează mai mult sau mai puțin discret – un exemplu fiind chiar și vecinii noștri sârbi, ce și-au procurat avioane MiG-29 și elicoptere militare de la ruși, să sperăm că securea războiului va rămâne îngropată!


 

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: ActiveNews

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro