Americanii, loviți de cel mai puternic uragan din ultimul deceniu. În Texas a început evacuarea populației.„OCEANUL A DISPĂRUT!” Fenomenul rar provocat de uraganul Irma

Distribuie!by loading... Evacuări au început în mai multe oraşe, în Texas, ameninţate de inundaţii devastatoare din cauza uraganului Harvey, care continua să crească în intensitate vineri şi ar putea deveni un „uragan major” când va atinge uscatul sâmbătă. În cazul în care datele Centrului Naţional al Uraganelor (NHC) de la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Evacuări au început în mai multe oraşe, în Texas, ameninţate de inundaţii devastatoare din cauza uraganului Harvey, care continua să crească în intensitate vineri şi ar putea deveni un „uragan major” când va atinge uscatul sâmbătă.

În cazul în care datele Centrului Naţional al Uraganelor (NHC) de la Miami se vor confirma, acesta ar putea fi cel mai puternic uragan care atinge continentul american în ultimii 12 de ani.


„Pe toţi cei care nu au evacuat încă, îi rog să o facă”, a avertizat deja primarul Portlandului, un oraş de coastă cu 17.000 de locuitori. Primăria sublinia că încă de vineri dimineaţa orice plecare era foarte dificilă şi mai periculoasă din cauza rafalelor violente de vânt.

Aceleaşi evacuări şi pregătiri frenetice aveau loc la Port Aransas, iar primarul din Corpus Christi, care are aproximativ 300.000 de locuitori, şi-a încurajat rezidenţii să părăsească oraşul, însă nu a impus încă evacuările ca oobligatorii.Joi seara, la ora locală 19.00 (vineri, 3.00, ora României), uraganul era în continuare de categoria întâi, pe o scală de cinci trepte, şi afişa rafale de vânt de 140 de kilometri pe oră. El se afla la peste 400 de kilometri de coaste şi se deplasa cu aproximativ 17 kilometri pe oră, potrivit NHC.


NHC se aştepta în continuare la o intensificare rapidă a frontului, preconizând că va deveni un „uragan major” – cel puţin de categoria a treia, cu rafale de vânt de peste 209 kilometri pe oră – şi „potenţial mortal” la intrarea sa pe continentul american, în Texas, sâmbătă, către ora locală 1.00 (9.00, ora României).

O alertă de uragan a fost emisă într-o zonă de aproape 500 de kilometri din litoralul texan.

„OCEANUL A DISPĂRUT!” Fenomenul rar provocat de uraganul Irma, care a supt apa de pe țărm

O înregistrare extraordinară din insulele Bahamas surprinde imagini inexplicabile cu țărmul oceanului secat, în locul în care trebuia să fie acoperit cu apă.

Într-o postare pe Twitter, un utilizator își expirmă îngrijorarea: „Sunt șocat în momentul de față… Așa arată Long Island, Bahamas. O ceanul a disparut!!! Iată cum se vede uraganul Irma”

Clipul ciudat arată cum utilizatoarea care l-a postat se plimbă pe solul unde trebuia să fie oceanul, care acum este uscat și acoperit de scopice de mari dimensiuni.

O altă fotografie, realizată la doar o zi distanță arată momentul în care lucrurile revin la normal, iar oceanul revine la alocul în care se afla.

Uraganul Irma, care a lovit Bahamas vineri a fost atât de puternic încât a alterat forma oceanului în Long Island, cu toate că este pfoarte posibil ca acesta să revină la normal în cel mai scurt timp.

Sursa: evz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro